Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Ženska kralj

The Woman King
akcija
Podnapisi
2h 15min / 135min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Maria Bello, Dana Stevens
"The Woman King" pripoveduje resnicno zgodbo o bojevnicah, ki so branile zahodnoafriško kraljestvo Dahomey v današnjem Beninu. Viola Davis v filmu nastopa kot Nanisca, generalka prave ženske vojaške enote, znane kot Agojie (znane tudi kot Amazonke) v zahodnoafriškem kraljestvu Dahomey (danes benin) v 17., 18. in 19. stoletju. Zgodba je navdihnjena z resnicnimi dogodki in spremlja Nanisco in Nawi (Takoo Mbedu), ambiciozen rekrut, ko se borijo s sovražniki, ki so zasužnjili njihovo ljudstvo in unicili njihovo cast. Enota je navdih za Dora Milaje v "Crnem panterju", in njegova zgodba še nikoli ni bila povedana na platnu. Film je režiral Gina Prince-Bythewood, pri cemer Davis producira skupaj s Cathy Schulman, Juliusom Tennonom in Mario Bello. Scenarij za TriStar Pictures and Entertainment En film sta napisala Dana Stevens in Prince-Bythewood. "Še nikoli nisem imel takšne vloge," je povedal Davis Vanity Fair. »To je transformativno. In biti producent pri tem in vedeti, da sem sodeloval pri uresnicevanju tega …. Vedno imate vizijo svoje kariere, vendar je zelo malo vlog barvne igralke. Temna koža s širokim nosom in velikimi ustnicami. Samo še naprej bom govoril. Te zgodbe so izredno omejene.« Igra tudi "The Woman King". Lashana linc, John Boyega, Adrienne Warren, Sheila Atim, Jayme Lawson, Hero Fiennes Tiffin, Masali Baduza, Angélique Kidjo, Jimmy Odukoya, Thando Dlomo, Jordan Bolger, Zozibini Tunzi, Makgotso M in Siv Ngesi.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.