Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Top Gun: Maverick

akcijska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 26.5.2022, Kolosej Ljubljana
2h 11min / 131min
Leto: 2020
Država: ZDA, Hong Kong
Jezik: angleščina
Scenarij: Jim Cash, Peter Craig idr.
Režija: Joseph Kosinski
Kultni film Top Gun je dobil nadaljevanje. Po 34 letih se prihodnje leto na velika platna vrača eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, igralca pa je vloga izstrelila med največje hollywoodske zvezde.

Prihodnje leto se na velika platna prihaja eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je pred 34 leti v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, z naslovom Top Gun: Maverick. Stotnik Maverick se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo, v novem napovedniku pa že lahko vidimo, kakšna bo njegova misija.

Na režiserski stolček drugega dela je sedel Joseph Kosinski, scenarij so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie, producenti pa so Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie in David Ellison. Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell in Lewis Pullman.

O ZGODBI:

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

 

ZANIMIVOSTI:

  • Prvi del filma Top Gun (1986) je režiral Tony Scott, ki je leta 2010 dobil ponudbo tudi za drugi del. »Ta svet me navdušuje, ker je tako drugačen od prvotnega. Vendar ne želim narediti remaka ali odkriti česa novega, želim si narediti nov film,« je povedal. Leta 2012 je Scott naredil samomor. Junija 2017 so potrdili, da bo film režiral Joseph Kosinski.
  • V nadaljevanje akcijske uspešnice se ne bo vrnila igralka Kelly McGillis, ki je zaigrala Cruisovo inštruktorico in simpatijo Charlie. McGillisova je v intervjuju za Entertainment Tonight potrdila, da vabila za igro v nadaljevanju ni prejela, na vprašanje, zakaj je niso povabili, pa je dejala, da je »zelo verjeten razlog ta, da je stara, debela ter videti primerna svojim letom« (op. a., igralka je stara 62 let). Je pa bila vesela za igralsko kolegico Jennifer Connelly, da je vlogo dobila ona.
  • V nadaljevanje se ne bosta vrnila tudi Tom Skerritt (Viper) in James Tolkan (Stinger).

 

 

 

Komentarji

1.2. 2020 ob 19:09

To je pa edini film, ki se ga letos zares veselim. Komaj čakam, da spet vidim skupaj Toma in Vala Kilmerja. Ne pričakujem, da bo takšna mojstrovina kot je prvi film iz 80., ampak iz trailerja je videt noro dobro.

"You can be my wingman any time"

— Stranger
27.3. 2020 ob 0:39

Komaj čakam!

— Terminator
17.7. 2020 ob 11:17

S sinom komaj cakava, da ga greva gledat!

— Sasa
27.7. 2021 ob 8:50

Komi cakam!

— top gun fan
12.11. 2021 ob 9:45

Juhu komaj čakam maj 2022, da ga grem gledat.
1 del sem gledala nestetokrat...:)

— Adriana
21.5. 2022 ob 16:22

Tudi jest si želim ga ogledati ker je zakon film

— Urska
24.5. 2022 ob 14:46

Komaj čakam na nadaljevanje kultnega filma iz moje mladosti.
1.del sem si ogledal verjetno v1.mesecu predvajanja 10 krat,zanima me koliko krat bom pogledal z nostalgijo tudi 2.del..

— Tyson68

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.