Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Terminator: Temačna usoda

akcijski z.f. spektakel
Podnapisi
Na sporedu od: 31.10.2019, Kolosej Ljubljana
2h 8min / 128min
Leto: 2019
Država: ZDA, Kitajska
Jezik: angleščina
Scenarij: James Cameron, Charles H. Eglee, Josh Friedman, David S. Goyer, Justin Rhodes
Režija: Tim Miller
Dobrodošli v dan po sodnem dnevu. Producent James Cameron se vrača, skupaj z režiserjem Timom Millerjem s TERMINATOR: TEMAČNA USODA!

Terminator: Temačna usoda je po 28. letih ponovno združil slavnega režiserja Jamesa Camerona in zvezde originalnih filmov Lindo Hamilton in Arnolda Schwarzeneggerja v napeti akciji, ki nadaljuje zgodbo iz filma Terminator 2: Sodni dan.

Daljnega leta 1984 se Jamesu Cameronu ni niti sanjalo, da bo ustvaril svetovni fenomen, ko je začel s snemanjem Terminatorja - izvirni znanstveno-fantastični film o kiborgu iz prihodnosti, ki pripotuje v sedanjost in poskuša uničiti človeštvo. Izjemno mračen vendar inteligenten scenarij ter glavna ženska vloga so sta bila za tiste čase bolj izjema kot pravila, tvorila pa sta nenavadno kombinacijo.
Zahvaljujoče pozitivnim reakcijam gledalcev in odličnim kritikam je Terminator spremenil Lindo Hamilton in Arnolda Schwarzeneggerja v filmske zvezde, Camerona pa v poznanega režiserja svetovnih razsežnosti.

Kljub temu, da je o Terminatorju posnel še tri filme in tudi televizijske serije, je Terminator 2: Sodni dan označil konec sodelovanja med Cameronom in Lindo Hamilton - vse do današnjih dni, torej do filma TERMINATOR: TEMAČNA USODA, ki nadaljuje zgodbo, kjer jo je Sodni dan zaključil.

Film je režiral Tim Miller, poznan po svetovni uspešnici Deadpool, scenarij pa so napisali David Goyer (Vitez teme, Batman: Na začetku), Justin Rhodes in Billy Ray.

Komentarji

11.8. 2019 ob 17:17

Blefirate!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Blefer
23.9. 2019 ob 9:14

Takšen spektakel pričakujem v 3D, če bo le možno.

— blejski dobrotnik
4.10. 2019 ob 22:54

In spet premiera en teden kasneje kot po celem svetu.....

— Vasi
15.1. 2020 ob 5:42

Ufff. Pogledal in sem kar malo zmeden. Dejansko je očitno treba pozabiti VSE dele razen 1 in 2 in tega vzeti kot nadaljevanje. Potem sama zgodba dobi nek smisel. Če dodam še Camerona in režiserja Deadpoola, potem vemo, kaj pričakovati. Akcije in sekanja glav že od 10 minute naprej. Gledljivo. Ne pričakovati preveč, je pa definitvno "popcorn movie" za ogled z dobro družbo.

— Dušan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.