Kolosej

To sladko bitje

komedija, romantični
Na sporedu od: 18.7.2002, Kolosej Ljubljana
Scenarij: Nancy Pimental
Pri zmenkih se Christina Walters (Cameron Diaz) držI zlatega pravila: izogibaj se iskanja Pravega in se osredotoči na tistega, ki je Pravi v tem trenutku. Se pravi, tega se drži do neke noči, ko v klubu sreča Petra (Thomas Jane), ki naslednji dan nenadoma izgine. Z najboljšo prijateljico Courtney (Christina Applegate) se odločita prekršiti pravila in se ga odpravita iskat. Na poti doživita cel kup divjih prigod. Romantična komedija brez cukra To sladko bitje ponuja nov pogled na iskanje ljubezni.

5 zapovedi Tega sladkega bitja

I. Našel boš zabaven scenarij:

To sladko bitje ni tipična romantična komedija. Kot mešanica dekliškega road movieja in odbitega humorja pripoveduje zgodbo iskanju pravega moškega. Divja kombinacija, ki se je porodila v umu Nancy M. Pimental (South Park), je z delovnim naslovom Scenarij, ki še nima naslova, krožila med hollywoodskimi krogi in nazadnje padla v oči producentki Cathy Konrad.

"Krasno ga je bilo brati... zelo energičen," se spomina Konradova. "In seveda se v filmu zgodi nekaj zares nezaslišanih stvari. Najti drugačen ženski pogled na temo moških in odnosov je bilo vznemirljivo. Nancyjin glas je zelo resničen in naraven."

II. Pritegnil boš režiserja (pa četudi je moškega spola):

Roger Kumble, ki je režiral Podle igre, se je procesu pridružil relativno zgodaj. Prebral je scenarij in si je projekt takoj želel režirati. "Žanr romantične komedije postavi na glavo in to mi je bilo pri filmu všeč."

Kumble se je srečal s Konradovo in Ricky Strauss, ki je bil takrat pri Columbia Pictures in je postal izvršni producent filma. "Njegova strastna zavzetost za material, njegovi predlogi in njegove zamisli, kako napisano prenesti na filmsko platno, nam je bilo pri Rogerju izjemno všeč," razlaga Konradova. "Včasih je moški pogled tudi dobra stvar."

III: Ko vlogo dobi Cameron Diaz, boš ohranil mirno kri:

Najprej so poiskali igralko za vlogo Christine Walters. "Ko smo scenarij poslali Cameron, smo samo stisnili pesti in čakali," pravi Konradova. "Potem me je nekega dne poklical Ricky. Peljala sem se po avtocesti in rekel je: Bolje bo, če sedeš. Odvrnila sem: Saj že sedim, ker vozim. On pa je rekel: Potem bo pa bolje, če ustaviš. Postal je trenutek in rekel: Rada bi nastopila v filmu. Ko tvoj material pritegne igralca ali igralko, je zares krasen trenutek. Pomeni, da se bo zgodilo. Vse postane resnično."

"Mislim, da ima vsaka tretja generacija igralko, kakršna je Cameron Diaz - nadarjeno in z izjemnim občutkom za komedijo," pravi Kumble, ki Diazovo primerja s Carole Lombard in Goldie Hawn. "Cameron je njuna očitna naslednica in z njo je užitek delati."

IV: Našel boš zabavne stranske like:

Ko so iskali igralko za vlogo Courtney, Christinine najboljše prijateljice, je "Cameron želela dobiti občutek resnične vezi med najboljšima prijateljicama," pravi Konradova. "Christina in Courtney sta skupaj v vsakem prizoru. Njuna energija prijateljstva je morala biti prepričljiva."

"Ko je Christina Applegate prišla na branje scenarija s Cameron, sta se tako zabavali," pravi Kumble. "Improvizirali sta, počeli stvari, ki jih počno prijatelji. Videli smo, kako se med njima tke vez."

"Christina Applegate ima popoln komični timing, zelo je bistra in dojemljiva," razlaga Diazova. "Neprestano si izmišlja krasne trenutke, kar od nikoder jih potegne. Krasna igralka je."

"Iz naših odnosov med ženskami po mojem dobimo vse, kar potrebujemo," pravi Christina Applegate, "in o teh odnosih sem razmišljala med branjem scenarija. Pomislila sem: O, moj bog, to sem jaz in vse moje prijateljice. Tako resnično je. Krasno je, ker sva s Cameron končevali stavke druga drugi in vedeli, kaj druga čuti in na podlagi tega znali odigrati prizore."

Potem je tu Selma Blair v vlogi Jane Burns. "Najtežje je bilo najti igralko za to vlogo, kajti - no, recimo, da se z Jane Burns marsikaj zgodi," pravi Konradova. "In tista, ki bo igrala Jane, bi morala biti neustrašna, sramovati se ne bi smela prav ničesar. Naš odgovor je bila Selma Blair. Je neustrašno in čudovito dekle."

Kumble, ki je Blairovo režiral v Podlih igrah, pravi: "Vedel sem, da bo prava za vlogo Jane, saj je pripravljena storiti karkoli. In v tem filmu jo spravimo v nekaj prav nemogočih situacij."

"Vesela sem, da sem dobila vlogo, ki je tako zabavna," komentira Selma Blair. "Scenarij mi je bil všeč. Ne opravičuje se in to se mi zdi krasno. Malce je začinjen, a nikogar ne užali. Samo zelo zabaven je."

V: Ob koncu boš spoznal, da je ljubezen sladka

To spozna celo Christina Walters. "Je v letih - pozna dvajseta, začetek tridesetih - ko sicer ne iščeš nekoga, s katerim bi se ustalil, a iz nekega razloga razmišljaš: Krasno se imam, a morda je zabave konec in bi se veljalo umiriti," pravi Kumble. "Potem pride Thomas Jane..."

"Na določeni točki moraš odrasti. Na določeni točki te nekaj pahne v zrelost in v drugo življenjsko fazo," pravi Diazova.

"Peter vstopi v Christinin svet in malce pretrese njeno kletko. Tega ne more prezreti. In nato vidi žarek upanja - pomisli, morda... nikoli ne veš. Morda je tam nekje moški, ki je vreden tega."

O igralcih

Cameron Diaz (Christina Walters) je ob Jimu Carreyu kot igralka debitirala v izjemno uspešni Maski. Med njenimi številnimi filmi so še Odštekano življenje, Okus po Minnesotti, Moj bivši se poroči, Pokvarjenci, Za vsako ceno (Any Given Sunday), Nori na Mary, Charliejevi angelčki, Being John Malkovich,The Last Supper, She's the one, Head Above Water, Things You Can Tell Just By Looking At Her, The Invisible Circus, Shrek in Vannila Sky.

Christina Applegate (Courtney Rockliffe) je deset let nastopala v nadaljevanki Družina za umret (Married... With Children) ter nato dve leti v nadaljevanki Jesse, ki jo je tudi producirala.

Njen naslednji film bo A View From the Top ob Gwyneth Paltrow in Kelly Preston. Med njenimi filmi so še Don't Tell Mom the Baby Sitter's Dead; Wild Bill; Vibrations; Mars napada!; Nowhere; The Big Hit, Jane Austen's Mafia! in Just Visiting. Christina je poročena z igralcem Johnathonom Schaechom.

Thomas Jane (Peter Donahue) je nastopil v filmih 61, Izvirni greh (Original Sin), Osumljeni (Under Suspicion), Globoka modrina (Deep Blue Sea), The Velocity of Gary, Tanka rdeča črta, Vroče noči (Boogie Nights), The Last Time I Committed Suicide, Thursda, Brez obraza (Face Off), Junked, Pavamati Sanja Ragam (igralski prvenec - prvi indijski film, v katerem je imel belec junaško glavno vlogo). Nastopa tudi v gledališču.

Filmski ustvarjalci

Roger Kumble (režiser): njegov prvenec so bile Podle igre (Cruel Intentions).

Najprej je pisal gledališke igre. Za Pay or Play, ostro satiro hollywoodskega sistema, je prejel številne pohvale. Napisal je scenarij za najstniško komedijo Senior Trip ter napisal scenarij in režiral še za eno igro na temo Hollywooda D

Komentarji

14.5. 2005 ob 15:15

tok nor film, res se ga splača gledat! men je bil fulll uredu pa kul pa oh in sploh!!! res je hud, še sploh ker not igra cameron diaz, k res ful paše h temu filmu. u glavnm, NORO!

— maya
12.6. 2005 ob 13:28 zvezdica

fiolm je zlo dobr , smešen in romantičen,... vreden ogleda,...

— anja
5.8. 2005 ob 21:45

ja men je film še kr ušeč tko da nimam pripomb

— sandra14
25.9. 2006 ob 19:58

:) film je zakon, res *cool*!!! :) =)=)=)=)

— Tanchy
26.9. 2006 ob 19:12

komedija to sladko bitje je zelo zanimiv predusem pa smešen filem.če si ga še niste ogledali si ga oglejte.kajti všeč vam bo.to vam zagotavljam.

— to sladko bitje
6.10. 2006 ob 20:15

toti film je super! kdaj bo spet na tv??? komaj čakam

— karmen
14.1. 2007 ob 10:38

Taki filmi mi niso všeč. Na začetku lahko vidiš kakšen bo konec, ne bom zgubljal besed!

— Void
28.10. 2010 ob 19:57

film, ki ga je greh zamuditi :)
ko si tri prijateljice dajo duška :P
zakon obvezen ogleda!!!!!!!!

— jana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.