Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Temačni kraji

misteriozni triler / drama
Podnapisi
Na sporedu od: 24.9.2015, Kolosej Ljubljana
1h 53min / 113min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Gilles Paquet-Brenner po romanu Gillian Flynn
Libby je v mladosti preživela grozovit pokol svoje družine, ki naj bi ga zagrešil njen brat. Ker jo 25 let kasneje grozljive podobe iz preteklosti še vedno preganjajo, sprejme ponudbo nenavadne združbe amaterskih preiskovalcev, ki želijo razrešiti skrivnosti takratne tragedije. Prepričani, da Libbyjin brat ni morilec, se skupaj z njo vrnejo na kraj zločina in kmalu naletijo na številne nenavadne sledi. Libby se je prisiljena soočiti s svojo preteklostjo, vendar utegne biti razkritje resnice še bolj boleče in grozljivo.

Zgodba je osnovana po uspešnem romanu Gillian Flynn. Libby Day je v otroštvu preživela okruten napad na domu in bila priča umoru mame in sester. Njeno takratno pričanje je bilo ključno, da so njenega brata za grozljivi zločin obsodili na dosmrtni zapor. Čez petindvajset let jo najde skupina navdušencev, ki se zanima za stare zločine in Libby prepriča, da na novo razišče dogodke tiste noči. Na dan privrejo potlačeni spomini, spomni pa se tudi nekdanjih osumljencev. Ko naleti na pretresljiv podatek, začne dvomiti o svojem pričanju, zato se odloči, da bo odkrila resnico o tragični preteklosti.

Komentarji

15.2. 2016 ob 18:53

To je PA nekaj! Nobeden odkritočustven film (kakor jaz pravim temu) me ni še tako zelo prepričal,da bi ga gledala! Čeprav ne maram skrbi,me je ta triler le prepričal,da ga bom pogledala. Čeprav... mi gre malo na živce,da je vseeno zgledal kot grozljivka... to sem napisala,ker ni dajalo kakšnega dejstva,da bi sploh bila grozljivka. Pri grozljivki vsaj nekaj skoči pred ekran. Zelo me preseneča tisti zemljevid,pripet oz. označen s sponkami ali priponkami in neko volno... bolj je podoben zemljevidu na tistem krajšem (neresničnem) filmu od slendermana... Kljub temu,pa je film še vedno prepričljiv... vsaj do mene. :-) Taki filmi so mi všeč,ker je na začetku dobro in na koncu (morda) tud dobr. Ni recimo kot paranomalno,kjer na koncu vsi umrejo... brez zamere,ampak je res.

— vou

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.