Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Tihotapec

The Mule
kriminalna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 17.1.2019, Kolosej Ljubljana
1h 56min / 116min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Sam Dolnick, Nick Schenk
Režija: Clint Eastwood

Drama Tihotapec, ki je nastala v produkciji studiev Warner Bros. Pictures, Imperative Entertainment in BRON Creative, ni zgolj novi režijski podvig Clinta Eastwooda: igralec veteran v njej tudi nastopa – ob zvezdnikih Bradleyju Cooperju, Laurenceu Fishburnu, Michaelu Peñi, Dianne Wiest in Andyju Garcii, poleg njih pa igrajo še Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean in Eugene Cordero.

Eastwood je Earl Stone, možakar brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge za mehiški kartel. Odlično mu gre; tako odlično, da mu povečajo obseg tovora in mu dodelijo neposrednega nadrejenega. A ta ni edini, ki skrbno pazi na Earla; skrivnostna nova »mula«, kot imenujejo raznašalce mamil, pade v oko tudi ambicioznega agenta Agencije za boj proti drogam Colina Batesa (Bradley Cooper). Čeprav Earl nima več težav z denarjem, se nadenj zgrne preteklost in vprašanje je, ali bo uspel popraviti vse pretekle napake, preden ga v primež dobi roka pravica … ali pa silaki kartela.

S Tihotapcem se oskarjevec Eastwood po kritiško priznanem Gran Torinu iz leta 2009 prvič spet postavlja na obe strani kamere, medtem ko je Cooper, ki je nedavno za sodelovanje z Eastwoodom v Ostrostrelcu prejel nekaj nominacij za oskarja, ravnokar debitiral kot režiser z glasbeno dramo Zvezda je rojena, v kateri ob Lady Gaga tudi igra. Oskarjevi nagrajenec Fishburne (Kaj ima ljubezen s tem, serija Black-ish) igra vodilnega agenta agencije DEA; Peña (Ant-Man in Osa, serija Narcos) igra kolega agenta; oskarjeva nagrajenka Wiestova (Bullets Over Broadway, Hannah in njeni sestri, serija Life in Pieces) igra Earlovo nekdanjo soprogo; oskarjevi nominiranec Garcia (Boter 3) igra šefa kartela; Alison Eastwood (Rails & Ties) igra Earlovo hčer, Farmiga (Nuna) njegovo vnukinjo, Serricchio (Poročna priča, d.o.o., serija Izgubljeni v vesolju) pa člana kartela, ki budno pazi nanj.

Eastwood (Čudež na reki Hudson, Ostrostrelec) je režiral po scenariju Nicka Schenka (Gran Torino), ki je nastal na podlagi članka v reviji The New York Times Magazine Sama Dolnicka z naslovom The Sinaloa Cartels’ 90-Year-Old Drug Mule. Eastwood je prek svojega podjetja Malpaso tudi produciral skupaj s Timom Moorom, Kristino Rivero, Jessico Meier, Danom Friedkinom in Bradleyjem Thomasom, izvršno pa so producirali Dave Bernad, Ruben Fleischer, Todd Hoffman in Aaron Gilbert. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Yves Bélanger, kostumografinja Deborah Hopper, scenograf Kevin Ishioka in montažer Joel Cox. Glasbo je zložil Arturo Sandoval.

Komentarji

17.1. 2019 ob 21:11

Odličen, priporočam ogled ....

— Marjan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.