Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Tiho mesto 2

nadnaravni triler / srhljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 24.6.2021, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: John Krasinski
Režija: John Krasinski
V letu 2020 bo ponovno onemelo Tiho mesto. Zgodba o družini, ki je na postapokalipticnem svetu prisiljena živeti v tišini in se sporazumeva z znakovnim jezikom, da jih ne bi odkrile pošasti z izjemnim sluhom, je izvirna, napeta in nadvse novodobna, èeprav vsebuje številne elemente klasiènih grozljivk. A kot je zaupal Krasinski, se pri ustvarjanju nadaljevanja ni držal recepta grozljivk in srhljivk, v katerih se obièajno nadaljuje zgodba glavnega junaka ali zlobneža, temveè se je osredotoèil na novince in svet, v katerem živijo. Ali je morda še kdo preživel apokalipso in se mora skrivati pred pošastmi z izjemnim sluhom kakor družina iz prvega dela, se je vprašal režiser in namignil, da bosta imela Murphy in Hounsou veèjo vlogo, kot jima morda kdo pripisuje.

V novem delu srhljivke Tiho mesto 2 se bo morala družina soočati z grozotami zunaj varnega doma.


Tako kot prvi del je tudi drugi del režiral John Krasinski, ter napisal tudi scenarij. Producenti ostajajo Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller in Krasinski, izvršni producenti pa so Allyson Seeger, Joann Perritano in Aaron Janus. Igralska zasedba je večinoma enaka kot v prvem delu - Emily Blunt, Millicent Simmonds in Noahu Jupeju se pridružita igralca Cillian Murphy in Djimon Hounsou.

O ZGODBI:

Po smrtonosnih dogodkih doma se mora družina Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) zdaj spopasti s grozotami zunanjega sveta, potem ko v tišini nadaljujejo svoj boj za preživetje. Prisiljeni so se podati v neznano, hitro pa spoznajo, da bitja, ki lovijo po zvoku, niso edina grožnja, ki jim preti.

IZ PRVEGA DELA:

Štiričlanska družina živi na samotni kmetiji v skoraj popolni tišini, saj v njihovi okolici prežijo skrivnostne pošasti, ki jih pritegne kakršen koli zvok, da lovijo in napadejo svoj plen. Člani družine so se navadili na tišino, vsa opravila opravljajo brez šuma, dokler se nekega dne njihovemu domu ne približajo pošasti in ogrozijo njihova življenja.

Komentarji

17.7. 2021 ob 18:42

Tko se delajo grozljivke! Smo bli čist trdi v dvorani. Glasba tud odlična. Pejte si ga pogledat..

— Brižit

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.