Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Ninja želve

akcijska komična pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 14.8.2014, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Josh Appelbaum, André Nemec in Evan Daugherty
Režiser akcijskih spektaklov Svetovna invazija: Bitka Los Angeles in Bes Titanov bo na velikih platnih obudil legendarne Ninja želve. Mutirani borci za pravico in nepoboljšljivi zabavljači Raphael, Leonardo, Michelangelo in Donatelo se morajo pod vodstvom modrega mojstra Splinterja zoperstaviti zlobnemu Shredderju in njegovim hordam neusmiljenih bojevnikov. Da bi razkrili Shredderjeve zlobne načrte, morajo divji želvaki združiti moči z mično novinarko April in z borilnim orožjem ter pestmi poskrbeti za red in mir.

Zločin in strah se širita po ulicah New Yorka, ko Shredder in njegov zlobni Klan stopal stiskata v železni pesti vse od policije do politikov. Prihodnost se zdi mračna, dokler se štirje zavrženi bratje, ki so preživeli ponesrečen znanstveni poskus, ne dvignejo iz kanalizacije in sprejmejo svojo usodo najmočnejših maskiranih vigilantov. Zaradi Shredderjevega diaboličnega načrta za prevlado se te ninja želve združijo z neustrašno novinarko April O'Neil in njenim dolgojezičnim snemalcem Vernom Fenwickom, da bi rešili meščane New Yorka.

O produkciji

Ninja želve so se pojavile leta 1983 kot strip v samozaložbi in v naskoku osvojile svet nekaj let kasneje z animirano TV serijo. Ponovno oživljanje ninja želv na filmskem platnu je dodobra izkoristilo razvoj tehnologije zajema gibanja, saj so vse animirane like med snemanjem igrali igralci, oblečeni v obleko in čelado za zajem gibanja, kar je pomagalo tudi soigralcem, ki se jim ni bilo treba pogovarjati s teniško žogico, ampak skoraj z likom. Ta način dela je tudi olajšal snemanje na lokacijah in v ateljeju, kjer so postavili popoln brlog ninja želv z vso opremo. Po končanem snemanju je vojska animatorjev in mojstrov za računalniške učinke združila posnetke živih igralcev z računalniško grafiko za sijajen končni rezultat.

O igralcih

Megan Fox (April O'Neil) je zaslovela že s svojo prvo vlogo Mikaele v filmuTransformers in nadaljevala v Transformers: Revenge of the Fallen. Vidimo jo lahko v filmih This Is 40, Friends with Kids, Passion Play, Jonah Hex, Jennifer 's Body in drugih.

Will Arnett (Vern Fenwick) je nase najprej opozoril na televiziji, zaslovel pa s serijo Arrested Development, na velikem platnu ga lahko vidimo v filmih RV, Monster-In-Law, The Waiting Game, The Broken Giant, Jonah Hex, When in Rome, G-Force, Semi Pro, Blades of Glory in drugih, prav tako pa posoja glas za animirane filme.

William Fichtner (Eric Sacks) se lahko pohvali z uspešno gledališko, televizijsko in filmsko kariero. Med drugim je nastopil v filmih Crash, Blades of Glory, The Dark Knight, The Amateurs, Black Hawkd Down, The Perfect Storm, Equilibrium, Armageddon, Heat, The Lone Ranger, Phantom in drugih.

O režiserju

Južnoafriški režiser Jonathan Liebesman je bil mednarodno nagrajen že za svoj študentski film, prvi celovečerec pa je posnel pri 26 letih. Z njim je pritegnil pozornost produkcijske hiše Michaela Baya, ki ga je povabil režirat The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning. Režiral je tudi Battle: Los Angeles in Wrath of the Titans, postaja pa čedalje bolj iskan.

Komentarji

25.7. 2014 ob 22:57

to je carski film sigur

— nekdo
31.7. 2014 ob 16:50

komej čakam da pride v kino

— anonimni
4.8. 2014 ob 15:54

odlomk je kul komi čakam da pride v kino

— kr en
15.8. 2014 ob 11:23

napovednik je hud, sam bi blo bol, če bi ble želve mal lepše

— ?
16.8. 2014 ob 15:01

hud film.....

— top
16.8. 2014 ob 16:38

ful dobr film komi čakam da ga gledam

— Lucy
16.8. 2014 ob 22:42

OMFG OMFG OMFG OMFG OMFG OMFG KOMAJ ČAKAM DA PRIDE OMGGGGG

— anonimec
16.8. 2014 ob 22:43

OMFG OMFG OMFG OMFG KOMAJ ČAKAM, JAS BOM UMRL OMG

— anonimec
18.8. 2014 ob 17:53

Kje je pa Casey Jones? Brez njega ni TMNT!!??

— A.Volk
19.8. 2014 ob 22:31

kok je dobr film..............

— NIKO
29.8. 2014 ob 1:39

Ko sem prvič videl ta film sem biu zeloooo naudešen, skratka priporočam vsem ;)
tudi jaz komaj čakam da si ga prvič pogledam,

— mihajlo
7.9. 2014 ob 16:56

pune vreji film

— bla bla
4.11. 2014 ob 17:03

zhtzujjf cooooooooooooooooooooool

— rg
11.11. 2014 ob 13:16

mihajlo resno take vrste komentar je za DEBILE sicer pa kumi cakam film

— disynk
7.7. 2017 ob 18:41

res,da sem zaljubljen v karai a ta filem bo kul

— leo in karai
29.12. 2017 ob 11:10

to je kul

— yee

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.