Kolosej
Film distribucije 2i Film

Top maček: Na začetku

animirana komična pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 2.6.2016, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Leto: 2015
Država: Mehika
Jezik: španščina
Zabavna animacija o priljubljenem risanem junaku Top Mačku nas popelje na začetek njegove zgodbe, kako je s svojo hladnokrvno pretkanostjo postal vodja zabavne mačje tolpe. Preko zelo smešnih dogodivščin nam predstavi, kako je spoznal svojega pomočnika Benija Bunko in preostale mačje prijatelje. Seveda ne manjka kaotičnih srečanj z nerodnim policistom Pikcem, ki si ves čas neuspešno prizadeva, da bi zvitega mačkona spravil za zapahe. Toda največjo nevarnost predstavlja zlovešči vodja mafije, krokodilski gospod Car, za katerega ima Top Maček pripravljene prav posebne potegavščine.

Top maček je sebičen samotar, maček, ki nikoli nikomur ne zaupa. Sanja, da bo jedel ribe z zlatimi vilicami, imel limuzino z voznikom in plaval v bazenu, polnemu denarja. V resnici pa je reven. Ne more si privoščiti niti enega obroka na dan. Potem pa spozna Benija, naivnega in dobrosrčnega mačka, ki ga takoj očara s svojo osebnostjo. Postaneta partnerja, goljufata ljudi, se pretvarjata, da sta inšpektorja... Zabavno je biti Top maček na ulici, a tako ne prideš do bazena z denarjem.

Mačja prijatelja se odločita, da bosta okradla gospoda Carja, skrivnostneža, ki vlada mestu. Ukradel je že preveč diamantov in Top maček pravi, da vsi vedo, da krasti tatu ni zločin... Top maček in Beni tolpi gospoda Carja nastavita past. Beni diamante skrije v hiši svoje mame... Diamante! Denar! A to je šele začetek njunih težav. Obiščeta policista Pikca in ga prosita za zaščito. Toda g. Car si lasti vsakogar in vse v mestu. Prenevarno je, da bi ostala, policist Pikec pa jima le težko pomaga. Beni ne najde diamantov, ki naj bi bili skriti v mamini hiši. Top maček in Beni morata zbežati iz mesta in se skriti v hiši Pikčeve babice v predmestju. Top maček je zelo jezen na Benija. Kako je lahko izgubil kup diamantov?

Top maček v predmestju spozna Ču-Čuja, Fensi-Fensija in Glavco, tri mačkone, ki cele dneve počivajo in se dolgočasijo. Prihod Top mačka jih spodbudi in ugotovijo, da bi lahko bili njihovi dnevi bolj vznemirljivi. Dokler g. Car s svojo tolpo ne pride v predmestje! Top mačku in Beniju spet uspe pobegniti. Obiščeta Benijevo mamo, ki jima pove, da je diamante našila na čudovito obleko Furlette Duchat, slavne pevke v klubu g. Carja. Beni odhiti v klub po diamante, da bi osrečil Top mačka, vendar ga ujamejo. Bo Top maček rešil Benija pred g. Carjem? Bo za pomoč prosil Ču-Čuja, Fensi-Fensija in Glavco? Bo sprejel prijatelje, ki jih zaupa in mu je mar zanje?

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.