Kolosej
Film distribucije Fivia

Smrt v ledu

triler
Podnapisi
Na sporedu od: 29.8.2013, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Scott Walker
Režija: Scott Walker
Film, posnet po resničnih dogodkih, sledi aljaškemu detektivu Jacku, ki skuša ujeti skrivnostnega serijskega morilca. Po več kot 13 letih in neštetih ženskih truplih se Jacku nasmehne sreča, ko mladoletna striptizeta Cindy preživi morilčevo ugrabitev. Toda nihče ne verjame njenim besedam, da jo je napadel ugledni in premožni Robert, zato ga zaradi pomanjkanja dokazov izpustijo. Ne traja dolgo, da Cindy izgine, zato se Jack poda na brezkompromisno iskanje pravice.

Režijo in scenarij akcijskega trilerja Smrt v ledu je prevzel Scott Walker, glavne vloge pa so odigrali Nicolas Cage, John Cusak, 50 Cent in Vanessa Hudgens. Zgodba filma temelji na resničnem lovu na serijskega morilca Roberta Hansena. Hansen je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja zasledoval in ubil med sedemnajst in enaindvajset mladih žensk. Ko jih je ugrabil, jih je odpeljal v divjino Aljaske, kjer se je začela krvava igra mačke z mišjo. Nicolas Cage je zaigral policista Jacka Halcombeja, ki želi končati dolgoletno morijo Roberta Hansena (John Cusak).

23-letna ameriška igralka Vanessa Hudgens je zaslovela z vlogo v priljubljenih najstniških filmih High School Musical, s svojo najnovejšo vlogo pa je osupnila tudi tiste, ki so jo imeli za pridno punčko. V filmu Smrt v ledu namreč igra seksi striptizeto. Vanessa je svojo vlogo opravila prepričljivo, mnogi pa film nestrpno pričakujejo predvsem zaradi vročega striptiza mlade igralke.

Ko je bil napovednik za film izjemno hitro odstranjen s spletne strani YouTube, so bili mnogi mnenja, da je bil odstranjen prav zaradi prizorov Vanessinega striptiza. A očitno mlada igralka ni prevroča za splet, saj se je video sedaj zopet pojavil na strani, kratek umik pa naj bi bil posledica pravnih spletk glede objave na spletnih straneh.

Vanessa v filmu igra Cindy Paulson, mlado žensko, ki uide serijskemu morilcu Robertu Hansenu in se pridruži silam aljaških državnih konjenikov, da bi spravila morilca pred sodišče.

O igralcih

Nicolas Cage (Jack Halcombe) je dobil oskarja na vlogo v filmu Zbogom, Las Vegas. Posnel je še Prilagajanja, Zaklad pozabljenih (posnel je že tudi nadaljevanje), The Wicker Man, World Trade Center, The Weather Man, Gospodar vojne, The Ant Bully, Glasniki vetra, Sleparja, Še 60 sekund, Captain Correlli's Mandolin, Zamujena priložnost, 8 mm, Kačje oči, Mesto angelov, Con air – letalo prekletih, Alcatraz, Med življenjem in smrtjo, Brez obraza, Guarding Tess, Red Rock West, Lahko se zgodi tudi vam, Divji v srcu, Kiss of Death, Honeymoon in Vegas, Valley Girl, Cotton Club, Racing with the Moon, The Boy in Blue, Peggy Sue Got Married, Raising Arizona, Vampire's Kiss, Fire Birds, Birdy. Leta 2002 je debitiral kot režiser s filmom Sonny. Cagova produkcijska hiša Saturn Films je producirala filma The Life of David Gale ter Shadow of the Vampire.

Vanessa Hudgens (Cindy Paulson) je kariero začela v muzikalih pri osmih in uspešno nadaljevala v postavitvah, kot so Evita, Carousel, The Wizard of Oz, The King & I, The Music Man, Cinderella in Damn Yankees. Uspeh na gledaliških odrih jo je hitro ponesel na velike zaslone: na filmu je debitirala v drami Thirteen Catherine Hardwicke, nato je igrala v Thunderbirds in gostovala v serijah The Suite Life of Zach & Cody, Quintuplets, Brothers Garcia, Still Standing in Robbery Homicide Division. Slavo in priznanja kritikov ji je prinesla vloga v seriji muzikalov High School Musical; nato je igrala v Bandslam, trenutno pa snema Beastly. Na odru jo bodo v ZDA videli v novi postavitvi muzikala Rent, ki jo režira Neil Patrick Harris. Čeprav ji igralstvo vzame veliko časa, se posveča tudi petju in nastopanju. Njen solistični album V je mešanica rocka, elektronskih in R&B stilov, drugi album nosi naslov Identified, nastopala pa je tudi s Cheetah Girls.

John Cusack (Robert Hansen) trenutno snema biografsko dramo Love & Mercy o glasbeniku Brianu Wilsonu (Beach Boys), krimi triler Five Minutes to Live in dramo Maps to the Stars z Julianne Moore. Z glavno vlogo v črni komediji Biti John Malkovich Spikea Jonzea leta 1999 si je priigral nominacijo za nagrado Independent Spirit. Istega leta je v kinematografih gostoval v drami Cradle Will Rock Tima Robbinsa ter v komediji Mikea Newella Pushing Tin, gledalce pred malimi zasloni pa je zabaval v westernu Johna Badhama The Jack Bull. Pod tem projektom se je podpisal tudi kot izvršni producent. Vloga Roba Gordona v filmu Zvestoba do groba mu je prinesla nominacijo za zlati globus za najboljšega igralca v komediji ali muzikalu, dokazal pa se je tudi v vlogi koscenarista in koproducenta. Posnel je še filme Pobegla porota, Ameriška ljubljenca, Prilagajanja, Letalo prekletih, Vrt dobrega im zla, Tanka rdeča črta, Identiteta,…

Komentarji

22.8. 2013 ob 17:21

to bo sigurno dober film. Ker Nicolas Cage je car.

— bertoni
29.8. 2013 ob 16:34

Rad bi kaj vzpodbudnega napisal o tem trilerju ampak dejansko ne najdem nič pozitivnega. Ne vem v čem je problem. verjetno v scenariju, saj igralska zasedba Cusack - Cage naj bi bila za gledalce zanimiva. A vse bolj ugotavljam, da so dnevi Cage-u, ko je privabljal v kino gledalce bolj ali manj mimo. Dobrega filma ni imel že dolgo čas.

Sam film je slab. Ampak res slabo izpeljan scenarij. Pričakoval sem dober triler, tako pa že na sredini filma dejansko vemo kako se bo zadeva odvila na koncu. Žalostno.

— Filmozaver
31.8. 2013 ob 21:09

Spominjam se časa, ko sm prvič gledala High school musical. Nekje 3. razred. Vanessa Hudgens je bila takrat še bolj igralska amaterka, saj je komaj vstopala v svet Hollywooda in igralstva. Upam, da bomo v tem filmu videli njen vzpon in dozorelost oziroma da ne bo samo še ena od igralk, ki obtičijo v letih odraščanja oziroma skrenejo v popolnoma napačno pot.

— xoxo
9.9. 2013 ob 12:51

Priporočam ogled!

— ahach

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.