Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Tenet

akcijski z.f. triler
Podnapisi
Na sporedu od: 3.9.2020, Kolosej Ljubljana
2h 31min / 151min
Leto: 2020
Jezik: angleščina
Scenarij: Christopher Nolan
Oborožen z zgolj eno besedo – TENET – ter z borbo za preživetje celega sveta, se glavni junak zgodbe prebija skozi mračen svet mednarodnega vohunjenja na misiji, ki se dogaja v nečem izven realnega časa in prostora. To ni potovanje skozi čas. To je inverzija.

Masiven, inovativen in do sedaj najbolj ambiciozen akcijski „blockbuster”, katerega je režiral in napisal fantastičen Christopher Nolan, poznan po uspešnicah Memento, Batman trilogiji, Dunkirk, Medzvezdje, Izvor,… John David Washington je glaven protagonist novega znanstvenofantastičnega akcijskega spektakla Christopherja Nolana, kratkega vendar udarnega imena – TENET. 

Komentarji

22.1. 2020 ob 15:51

Tole bo film za pogledat definitivno, budget čez 240M dolarjev, Christopher Nolan režiser...

— Nikica
28.8. 2020 ob 16:36

So pumped for this movie! Blockbuster of the decade! Go Nolan!

— Alex
29.8. 2020 ob 0:47

Mene osebno je prepričal napovednik in obljuba dobre zgodbe, ne pa imena in številke milijonov, ki se okoli naslova vrtijo. Če bralca bolj zanima slednje, naj se zamisli nad sabo.

— Navdušenec
3.9. 2020 ob 0:16

Oborožen z zgolj eno besedo – TENET – ter z borbo za preživetje celega sveta, se glavni junak zgodbe prebija skozi mračen svet mednarodnega vohunjenja na misiji, ki se dogaja v nečem izven realnega časa in prostora. To je uradni opis zgodbe filma in je edini način opisa zgodbe brez, da bi razkril kakršnekoli skrivnosti. Če bi se res hotel poglobiti samo v zgodbo filma bi bilo 4000 znakov ravno dovolj. Informacije glede zgodbe filma ter reklame so bile res skrivnostne, ampak, jaz osebno sem v filmu razumel zgodbo. Rdeča nit filma je inverzija. Je pa film potrebno večkrat gledati, da bi ga razumeli v celoti.

Tukaj so še štiri zanimivosti o filmu:

4. Christopher Nolan je dobil idejo za film pred skoraj 20 leti, scenarij pa je začel pisati pred 6 leti.
3. Tenet se ukvarja s konceptom inverzije. V nekaterih scenah so se morali igralci naučiti svojo koreografijo vzvratno. Kenneth Branagh se je celo moral naučiti govoriti svoje tekst v nazaj z Ruskim naglasom.
2. Film je popolnoma posnet s praktičnimi učinki in koreografijo ter posnet na dejanskih lokacijah.
1. Zgodba je tako kompleksna, da jo tudi igralci niso razumeli.

To je film, ki si ga bom še večkrat ogledal zaradi svoje kvalitete. Izvirna zgodba, nastopi igralcev, dialogi... Večina stvari je bila perfektna. Edini težava, ki sem jo imel je ta, da lika Johna Davida Washingtona in Roberta Pattinsona nista bila dovolj zanimiva. Zato pa sta Elizabeth Debicki in njen lik najboljši del tega filma. Tudi zlikovec v tem filmu, Kenneth Branagh je bil super. Zelo redko vidim zanimivega zlikovca v modernem akcijskem filmu. Brez pretiravanja, ampak, akcijske scene v tem filmu bi bile lahko uporabljene kot zaključne akcijske scene v kateremkoli drugem modernem akcijskem filmu.

Nikoli mi ni bilo dolgčas, niti enkrat nisem pogledal na uro, da pogledam kdaj se bo film končal. Film mi je res hitro minil. Temu filmu bom dal 9/10*! Če bi bila lika Johna Davida Washingtona in Roberta Pattinsona bolj zanimiva bi temu filmu dal perfektno oceno!

— Quick movie reviews by Haris
5.9. 2020 ob 0:10

Mah ne vem...v primerjavi z ostalimi Nolanovimi mi pa tole res ni bilo všeč..konfuzno ko hudič...premiki v času, težnosti, fiziki...na koncu mi ni blo nič več jasno...za moje pojme ni primerjave z inception, ki je kompleksen ampak dodelan.

— Draven

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.