Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Tekač

biografska športna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 25.2.2016, Kolosej Ljubljana
2h 14min / 134min
Leto: 2016
Jezik: angleščina
Scenarij: Joe Shrapnel, Anna Waterhouse
Režija: Stephen Hopkins
Navdihujoča resnična zgodba o izjemnem atletu Jesseju Owensu prikazuje dileme, s katerimi se je moral soočiti pred prihodom na olimpijske igre v Berlinu, kjer je v osrčju nacizma pometel s konkurenco. Jesse se že v mladosti dokazuje kot izjemen športni talent, toda zaradi temne polti je v ZDA velikokrat podvržen rasni segregaciji. Pod svoje okrilje ga vzame trener Larry, ki ga začne pripravljati na olimpijske igre. Kljub številnim rekordom se Jesse še vedno čuti prikrajšanega, zato se mora odločiti, če naj v športnem duhu odide na olimpijado, ali pa pokaže solidarnost z drugimi zatiranimi temnopoltimi Američani in tekmovanje bojkotira.

Tekač je zgodba o izjemnem atletu Jesseju Owensu, ki se bori za obstoj, sebe in svoje športne kariere sredi nacistično obarvanega sveta.Jesse Owens se sredi boja za tekaške in druge atletske medalje znajde v Berlinu, na Olimpijskih igrah leta 1936, kjer se mora spopasti s Hitlerjevo ideologijo o arijski nadmoči. Resnična zgodba o izjemnemu atletu Owensu na ganljiv način prikazuje borbo posameznika v neodpustljivem okolju.

Komentarji

28.2. 2016 ob 21:20

Zelo lep film, vredno ogleda!

— Metka
2.3. 2016 ob 8:44

Odličen film, priporočam!

— Petra
3.3. 2016 ob 0:50

Vrhunski film.

— joco

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.