Kolosej
Film distribucije 2i Film

Čudežni svet Belle Brown

domišljijska komična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 20.10.2016, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Simon Aboud
Režija: Simon Aboud
Zasanjana Bella dela v knjižnici, njena največja želja pa je, da bi postala pisateljica otroških knjig. Zaradi nerazložljivega strahu pred naravo povsem zanemari svoj vrt, kar neznosno moti njenega soseda - čemernega vdovca Alfieja. Toda njun sosedski spor se počasi spreminja v svojevrstno naklonjenost, saj Bella odkrije, da je Alfie nadarjen vrtnar. Njegov cvetlični paradiž jo navdihne z novimi idejami za čudovite otroške zgodbe, on pa v mladenki prepozna pozabljeno strast do življenja.

Ta čudovita sodobna pravljica govori o nenavadnem prijateljstvu med osamljeno, vase zaprto mladenko, ki želi postati avtorica otroških knjig, in sitnim starim vdovcem vsled prečudovitega vrta sredi Londona.

Bella Brown je lepa in domiselna mladenka, ki sanja o tem, da bo napisala in ilustrirala uspešno knjigo za otroke. Kljub osamljenemu otroštvu, vseprisotni obsesivni kompulzivni motnji, neizpolnjeni želji, groznemu šefu knjižnice in neskončnemu strahu pred floro in favno, je Bella precej na koncu, ni pa še povsem obupana. V sebi nosi iskrico, talent in glas, ki ji spet pomagajo na noge. Ima namreč prirojen čut za preživetje, saj so jo kot dojenčka našli sredi zime v Hyde Parku.

Ko jo stanodajalec prisili v ureditev zanemarjenega vrta, sicer ji grozi izselitev, Bella najde mentorja v Alfieju Stephensonu, tečnem, brezsrčnem in premožnem starcu iz sosednje hiše, ki je tudi izjemen vrtnar.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.