Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Titanik 3D - re release

romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 9.2.2023, Kolosej Ljubljana
3h 14min / 194min
Leto: 2012
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: James Cameron
Režija: James Cameron
Ob praznovanju 25. obletnice, bo prenovljena razlicica filma Jamesa Camerona - Titanik, ki je prejel vec oskarjev®, izdana v novi, izboljšani 4K 3D tehnologiji. Igralsko zasedbo predstavljata dobitnika oskarja Leonardo DiCaprio in Kate Winslet, film pa je epska, akcijska romanca, ki se dogaja na nesrecnem – prvem potovanju “nepotopljivega” Titanika, najvecjega premikajocega se objekta, ki je bil kadarkoli zgrajen.

Najslavnejši film režiserja Jamesa Camerona se ob svoji 25. obletnici vrača na velika platna, prirejen v novi, izboljšani tehnologiji! Titanik se je v zgodovino filma zapisal z 11 oskarji, vključno z oskarjem za najboljši film in režijo.

Po prvi izdaji leta 1997, je Titanik postal najdonosnejši film vseh časov, trenutno pa je tretji najdonosnejši film na svetu. Zgodba o potopu luksuzne čezoceanske ladje, ki so jo oglaševali kot “nepotopljivo”, je v rekordnem času obkrožila svet, številni filmski kritiki pa se strinjajo, da je Titanik še vedno “najboljši film, ki je bil kadarkoli posnet.” V tej izmišljeni zgodbi, ki je postavljena v senco resnične tragedije potopitve morda najslavnejše ladje v zgodovini, igrata Leonardo DiCaprio kot Jack Dawson in Kate Winslet kot Rose DeWitt Bukater, pripadnika povsem različnih družbenih slojev, ki se zaljubita, ko ladja potuje lastni pogubi naproti.


Titanik je prejel rekordnih 11 oskarjev, v kategorijah za najboljši film, najboljšo režijo, najboljšo kinematografijo, najboljšo filmsko montažo, najboljšo umetniško režijo, najboljšo kostumografijo, najboljšo izvirno dramsko glasbo, najboljša izvorna pesem, najboljši zvok, najboljšo montažo zvočnih učinkov in najboljše vizualne učinke. Po prvi izdaji leta 1997, je film postal najdonosnejši film vseh časov, trenutno pa je v tej kategoriji tretji najdonosnejši film na svetu.

V filmu Titanik igrajo Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber in Bill Paxton, scenarij za film je napisal James Cameron, ki je film tudi režiral. Producirala pa sta ga Cameron in Jon Landau, Rae Sanchini pa je bila izvršna producentka.

Ponovno predvajanje tega ikoničnega filma, v novi in izboljšani 4K 3D tehnologiji, v kinematografe po Sloveniji prihaja 9. februarja v distribuciji Blitz Film & Video Distribution.


"10. april 1912. Tehnologija že dobršen del preteklih dveh desetletij proizvaja tok čudežev in ljudje so začeli ta neusahljivi vir napredka jemati za nekaj samoumevnega. Je mogoče dokazati človeško prevlado nad naravo s čim boljšim, kot je Titanik, največjim in najbolj luksuznim objektom, kar jih je kdaj zgradila človeška roka? A štiri dni in pol pozneje se svet spremeni. Krstno potovanje »ladje sanj« se konča v nepredstavljivi nočni mori in zaupanje človeštva v neukrotljivost lastnih moči je za vedno uničeno – zaradi povsem človeških slabosti: prevzetnosti, zaverovanosti vase in pohlepa.

S filmom sem skušal prikazati ne le dramatično smrt ladje, temveč tudi njeno kratko in sijajno življenje; zajeti lepoto, bujnost, optimizem in up Titanika, njegovih potnikov in posadke in – razgaljajoč temačne plati človeštva, ki so botrovale tragediji – slaviti neskončne zmožnosti človeškega duha. Kajti Titanik ni zgolj svarilo; ni zgolj mit, parabola, metafora za slabosti človeštva. Je tudi zgodba o veri, pogumu, žrtvovanju in predvsem ljubezni." Scenarist in režiser James Cameron, 1997

Titanik Jamesa Camerona je akcije poln ljubezenski film epskih razsežnosti, ki se dogaja na usodnem prvem potovanju ladje Titanik – ponosa družbe White Star Line in tiste čase največjega plovečega objekta, kar so jih dotlej zgradili. Najbolj luksuzna križarka svoje dobe – »ladja sanj« – je v smrt v ledenih vodah severnega Atlantika zgodaj tistega jutra 15. aprila 1912 ponesla prek 1500 ljudi.

Titanikje še vedno tudi drugi najbolj donosni film vseh časov – od izida leta 1997 je po vsem svetu prinesel prek 1,8 milijard dolarjev in prehiteva ga le znanstveno-fantastična pustolovščina v tehniki 3D Avatar – prav tako stvaritev Jamesa Camerona. Po All About Eve je to šele drugi film, ki si je med ostalimi lovorikami (štirje zlati globusi, nagrade Cehov filmskih igralcev, ameriških režiserjev in ameriških producentov, deset nominacij za bafto…) prislužil 14 nominacij za oskarja. Domov jih je odnesel 11 (med njimi za film, režiserja in pesem My Heart Will Go On, ki je ob treh grammyjih postavljala lastne rekorde) – kar je pred tem uspelo le Ben Hurju, za njim pa epopeji The Lord of the Rings: The Return of the King. Za nameček je spočel karieri glavnih zvezdnikov Leonarda DiCapria in Kate Winslet.

Zdaj – na stoto obletnico potovanja– film na platna prihaja »izboljšan«, v 3D formatu.

Potovanje Titanika v filmu se začne v sodobnosti, nad grobiščem legendarne ladje dve milji in pol pod gladino oceana. Ambiciozni lovec na zaklade (Bill Paxton) se namerava dokopati bogastev te nekdaj veličastne križarke, na površje pa privleče doslej neizpovedane zgodbe… Tragične ruševine se odmikajo in razkrivajo bleščavost palače, ki je bila nekoč Titanik, pripravljajoč se na svoje krstno potovanje z obale Anglije. Med tisočimi, ki si obetajo »bon voyage«, je usoda pozvala dve mladi duši in ju izzvala, da se predata strasti, ki bo za vedno spremenila njuni življenji: sedemnajstletna Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) prihaja iz ameriškega višjega sloja in se duši pod tesnimi pravili in pričakovanji edvardijanske družbe. Zaljubi se v svobodnjaškega potnika iz podpalubja, Jacka Dawsona (Leonardo DiCaprio). Ko ji ta pokaže svet, ki se razprostira zunaj njene zlate kletke, njuna prepovedana ljubezen spočne mogočno skrivnost, ki skozi leta in desetletja odmeva v sedanjost. Prav nič na svetu ju ne bo razdvojilo – niti nekaj tako nepredstavljivega, kot je potopitev Titanika.

V tem majhnem svetu dihajo še dedič bajnega bogastva in Rosin zaročenec Cal Hockley (Billy Zane), Rosina stremuška mati Ruth DeWitt Bukater (Frances Fisher) ter nekateri zgodovinski liki, med njimi živahna potnica Molly Brown (Kathy Bates), kapitan E.J. Smith (Bernard Hill), upravitelj družbe White Star Line J. Bruce Ismay (Jonathan Hyde) in ladjedelec in poglavitni arhitekt Titanika Thomas Andrews (Victor Garber).

Pretvorbo filma, ki ga je Variety ob izidu leta 1997 proglasil za »spektakularen prikaz, kako lahko sodobna tehnologija pripomore k dramatičnemu podajanju zgodbe,« v 3D format sta nadzirala sam Cameron in Jon Landau. Producentska partnerja sta film z lastnim podjetjem Lightstorm Entertainment Production in za studia Paramount Pictures in Twentieth Century Fox družno producirala že v prvo. Cameron je takrat prispeval tudi scenarij, režiral in pomagal montirati, izvršni producent pa je bil Rae Sanchini. Za kamero so sodelovali še direktor fotografije Russell Carpenter, scenograf Peter Lamont, montažerja Conrad Buff in Richard A. Harris, kostumografinja Deborah L. Scott in skladatelj James Horner.

Kot je ob uradni naznanitvi 3D projekta maja lani v objavi za javnost studia Paramount izjavil režiser, Titanika »tako, kot ga je treba videti – namreč na velikih platnih – niso videle že cele generacije. In to bo Titanik, kakršnega še niste videli: digitalno izboljšan s tehnologijo 4K in nato pretvorjen v 3D format, pri čemer smo z velikim trudom pazili na sleherno podrobnost. Čustvena silovitost ostaja nedotaknjena in podobe so mogočnejše in močnejše kot kdajkoli prej, zato bo to izkušnja epskih razsežnosti tako za oboževalce kot za nove gledalce.«

Predsednik in direktor hiše Paramount Pictures Brad Gray je v uradni izjavi poudaril, da je »ta nova izdaja našega najbolj donosnega filma še posebej prikladna, saj letos praznujemo stoto obletnico obstoja studia. Paramount je v tem stoletju filmske umetnosti gledalcem z veseljem predstavil nekaj brezčasnih klasikov kinematografije; in ne moremo se domisliti boljšega načina, da to obletnico obeležimo, kot je ponovna izdaja Titanika

Jim Gianapolus in Tom Rotham, predsednik in direktor podjetja Fox Filmed Entertainment, podružnice studia 20th Century Fox, sta dodala: »Naše prek trideset let trajajoče sodelovanje z Jimom Cameronom in njegovim Lightstorm Entertainment Production je bilo izjemno nagrajujoče – od filma Aliens do Avatarja – in globalni fenomen Titanika ostaja eden glavnih virov ponosa v naši zgodovini. Ponosni smo, da lahko novim generacijam omogočimo izkusiti film v sijajni digitalni izboljšavi in v tehniki 3D.«

Novo, 3D verzijo, ki so jo pilili 60 tednov, so predpremierno pokazali v nekaterih ameriških in kanadskih mestih na večer letošnjega sv. Valentina, redno prikazovanje v izbranih ustrezno opremljenih kinodvoranah (vključno z nekaterimi drugimi, v katerih ga bodo vrteli v običajnem formatu ali v formatu 2D IMAX) pa se v ZDA začne 4. aprila.

Nekaj dejstev o parniku Titanik

 1. Titanik je bil druga od treh potniških ladij podobne velikosti, ki jih je podjetje White Star Line izdelalo v tekmi za potnike prek Atlantika.
 2. Izdelava Titanika leta 1912 je stala približno 7,5 milijona dolarjev.
 3. Titanik je bil dolg skoraj 270 m, torej daljši kot najvišji nebotičnik v New Yorku tisti čas.
 4. Samo krmilo je tehtalo prek 101 tono, torej je bilo težje kot cela ladja Krištofa Kolumba Santa Maria.
 5. Salon v prvem razredu je bil oblikovan kot sobana v palači v Versaillesu.
 6. Najvišja hitrost, ki jo je dosegel Titanik, je bila 23 vozle.
 7. Na krstnem potovanju je Titanik nosil natanko 2.223 ljudi.
 8. Vozovnica za prvi razred na Titaniku je stala 3.100 dolarjev, kar je danes 124 tisoč zelencev; vozovnica za tretji razred je stala 32 dolarje, kar bi bilo danes 1.300 dolarjev.
 9. Nedolgo po splovitvi 10. aprila 1912 je Titanik še v pristanišču skoraj trčil v potniško ladjo New York, kar je med potniki sprožilo skrb glede varnosti in okretnosti te nove generacije velikanskih čezoceank in morda naznanilo njegov konec.
 10. Titanik je imel za zmanjšanje nevarnosti potopitve 16 vodotesnih predelkov. Ledena gora je prebila pet od teh.
 11. Potem ko je Titanik trčil v ledeno goro, so se potniki na krovu igrali s kosi ledu.
 12. Sprva večina potnikov iz prvega razreda ni hotela v mraz na palubo; nad evakuacijo so se zmrdovali.
 13. Ženske in otroci v prvem in drugem razredu so imeli prednost pri izkrcavanju v rešilne čolne.
 14. Medtem ko je Titanik tonil, je na palubi godel orkester, kar naj bi mirilo potnike, čakajoče na rešitev.
 15. Člani posadke so zablokirali vse izhode iz območja tretjega razreda, da bi moškim preprečili dostop do palube.
 16. Rešilnih čolnov je bilo dovolj zgolj za polovico potnikov; v prvem, ki so ga spustili v vodo in ki bi lahko nosil 65 ljudi, jih je bilo komaj 28.
 17. Od vseh čolnov, ki so jih spustili v vodo, preden je Titanik potonil, se je po več potnikov vrnil zgolj eden – čeprav je bila večina čolnov vse prej kot polna.
 18. Četudi je ladja tonila, je mnogo potnikov še vedno dvomilo, da se bo čezoceanka dejansko potopila.
 19. Rešili so šestdeset odstotkov prvega razreda , torej 199 potnikov, medtem ko jih je iz tretjega razreda preživelo zgolj 25 odstotkov - torej 174 potnikov. Skupaj je preživelo 32 odstotkov potnikov in posadke.
 20. Kot zanimivost sledi prevod in povzetek izvirnega materiala za novinarje iz leta 1997 – biografije igralcev in ustvarjalcev so temu primerno zastarane.

  Ladja sanj


  V slehernem obdobju napoči kritičen, dramatičen trenutek, ki služi kot katalizator velikih sprememb in po vsem svetu sproži val čustev. Ob začetku 20. stoletja je čudežni pomorski dosežek, imenovan Titanik, združil širok spekter človeštva. V sak od posameznikov je imel svoje razloge biti del tega krstnega potovanja zgodovinskega pomena. Za vse od pomorskih kapitanov do upanja polnih izseljencev, ki so si obetali novega življenja in bogastva v »novem svetu«, je bil Titanik mogočen simbol napredka človeka, zazrtega v sodobno dobo.
  Čezoceanka, ki so jo razglasili za »nepotopljivo«, je s prek 2.200 možmi, ženskami in otroci iz angleškega Southamptona izplula proti New Yorku z velikimi pričakovanji, ob navdušenju in optimizmu. Pa vendar je v zgodnjih urah 15. aprila 1912 ta »ladja sanj« v smrt v ledenih vodah severnega Atlantika ponesla prek 1.500 ljudi.
  V letih, ki so sledila, se je o Titaniku porajala mogočna mitologija: zgodbe o pogumu in strahopetnosti so našle pot v nebroj zgodovinskih pričevanj, pesmi, glasbo, filme in romane. Nasprotujoče si teorije o nesreči so podžigale debate in razdvojile mnoge akademike. Po letih iskanja je razbitine Titanika leta 1985 naposled našlo moštvo dr. Roberta Ballarda – v dveh ogromnih kosih skoraj 12 in pol milj pod vodno gladino. Najdba je odgovorila na mnoga vprašanja o koncu velike ladje, hkrati pa še podžgalo polemiko in navdušenje na desetletja starim dogodkom.
  James Cameron, iščoč navdiha v globina Atlantika, si je zamislil ljubezensko zgodbo, prepleteno z zanimivimi podrobnostmi o ladji in njenem krstnem – in edinem – potovanju; z njo skuša še dodatno počlovečiti legendarno simboliko. Gledalci bodo s pomočjo napredne filmske tehnologije domala zapluli na Titaniku. A čeprav gre za zadnji krik sodobne tehnologije, film je – in ostaja – mogočna zgodba o ljudeh. V njej bije srce Titanika…
  »Tragedija Titanika je v naši kolektivni domišljiji prešla v domala mitsko razsežnost,« pravi Cameron. »Pa vendar jo je tok časa oropal človeškosti in vitalnosti. Upam, da bo razmerje med Rose in Jackom nekakšen čustven strelovod, ki bo gledalcem omogočil, da se v film potopijo s srcem in umom in spet oživijo zgodovino.«
  Pri raziskovanju zgodovinskega in družbenega pomena Titanika se film spoštljivo pokloni tudi resničnim potnikom slovite ladje – čeprav njegova čustvena srčika ostaja odnos med Jackom in Rose: »Hoteli smo podati izmišljeno zgodbo v povsem neomajnih, zgodovinsko pravilnih okvirih,« zatrjuje Cameron. »Nismo hoteli prekršiti dogodkov, za katere vemo, da so se resnično odvijali. Hkrati pa ne kažemo ničesar, kar se nikakor ne bi moglo zgoditi. Naši izmišljeni liki so vpleteni v tkanino zgodovine tako, kot bi bili dejansko tam. Vsa ta zgodovinska natančnost in posebni učinki služijo enemu in edinemu namenu: da gledalce posadimo na Titanik. Kot bi dejansko sedeli na njegovem krovu.«

  Iz globin na platna


  Cameron je zavoljo zgodovinske natančnosti k sodelovanju že na začetku povabil strokovnjaka o Titaniku – Dona Lyncha in priznanega umetnika Kena Marschalla, avtorja knjige Titanic: An Illustrated History. Prvi že od najstniških let raziskuje zgodovino ladje in osebno pozna nekaj preživelih s Titanika in družine umrlih. »Camerona so navdušile Kenove skice; hotel jih je obuditi tudi na filmu,« pravi Lynch. Z Marschallom sta priskrbela fotografije opreme z ladje, lesoreze in tkanine iz svojih osebnih zbirk predmetov z Olympica, sestrske ladje Titanika.
  Ustvarjalci so več kot pet let raziskovali ladjo in srhljive podrobnosti o njenem tragičnem koncu, film pa se je začel sestavljati pred dvema letoma, ko se je Cameron sam podal na počivališče Titanika približno 400 milj daleč od obale kanadske Nove Fundlandije – z rusko ladjo Keldysh z dvema podmornicama, ki ju upravlja človeška posadka in ki zmoreta doseči velike globine. Hkrati so morali najti kamere, ki bodo prenesle mraz in pritisk – prejšnji snemalci so kamere obdržali znotraj plovil: »Tako globoko s kamero ni šel še nihče,« razlaga Cameron, čigar brat Michael je poskrbel za ustrezne tehnične rešitve.
  Cameron si ni zadal posneti dokumentarca; toda njegov režijski um ga je do neke mere ločil od čustvenosti podviga. Moral je postati potnik, da je docela dojel pomen obstoja Titanika: »V notranjosti smo videli reči, ki jih od leta 1912 ni še nihče. Te posnetke smo vtkali v sam film in ta resničnost pusti globoko sled na čustveni silovitosti filma.«

  O igralcih


  Leonardo DiCaprio (Jack Dawson) je pri 23-ih eden najbolj nadarjenih in mnogostranskih talentov svoje generacije; pri devetnajstih se je s stransko vlogo v drami What’s Eating Gilbert Grape? – svojem šele drugem filmu – med drugim potegoval za oskarja in zlati globus. Debitiral je ob Robertu DeNiru in Ellen Barkin v This Boy’s Life in igral v raznolikih celovečercih, kot so The Quick and the Dead, The Basketball Diaries, Total Eclipse, William Shakespeare’s Romeo + Juliet in Marvin’s Room. Pravkar je končal snemanje pustolovščine The Man in the Iron Mask in se pripravlja na novi projekt Woodyja Allena. Igralsko kariero je začel pri 14-ih v oglasih in izobraževalnih filmih, nato pa gostoval v nanizankah, kot je Growing Pains.
  Kate Winslet (Rose DeWitt Bukater) si je kritiško pozornost prislužila v Heavenly Creatures Petra Jacksona in nato svoj talent potrdila ob Emmi Thompson v Sense and Sensibility Anga Leeja, za vlogo v katerem si je prislužila nagrado Ceha filmskih igralcev, bafto in nominacijo za oskarja. Pred kratkim je navdušila v filmu JudeMichaela Winterbottoma in upodobila Ofelijo v Hamletu Kennetha Branagha. Kmalu jo bomo videli v neodvisnem Hideous Kinky.
  Billy Zane (Cal Hockley) je nazadnje ob Gini Gershon igral v This World, Then the Fireworks po romanu Jima Thompsona, ki ga je tudi produciral. Igral je v filmih The Phantom, Demon Knight: Tales From the Crypt, Only You, Head Above Water, Orlando, Blood and Concrete: A Love Story, Memphis Belle, Back to the Future, Posse in Tombstone. Pod mednarodne žaromete je stopil v trilerju Dead Calm s Samom Neillom in Nicole Kidman.
  Kathy Bates (Molly Brown) je dobila oskarja za vlogo v adaptaciji romana Stephena Kinga Misery, zlati globus za vlogo v TV filmu The Late Shift in gledališko nagrado obie v postavitvi drame Frankie and Johnny in the Clair de Lune. Igrala je še v Dolores Claiborne, Diabolique, Fried Green Tomatoes, A Home of Our Own, Used People, Dick Tracy in Men Don’t Leave. Kariero je začela na gledaliških odrih, trenutno pa jo gledamo v komediji Primary Colors Mika Nicholsa.
  Bill Paxton (Brock Lovett) se je uveljavil kot eden najbolj drznih hollywoodskih igralcev in je gledalcem znan po številnih vlogah v slehernem žanru; z Jamesom Cameronom je posnel že filme True Lies, Aliens inThe Terminator, sicer pa smo ga videli v Twister, Apollo 13 in pred kratkim v kritiško hvaljenem neodvisnem celovečercuTraveller. Pravkar je zaključil snemanje družinskega filma Mighty Joe Young in že snema TV film A Bright Shining Lie. Nase je opozoril kot glavni junak trilerja Carla Franklina One False Move, sicer pa se je v Hollywoodu udinjal že prej – leta 1974 je začel kot del scenografske ekipe pri Cormanovem Big Bad Mama. Po nekaj filmih je v New Yorku študiral igro in se ob povratku v Los Angeles posvetil igralski karieri, začenši s filmi, kot so The Lords of Discipline, Weird Science, The Evening Star, Tombstone...
  Gloria Stuart( Rose Calvert), rojena leta 1910, je morala prestati dve uri nanašanja ličil, da je lahko igrala 101 leto staro Rose, ki trdi, da je preživela potopitev Titanika. Stuartova je med tridesetimi in drugo svetovno vojno, ko se je upokojila, igrala v kakem ducatu filmov, med njimi v Air Mail, The Prisoner of Shark Island, Here Comes the Navy, Poor Little Rich Girl s Shirley Temple, Roman Scandals, The Three Musketeers, The Kiss Before the Mirror in The Old Dark House s Charlesom Laughtonom, Melvynom Douglasom in Borisom Karloffom.

  O ustvarjalcih


  James Cameron(režiser/scenarist/producent/montažer) je odraščal ob Niagarskih slapovih in potem v bližini Los Angelesa študiral fiziko in se udinjal kot strojnik in voznik kamiona. Leta 1978 je, želeč si kariere pri filmu, od konzorcija zobozdravnikov dobil denar za kratki film, ki ga je produciral, režiral, pomagal spisati scenarij, zmontiral, pomagal pri scenografiji, ga posnel in nadzoroval posebne učinke. Film mu je priskrbel nemalo del v ekipi filma Battle Beyond the Stars v produkciji podjetja Rogerja Cormana; nato si je, odločen, da tudi režira, iz položaja scenografa pri naslednjem Cormanovem filmu Galaxy of Terror izboril še položaj režiserja pomožne ekipe in Corman ga je celo naprosil, da posname nekaj prizorov z glavnimi igralci. Navdušen nad izkušnjo je takoj začel pisati scenarij za svoj režijski prvenec: na snemanje filma The Terminator je čakal dve leti, a je ta, posnet z borimi 6 milijoni dolarjev, v blagajno navrgel prek 80 milijonov.
  Med iskanjem denarja za The Terminator si je dal dela s pisanjem scenarija – v treh mesecih je spisal (s Sylvestrom Stallonejem) Rambo: First Blood Part IIin Aliens, nadaljevanje kultne klasike Alien, ki ga je nato tudi režiral. Film je bil v igri za sedem oskarjev.
  Da ima čut za komercialne uspešnice, je spet dokazal s scenarijem in režijo znanstveno-fantastične pustolovščine The Abyss, s scenarijem za Point Break (spisal ga je s Kathryn Bigelow, ki je režirala) in s Terminator 2: Judgment Day (scenarij, režija, producent) – ki je samo v kinodvoranah navrgel prek 500 milijonov, dodatni izdelki pa so to številko približali milijardi dolarjev in ki se je potegoval za šest (pretežno tehničnih) oskarjev. Cameron je Schwarzeneggerja spet režiral v akcijski komediji True Lies, za katero je spisal scenarij in jo produciral. Leto pozneje je Kathryn Bigelow režirala Strange Days po scenariju Camerona in Jaya Cocksa; Cameron je tudi produciral.

Komentarji

9.2. 2012 ob 21:28

CAN'T WAIT!!!!

— Andrej
10.2. 2012 ob 13:00

To pa čakam že več kt 10 let!!!
<3

— Tanja
10.2. 2012 ob 21:46

OMG, s prijateljico na to čakava že vse od leta 2009 in zdaj bo končno tu!!!!!!!!! Mogoče se vidimo že na premieri!

— Someone
12.2. 2012 ob 14:10

kull, res.

— dany
13.2. 2012 ob 15:08

prosim, predvajajte ta film vsaj 10-krat zapored, ker obstaja možnost, da se bo withney houston zbudila od mrtvih...

— i will never love you
14.2. 2012 ob 18:46

juuuuhuuuu huraaa tut to cakam priblizno 5 let ;))) huraaa ;)

— ljubitelj
14.2. 2012 ob 22:14

jeeeeeeeeeeeeeeeee.... res komaj čakam že

— eva
15.2. 2012 ob 7:13

Komi cakam!!!

— Katja
15.2. 2012 ob 14:13

OMG! Končno!!!! :) <3

— Poli <3
16.2. 2012 ob 10:13

upam da ne bo isti kot 1997 leta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— dffsdg
16.2. 2012 ob 18:16

Ko sem bila majhna sem vsak dan ga gledala in še zdaj mi je najboljši film !

— dyana
18.2. 2012 ob 17:37

ja in kaj ti bo če je isto sam 3D....

— dfsaf
18.2. 2012 ob 19:26

a to je nov titanik al ta star titanik? pomojem bo ful hud

— scooby doo
18.2. 2012 ob 20:22

Tleeeeee... pa cakaaaaam ze najveeeeeeeeec leeeeeeeeeet in komi cakam reeeeeeeeeeees.... :P

— MaŁi
19.2. 2012 ob 7:42

Limonada.............................

— asdf
19.2. 2012 ob 15:39

Isti bo film kokr iz leta 1997. Sam da bo 3D. Bedno...

— Lucii
20.2. 2012 ob 17:35

pa ga mamo pohlepneža camerona

— fgfg
20.2. 2012 ob 17:58

za use k ne veste... film bo ISTI kot 1997 ampak v 3D verziji..
če smo ga že najmanj 10x gledal bomo pa še u 3D ene parkrat =))

— Tinna
22.2. 2012 ob 18:48

komi čakm prsežm! :) k bo zih kej spremenjen k un prvi :))

— luna
22.2. 2012 ob 19:35

coll

— lolol
24.2. 2012 ob 10:46

Omg! *_______* Tole bo tud drama. :D Wiiii. ^.^ Kr Titanik u 3D kok svetouno mudel. *____* Kumi čakam. Tale titanik ka čizt zmaga. :D

— LaDiDaDi,WeLike2Party
24.2. 2012 ob 10:49

Komi čaaaaaaaaaaaaaaaaakam, čakam ga zee vee let :))
Titanik 3D :$ omg, vidimo se na preimeri hihi :DDD

— Nihče
26.2. 2012 ob 15:44

Na tole čakam že celo življenje!!!!!!!!!!

— en pač
26.2. 2012 ob 18:44

Komi čakam :)

— sku
29.2. 2012 ob 17:05

pa kva vam je folk???? Sej bo čist isto sranje, ko leta 1997 oziroma ne, ne bo isto sranje, bo sranje u 3D......

— tilen
2.3. 2012 ob 9:41

ne ne bo isto kt 1997, ker zdej ga bomo lahk na velko u kinu vidl!!!!

— avesda
10.3. 2012 ob 19:21

bet wm je k vi niste vidl zares te ladje u živo js pa hahaha k sm šla na dopust hahah beeeet wm je *v*

— MIX
13.3. 2012 ob 15:51

Zakaj bi daju dnar da še enkrat pogledam isto klasiko, k je itak bolš brez 3dja in je to resno največja bedarija k sm jih kdarkol slišu...

— Luka
13.3. 2012 ob 22:59

ko lah eni sprasujete glupa vrprasanja a bo isti ja poglejte kdio igra pa kok traja film cist isto kot 97 lool

— ddd
15.3. 2012 ob 20:50

tisti k mate kej proti temu filmu nevem zakaj se kle uspod uglašate pr mir ns puste uni k nm je fim ušeč in ga hočmo vidt tut v 3D tehniki =)

— Le Me*
16.3. 2012 ob 7:06

Komej čaksm, sigurn bo to the best film ever!!!!!!!!!!!!!!!!! Lah bi dobu še kkšnga oskarja!!!!!!! :D :) :) :) :) :)

— Sarcy
17.3. 2012 ob 16:33

resssssssssssssssssssssssssssssssssssss kullllllllllllllllllllllllllllll bravo titanik

— skvikki
20.3. 2012 ob 20:03

Movie is great. I have watched this movie ten times and i can not have enough of it.
You should not download Titanic from internet. You should buy ticket and support this amazing piece of film art.

— DiCaprio
22.3. 2012 ob 17:14

WTF titanik 3D dajo sm v kino, a star warsa pa ne, banda!

ps. nwm zkva npišejo ''the visionary director of avatar'' prvič avatar ni njegov najboljši film drugič zgodba o tem je bla čist okradena npr( dances whit wolves, pocahontas, titanic...)

— primož
22.3. 2012 ob 17:16

a boste prdvajal tut u 2D k eni ljudi ne marajo 3D sranja!

— miha
23.3. 2012 ob 9:01

Baje, da ne bo ''cist isti'', ker bojo not tud izbrisani prizori...ful dobr...sam upam, da ne bodo na konc dal tud tist zbrisan prizor, k un raziskovauc u živo vid obesk-k tist pa čist film pokvar :S

— Tanja
23.3. 2012 ob 20:44

JA isti film bo kot l. 1997, JA tist k smo ga vsi že milijonkrat vidl, samo da zdej ne bo na 20" formatu ampak V KINU - se pravi čist druga izkušnja kot na kermukoli tv in ni človeka k me bo prepriču da to ni vredno 5 eurov - za vrednost ene škatlce čikov dobiš 3 nepozabne ure uživanja v kultnem filmu. Sploh pa so taki filmi večno dobri in nikol ne zastarajo.

Bi ga šla še vsaj 1x pogledat tud če bi bil čist navaden - tak k leta 1997, zdle al pa spet čez 10 let.

— Buuu
24.3. 2012 ob 7:52

upam de je dobro narjeno v 3D... pa že samo zaradi filma samega se splača v kino.

— stolica
24.3. 2012 ob 13:33

Komaj čakam!!!!!!!
Že celo življenje obžalujem da ga nisem leta 1997 v kino gledal ker sem bil še dojenček -_-

— aleks96
24.3. 2012 ob 23:15

Se spominjam prvih 3D filmov, no - bolj poskusov, v osemdesetih letih. Ko smo gledali skoraj nerazločne podobe skozi rdečo in zeleno plastiko. Do danes je 3D tehnika tako napredovala, da se filme da že prav lepo in v miru gledat. 3D tehnika prihaja počasi, a zanesljivo. Tako kot zvočni film, ki je zamenjal nemega, pa barvni film, ki je zamenjal ČB film. Titanik je prva 3D različica povsem običajnega filma - drame. 3D je bil dosedaj rezerviran bolj za akcijo, risanke in dokumentarce, domnevam pa, da se bo človeško oko počasi tako navadilo na 3D tehnologijo, da bo ta tehnika kmalu zakorakala v svet "običajnih" filmskih zgodb. Najbrž gre za vprašanje let, kdaj se bo to zgodilo. In morda je v tem tudi prihodnost filma in kina. Titanik se splača pogledat, že zato, da vidimo kako je Cameron, ki slovi po perfekcionizmu, s 3D tehniko film nadgradil. Bo pa na koncu, ko bo 3D filmov vse več, povsem isto kot doslej - navduševale bodo še vedno samo dobre zgodbe.

— Matej
25.3. 2012 ob 20:18

OMG najbolši film,komi čakam!!!!<3<3<3

— Mia
27.3. 2012 ob 22:39

a se spomete, kako je cameron lansko leto posilu svoj avatar, ko je nekje pol leta po koncu predvajanja avatarja, dal v kina nekaj minut daljši film. Pol ti pa prpele še titanik 3d. Zdj a je tok požrešen al pa ne vem. men se to že bedno zdi, da skos nekaj predelujejo,

— j
27.3. 2012 ob 22:49

sam tok za vednost. kokr sm jst uspel prebrt je vojna zvezd prvi del zdj nanovo 3d zaslužu tolko: v ameriki nekako 43 milijonov in na svetovni ravni 39 milijonov, torej skupaj 82 milijonov dolarjev. Tako da se je prrinu ta film nad milijardo dolarjev zaslužka.

sicer pa naj bi predelava titanika v 3d koštala 18 milijonov dolarjev.

— Titanic 3d vs Star Wars Ep. I 3d
29.3. 2012 ob 14:57

slucajno kdo ve ce so vstopnice za premiero ze razprodane? se da to kje na spletu pogledat? ker bi reeeees rada sla :D

— :D
29.3. 2012 ob 20:04

najbolši film na svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i LOVE this film

— titanick forever
29.3. 2012 ob 21:10

kdaj pa bo v koloseju maribor ? :)

— eva
29.3. 2012 ob 21:32

OOOOO dj nj že pride!!! :D

— The best fiilm ever!!
30.3. 2012 ob 20:27

kaj bo to isti film al kaj?

— pero
31.3. 2012 ob 11:28

a se bo 13.4. ta film še vrtel? lahko prosim kdo pove? (:
aja pa komaj čakam...verjetno bo res ful dobro.. :D

— Nani
1.4. 2012 ob 12:28

sej je vseeno če je isti film vedno je bil kul v 3D verziji pa bo še bol carski!!!!!!!!!!!
tak da komaj čakam!!

— bla bla bla
2.4. 2012 ob 15:59

ellow ;3
a ta film bi v 3D verziji zgledu kot da smo res tm al kako?
thanx unapreeei :*

— we love titanic <3
3.4. 2012 ob 20:40

nevem zakaj ne date titanika v xpand ne pa ga vrtite v koloseju?????

— miha
5.4. 2012 ob 6:21

res ne razumem zakaj je ogled čez dan na voljo samo ob 17h ali pa ob 20.50., a vam mogoče ni jasno da je to preskromno za takšen film? sploh nočem mislt na gužvo.. in se strinjam, da bi glede na priložnost to lahko dal v xpand. verjamem, da se večinoma oglašujemo tisti, ki smo film že videli (najverjetneje neštetokrat), a obstaja dosti mlajše populacije, ki ga mogoče sploh še niso videli.

— ana
5.4. 2012 ob 15:40

čist isti je

— nice peter
5.4. 2012 ob 17:17

Tudi mi se strinjamo - želimo pogledat film, ampak čakamo na Xpand, ne običajno majhno platno. Konec koncev je to James Cameron - režiser Avatarja, edinega zares dobrega 3D filma doslej. Torej - XPAND!

— jana & mija & anže
5.4. 2012 ob 18:20

V Imaxu je tole treba gledat,drgac je brezveze.

— Detlef
6.4. 2012 ob 12:43

omg, ta film sm vidla že 100000000000x in mi je vrhunski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juhej, spet prihaja v kino in to še v 3D komi čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— titanic fan
6.4. 2012 ob 14:35

Mislm za tak uspesn film sam dve predsta, newem no. Pa se strinjam tak film more it u XPAND!!!!!!

— Katja
6.4. 2012 ob 14:42

DAJTE FILM V XPAND!!!!!! Film smo že videli pred leti in zdaj bi ga radi doživeli v okolju, kateremu je namenjen - torej kvaliteten 3D, ne pa dvorana, ki temu ni namenjena. Sicer ta 3D verzija nima smisla. PROTEST! XPAND!!!!!

— Roman & Maja & Katarina & Domen & Marko
6.4. 2012 ob 16:06

usi k se neki pritožujete js isto k da bi komentarje zadržal zasee ... drgač je res da je to isti titanik kot smo ga vajeni ampak tokrat je prišel na velika platna in to v 3D... in jaz osebno komaj čakam da si grem film ogledat pačeprav ne prvič ...
lp

— neznano
6.4. 2012 ob 16:27

Jezi me dejstvo da to sranje ponovno predvajajo star wars pa ne, ker se jim ne bi splačalo, čeprav grem staviti, da bi si veliko oboževalcev raje ponovno ogledalo star wars na velikem ekranu kot pa titanik.

— anonimni
6.4. 2012 ob 17:38

kakšen je film v 3D? a dobro predelan v 3D tehniko? prosim za komentarje!

— đelč
6.4. 2012 ob 22:22

ne vem, kaj vm je fora 3d. Vprašam vs, a si zapomnete 3d učinke ali film?
jst sm si dozdj še zmer zapomnu kak je film, ne pa 3d učinkov, ki sploh niso pomembni, ker na koncu šteje vse skupaj in tudi če ni 3d ni nč slabš. če je film slb, 3d ne pomaga. če je film dobr, je tud brez 3d dobr.

— n
7.4. 2012 ob 8:18

zanima tudi mene zakaj ga ne date v xpand,in zakaj je nna voljo tok mau predstav.

— titanicfreak
7.4. 2012 ob 8:51

to je najači film ever in sm komi čaka da pride v kino sm nism pričakovala da bo v 3D ampak je še bolš

— gasper in anamarija <3
7.4. 2012 ob 13:15

ja ja ja,3d kuuuuuuuul

— tara
7.4. 2012 ob 17:43 zvezdica

Pozdravljeni,

Včasih si res želim, da bi obstajalo kakšno zdravilo, tableta, karkoli, ki bi lahko učinkovala v tej meri, a bi se lahko nek film iz tvojega spomina izbrisal, in bi ga vedno gledal prvič. ;) ;) Čeprav je Titanic takšen film, ki se ga res ne smeš nikoli naveličat. Januarja, ' 98, ko je film igral v naših kinih, sem ga gledal 4 X .

Včeraj sem si ogledal v 3D-ju !! Vsekakor vredno ogleda, ne samo zaradi 3D-ja, ampak že zaradi Nostalgije na 14,15 let nazaj..
Film je res, da isti, ampak je, kar nekaj dobrih 3D Efektov, tako, da si ga kar poglejte.. ;)

Lp

— Miha
7.4. 2012 ob 19:32 zvezdica

Priznati moram, da me je film navdušil. Morda nisem preveč objektiven, ker sem itak bil ljubitelj tega filma. Malo me je bilo strah, da me bo mogoče razočaral, ampak ravno nasprotno. Vsi, ki ste film imeli radi pred 14 leti vam priporočam, da si ga ogledate, kar vam bo všeč. Vrnil bo občutke, ki ste jih doživljali takrat, hkrati pa bo verjetno sporočal tudi kaj novega - kaj takega, kar takrat, 14 let nazaj, niste interpretirali tako, kot boste danes. 3D predelava je odlična, zlasti v prvem delu filma, kjer je poudarek na sliki, kadrih. Res odlični 3D kadri - neverjetno. Veliko bolje kot kakšen original 3D film. V drugem delu, ko se začne akcija, 3D ni tako izrazit, ali pa se človek že navadi, vsekakor pa te tudi drama spet prevzame. Skratka. Film je TOP! Zelo za!

— Luka
8.4. 2012 ob 19:43

ljubim toti film se že jočem tak je žalostn.

— loalojd
8.4. 2012 ob 20:31

Jaz sem ga že leta 1997 gledal v 3d verziji. 3 pive spiješ zraven pa je isto...

— Matej
10.4. 2012 ob 7:09

Mene zanima do kdaj bo film na sporedu?

— hana
10.4. 2012 ob 20:04

Kaj pa lahko naredimo, da bo res v Xpandu? Plačamo več?
Bojim se to it gledat zaradi komentarjev o tej bedni dvorani.
Hočem res uživat...

....

— Mario
10.4. 2012 ob 20:09

najboljši film tudi jaz ga grem gledat kino

— marjan
10.4. 2012 ob 20:11

kol res 9 .4 je imel 100 let odkar se je potopu kumi čakam res je dabest dddddddddddddddd kkuuulll kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

— love titanik skvviki
11.4. 2012 ob 22:44

jojjjjj ta film je biu vedno top se zdej je top in booo tut ostou!!!!!!!!
res je da je enaka verzija kt prej ampak ga vseeno ni brezveze it šenkat gledat!!!
js sm ga najmn 50x že gledala p mi je se zmer kul tko da nbo nc nrobe ce ga je kdo gledou ene 3x k ga nbo pobral ce ga bo gledou se enkrat.
sm p brala d je baje en dogodek sprmenjen kokr u starm filmu a mi lahko kdo pove k je film ze gledu ce je isti???
plis?? :)

— vanilija
12.4. 2012 ob 13:00

Film sm gledu prvic v kinu in treba je priznt da je ta 3D verzija ful dobra tko da kdor si ni se pogledu te verzije nej gre pogledat zakon film res vsec vm bo svaka cast dobr so se spomnl to 3D verzijo

— Messi
12.4. 2012 ob 20:50

ali sploh v xpandu delujejo sedeži z posebnimi učinki?

— Jaka
13.4. 2012 ob 13:56

Pred nekaj dnevi sem si z družino v kinu pogledala Titanik, tokrat v 3D verziji. Moram reči, da se moja pričakovanja niso najbolje izpolnila, saj sem upala na izrazito in temeljito 3D verzijo, a posebnih učinkov ni bilo opaziti. Morda le na začetku, ko se je nek predmet izostril, drugi pa ostal nekoliko nepoudarjen. Kljub temu pa je bila slika veliko bolj čista in je v veliko kadrih ta bistrost prišla prav. Film me je seveda, kot vedno navdušil in me pripeljal do čustev. Zgodbo sem kot vedno občutila in Titanik je še vedno eden iz mojih najljubših filmov.

— Polona
13.4. 2012 ob 14:26

men je ta film ful ful ful.....dobr, sam kr neki zdj k je u kinu k ga je skor usak ze 1000x gledu!! drgač pa je 10/10 :)

— anonimno
14.4. 2012 ob 12:26

carsko - super film čeprav smo že gledali enih 100 krat sem pa presenečen, da so ga lehko tako digitalno obdelali

— zoky
14.4. 2012 ob 12:26

Zelo dober film nisem si ga se ogledal ampak sem slišal veliko pohval.

— Jurček
14.4. 2012 ob 20:21

do kdaj ga bodo predvajali?

— maja
14.4. 2012 ob 22:42

Priznam, tudi mene je film navdušil. Prvič sem si fim ogledal v Kino Šiška. Čeprav je film dolg, je minilo tiste 3 ure in še malo, kot bi pihnil. Meni je vrnil občutke, katere sem doživljal takrat. Še več, še močnejši so bili............3 D naredi svoje.
Priporočam ogled. Ne bo vam žal.

— Jože
14.4. 2012 ob 23:33

Naboj luksuzna križarka svoje dobe – »ladja sanj« – je v smrt v ledenih vodah severnega Atlantika zgodaj tistega jutra 15. aprila 1912 ponesla prek 15 tisoč ljudi.

Vedno sem mislil, da je umrlo 'samo' nekaj čez 1500 ljudi... Sedaj pa vidim, da jih je 10x več... Ma dajte malo preverit podatke, če že nekaj pišete. Tudi sem mislil, da se piše 'najbolj' in ne naboj -.-

Mogoče bi ga pa šel gledat...

— jest
16.4. 2012 ob 23:46

Tudi mene zanima, če mogoče kdo ve kaj več o tem. A v xpandu so pri tem filmu kakšni posebni učinki na sedežih?

— TCO
17.4. 2012 ob 19:56

jojj to bo treba it gledat ! se spomnem k me je še dedi peljau gledat leta 1997 u kino... super je blo ! komi čakam še 3D! :)

— la la li
19.4. 2012 ob 19:17

omg to je tak žalosten film da mi kar solze tečejo ampak je najboljši film vseh časov. to mi je mama povedala! v soboto si grem ogledat film s prijateljicama! to je najboljši dan ker sem si videe pogledala na google is sem skoraj omedlela! zraven filma je še glasba tak dobra ampak na koncu on umre! ojoj!:( za ljudi s težkim srcem tega filma ne priporočam!:)

— tina
21.4. 2012 ob 14:21

sej bo mogoče čudno vprašanje ampak kak zgleda ta 3 D tehnika?... mislim v čem je drugač zdej ko pa prej?... to zdej v kinu dobiš očala in pol vidiš ti film tko kot da si ti na ladji?

— just asking
22.4. 2012 ob 13:42

Končno smo dočakali! Super film, pač splača se ga it pogledat saj gledanje filma v kinu niti približno ni isto kot če ga pogledaš doma na TV-ju. In newem zakaj se nekateri tako pritožujete ker je film isti. Nekaterim je to ušeč. In drugič raje prste odmaknite od tipk na tipkovnici in bedne komentarje prihranite zase, tako bomo vsi zadovoljni.

— Karin
22.4. 2012 ob 23:14

ma kje maste foro film je isti k prej sam da je u 3D verziji to je usse!!

— laaaa
23.4. 2012 ob 20:44

vi pa niste vredni tega filma gledat sam jst

— kuli
29.4. 2012 ob 13:10

Sm gledala in mi je fuuuuuul usec :)

— Domzalcanka
2.5. 2012 ob 0:26

eh brezveze se je vse isto samo da je v 3d

— burek
3.5. 2012 ob 0:38

@Roman & Maja & Katarina & Domen & Marko
Se strinjam!!!!!

— m
5.5. 2012 ob 21:42

kaaj?zakaj ga pa ni več v mbju???

— xoxo
8.5. 2012 ob 22:28

se film ne predvaja več v koloseju (LJ)?

— eva
9.5. 2012 ob 17:43

ZAKAJ GA NI VEČ????

— TitanicFan
10.5. 2012 ob 14:12

ooooooooooooo šit zaka ga ni več</3bbbbbbeeedddaaaaaaaa

— ¸kr en
21.5. 2012 ob 18:11

se ne predvaja več ga je konec
ker jaz ga bi šla gledat pa sem očitno zamudila priložnost
ga ne vrtijo več al kako

— joži
5.3. 2014 ob 12:44

jupii titanic rihaja

— titanic
16.3. 2014 ob 12:37

škoda da so ljudje na njem na ticanu umrli razen ene ki je bila na ladiji titanicu. Skoda.Zdaj pša delajo novega in bolšega

— nikter
4.7. 2014 ob 19:04

LAHKO PROSIM ŠE ENKRAT PREDVAJATE TITANIK PROOOOOOOOOOOOOSIM

— evVA613
5.3. 2016 ob 9:28

Mene zanima kdaj bo na sporedu 29.3.

— Anja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.