Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Tolkien

Tolkien
biografska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 12.9.2019, Kolosej Ljubljana
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: David Gleeson, Stephen Beresford
Režija: Dome Karukoski
Dogodki, ki so avtorja J.R.R. Tolkiena najbolj zaznamovali in ga navdihnili za pisanje svetovnih uspešnic Hobit in Gospodar prstanov. Film prikazuje pisateljevo obdobje življenja, ki ga je najbolj definiralo. Mlada sirota odkriva prijateljstvo, spoznava ljubezen in umetniško inspiracijo v skupini izobčenih sošolcev. V svetu pa se pričenja prva svetovna vojna, ki ogrozi skupino prijateljev. Vse te izkušnje so navdihnile velikega avtorja za pisanje njegovih največjih del.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.