Kolosej
Film distribucije Fivia

Lov na srečo

drama
V ljubezni moraš igrati, če želiš zmagati!
Na sporedu od: 29.4.2004, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2003
Država: ZDA
Scenarij: Frank Hannah, Wayne Kramer
Režija: Wayne Kramer
Lov na srečo je življenjska igra za Berieja Lootza, ki v kazinoju v Las Vegasu skrbi za slabo srečo obiskovalcev. Ko pa sreča natakarico in se ta vanj zaljubi, se njegova sreča popolnoma preobrne.

Kratka vsebina

Bernie Lootz (William H. Macy) je cooler, prinašalec nesreče v lasvegaški igralnici Shangri-La, ki jo vodi Berniejev prijatelj Shelly Kaplow (Alec Baldwin). Spoznala sta se pred leti, ko je Bernie dolgoval denar mnogim igralnicam, med drugim tudi Shangri-La. Ko je Shelly spoznal, da je Berniejeva nesreča nalezljiva, ga je zaposlil kot coolerja. Bernie je moral več let odplačevati kockarski dolg Shellyju, do konca pa mu manjka le še nekaj dni. Ko spozna simpatično natakarico Natalie (Maria Bello), se mu postavi svet na glavo. Njegovo srečo ogrožata sin iz zavoženega zakona in Shelly, ki se svojemu najboljšemu coolerju ne bo tako zlahka odpovedal.

Nenavadno zgodbo o možu z nalezljivo nesrečo je napisal in režiral Wayne Kramer, ki ve, kako je, če se te drži smola: "V nekem obdobju sem imel ves čas smolo. Ko sem še živel v Južni Afriki, sem moral služiti vojaški rok v Angoli. Od dvanajstih mož sem za malarijo zbolel samo jaz, in to dvakrat."

Predlog za scenarij je dal koscenarist Frank Hannah, sicer redni obiskovalec lasvegaških igralnic (njegova najljubša igra je craps, igra s kockami). Hannah verjame, da so coolerji resnični: "Ko mi je šlo odlično od rok, je prišel k mizi nov igralec. Vzdušje je postalo napeto in začel sem izgubljati."

FIVIA - Vojnik predstavlja LOV NA SREČO, zgodbo o ljubezni, prijateljstvu in opoteči sreči. Film je režiral Wayne Kramer, scenarij sta napisala skupaj s Frankom Hannahom. Igrajo William H. Macy, Alec Baldwin, Maria Bello, Paul Sorvino in Ron Livingston.

Igralci

William H. Macy (Bernie Lootz) je eden najbolj priznanih igralcev svoje generacije. Za vlogo prodajalca avtomobilov Jerryja Lundegaarda v trilerju Fargo bratov Coen je prejel nominacijo za oskarja in nagrado Independent Spirit Award. Nazadnje smo ga videli v Seabiscuitu in Dobrodošli v Collinwoodu.

Igral je v filmski uspešnici Jurski park 3, Magnoliji, Med Državno in Glavno, Happy Texas, Mistery Men, Paniki, Pleasantvillu, Psihu Gusa Van Santa, Pravdi za vsako ceno, Vročih nočeh, Pasjih dnevih, Airforce One, Duhovih Mississippija, Hollandovem opusu, Klientu in mnogih drugih.

Macy je igral v televizijskem filmu Od vrat do vrat za TNT, za katerega je tudi pomagal napisati scenarij. Film pripoveduje resnično zgodbo o življenju akviziterja s cerebralno paralizo. Macy je sodeloval pri pisanju scenarija za TNT-jev film A Slight Case of Murder, v katerem je tudi igral. Za vlogo je prejel nominacijo za emmyja. To je prejel tudi za epizodne vloge v serijah Sports Night in Urgenca.

Alec Baldwin (Shelly Kaplow) velja za enega najbolj vsestranskih igralcev. Njegova največja ljubezen so odrske deske. Igral je v Gross Points, Macbethu, Tramvaju poželenja (nominacija za tonyja), Plenu (nagrada Theatre World), Serious Money, Preludiju poljubu (nagrada obie) in Mametovem Življenju v gledališču.

Svetovna javnost ga najbolj pozna po njegovih vlogah v filmih: In prišla je Polly, Maček v klobuku, Pearl Harbor, Med Državno in Glavno, Thomas and the Magic Railroad, Bruc iz province, Preživetje - Na robu divjine, Merkurjev srd, Duhovi Mississippija, Porotnica, Nebeški ujetniki, Pobeg, Maščevalec iz sence, Zloba, Glengarry Glen Ross, Preludij poljubu, Lov na Rdeči oktober, Great Balls of Fire, Alice, Miami Blues, Delovno dekle, Talk Radio, Married to the Mob, Beetlejuice, Noseča je! ...

Alec Baldwin je začel kariero na televiziji (nanizanke Zdravniki, Knot's Landing, Dress Gray). Za vlogo obrambnega ministra Roberta McNamare v Path to War za HBO je bil nominiran za emmyja. Tuje mu ni niti produciranje (Izpoved, Nuremberg: Infamy on Trial), ukvarja pa se tudi s številnimi javnimi deli in je velik zaščitnik živali.

Maria Bello (Natalie Belisario) je znana predvsem po vlogi požrtvovalne in trmaste pediatrinje Anne Del Amico v Urgenci. Debitirala je v nadaljevanki Mr. and Mrs. Smith. Zaradi številnih akcijskih prizorov se je morala naučiti tajsko poulično borilno veščino moi thai.

Priljubljeno Mario so kmalu povabili tudi na veliko platno. Nastopila je v filmih Skrivnostno okno, Nihče ni popoln, Pari, Avtofokus, Dobre mrhe, 100-Mile Rule in China: The Panda Adventure, Polnočni obračun, Vračilo dolga...

Njene izkušnje v gledališču (The Killer Inside Me, Smart Town Gals, Big Problems, Urban Planning, A Lie of the Mind, His Pillow, Out of Gas on Lover's Leap, Big Talk, Talked Away) so pripomogle k projektu Dream Yard Drama, ki ga je ustanovila v Harlemu kot neprofitni umetniški izobraževalni program za otroke. Lani je bila z njim na turneji po Afriki in Aziji.

Režiser in koscenarist

Wayne Kramer se je rodil v Južni Afriki. Diplomiral je na umetnostni akademiji v Johannesburgu. Leta 1986 se je preselil v Združene države in začel filmsko kariero. Začel je s pisanjem scenarijev (Terminals, Almost Vera), nadaljeval pa s 35 mm kratkim filmom Crossing Over. Film je bil premierno prikazan leta 1996 na mednarodnem filmskem festivalu v Santa Barbari, predstavljen pa je bil tudi na drugih filmskih festivalih.

Njegova najnovejša projekta sta Mindhunters, za katerega je napisal scenarij, in Running Scared, pri katerem sodeluje kot režiser in scenarist.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.