Kolosej

Čarovnica iz Blaira

srhljivka
Na sporedu od: 15.6.2000, Kolosej Ljubljana
Scenarij: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez

Info za tiste, ki še ne vedo

21. oktobra 1994 se trije študenti - Heather Donahue, Joshua Leonard in Michael Williams - odpravijo v okoliške gozdove ameriškega mesteca Burkittsville, da bi posneli dokumentarec o krajevni legendi, imenovani Čarovnica iz Blaira... in za vedno izginejo...

Leto kasneje najdejo njihove posnetke.

Filmski projekt Čarovnica iz Blaira je njihova zapuščina. Posnetki pripovedujejo o grozljivem potovanju po Black Hills Forestu in še vedno nepojasnjenih dogodkih.

Heather, Joshua in Michael so še vedno pogrešani.

Čarovnica iz Blaira je bil njen projekt. In vse, kar boste videli zabeleženo na filmskih posnetkih, se je zgodilo zares.

Info za tiste, ki še vedno ne verjamejo

Leta 1999 na številnih ameriških televizijskih postajah predvajajo dokumentarni film z naslovom Prekletstvo čarovnice iz Blaira, ki razkrije podrobnosti legende in z njo povezanimi dogodki vse od leta 1785 pa do vklučno z izginotjem treh študentov leta 1994. Amerika je osupla. Uradna internetna stran filma (http://www.blairwitch.com), ki jo oblikuje Haxan film, ima iz dneva v dan čedalje več klikov radovednih navdušencev. Vsi govorijo samo še o Čarovnici iz Blaira. Od dneva, ko mediji objavijo, da v kinematografe prihaja film The Blair Witch Project, se pred blagajnami kinodvoran zgrinjajo v dolge kolone strnjene množice filmaželjnih ljudi. Do prve tretjine leta 2000 je ČAROVNICA IZ BLAIRA po svetu prigrala več kot 250 milijonov ameriških dolarjev. Nizkoproračunski film, ki je bil posnet za borih 60 tisoč USD je postal svetovna filmska uspešnica in prenekateri so se začeli spraševati, kaj se dejansko skriva za vsemi resnicami ter polresnicami, ki krožijo okrog filma Čarovnica iz Blaira - se je res vse skupaj zgodilo zares, je ta strah in grozo vzbujajoči film resnična zgodba ali zgolj pretkana marketinška poteza filmskih producentov.

In bolj ko se je kristaliziralo vprašanje o tem, KAJ JE RESNICA, jasnejši je postajal odgovor: občutek strahu in grozljivosti ob gledanju filma Čarovnica iz Blaira vsekakor NI LAŽEN. In ves svet je začel govoriti o Čarovnici iz Blaira.

Legenda o čarovnici: kronologija pomembnejših dogodkov

Vas Blair je stala v zvezni državi Maryland, le dve uri iz Washingtona, D.C.

Februar 1785: Skupina otrok obtoži Elly Kedward, da jih je zvabila domov, kjer jim je nato pila kri. Kedwardovo obtožijo čarovništva in jo na mrzel zimski dan izženejo iz vasi. Nakaj dni zatem jo razglasijo za mrtvo.

November 1786: Do sredine zime neznano kam izginejo vsi Ellyjini tožniki in polovica otrok. Vaščani se v strahu pred urokom zaobljubijo, da ne bodo nikoli več izgovorili njenega imena.

November 1809: Izide The Blair Witch Cult (Kult o čarovnici iz Blaira). Ta redka knjiga - po mnenju nekaterih gre za pravljico - pripoveduje o vasi, ki jo je preklela izgnana čarovnica.

1824: Na kraju, kjer je prej stal Blair, ustanovijo mesto Burkittsville.

Avgust 1825: Enajst prič priseže, da so videle, kako je bela ženska roka potegnila desetletno Eileen Treacle v Tappy East Creek, na površju jezera pa se prikažejo čudni leseni zvitki. Eileeninega trupla niso nikoli našli.

Marec 1886: Osemletnega Robina Weaverja razglasijo za pogrešanega. Iskat se ga odpravi nekaj reševalnih skupin. Robin Weaver se čez nekaj dni vrne, ena skupina reševalcev pa za vedno ostane v gozdu. Njihova trupla najdejo čez štiri tedne pri Coffin Rocku. Roke in noge imajo zvezane. Drobovje pa je odstranjeno.

November 1940 - maj 1941: Iz Burkittsvilla in njegove okolice izginejo neznano kam Emily Hollands in šest drugih otrok.

25. maj 1941: Ostareli puščavnik po imenu Rustin Parr prikoraka v trgovino in izjavi, da je "končno opravil nalogo". Policija po štirih urah hoje v gozdu najde njegovo kočo in v kleti trupla vseh sedmih pogrešanih otrok. Umorjeni so bili na obreden način, drobovje pa je bilo odstranjeno. Parr prizna vse umore in doda, da mu je tako naročil "duh starejše ženske", ki se je naselil v gozdove blizu koče. Parra po hitrem postopku obsodijo na smrt z obešanjem.

20. oktober 1994: Trije študenti Montgomery Collega Heather Donahue, Joshua Leonard in Michael Williams se zaradi snemanja dokumentarca odpravijo v Burkittsville intervjuvat meščane o legendi, ki kroži o čarovnici iz Blaira. Heather se pogovarja z Mary Brown, starejšo in malce zmedeno žensko. Mary obsedeno ponavlja, da je videla čarovnico blizu Tappy Creeka kot kosmato, na pol človeško in na pol živalsko pošast.

21. oktober 1994: Zgodaj zjutraj Heather intervjuva ribiča, ki ji povesta, da je Coffin Rock oddaljen manj kot dvajset minut od mesta in da se da do njega priti po stari gozdni cesti. Heather in njena filmska kolega se peš odpravijo v Black Hills Forest. Za njimi se izgubi vsaka sled.

25. oktober 1994: Policija izda javno obvestilo o pogrešanih študentih. Joshov avto najdejo kaneje na Black Rock Roadu.

26. oktober 1994: Marylandska zvezna policija pošlje v gozdove reševalne ekipe. Operacija traja deset dni, v njej pa sodeluje sto mož s psi in helikopterji. Podoročje tamkajšnjih gozdov pregledajo celo preko ameriškega vohunskega satelita.

5. november 1994: Iskanje je prekinjeno. Reševalne skupine so delale 33.000 ur, vendar brez uspeha. Heatherina mati, Angie Donahue, začne z iskanjem izginule hčerke in njenih prijateljev na lastno pest.

19. junij 1995: Primer je razglašen za nerešenega.

16. oktober 1995: Študenti oddelka za antropologijo z marylandske univerze najdejo nahrbtnik, v katerem se nahajajo škatle s filmskimi trakovi, DAT kasetami, videokasetami, Hi-8 videokamera, Heatherin dnevnik in CP-16 filmska kamera. Predmeti so bili zakopani v tleh stoletne gozdarske koče. Ko jih pregleda policija, šerif Ron Cravens potrdi, da je 11 trakov črnobelega filma in 10 Hi-8 videokaset res last Heather Donahue in njenih sodelavcev.

15. december 1995: Po podrobnem pregledu filmskih trakov policija pokaže nekaj odlomkov družinam pogrešanih. Angie Donahue trdi, da je v njih nekaj nelogičnosti. Družine začnejo dvomiti o (ne)učinkovitosti policije in zahtevajo ponoven ogled filmskih trakov.

19. februar 1996: Družinam pokažejo drugi del filmskih posnetkov, za katere uradne oblasti trdijo, da so ponarejeni. Ga. Donahue začne javno kritizirati delo policije. Šerif Cravens prepove javni dostop do dakozov. Prepovedi ne spodbijata niti dve zasebni tožbi.

1.marec 1996: Šerif zaključi primer zaradi pomanjkanja dokazov in ga zopet

razglasi za nerešenega. Filmske posnetke pogrešanih študentov bodo predali njihovim družinam, ko bo za to potekel zakonski rok - 16. oktobra 1997.

16. oktober 1997: Najdene predmete predajo v trajno last svojcem pogrešanih študentov Heather Donahue, Joshua Leonarda in Michaela Williamsa. Angie Donahue zaprosi Haxan Films, naj iz posnetokov naredijo film, ki bi povzemal nepojasnjene dogodke od 20. doo 28. oktobra 1994.

Igralci

Heather Donahue so njeni najbližji na kolenih prosili, naj NE gre snemat Čarovnice iz Blaira. Seveda je zdaj vesela, da jih ni poslušala. Dokaj neznana igralka iz Filadelfije se je pred Čarovnico preizkušala v različnih vlogah. Naslovna vloga v Diedre of The Sorrows je bila le ena izmed mnogih. Trenutno prebiva v Los Angelesu (ja, ona že ve), v filmskem biznisu pa jo zastopa Eric Klass.

Newyorčan Michael Williams se je tri leta trudil, da bi postal igralec Yankeejev. Igranje bejzbola je obesil na klin, ker se je odločil za bolj obetavno kariero selilca pohištva. Prenašanje težkega pohištva in klavirjev šest dni v tednu je popestril s študijem igre na S.U.N.Y. in jo tudi uspešno zaključil. Leta 1996 je z Davidom Rabom sodeloval pri drami Cosmologies. Na žalost ni nikoli prišla v gledališče. Za Čarovnico je posnel Sally (režija Dave Goldsmith) in Nasty (režija Mark Brandstetter). Njegov najzahtevnejši projekt do zdaj je bila poroka s prelepo zaročenko Toni Ann.

Joshua Leonard se intenzivno ukvarja z igranjem, fotografiranjem in snemanjem. Ravno izkušnje z zadnjim so mu pomagale pri snemanju s 16 mm kamero za film o zloglasni čarovnici. Leonard je nastopal v predstavah na The Living Theatru in Seattle Fringe Festivalu.

Filmski ustvarjalci

Eduardo Sanchez (scenarist in režiser) se je rodil na Kubi. Nekaj časa je živel v Španiji in Washingtonu, D.C., zdaj pa ga najdete na Floridi. Na marylandskem Montgomery Collegu je študiral televizijo. Njegov videoprvenec se je imenoval Video All. Diplomiral je iz filmske umetnosti na University of Central Florida, na kateri je spoznal sedanjo kreativno ekipo Haxan Filmsa. Med študijem je napisal in režiral Gabriel"s Dream, 16 mm filmček. Sanchez piše že šesti scenarij in aktivno sodeluje pri Haxanovih projektih.

Dan Myrick (scenarist in režiser), rojen na Floridi, je sodeloval pri snemanju reklam, medtem pa posnel še nekaj neodvisnih projektov, med njimi tudi Salvation, pri katerem je sodeloval s Sanchezom in Haleom. Kasneje se je lotil še montaže in bil direktor fotografije. All Shook Up so 1998 prikazali na IFFM. Čarovnica iz Blaira je Myrickov režiserski prvenec. Aktivno sodeluje pri Haxan Filmsu.

Gregg Hale (producent) iz Orlanda se že več kot devet let trudi z neodvisnimi filmi. Pred osmimi leti je ustanovil The Brouhaha Film in Video Showcase. S Third Shiftersi je leta 1995 sodeloval na IFFM. Čarovnica iz Blaira je njegov prvi celovečerec. Hale je diplomiral na University of Central Florida, kjer je napisal in režiral 16 mm filmček The Upstairs Man. Tudi on je stalni sodelavec Haxan Filmsa.

Robin Cowie (producent) je predsednik produkcijske hiše FILMstart, Inc. Napisal, režiral in produciral je več kot 100 televizijskih reklam, 30 predstavitvenih videospotov za podjetja in tri televizijske oddaje. Njegova prva delodajalca sta bila The Golf Channel in Nickelodeon. Zanju je ustvaril več kot 100 reklamnih spotov. Cowie je diplomiral s pohvalo na University of Central Florida, kjer je med drugim študiral kreativno pisanje. Trenutno se odloča med dobro plačanimi oglasi in nizkoproračunskimi projekti pri Haxan Filmsu.

Michael Monello (koproducent) se je prav tako rodil na Floridi in je diplomiral na University of Central Florida, kjer je Eduardu Sanchezu pomagal pri Gabriel"s Dream. Zatem je pet let delal na floridskem filmskem festivalu, kjer je najprej prodajal vstopnice, nato pa je napredoval do programskega vodje. Ponoči in čez vikend se je posvečal filmu: montiranje filmskih odlomkov, kratkih filmov, dokumentarcev in komercialnih projektov. Nedobičkonosno umetniško delo je kmalu zamenjal za nedobičkonosni neodvisni film in sodeloval pri Čarovnici iz Blaira. Pravkar je zaključil delo na projektu Tunnels, na Haxan Filmsu pa ga čaka še veliko dela.

Kevin J. Foxe (izvršni producent) je leta 1997 dobil nagrado za najboljši scenarij (On the Trail of the Golden Spike) na filmskem festivalu Sundance. Pred tem je sodeloval z Robertom Bentonom, Federicom Fellinijem, Milosem Formanom, Bobom Fossom in Davidom Mametom. Poleg Čarovnice iz Blaira je posnel dokumentarec How to Draw a Bunny: A Ray Johnson Portrait, The Contenders (nagrada za najboljšo komedijo na filmskem festivalu v Houstonu), Blessing (finalist filmskega festivala Sundance) in Nowhere to Go (predstavili so ga tudi na mednarodnem filmskem festivalu v Montrealu). Foxe se trenutno ukvarja s filmoma Pumpkin in Knockout.

Bob Eick (izvršni producent) je zadnjih petnajst let delal na Wall Streetu. Specializiral se je na majhna in srednje velika podjetja. Ko je pred leti pospravljal mizo, je našel oglas za financiranje majhnega filma Sling Blade. Odločil se je poskusiti. Od takrat naprej se ukvarja še s financiranjem filmske industrije. Pred kratkim je zbral denar za Nowhere to Go in nekaj newyorških gledaliških predstav.

Sanchez, Myrick, Hale, Monello in Cowie so gonilna sila produkcijske hiše Haxan Films. Za njih boste še slišali, če ne prej, pa ob drugem delu BWP, ki se pravkar

Komentarji

7.11. 2004 ob 12:18

filem je zelo resnicen!ko sm si ga ogledav mi je bil eden izmed bolsih !prosim ce ga lahko daste se enkrat predvajat???

— andi
11.11. 2004 ob 17:37

Ej ta film je zadnji film v 4-ih letih k me je napsihirou čeprou mu ne verjamem je pa hud! aja pa drugi del je čista beda, no ajd je res da je grozn sam deda prot prvem delu!

— Alen
14.4. 2005 ob 10:02

kako so lahko v resnici pogrešani tudi igralci???.

— zoki
9.5. 2005 ob 21:12

ej ta film je ful hud sam kva zdj a je blo to res al ne?

— ana
29.6. 2005 ob 23:35

tazga groznga filma res ae nism gledu. fak pa da je blo to use res?! sam pa film nima logike: duhovi. res ne razumem dobr.

— scoty
2.7. 2005 ob 17:40 zvezdica

Kljub temu, da sem film videla več kot 30 krat, še vedno jočem, ko se trese šotor in ko bežijo, pa ko se jima že meša,...Film je in bo vedno moj najboljši film vseh časov, ker bom hote verjel vanj. Vem, da ni resničen, a zame je in se bom nekega dne podala v tiste kraje, ker me zanima zakaj je bil otrok interviuirane mame tako prestrašen ko je govorila o tem. Otroci pa res niso tako dobri igralci. Zakon!

— nana
6.8. 2005 ob 0:02

Ne upam domov ker sem zejle gledow ta film pa š mobitela nimam d bi poklical domov pa še skozi gozdno pot moram iti domov.

— Kr_1n
6.8. 2005 ob 10:13

Film mi je bil zelo grozljiv,še posebej ker je resničen.Upam da bodo razjasnili dogodke ,ki so se zgodili.

— Čarovnica
6.8. 2005 ob 16:52

ceri sm na slo1 ponovno gledala ta film, pa mi se zmerej ni jasn, al je blo to res al ne. Ce so igralci si zivi in zdravi, lepo studirajo in delajo filme, na uradni strani tega filma so pa objavljene slike polcajev, kaj vse so najdl in kako so preiskoval gozd, itd. A je kermu to logičn?!

— ena
6.8. 2005 ob 19:34

Isto se mi je zgodil kot unmu. Šel sem k bratrancu ki ma rd grozlivke in me prepriču da sm gledu na tv slo 1 učeri. Doma je čez hri zaraščen z gozdom. nisem šel domov ker me je nato še strašil in ugasnil luč naporna noč.

— primož
7.8. 2005 ob 12:36 zvezdica

sm 16 letnik, ki je eden največjih oboževalcev fantastičnega filma the blair witch project.ko sem ga prvič gledal, sem bil star 14 let, in še vedno ne vem ali je film resničen ali ne, vem pa zagotovo, da se ne bom nikoli odpravil ogledat gozdov v katerih so se teli mladi ljudje izgubili in nato skrivnostno izginili.sicer ne vrjamem v čarovnice, v to tudi ne, menim da je bil na delu kakšen obsedenec, ki je zalezovl Heather, Josha in Mikea in jih na koncu tudi hladnokrvno ubil. zase vem da bi se ubil da bi se mi čisto zmešalo... vem pa da so ustvarjalci filma naredili senzacionalen film, zaradi katerega nam bodo ti mladeniče tudi za vedno ostali v spominu.:)

— pohvala
12.8. 2005 ob 17:41 zvezdica

Ja res, vse pohvale filmu in tistim ki so pomagali pri nastanku filma. Film je res vrhunsko narejen. Sicer jez osebno ne vrjamem v čarovnice samo to, kar je je dogajalo, Heather, Joshu in Mikeu, že na pol vrjamem...:) Film je res enkraten. Tudi meni pa bo ta film (oba dela) za vedno ostal v spominu.

— *kr_ena*
12.8. 2005 ob 17:43 zvezdica

Ja sej tud men še ni čist jasn o teh igravcih. Kaj so zdej doma pa to al so pogrešani??? Pa upam da bodo razjasnil te posnetke, k bi res rada vedla če je blo to res al ne.

— *kr_ena*
13.8. 2005 ob 12:18 zvezdica

sem 13 letnica, ki je ena največjih oboževalcev fantastičnega filma the blair witch project.ko sem ga prvič gledal, sem bil star 11 let, in še vedno ne vem ali je film resničen ali ne, vem pa zagotovo, da se ne bom nikoli odpravila ogledat gozdov v katerih so se teli mladi ljudje izgubili in nato skrivnostno izginili.sicer ne vrjamem v čarovnice, v to tudi ne, menim da je bil na delu kakšen obsedenec, ki je zalezoval Heather, Josha in Mikea in jih na koncu tudi hladnokrvno ubil. zase vem da bi se ubila da bi se mi čisto zmešalo... vem pa da so ustvarjalci filma naredili senzacionalen film, zaradi katerega nam bodo ti mladeniče tudi za vedno ostali v spominu.:)

— Heather
28.8. 2005 ob 16:43

heii ta film je full strasen pa se vseeno bi rada sla obiskat tiste kraje..upam da se ne bo kj tazga men naredl=)mejte se folk..caw

— špela
15.9. 2005 ob 9:02

Jz bi pa res lepo prosila da bi dali ob dela se enkrat na TV. Prosim.

— *kr_ena*
15.9. 2005 ob 9:05

Ja jaz bi tud prosila da bi dali še enkrat film po TV-ju. Men je bil full dober.

— rock_girl
2.10. 2005 ob 19:01

ne verjamem.ali pac? ne morem zagotovo zatrditi,da se to je ali ni zgodilo. vem samo eno. film je enkraten. ko sem ga prvic gledala na zabavi pri prijatelju,me je bilo strah it domov. kaj ce caka za nasednjim ovinkom? kaj, ce je ze v moji sobi in caka da predem domov in mi naredi nevem kaj? sedaj sem ze pozabila na te obcutke.. nocem da bi jih se gdo cutil. vsaj resnicno ne.ta strah in vse to, kar se je dogajalo. ze sam pogled tistih treh ubogih ljudi.. nekaj pa me zanima. film je igran,kajne? posnet povsejverjetnosti po res.dogodkih,kajne? rvm * bye

— soncek
5.11. 2005 ob 12:41

najhujši muvi!! tok dobre grozliuke še nism gledala... ves čs sem se sam tresla k nism vedla a jim bo ratal al ne... po pa k pridejo v hišo!!! joj grozn! res njhujši muvi splača se vm ga ogledat!!

— anja
4.12. 2005 ob 13:56

Jz bi pa rada da bi ga še enkrat predvajal po televiziji k je full hud!

— evchy-ka
6.12. 2005 ob 19:18

Kdo ne verjame v to mu ne dam za prav prav ima po mojem tisti ki verjame v "čarovnico iz Blaira"

— Carolina
6.12. 2005 ob 19:36 zvezdica

*Ta film o čarovnici iz Blaira mi je zelo všeč saj verujem v čarovnice "dobre in slabe"!!! Ko sem prvič gledala ta film sem bila vsa prestrašena(gledala sem sama nikogar ni bilo zdraven)...Zunaj je bila tema in bilo je točno polnoč.Ko sem gledala film sem se zelo tresla in sem bila prestrašena, da se meni nebi zgodilo isto...Skoraj vsak dan mislim na te film in ob pomisli kaj se je dogajalo postanem živčna...*

— Carolinči
6.12. 2005 ob 19:46 zvezdica

JOJ, ko sem gledala film nisem vedela al naj jočem ali pa naj ugasnem TV...Boljšega filma oz.grozljivke še nikoli nisem gledala... Najbolj me pa zanima če je ta film resničen? To jaz sebe sprašujem vsak dan in vsako uro... Nemorem nehat mislit na to COOL grozljivko:)

— COOL_ShArIkA
27.12. 2005 ob 10:02

PROSIM VAS ROTIM VAS NIKOLI V TA GOZD, VEČ KOT TOLE VAM NEMOREM POVEDAT PROSIM NE RINITE V TA GOZD ! ČE BI VAM REKO KAKO JE SE VAM BI ZDEL NOR NE RINITE V GOZD

— seba
8.2. 2006 ob 13:56 zvezdica

gledow sm obadva dela filma in mislm da je prvi del veliko boljši ko drugi del (knjiga senc) ne vem ali je vse bilo res ali ne. ampak ko sem na koncu videl kako sta Heatherar in michael umrla se mi je zdelo da jih je ubil človek ker jih čarovnica verjetno ne bi ubila na tak način. Drugače pa je bil ta film zelo dobr in ga moram pohvaliti. Zanima me pa če se kje da dobiti film PREKLETSTVO ČAROVNICA IZ BLAIRA ali nekaj s tem naslovom ki baje natančneje pripoveduje o tem kaj se je dogajalo in pove zgodbo o čarovnici .

— BLAIR WITCH
23.2. 2006 ob 10:45

Ja res huda grozlivka! Prvič nisem biu prepričan a je vse res al je pa to tako dober film. Še sedaj se sprašujem" lahko bi bilo res" film vsekakor vreden ogleda. Če bi imel možnost bi tudi sam odšel pogledat ta kraj. Sam mogoče igralci bi lahko bli bolši! V drugem delu so igralci veliko bolši vendar prvi del je zakon!

— saga
21.3. 2006 ob 14:16

klub temo da sem film gledala 6 krat se mi zdi resničen in grozljiv,ob gledanju filma čarovnica iz blaira me je bilo zelo strah in tudi to priznam da me je strah hoditi v gozd ali po noči sama hoditi vn.Upam da bo ta čarovnica izginila.zelo mi je žal zaradi treh študentov ker so doživeli zelostrašno zgodbo in kljub temu tudi umrli.ti ljudi mi bojo ostali za vedno v spominu..

— Sandra
3.4. 2006 ob 20:48

po moje je res nekaj tam v gozdu.kr nekateri ljudje pač vidijo to...al pa so malo čudni samo.sam ne verjamem tega...že mora bit nekaj na tem...

— *ena*
10.6. 2006 ob 22:25

Kljub temu, da vem da je film bala(ni resničen) in sm ga gledla približno 40 krat, jaz še vedno verjamem da je nekaj na tem in bi rada obiskala tiste kraje, če sploh obstajajo, da vidim tisto grozljivo hišo(če sploh obstaja) in vse ostalo. Zanimivo je to, da tud če vem da je bil film zmontiran, še vedno verjemem vanj. To je moj naj naj film vseh časov. Svaka jim čast, kako so nas zavajali,... Zakon.Zakaj je otrok bil tko preplašen ko je blo govora o tem???

— nana
17.9. 2006 ob 20:04

jaz sem bila tam in sem videla te znake kot so bili v filmu ..bilo nas je več in se nismo mogli zgubiti ker smo imel GPS, kompas in mobitele.prosim vas ne hodite tja!

— Špela
21.12. 2006 ob 19:18

Oj.Ja tudi mene zanima kaj je in kaj ni res v filmu.Moram ga pa pohvalit da je dober film,kajti če je bilo vse to res si ne morem predstavljati kaj vse so doživeli ti ubogi ljudje.Bi pa šel v tisti konec kjer so oni izginili,ampak z večjo skupino folka.Tko če je kdo za se naj javi,hahaha.GREGA

— gregi
31.12. 2006 ob 10:54

no pomoje je blo mau zaigran, niti enga dokaza ni, d ta ženska obstaja, lahk da je en psihič k želi pokazat da kr neki obstaja tm u hosti...a dejte no, če bi blo to res bi pol tut uni policisti crknli k so šli raziskvat...lejte čeprou newem, ampk ni možn, res ni možn..(sm že gledu film btw) aja pa vid se kk so igral: nek k sam še 2 ostaneta pa nek sedita se kamera kr prekin pa s5 pol naprei snema. naklučje? sam še dva sta ostala, kdo bi prekinu kamero v oddaljenosti 3 metre? prosm vs...

— filemon
21.5. 2007 ob 16:52

Men ni nč jasn...cel večer sem tipa spraševala al je to res,al je res,al je res...a je?Nč mi ni jasn.Tuki piše d so resnični posnetki,poj pa opiše igralce.Wtf?!? Po moji logiki so tisti črnoblei posnetki vmes resnični,ostalo je zaigrano...sam usen fak.

— ...
25.5. 2007 ob 22:51

film ni reseničn.pejte raj mal prebr pod igralce pa boste prebral da ni resnič.

— mariša
8.7. 2007 ob 13:56

film sem prvič gledala ko sem imela 9 let in ker nisem imela kaj drugega gledati!na začetku se mi je film zdel čuden in nepojasnen to je bilo leta 1999 kolikor se spomnim oče ga je kupil a ga ni nikoli pogledal ha ha!zanima me le če je bila elly kedward-the blair witch?pošljite mi na email anya.north@hotmail.c om!hvala

— zara
20.10. 2007 ob 20:06

ta film je posnet po resnicnih dogodkih.originalnih posnetkov pa ni VEČ .kao so zginli.no ajde fsm

— kekec iz blaira
6.1. 2008 ob 20:58

ja jst sm gledala ta film...katastrofa...no koment...:( mene je blo tokk stah kot še ne w žiwljneju...če mate možnost..ne glejte ga..:)

— ...
31.1. 2008 ob 0:00

OMG!

— /
6.11. 2008 ob 0:00

BORING!!!!

— lol
7.3. 2009 ob 19:54

nevem ce je vse to RESNICA???????????????????????????

— larisa333
14.6. 2009 ob 22:10

mogoče je zgodba resnična film pa je zaigran poznam že več srhljivk kjer so se z igralci zmenil da bojo po snemanju za nekaj časa izginili da bi bil film bolj pristen.

— lolipop
16.6. 2009 ob 23:25

men je bil film tko napou ušeč,premau strašn pto..sam če pa pomislš da se je to res use zgodil..te pa kr strah spreleti..tko k npr. teksaški pokol z motorko..pa še unga psihiča nikol niso najdl pa te črovnce isto ne..

ne rinte u težave folki (:

— Brina.
22.2. 2010 ob 11:43

ta film ni šans da je narjen po resnici

če bi blo to use res bi mal bol po javnosti krožlo
xd...........

— ni važn
23.2. 2010 ob 13:37

Men je ta film čista beda... Mogoč tist ko se otroci slisijo... To da jih je pa kao 'Čarovnica' ubila je pa res bedasto! Jst neverjamem v ta sranja! Lahka gremo tud v đunglo pa bomo pogrešani pa ne zarad čarovnce ampak kakih drugih živalih XD
Film ni vredn nč!!! OCENA: 2/10

— Mato the 12
15.7. 2010 ob 15:46

rad bi šel v ta gost in ubil čarovnico ki zagotovo obstaja.

— _dARkneS_
25.10. 2010 ob 9:26

ok...na imdb so vsi te igralci se zivi in so snemali filme se najprej, tko da je vrjtn koncept filma, resnicni dogodki, v resnici pa je vse zaigrano. In prav taki filmi, ko na koncu ne ves ali je resnicen al ne, privabijo ljudi v kino. Svaka čast ustvarjalcem in režiserju film je mega, in res obcutis strah med gledanjem, vendar sam ne verjamem v kakrsnokoli magijo in carovnice. :)

— heyHEY
21.11. 2010 ob 10:59

ljudje božji to je vse laž...

— animator
6.5. 2011 ob 14:55

film je res bedn in dougočasn..

— ...
5.6. 2011 ob 13:41

Ni mi logično, zakaj so ti trije študentje pogrešani. Film je menda narejen iz njihovih resničnih posnetkov, ki so jih našli leto dni potem, ko so izginili brez sledu. Ko pa pogledaš na tej spletni strani, pa piše, da vsi še snemajo neke filme. Nikjer pa ni zapisano ali so jih kdaj našli žive ali so še vedno pogrešani...Kako je to lahko mogoče, da so pogrešani že 16 let, a v tem času snemajo filme in nikjer ni zapisano, če so jih in kdaj so jih našli in ali so živi...

— NErazumem
10.7. 2011 ob 19:03

film je za moje mnjenje uredu, mislm skozi je blo napeto pto.
in kokr sm js razumela to je zaigrano, mogoče legende in miti o tej čarovnici so resnični
sam kko so pa tile študentje pogrešani če pa nadaljujejo svojo filmsko kariero.tko da film je zaigran, legende in miti pa so MOGOČE resnični..

— -nepoznam
27.5. 2012 ob 16:36

ok...meni tukej ni bilo jasno...napisano je bilo, da so heather, joshua in michael pogrešani, kako so potem lahko imeli še kasnejšo kariero? bila bi vesela, če bi mi nekdo odgovoril, ker mi ni nič jasno

— blairwitchlover

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.