Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Toma

Toma
biografija
Podnapisi
Na sporedu od: 28.10.2021, Kolosej Ljubljana
2h 27min / 147min
Leto: 2021
Država: Srbija
Jezik: srbščina
Scenarij: Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlic, Nikola Pejakovič
Biografija Toma Zdravkoviča, človeka ki se ga ne spominjamo samo po njegovih pesmih and unikatnem načinu petja, ampak kot izjemnega človeka po duši.

Film "TOMA" je impresionistični portret Toma Zdravkovića, ki prikazuje začetek in vrhunec njegove slave, ljubezni, ki so ga navdihnile pri ustvarjanju nekaterih največjih uspešnic, pa tudi odnose s številnimi prijatelji, ki jih je imel v umetniških krogih takratne Jugoslavije. Skozi film spremljamo tudi življenja znanih umetnikov tistega časa, kot so Zoran Radmilović, Mika Antić, Tozovac in drugi. "TOMA" je biografski film o človeku, ki se ga spominjamo ne le po njegovih pesmih in slogu, ampak tudi kot velikega boema – tako po vedenju kot po duhu. Film sledi dvema smernicama. Leta 1991 spremljamo odnos med Tomom in zdravnikom, ki ga začne zdraviti, in kako se to poznanstvo spremeni v prijateljstvo. Obenem pa spremljamo tudi Tomovo življenje od otroštva v Pečenjevcih, prek poznanstva s Silvano Armenulić, ki bo odločilno vplivalo na njegovo kariero, pa tudi na njegovo zasebno življenje, vse do vrhunca njegove priljubljenosti in težav, ki so ga pripeljale na rob propada. To je zgodba o duši.

Komentarji

19.10. 2021 ob 10:12

Fantastik.
Extra .

— Zmago
20.10. 2021 ob 20:52

Jos uvek ne,ali hocu uskoro...Takvo remek delo ne moze i ne sme da se propusti👏

— Jellena
13.12. 2021 ob 15:07 zvezdica

Film je vrhunski, režija, igra in sama vsebina. Boli duša. Glasba je top.

— Lidija
19.2. 2022 ob 7:45

Film je adijopamet. Srbi še dandanes delajo take filme, ki jih nobena ameriška produkcija ne zmore, ta film je zrel za pobrat vse oskarje, a kaj, ko zahodnjaki nikol ne bodo razumeli Balkana .. skratka: priporočam ogled, pa veliko robčkov v žepu

— Marjan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.