Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Teorija vsega

romantična biografska drama
Oskar za glavno moško vlogo
Podnapisi
Na sporedu od: 29.1.2015, Kolosej Ljubljana
2h 3min / 123min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Anthony McCarten po knjigi Jane Hawking
Režija: James Marsh
Režiser z oskarjem nagrajenega dokumentarca Človek na žici predstavlja biografsko dramo življenja enega največjih človeških umov Stephena Hawkinga. Mladi nadarjeni fizik se na univerzi zaljubi v prikupno Jane, toda življenjske načrte mu prekriža bolezen gibalnih nevronov, ki ga prične ovirati pri vsakdanjih opravilih. Kljub temu ga Jane ne zapusti, temveč ga spodbuja pri novih fizikalnih teorijah, s katerimi osupne svet in na novo zariše naše poznavanje vesolja. Čeprav ga bolezen naposled posadi v voziček in oropa glasu, Stephen kljubuje vsem pričakovanjem in vztraja na svoji poti uspehov.

Komentarji

1.2. 2015 ob 11:00

OMFG!!!!!!!!!!!!! Kumej čakam ta FILM! <33333

— Somebody...
2.2. 2015 ob 11:21

Film mi je bil zelo všeč, zaradi vseh pikantnih vsebin in splet. PRIPOROČAM OMGGG :$

— KOMENTAT0R
11.2. 2015 ob 13:01 zvezdica

Če vas naslov, ki kot televizijska reklama kričeče ponuja odrešitev vseh težav v vašem življenju, ni prepričal, da bi si ogledali film potem so najbrž pomagale nominacije za oskarje. Če ste film kljub zgoraj naštetim dejstvom ŠE VEDNO uspeli uspešno ignorirati, pa si prosim preberite 5 RAZLOGOV, ZAKAJ MORATE ŽE DANES VIDETI TA FILM.

1. Ker je klasika, pa čeprav je nov. Mojo trditev lahko preverite čez 10 let in se prepričate o njeni resničnosti.

2. Zaradi neverjetno OSUPLJIVE igre Eddija Remayna. Dosedaj s svojo čudaško pojavo nikamor, kamor so ga izbrali, ni preveč "pasal"; niti v Moj teden z Marilyn Monroe, niti v Les miserables. Enostavno nikjer do sedaj ni bil sposoben zasijati. V filmu Teorija vsega pa se je končno pokazala njegova igralska genialnost, ki jo je izpilil do te mere, da že s kotičkom ustnic in sijem v očeh pove več, kot vsi igralci v filmu skupaj.

3. Zaradi neverjetne zgodbe. Ker nisem poznala zgodbe fizika Stephena Hawkinga, je bil zame film ves čas več kot zanimiv. Medtem, ko po ogledu napovednika in seveda ob diagnozi res vsi - vključno z njegovo ženo! - čakamo, kdaj bo Stephen Hawking umrl, nas čaka prav presenetljiv razplet! Zares presenetljiv! Zaradi pomirjujočega zaključka boste še dolgo po koncu filma dobre volje.

4. Ker lahko pobliže spoznate Lou Gerighovo bolezen. Eddie Redmayne jo tako dobro odigra, da boste imeli občutek, da jo prebolevate z njim. A pozor! Kdor jo ima, je še vedno ODRASLA oseba, sposobna RAZUMNIH odločitev. To dejstvo v filmu precej šokira in pripomore k osupljivemu razpletu.

5. Zaradi same lepote filma. Film je lep kadar: zbuja voljo do življenja; predstavlja karakterje skozi njihove značaje ter jih opisuje "mavrično" in NE črno/belo; seveda zraven sodita tudi tematsko primerna, a nevsiljiva glasba ter medsebojno dopolnjevanje ostalih udeleženih v filmu.

Če vas tudi zgoraj opisani razlogi niso prepričali, potem pa živite svoje življenje po ustaljenih tirnicah, kakor mislite, da ste si jih uspeli določiti. Slej kot prej bo tako ali drugače najbrž vsak izmed nas uspel najti svojo teorijo vsega (čeprav jo bomo tisti, ki smo videli film, najbrž našli malo prej, kot ostali).

— jesse45613
11.2. 2015 ob 19:02

najbolši film

— star
20.2. 2015 ob 19:30

Komaj cakam da ga grem gledat!!!

— Vseeno je...
22.2. 2015 ob 17:28

film je vreden ogleda zaradi več sporočil: 1. slava moškega privlači ženske kot magnet, 2. marsikateri invalid s človeško in tehnično pomočjo lahko izkoristi svoje potenciale, 3. zdravniške prognoze so nezanesljive, 4. v vsakem obupu je še nekaj upanja, 5. življenje je lepo, če ga živiš. 6. tudi zgolj kratka zgodovina časa se vpiše v večnost. 7. Bog ne kocka (Einstein) ali pa tudi preseneča.

— bogomir
22.2. 2015 ob 19:43

Super film :) Res je lep!

— 123
22.2. 2015 ob 23:22 zvezdica
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
3.3. 2015 ob 13:16

zlo romantično

— kiki
5.3. 2015 ob 5:46

Odličen film!! Vreden ogleda!!

— Nika
16.3. 2015 ob 12:59

Kdor ne pogleda tega filma naj niti ne gleda drugih ker to je film tapravi film

— smmmmm
4.4. 2015 ob 21:08

Film te presune. Tokrat ne spremljamo Hawkinga v njegovi poti znanosti, ampak se poglobimo v njega samega. Kdor pričakuje teorije s področja znanosti, bo morda razočaran, saj je tega le za odtenek. Poudarek je na življenju v zaodrju velike slave. V današnjem svetu je velika pozornost posvečena ne le genijem, ampak tistim, ki jih moramo spoštovati še iz dodatnega razloga: zdravstenih težav. Teorija vsega je odličen film, ki nam poda več vprašanj, kot smo dobili odgovorov z ogledom filma. Vsak se zamisli vase in odkrije mnogo stvari oziroma se zave, katere stvari še mora odkriti. Človek začne ceniti tisto, kar ima in ugotovi, da se NIKOLI ne sme obupati. Film je vreden ogleda, tudi če Hawkinga ne poznaš oziroma ga ne spremljaš. Poudarek je na gledalcu. Sebe boš začel gledati z drugačnega vidika. Realnejšega in ne olepšenega od drugih ljudi. Če te film ni do konca presunil, to pomeni, da ga še nisi videl. Na ogled!

— klara

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.