Kolosej

Trainspotting

Trainspotting
drama
1h 34min / 94min
Scenarij: Irvine Welsh, John Hodge
Režija: Danny Boyle
Skozi oči nepopravljivega heroinskega odvisneža (Ewan McGregor) boste spoznali še njegove škotske sotrpine ter njihovo življenje polno halucinacij ter kriminalnih dejanj. Jih bo vreča denarja v centru Londona spravila k pameti?

Temačen, ironičen ter z vizualno kinetičen film je leta 1996 pretresel angleško ter tudi svetovno filmsko sceno. Trainspotting pa je na sceno prinesel tudi mlade talente kot so že omenjeni McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner, Robert Carlyle ter drugi.

Oskarjevska nominacija leta 1997 za prirejeni

Komentarji

24.10. 2005 ob 19:51

odlicen film

— gsdf
2.1. 2010 ob 22:02

ah, brezveze

— ha h
15.1. 2010 ob 17:05

ta film roxss :D:D

— bubiii

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.