Kolosej
Film distribucije Fivia

Timbuktu

drama
Podnapisi
1h 40min / 100min
Leto: 2014
Jezik: arabščina
Scenarij: Abderrahmane Sissako, Kessen Tall
Z opozarjanjem na tragično usodo običajnih ljudi pod okrutnim džihadističnim režimom v Maliju Timbuktu Abderrahmana Sissaka odpira oči Zahodu. Leto 2012. Nedaleč stran od Timbuktuja, ki so ga zasedli verski fundamentalisti, živi pastir Kidane preprosto in mirno življenje z ženo, hčerko in osirotelim dečkom, ki mu pomaga pri delu. Kaos, ki vlada v mestu, do njih sprva ne seže, a idila ne traja dolgo. Ko Kidane po nesreči ubije ribiča, ki je pokončal ‘GPS’, njegovo najljubšo kravo, se mora tudi sam soočiti s krutimi zakoni tujih okupatorjev. Sedem nagrad Cezar (za najboljši film, režijo, scenarij, glasbo, zvok, montažo in fotografijo) ter nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.