Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Kurir

kriminalna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 13.3.2014, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Paul Conway, David Grovic, James Russo
Režija: David Grovic
Napet kriminalni triler spremlja zgodbo Jacka, silaka s kronično smolo, ki ga legendarni zločinski šef Dragna najame za preprosto, vendar nenavadno nalogo. V dolgi, nasilnih dogodkov polni noči čakanja na Dragno, se Jack sreča z osupljivo lepotivo Rivko. Ko Dragna končno prispe na odmaknjen kraj, kamor je iz neznanega razloga poklical Jacka in vrsto sumljivih likov, sledijo nenadne in skranje posledice za vse.

Kurir je napet kriminalni triler, ki spremlja zgodbo Jacka, silaka s kronično smolo, ki pa ima tudi človeško plat. Legendarni zločinski šef Dragna ga najame za preprosto, vendar nenavadno nalogo. Zaplet je osredotočen na pričakovani prihod Dragne, ki je iz neznanega razloga poklical Jacka in vrsto sumljivih osebkov na ta odmaknjen kraj. V dolgi, nasilnih dogodkov polni noči čakanja na Dragno, se Jack sreča z Rivko, osupljivo lepotico, katere življenje se telesno in čustveno preplete z Jackovim. Ko Dragna končno prispe, sledijo nenadne in skranje posledice za vse.

Ekipa

John Cusack (Jack) trenutno snema biografsko dramo Love & Mercy o glasbeniku Brianu Wilsonu (Beach Boys), krimi triler Five Minutes to Live in dramo Maps to the Stars z Julianne Moore. Z glavno vlogo v črni komediji Biti John Malkovich Spikea Jonzea leta 1999 si je priigral nominacijo za nagrado Independent Spirit. Istega leta je v kinematografih gostoval v drami Cradle Will Rock Tima Robbinsa ter v komediji Mikea Newella Pushing Tin, gledalce pred malimi zasloni pa je zabaval v westernu Johna Badhama The Jack Bull. Pod tem projektom se je podpisal tudi kot izvršni producent. Vloga Roba Gordona v filmu Zvestoba do groba mu je prinesla nominacijo za zlati globus za najboljšega igralca v komediji ali muzikalu, dokazal pa se je tudi v vlogi koscenarista in koproducenta. Posnel je še filme Pobegla porota, Ameriška ljubljenca, Prilagajanja, Letalo prekletih, Vrt dobrega in zla, Tanka rdeča črta, Identiteta, Batler…

David Grovic (režija)izvira iz okolja zabavljaške folklore. Z družinskimi vezmi v starih varietejih je David povezan z nečakinjo svoje babice, gledališko igralko Sarah Bernhardt, ki velja za najslavnejšo igralko vseh časov. David je odrasel ob vesternih in starih hollywoodskih akcijskih filmih in občudoval vplivne in takrat vizionarske filmarje, kot so John Ford, Howard Hawks, Anthony Mann in John Sturges. Še zelo mlad je stkal tesno prijateljstvo z igralskimi legendami z vsega sveta, med njimi z Richardom Burtonom, Elizabeth Taylor in Jamesom Coburno in dolge ure opazoval snemanja. Veliko časa je preživel tudi v montirnici in prišel do zaključka, da ne glede na vsa čudesa, ki jih lahko dosežeš po snemanju, brez dobrih posnetkov in navdahnjene izvedbe ni mogoče ustvariti velikega končnega izdelka. In tako se je David leta 2012 odločil stopiti iz sence in režirati svoj prvi celovečerni film.

Komentarji

8.3. 2014 ob 13:47

Zanč film!

— Bojan
11.3. 2014 ob 13:01

Še vedno upam, da bo JOhn Cusack spet posnel kakšen res dober film ampak tip očitno resnično rad igra v filmih, ki imajo nezanimivo zgodbo. Ali pa je to posledica, da mu ne pošiljajo dobrih scenarijev. Kakorkoli. Zgodba niti pod razno ni zanimiva in imaš poln kufer, ker je v filmu en kup tretjeligaških igralcev.

— Filmozaver
26.3. 2014 ob 11:39

dober izbor Kolosej. Tale film mi je bil tudi všeč, čeprav ga označujejo za klišejskega, ima dobre preobrate in nekaj zanimivih dialogov.

— leone

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.