Kolosej
Film distribucije Continental Film

Terminator: Odrešitev

akcijski znanstveno-fantastični triler
Začetek konca.
Podnapisi
Na sporedu od: 4.6.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
4.6.2009, Kolosej Ljubljana
30.7.2009, Kino Komuna
1h 55min / 115min
Leto: 2009
Jezik: angleščina
Scenarij: John D. Brancato in Michael Ferris
Režija: McG
V apokaliptičnem svetu bližnje prihodnosti, kjer stroji pod vodstvom inteligentnega računalniškega omrežja Skynet neusmiljeno iztrebljajo človeštvo, skuša odločni John Connor sprejeti vlogo odrešenika, ki mu je bila usojena. Čeprav med soborci uživa veliko spoštovanje, mu vodje odpora ne zaupajo, vojna z uničujočimi ubijalskimi stroji pa postaja vse bolj brezupna. Za novo negotovost poskrbi skrivnostni Marcus, nekdanji obsojenec na smrt, ki je morda zadnje upanje človeštva, toda svoje poslanstvo lahko opravi šele, ko mu uspe pridobiti zaupanje skeptičnega Johna.

Piše se leto 2018.

Sodni dan je prišel in minil in uničil sodobno civilizacijo. Vojska terminatorjev se klati po post-apokaliptični pokrajini, pobija ali pobira ljudje, ki se skrivajo v opuščenih mestih in puščavah. Majhna skupina preživelih pa se je organizirala v Odporniško gibanje. Skrivajo se v podzemnih bunkerjih in po sovražniku udarijo, kadar morejo, čeprav je sovražnik v številčni premoči.

Terminatorje nadzira mreža umetne inteligence Skynet, ki se je pred 14 let zavedla same sebe in se kot bi trenil spravila na svoje stvaritelje. Nič hudega sluteči svet je uničila z jedrskim napadom.

Samo en moški je vedel, da Sodni dan prihaja. En moški, čigar usoda je bila od nekdaj prepletena z usodo obstoja človeštva: John Connor (Christian Bale).

Zdaj je svet na robu prihodnosti, o kakršni so svarili Connorja vse življenje. A nekaj povsem novega je pretreslo njegovo prepričanje, da ima človeštvo možnost za zmago v tej vojni: pojavi se Marcus Wright (Sam Worthington), tujec iz preteklosti, katerega zadnji spomin je čakanje na usmrtitev, nakar se zbudi v tem čudnem, novem svetu.

Connor se mora odločiti, ali Marcusu velja zaupati, medtem pa Skynet razvije nove strategije, da bi za vedno uničil Odporniško gibanje. Connor in Marcus morata najti skupni jezik, da bi se uprla pokolu – infiltrirati se v Skynet in se srečati iz oči v oči s sovražnikom.

O snemanju

“Usodo si krojimo sami”: Začetek konca

V središču Terminatorja: odrešitev je človeška drama, ki se odvija v z bombami preluknjani post-apokaliptični Ameriki po Sodnem dnevu.

“Te je zgodba o tem, kako je John Connor tak, kakršnega poznamo, to je zgodba o tem, kako je Kyle Reese postal Kyle, kakršnega poznamo, to je zgodba o izboljšavah Skyneta in o tem, kaj je bistvo človeštva. To je trenutek, ko se človeštvo upre strojem,« razloži režiser. Da bi oživil dolgo obljubljeno prihodnost Terminatorja, je želel ustvariti vizijo, ki ne bi bila nič manj resnična. “Nisem hotel posneti igralcev ob zelenem ekranu. Hotel sem posneti njihove reakcije na prave Terminatorje,” pravi. “Hotel sem opustošeni zahodni del Amerike – prostranstvo, ki podkrepi svet tegob, ki ga lahko okusite in začutite. Kajti po eksploziji so bombe poškodovale ozon, zato je nebo malce drugačne barve. Zemlja je drugačna in takoj vam je jasno, da je nekaj narobe.”

Prvega Terminatorja je režiral in zanj zapisal scenarij James Cameron. V kino je prišel leta 1984. Seznanil nas je z modelom Cyberdyne Systems 101 T-800, ki ga je igral Arnold Schwarzenegger. T-800 je nazaj v čas poslal njegov stvaritelj, umetna inteligenca Skynet, da bi preprečila rojstvo bodočega vodje upora. A ta vodja je poslal v preteklost tudi človeškega vojaka Kyla Reesa (Michael Biehn), da bi varoval Sarah Connor (Linda Hamilton). Kyle s Sarah spočne otroka – otroka, ki bo nazadnje postal največji Skynetov nasprotnik.

“V prvem delu izvemo, da je Terminator neustavljiva pošast, ki nikoli ne odneha,” pravi McG, “stroj, ki bo do konca zasledoval svoj plen, celo če ga razstrelijo na koščke, se ne bo ustavil, dokler ne boste mrtvi.”

Cameronovo nadaljevanje, Terminator 2: Sodni dan, ki je prišel v kino leta 1991, je postal fenomenalna uspešnica. Zgodba se začne, ko je Sarah Connor v umobolnici, njen najstniški sin John Connor (Edward Furlong), pa se mora sam braniti proti sofisticiranemu terminatorju T-1000 (Robert Patrick), ki ga je Skynet posla nazaj v čas, da bi ga ubil. Connor iz prihodnosti pa pošlje tudi reprogramiranega T-800 (Schwarzenegger), da bi ga zavaroval v mlajših letih. Sarah, John in njun novi zaveznik skušajo premagati T-1000 in preprečiti, da bi se sodni dan zgodil.

“Star sem bil 17 let, ravno sem prišel v ZDA, ko so začeli predvajati T2,” pravi Christian Bale. “Vznemirjenje v kinu – česa podobnega nisem poznal. Skozi ves film nisi slišal ničesar, ker so vsi samo kričali.”

Režiser Jonathan Mostow je leta 2003 zaključil prvo trilogijo s Terminatorjem 3: vstaja strojev, v katerem se zgodi grozljiv dogodek, ki sta ga Connor (Nick Stahl) in njegova mama celo življenje skušala preprečiti – sodni dan: jedrske bombe dežujejo po svetu po Skynetovem ukazu.

“Scenarij za Terminator 3 sta napisala John Brancato & Michael Ferris, ki se vrača k franšizi, saj sta napisala scenarij za Terminator Odrešitev,” pojasni Brancato “Ker smo izvirno trilogijo končali z uničenjem sveta, smo vedeli, da ne moremo nazaj k terminatorjem, ki potujejo skozi čas. Novi film je moral prikazovati dogodke po padcu bomb.”

Ferris dodaja: “Hotela sva pisati o dolgo napovedovani bitki med ljudmi in stroji, kar nam je tudi ponudilo priložnost, da spremenimo vzdušje franšize. Prejšnji filmi so se odvijali v poznanem, sodobnem svetu, to pa je vojni film, postavljen v temačnejšo, post-apokaliptično prihodnost.”

Terminator odrešitev se dogaja leta 2018, 14 po jedrskem napadu, ki je končal prejšnjo trilogijo. Producent Moritz Borman pravi: “Odločili smo se, da bo Terminator: odrešitev začel razkrivati prihodnost, kakršno smo v prejšnjih filmih videli le po drobcih. Skočimo torej v čas, ko je Kyle Reese še najstnik in ko z Johnom še nista odkrila, kaj sledi, se pravi pot skozi čas, ki požene zgodbo v tek.” Connor se bori v prvih odporniških linijah, ni pa še vodja. Razvoj Skyneta je zamajal njegovo vizijo prihodnosti, kakršno mu je skozi življenje opisovala mati. Verjela je, da prihodnost ni določena, zato čedalje bolj dvomi, da bo dočakal dan, ki bo sprožil dogodke, ki bodo pripeljali do njegovega spočetja, namreč, da bo Kyla poslal v preteklost, da bi varoval njegovo mamo.

Prihodnost, v kakršno je med odraščanjem verjel, vsaj deloma spremeni prihod Marcusa Wrighta (Sam Worthington), tujca, čigar zadnji spomin je čakanje na usmrtitev. Connor se mora odločiti, ali so Marcusa poslali iz prihodnosti ali rešili iz preteklosti. Ko Skynet pripravlja zadnja napad, se Connor in Marcus odpravita na odisejado, ki ju popelje v srce Skynetovih operacij, kjer odkrijeta grozno skrivnost, ki se skriva za verjetnim uničenjem človeštva.

O igralcih

Christian Bale (John Connor) je posnel filme Imperij sonca, Vitez teme,  Batman: na začetku, Henrik V, Žametne noči, Portret dame, Ameriški psiho, Corellijeva mandolina, Vladavina ognja, The Secret Agent, Metroland, All the Little Animals, Shaft, Laurel Canyon, The Machinist, The New World, The Prestige, Harsh Times, Rescue Dawn, 3:10 za Yumo in Bob Dylan: 7 obrazov.

Sam Worthington (Marcus Wright) bo po Terminatorju prišel v kino s težko pričakovanim novim filmom Jamesa Camerona Avatar, katerega premiera je napovedana za 18. december 2009. Posnel je še filme Last Night, The Debt, Clash of the Titans, Bootmen, Dirty Deeds, Gettin’ Square, Hartova vojna, Somersault.

Bryce Dallas Howard (Kate Connor) je posnela filme Vas ob gozdu,  As You Like It, The Loss of a Teardrop Diamond, Spider-Man 3, Lady in the Water, Manderlay.

Helena Bonham Carter (Dr. Serena Kogan) je posnela filme Harry Potter in polkrvni princ, Alice in Wonderland, Sweeney Todd, Let bele golobice, Lady Jane, Soba z razgledom, Howardov kot, Where Angels Fear to Tread, Hamlet, Frankenstein, Mogočna Afrodita, Twelfth Night, Velika riba, Klub golih pesti, Planet opic, Charlie in tovarna čokolade, Carnivale, Novocaine, The Heart of Me, Till Human Voices Wake Us, Conversations with Other Women, Corpse Bride, Wallace & Gromit.

O režiserju

McG: debitiral je s Charliejevimi angelčki. Režiral je tudi njihovo nadaljevanje ter film We Are Marshall.

Pred režijo filmov se je ukvarjal s produciranjem serij, kot so bile The O.C, Chuck, Supernatural ter z režijo reklam in videospotov. 

Komentarji

21.5. 2009 ob 19:46

komi čakam tale film :D

— Andrej
21.5. 2009 ob 23:39

kje je švarcnegr???

— madrfakr
24.5. 2009 ob 16:22

kok ste prpe... nočte komentarjou sprejemat ... da vas ni sram!

— haha
26.5. 2009 ob 21:06

Singularity is near.

— Simon
28.5. 2009 ob 22:41

Komi čakam!!!

— Boyzzz
30.5. 2009 ob 9:02

No, pa sem enkrat prvi!

— bunka
3.6. 2009 ob 14:52

Kdo je zdaj glavni junak?

— JureB
4.6. 2009 ob 8:37

Komaj čakam ogled.

— Dark Knight
4.6. 2009 ob 9:46

Super je! V enem trenutku pol dvorane trzne in zaščiti glavo z rokami, ker je tak dober posnetek. Pa jaz sem tista, ki se buni in noče it te domišljijske gledat, pa ta Christian Bale mi gre na jetra z unim šepetajočim glasom (že v batmanu). Ampak me je čisto presenetilo. Super zvok, posnetki ki ti vzamejo sapo, moraš it pogledat, že samo zarad splošne razgledanosti. Jaz nekako dobim občutek, da so se za ta film vsi res potrudili.

— the chick
4.6. 2009 ob 11:22

can't wait to see the movie :-D

— fan
4.6. 2009 ob 18:41

Ne pa nisi, poglej gor

— matej
4.6. 2009 ob 19:45

ni dobr daj isti model k je biu schwarzi zdj kr en drug omfg zaj.... so !!! skret ne grem gledat v kino=)

— itak
5.6. 2009 ob 0:58

obcutki so mesani. sem misli, da bodo cisto zajebali na zacetku.
vendar so potem kar dobro speljali.
sicer pa pogresam arnija, saj terminator brez njega nekako ni terminator.
bo pa drugi del najverjetneje ostal najboljsi del. mislim da ga ni nobeden prekosil in ga ne bo.

— no name
5.6. 2009 ob 9:16

zakaj pa brisete komentarje

— hm
5.6. 2009 ob 12:50


ne it gledat. razen petih efektov se samo furajo sem pa tja :D

— ulrikstein
5.6. 2009 ob 19:45

Film je odlično posnet, zgodba in izpeljava le te je prav tako dobra. Najboljši Terminator po prvem delu. Priporočam.

— Sharpshooter
5.6. 2009 ob 22:27

Film je navadno sranje. Drugemu delu ne seže niti do kolen.

— beer
6.6. 2009 ob 13:06

včeraj sem gledal terminator, mogoče sem že preveč filmov pogledal, ker mi ta del ni bil preveč všeč, najbolj sem se smejal ko je onii connor reko I'LL BE BACK, haha:)

— lepotec
6.6. 2009 ob 14:19

Spoštovani vsi, ki neki težite da je sux film in ne vem kaj še vse, s tem filmom se začne trilogija tega filma (the begining), stvar se prestavi v prihodnost, seveda je treba upoštevat tudi to, da ljudje ki ne marate zgodbe, ne hodite gledat ta film, če mislite gledat efekte bo za vas Transformers.....

— Borut
7.6. 2009 ob 13:02 zvezdica

Po pričakovanjih je poln (pre)poln divje akcije, streljanja, večje ali manjše eksplozije pa si sledijo vsakih par minut....pa vendar vse skupaj povezuje dobra zgodba, oba osrednja lika sta odlična, tako da film nikakor ni dolgočasen. Christian Bale se je ponovno izkazal in se po Batmanu tudi v vlogi Johna Connorja odlično znašel. Tik pred koncem filma tudi ljubitelji Švarcija vsaj malo pridejo na svoj račun :)
Sporočilo fima: za tisto, kar nas loči od strojev se je vredno boriti...

— hajli
7.6. 2009 ob 21:50 zvezdica

Film si bolj ali manj ne zasluži imena Terminator. Kot že tretji del je bolj ali manj razočaral. Film iz epske zgodbe nekako postaja tipični hollywoodski zf-akcijski film. Vse temelji že na obrabljenih dialogih, scenah, vse se vrti okrog effektov. Zgodba je zapostavljena v ozadje in to me najbolj moti. Brez governatorja se že tako ali tako izgubi preveliko čara t-ja. Svetla točka v takih filmih je kot vedno igralska zasedba, kjer Bale odigra super tako kot Sam, ostalo je pa bolj podpovprečno. Iz tako kultnih dveh filmov bi se enostavno moralo izvleči več. Bistvo tega filma pa itak predstavlja zaslužek zaradi imena in možnost za še več zaslužka z nadaljevanjem oz. petim delom sage. Če preberete to rajši porabite 4-5€ za kaj drugega kot ta film ;)
Ocena: 6.5

— Suicidal
7.6. 2009 ob 22:17

Objektivno z napisanimi razlogi ocenim film, potem pa zbrišete komentar. HA? Komunisti eni. Sem jaz kriv, da film ni vreden ogleda?

— Suicidal
8.6. 2009 ob 13:54

Groza!! Izjemno bogokleten film! Vse slovenske vrednote popolnoma zanemarja!! Tako kot tisti prekleti Harry Potter, kjer se gre samo za seks in streljanje! Rajši si oglejte poučen dokumentarec o pingvinih!

— Atalos Ejnerok
8.6. 2009 ob 16:02

V soboto sem si ogledal Terminatorja 4. Po 3 dneh predvajanja v Koloseju, sinhronizacija podnapisov pod nivojem. Vsaj polovico filma so 1-5sek zamiki. Raje bi gledal doma brez podnapisov!

— Andrej
9.6. 2009 ob 12:39

Ej...meni pa je bil film ful všeč. Čeprav sem v kino zašla precej nejevoljno in se mi ni dalo it gledat "robotke" ker mi je bil tretji del ful brez veze, me je na koncu ta film zelo presenetil in navdušil. Res-veliko akcije in zmeraj nekaj dogaja....ocena 9,5

— nema
9.6. 2009 ob 12:59

Film Rastura

— Pleya
9.6. 2009 ob 22:40

ne it gledat. razen petih efektov se samo prešvicajo sem pa tja :D

— požigalec
9.6. 2009 ob 23:13

Film je res odličen , ni terminator 1 ni terminator 2, in ni terminator 3
Je termiantor 4, zgodba se nadaljuje , akcija se stopnjuje

Priporocam ogled ,

— Jojo
9.6. 2009 ob 23:26

Suicidal= lol
(ne zasluži,razočaral,vse se vrti) lol to je subjektivno , zmotil si se in filma nisi ocenil objektivno tako kot si rekel,

Moja subjektivna ocena:
Po mojem mnenju še ne pomeni če se vse vrti okol efektov da je film slab,
zgoba je čist uredu, governator je u filmu, igralci so super , film ni nič kaj podpovprečnega. Pa sam film je vreden svojega zaslužka.In si zasluži 4.7Evra za ogled , saj po ogledu filma ne boste razočarani.

— jojo
10.6. 2009 ob 11:26 zvezdica

se v celoti strinjam s Suicidal-om. To je verjetno najslabši film zadnjih nekaj let, brez pretiravanja. Tako debilne akcije že dolgo dolgo nisem videl, poleg tega pa niti efekti niso kaj prida. Tipična tretjerazredna akcija, ki brez imena "Terminator" nikoli ne bi prišla niti blizu kina, ampak bi jo lepo izdali na dvd-ju in upali, da se bo našel kakšen idiot, ki jo bo kupil. Toliko nesmislov, nenormalnih naključij, slabe igre in bednih poskusov udarjanja na čustva že dolgo nisem videl.
Vse skupaj nad oceno 1 drži le C.Bale z dokaj solidno igro (a še to ni vredno hvale, ker je igral v že bistveno boljših vlogah - je pa res, da niti Al Pacino ne bi pomagal temu bednemu filmi biti soliden), sicer pa je ena velika polomija in škoda denarja.

— H
10.6. 2009 ob 14:19 zvezdica

Film je must be seen edino iz enega samega razloga (ker je iz sage Terminator) in za eno samo publiko (za fane Terminatorja). Vsi ostali ga lahko MIRNO spusitjo. Bolj kot Arnieja (ki ne vem, kaj naj bi počel v tem filmu, animacija je bila povsem dovolj), človek pogreša predvsem Jamesa Camerona oz. nekoga, ki ima dovolj širine, globine, vpogleda, domišljije, logike, elegance, veščine, talenta, da tak film spelja tako, kot je treba (npr. Chris Nolan, Ridley Scott, Kathryn Bigellow...). Škoda. Ker Bale in Worthington sta dobra. Potem se pa pretirava z nemogočo akcijo, vleče čreva z neko za lase privlečeno melodramo, ... Mah, saj pravim, samo zaradi Balea, ki ga res cenim, ga ne morem poljuvat ...

— Dark Knight
10.6. 2009 ob 21:55

film je hud! ogled priporočam.

— t-600
10.6. 2009 ob 22:27

Akcija,roboti odlično! Zgodba,detalji bolj v podnu.Slabši kot Terminator 2 in 3.
Filmu manjka finiš...nekje je vredu...večinoma pa se kar izgubi,postane nejasen...preveč digitalnih efektov.

— greg
11.6. 2009 ob 8:33

Film je super, boljši ni od drugega dela je pa boljši od tretjega,
pa še Arnolda vidiš malenkost noter.Bi še enkrat gledeal ta film!

— Marko S
11.6. 2009 ob 19:31

Ali lahko vprašam kaj pomeni dvorana ortohills?

— men
12.6. 2009 ob 18:35

to je ful hud film potrebn ogleda .ful je akcije mogoče mal manka arnold drgač pa kr uredu

— ižanka
12.6. 2009 ob 19:59

film je koooooooonc konc hud.

— termi
13.6. 2009 ob 22:32

Film je zakon!

Vse kar lahko rečem!

— Požar A.
14.6. 2009 ob 22:20

zelo je kul,akcijski,super.komaj čakam da si ga ogledam.

— rok
15.6. 2009 ob 10:07

TERMINATOR:ODREŠITEV

Noč
je votla,
glasovi rezki

v snu se
premetavajo
podgane

telo drhti
v duši vrženi
iz tira

nismo varni
ne v sebi
ne v ogledalu

— IGOR BIZJAN
15.6. 2009 ob 12:14

Tema da vas ni sram kake filme dajete na platna mogoce ce bi bil swarc ajde bi blo mogoc se y kej

— dragonx
15.6. 2009 ob 13:16

kera grozna beda!!!11

vse je računalnišk!!!

— nnjnjkl
16.6. 2009 ob 9:59

men je film nor!!! se splača it u kino gledat!!! mal je drgačen od prvih treh kar mi je zelo všeč, saj je to čisto nova trilogija. zgodba se lepo razvija naprej! noroo!!!

— đoni
16.6. 2009 ob 20:03

v bistvu je tole en slabših filmov..

— termit
17.6. 2009 ob 14:13

Pa ljudje, kaj vam je?! Ta film je eno veliko razočaranje. Bi bilo boljše, če sploh več ne bi posneli nobenega filma o Terminatorju. Itak so že oskrunili prva dva filma o Terminatorju, ko so posneli tretji del, ki je tudi bil samo nekaj. Dejstvo je, da je Terminator 2: Sodni dan najboljši in da boljšega od tega ne bodo posneli nikoli, torej ne vem za kaj se sploh trudijo snemat nadaljevanja, ki niso vredna ogleda.

— Brez imena
17.6. 2009 ob 18:09

ej, js k spilam not u filmu, se zdej nevem kej za boga pomeni dvorana ortohills....pa vidim da tud noben od vas neve...se tolazmi vsaj s tem :)))
buahahaha....

— terminator
17.6. 2009 ob 19:31

HOČEM ŠVARCENEGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IN PIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— blaž
18.6. 2009 ob 18:47

pa kaj je z vami folk ki pluvate po tem filmu? kaj te povezujete to z 1,2,3 kaj vam možgančki ne potegnejo da se tukaj predstavlja še druga plat zgodbe ko je dejansko svet uničen.Koga zaj tukaj arni zanima v tej novi triologiji! Ta ga tukaj ne potrebuje!

— dexter
20.6. 2009 ob 10:43

Film je kar hud naj bolje je ker ob nekem trenutku cela dvorana trzne na začetku j blo bll tko tko pol pa so neki začel delat in se je vse dobr sešlo... razn da se vojna nadaljuje...

— ogledanec
20.6. 2009 ob 18:51

fantje pa kaj ga tko kritizirate men je že odlomek všeč tko da si ga bom ogledav itak pa moram pričakovat da bo računalniško narejen kaj pa nej pričakujem od zn filma ki ni resničen!mislm da bo zakon grem ga gledat dons zvečer!

— grega
21.6. 2009 ob 13:59

Film Terminator je glede na druge znanstveno-fantastične filme najboljši.Moram pa reči,da predvsem pogrešam tiste zares prave akcije,ki smo jih lahko bili deležni v predhodnih delih.Vsak del Terminatorja postaja vedno bolj ˝ameriški˝,kar me malo moti,ampak pač to je danes tako.Proti koncu filma je za trenutek noter tudi Arnold S.,ampak to je žal samo namaskiran igralec.Kdor je že gledal film in je videl kakšen je konec,lahko pričakuje tudi 5 del Terminatorja.Priporočam ogled filma.Film bi zelo težko ocenila,saj nekateri prizori so za 4,nekateri pa za 10,nekateri pa za 7,in tako naprej.

— Špela*
21.6. 2009 ob 16:24

film je fou dober

— tomy
23.6. 2009 ob 10:37

KUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLL SUPER TERMINATOR

— uršky
23.6. 2009 ob 17:57

ta film je katastrofa

— katakomba
23.6. 2009 ob 21:29

efekti so zelo dobri.
post apokaliptično stanje je klavrno prikazano.
preveč nepotrebne mehanike (leteči vohunski krožnik, ali pa tisti velik robot), to je le teminator, ne pa transformersi.
zgodba dobra, lahko pa bi bla še bolj dodelana
c. bale je skromen, ovi drugi, marcus pa se samo nekaj pači.
skratka, manjka "švarci", pa, j. camerun je mel prav, da ne bo tak dobro, kot vsi prejšnji (trije) njegovi deli.
moja ocena od 1 do 5 je 3

— david
25.6. 2009 ob 16:18

gremo dons gledat se ful veselim!!!!!!!!!!!! jiha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D xD

— fadarmadar
28.6. 2009 ob 18:16

Sicer nism gledala prejšnih delov, tega sem šla gledat zard mojega naj igralca Bala, sam pol na koncu me je pa Anton bolj navdušu, ker igra čist drugače kot v Star Treku! Sekvanca s švarcijem je bla popolnoma nepotrebna v filmu!!

— Anja
29.6. 2009 ob 22:24

kolko stane ?

— cena
30.6. 2009 ob 21:18

ja js js gledala 1,2,3 in se že veselim obiska v koloseju saj bi zelo rada gledala še ta del. mislim da so filmi vedno bolj zakomplicirani za razumet a to me ne moti. ammmm namreč že po odlomku, ki sem ga prebrala sklepam da je film bolj računalniško narejen a zato tudi boljši.lep pozdrav vsem skupaj!

— neli
1.7. 2009 ob 17:34

Film je vreden ogleda. meni osebno najboljši od vseh štirih delov

— kebr
1.7. 2009 ob 19:14

brez Švarcija Terminator ni Terminator.. škoda vloženega denarja, lahko bi producenti lahko mal upošteval fane in njihove želje, ne pa da jih nosi samo želja po dobičku

— pedžo
3.7. 2009 ob 14:29

kje je švarci

— cgn
6.7. 2009 ob 12:26

ker beden film pa tok dnarja so dal za tok beden film kr neki

— rok končan krmčevaulica 4
6.7. 2009 ob 13:56

normaln da švarcija ni noter ker je ambasador...vseen je film dobr ker sm ga šu gledat in men je biu ful dobr...res splača se

— kren
7.7. 2009 ob 12:09

film je neki nabolšega.
samo da mi je bil terminator2 1000x bolši

— gledalec
18.7. 2009 ob 13:33

Film sem gledal včeraj in vsekakor ni slab, veliko je vožnje sem ter tja, zgodba je kar posrečena igralci zelo dobri, sam osebno priporočam ogled.

— prim
18.7. 2009 ob 21:52

Najslabši terminator do zdaj, in eden od najslabših filmov nasploh. Kot da bi šlo za parodijo na stargate. Polomija

— Cveto
18.7. 2009 ob 21:54

igralci so pa kot najhujši retardi

— Cveto
19.7. 2009 ob 17:37

dexter - Svarcija se potrebuje k brez njega ni nc!!!
drugi del, definitivno najboljsi .. .

— Sanca
22.7. 2009 ob 17:09

najbolji terminator doslej vse pohvale resiserju tega filma

— andres
4.8. 2009 ob 21:58

pride 5 2011 se boljse

— andress
6.11. 2009 ob 13:55

se enkrat bi pohvalit tga terminatorja zelo dober po vsebini in nasploh lep film z dobro igralsko zasedbo

— Andreas
6.9. 2012 ob 2:41

kera številka je tole terminatorja??
4?? a bo 5ka??

— Tina

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.