Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Tihotapci

kriminalni triler
Na sporedu od: 12.1.2012, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2012
Scenarij: Aaron Guzikowski po filmu Arnaldurja Indrioasena in Oskarja Jonassona
Izkušeni tihotapec Chris se zavoljo ljubeče žene in sina odloči zapustiti dobičkonosne, toda nevarne kriminalne dejavnosti. Težave ženinega brata, ki zaradi ponesrečene prodaje mamil postane dolžnik mafijskega šefa Tima, Chrisa prisilijo, da znova sprejme nevarno tihotapsko nalogo. V iskanju izhoda iz nepregledne mreže brezobzirnih morilcev, podkupljenih policistov in nasilnih preprodajalcev mamil, skuša Chris zaščititi svojo družino in ob tem preslepiti Tima in druge zločince.

Zgodba

Legendarni tihotapec Chris Farraday je opustil zločinsko življenje in se ustalil z ženo in dvema sinovoma. Ko pa njegov svak zamoči predajo mamil za svojega brezobzirnega šefa Tima Briggsa, se je Chris prisiljen vrniti k temu, kar najbolje obvlada – tihotapstvu - da poplača Andyjev dolg. Seveda se stvari zapletejo in Chris mora uporabiti vse svoje znanje, da se izvleče iz izdajalske zločinske mreže, preden njegova žena in sinova postanejo tarče zločincev.

O produkciji

Leta 2008 so Arnaldur Indridason, Oskar Jonasson in Baltasar Kormakur posneli severnjaški triler Reykjavik-Rotterdam, ki je bil na domači Islandiji in v Evropi dobro sprejet. Dve leti kasneje je režiser enemu svojih agentov omenil idejo, da bi film na novo posneli za angleško govoreče občinstvo, kar je pripeljalo do tega, da je film prevzela produkcijska hiša Working Title. Skupaj so sklenili, da dogajanje filma z Islandije prestavijo v Louisiano v ZDA. Snemanje je potekalo po vsem New Orleansu in njegovi okolici, v Panama Cityju, na ladji SS Bellatrix, zasidrani v pristanišču, nekaj prizorov pa tudi na ladji v Panami.

O igralcih

Mark Wahlberg (Chris Farraday) si je prislužil nominacijo za oskraja in zlati globus z vlogama v filmih The Fighter in The Departed, ogledamo pa si ga lahko tudi v Renaissance Man, The Basketball Diaries, Fear, Boogie Nights, Three Kings, The Perfect Storm, The Italian Job, Invincible, Shooter in mnogih drugih.

Kate Beckinsale (Kate Farraday) je nase opozorila v filmu Kennetha Branagha Much Ado About Nothing, nastopila pa tudi v Cold Comfort Farm, The Last Days of Disco, Brokedown Palace, Shooting Fish, Pearl Harbor, Serendipity, Laurel Canyon, Van Helsing, Underworld, Underworld: Evolution, The Aviator in številnih drugih.

O ustvarjalcih

Baltasar Kormakur (režiser) je trenutno eden najpomembnejših režiserjev skandinavskega porekla. Debitiral je s filmom 101 Reykjavik, ki je bil nagrajen na festivalih in uspešen v številnih državah po svetu. Nadaljeval je s filmi The Sea, A Little Trip to Heaven, Jay City in drugimi, režira pa tudi gledališke predstave. Kot šolan igralec občasno tudi nastopi v filmu.

Komentarji

31.12. 2011 ob 17:00

To bo sigurno zakon film, sploh z Markom Wahlbergom in Kate Beckinsale.
Itak smo vsi komaj čakali, da Wahlberga spet vidimo v glavni vlogi, po tem, ko se je tako izkazal v Strelcu.
Komaj čakam!

— Vos
11.1. 2012 ob 13:05

oo to bo zihr dobr film

— 123
15.1. 2012 ob 20:47

Film sem si včeraj ogledal in bil pozitivno presenečen saj gre za dobr film, ki ne pretirava s streljanjem v slogu eden proti celi armadi, gre za realen film z zelo zanimivim zaključkom.

— Ajinta
19.1. 2012 ob 8:55

Film je odličen, priporočam ogled.

— Seal
20.1. 2012 ob 12:04

FILM PRVA LIGA. POD DOLGEM ČASU RES EN DOBER FILM,KI NE PRETIRAVA Z NEKIMI CHUCK NORISI V STILU SAM PROTI CELI VOJSKI.
PA ŠE REALEN JE POVRHU.
OGLEJTE SI GA,,NE BO VAM ŽAL.

— BERTONI
21.1. 2012 ob 10:24

film je ress KONC!
morte ga jet gledat.:)

— mina
24.1. 2012 ob 18:59

Tale Mark je pa idealen za takšne vloge (The Italian Job je nekaj podobnega). Top movie!!

— Eva
10.2. 2012 ob 21:05

Js ga grem zdele gledat:)

— Ketchup
16.2. 2012 ob 12:20

tak te no mene ni neke navdušlo

— uroš

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.