Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Teden brez pravil

komedija
Dovolilnica za poročene
Podnapisi
Na sporedu od: 7.4.2011, Kolosej Ljubljana
7.4.2011, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 38min / 98min
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Pete Jones, Peter Farrelly, Kevin Barnett in Bobby Farrelly po zgodbi Peta Jonesa
Režiserja romantičnih komedij Nori na Mary in Ljubezen je slepa predstavljata zgodbo srečno poročenih prijateljev Ricka in Freda, ki se zaradi spogledovanja znajdeta v nemilosti družic. Da bi ju postavili na realna tla, jima ženi dovolita teden brez poročnih omejitev, ko lahko po mili volji zapeljujeta druge ženske. Presenečena prijatelja sprejmeta ponudbo, a teden brez pravil se spremeni v nočno moro romantičnih razočaranj, ljubezenskih polomij in bolečih preglavic.

Najboljša prijatelja Rick in Fred (Owen Wilson in Jason Sudeikis) sta srečno poročena že dalj časa. Čeprav ljubita svoji ženi, si ogledujeta ženske.

Njuni ženi (Jenna Fischer in Christina Applegate), naveličani te navade, se domislita drznega načrta za popestritev zakona in jima dovolita teden brez pravil – počneta lahko, kar želita, brez kakršnih koli vprašanj. V teh sedmih dneh naj bi moža ugotovila, kaj vse zamujata, ali pa se nehala za vselej nehati ozirati za drugimi.

Sprva se zdi to Ricku in Fredu kot uresničitev sanj, vendar hitro ugotovita, da so njuna pričakovanja o samskem življenju smešno daleč od realnosti.

V Tednu brez pravil, novi komediji bratov Farrelly, vlogi Ricka in Freda igrata Owen Wilson in Jason Sudeikis. Jenna Fisher igra Rickovo ženo Maggie, Richard Jenkins igra starega prijatelja in večnega samca Coakleyja, Christina Applegate pa Fredovo ženo Grace.

Film sta režirala Peter Farrelly in Bobby Farrelly po scenariju  Peta Jonesa in Petra Farrellyja ter Kevina Barnetta in Bobbyja Farrellyja. Producenta filma Bradley Thomas in Charles B. Wessler ter izvršni producent Marc S. Fischer so z bratoma Farrelly že sodelovali  pri uspešnicah "There’s Something About Mary" in "Shallow Hal". Kot koproducenti so sodelovali tudi Toby Emmerich, Richard Brener in Merideth Finn, Mark Charpentier in John Rickard. Film so soustvarjali direktor fotografije Matthew F. Leonetti, scenograf  Arlan Jay Vetter, montažer Sam Seig in kostumografinja Denise Wingate. Za glasbo sta poskrbela Tom Wolfe in Manish Raval.

O filmu

 Rick in njegov prijatelj Fred se imata za povprečna, celo nadpovprečna soproga. Umirjena, zanesljiva, z dobro plačano službo sta moška, ki nimata nič proti občasnim domačim opravilom, moška, ki naj ne bi niti sanjala o tem, da bi prevarala svoji ženi. Ali pa. Morda ju ne bi ravno prevarala, vendar sanjata o tem. Vsak božji dan, z ženskami, ki jih srečujeta.

"Rick je srečno poročen, ima otroke in svojo ženo ljubi. Ima dobro službo in prijetno življenje, vendar kot večina moških gleda ženske, kar njegovo ženi moti," pravi Peter Farrelly, eden od scenaristov in režiserjev filma. Brata Farrelly sta scenarij napisala skupaj s Petom Jonesom in Kevinom Barnettom.

‘’Takoj sem opazil komični potencial zgodbe. Tema je univerzalna. Četudi si srečno poročen in predan ženi, to še ne pomeni, da boš nehal gledati ženske. Vprašanje je le, kako daleč se boš spustil.’’ Owen Wilson, ki igra spogledljivega očeta Ricka, se strinja. ‘’Večina moških si ne more kaj, da ne bi opazili lepe mimoidoče ženske. Ampak nekateri so pri tem diskretnejši. Drugi, med njimi tudi Rick, se vedejo, kot da imajo glavo na vrtljivem tečaju. Ena od idej filma je, da je moškim in tudi ženskam ogledovanje prirojeno. Občasno se tudi morda sprašujejo: Kaj, če ne bi bil poročen? Kaj bi lahko počel? In s kom? Ker gre za komedijo bratov Farrelly, takšna filozofska vprašanja vodijo do nevarnih situacij."

‘’Kadar obravnavaš sveto institucijo zakona, se igraš z ognjem, zato sva vedela, da to morava izpeljati prav. Nisva se bala dregniti v to temo, nisva se branila šal in skušnjav. Če se nama zdi stvar duhovita, jo zgrabiva. Rada prestopiva meje.’’

Rickov prijatelj Fred poskuša rafinirati svoje zijanje – pogled usmeri nekoliko naprej od tarče –, toda ta strategija ne preslepi njegove žene. Jason Sudeikis, ki igra Freda, pravi: ‘’Rick in Fred nista največja frajerja na svetu, vendar tega ne vesta. Smešno se mi zdi, kadar ljudje mislijo, da so brihtni, v resnici pa pojma nimajo, o čem govorijo.’’

Skratka, možaka sta neukrotljiva, zato njunima ženama prekipi. Sodu izbijejo dno opolzki komentarji mož o gostjah na zabavi, zaradi česar sta Maggie in Grace globoko ponižani. Spoznata, da je čas za drastične ukrepe, ki bodo popestrili zakon, če je sploh vreden tega. Nesramnim soprogom bosta pokazali, kako dobro se jima godi doma: dali jima bosta teden dni časa, da se bosta lahko predajala svojim fantazijam in ugotovila, ali kaj zamujata … Sicer pa se morata za vedno umiriti.

 Čas je za teden brez pravil.

Pristop je radikalen, toda ženski sta po desetletju tihe jeze pripravljeni tvegati, še zlasti, ker gre za nasvet prijateljice in psihiatrinje dr. Lucy, ki jo igra Joy Behar. Ob njeni spodbudi Maggie in Grace ne samo ponudita, temveč vztrajata, naj si Rick in Fred vzameta čas zase in se izdivjata.

Jena Fisher (Maggie) pravi: "Vsi smo že imeli razmerje, ki potrebuje kanček poživitve in spremembe.

Prosti teden je vsekakor skrajnost, toda sama ideja je sprejemljiva. Liki v filmu izhajajo iz znanega in realnega."

"Kdo ve? Morda je to zdrava rešitev, če v razmerju škriplje, ker se par sprašuje, ali kaj v življenju zamuja," pravi Christina Applegate, ki igra Fredovo ženo Grace. "Ko je par dolgo časa skupaj, včasih pride to tega. Vseeno, svojemu moškemu ne bi dala prostega tedna. Na to lahko kar pozabi!"

Za Ricka in Freda naenkrat nastopijo božič, rojstni dan in končnica nogometnega prvenstva skupaj: neverjetno darilo, ki osupne nevoščljive kolege. Možaka komaj vesta, kje bi začela.

"Vendar ne bo tako lahko, kot si mislita," svari Bobby.

"Klasičen primer reka Previdno z željami," pravi eden od producentov, Bradley Thomas. "Sanje o prostem tednu prekašajo realnost. Zamislite si, da posedate doma in sanjarite o klubih, polnih prekrasnih deklet. Nič vas ne bi ustavilo, če bi le bili samski. Potem si zamislite, da ste v enem od tistih klubov – grozno je, nihče se ne pogovarja z vami. Spoznal sem, da se moji samski prijatelji slepijo. Ni tako čudovito biti prost in početi, kar se ti zljubi."

Toda fanta čutita, da morata poskusiti. Ko izčrpani in malodušni Rick želi že tretji dan odnehati, Fred strastno izjavi: 'Če ne izkoristita te neponovljive priložnosti, bosta izdala ne le sebe, temveč ves moški rod.'

"V tem  je veliko tveganja, a tudi zabave. Resnica je, da mnogi moški mislijo samo s tistim, kar imajo pod pasom, in s tem smo se hoteli pozabavati," pravi scenarist Pete Jones.

Sudeikis meni, da bo kočljiv položaj občinstvu ugajal. "Kar predstavljam si pogovore po ogledu filma. Smeješ se in se zabavaš, potem pa vprašaš kolega: 'Bi ti znal izkoristiti prosti teden?' Mislim, da bo film

odprl mnoga kočljiva vprašanja."  

Sprva zasnovan kot zgodba o možeh, ki dobita zakona prost teden, medtem ko njuni nevoščljivi kolegi nestrpno čakajo na razplet, se "Teden brez pravil" zasuče drugače, ko se brata Farrelly poglabljata v zgodbo in like. Poleg spremljanja Ricka in Freda na sedemdnevnem pohajkovanju se zgodba posveti vprašanju, kaj bi se zgodilo, če bi dobili enako svobodo Maggie in Grace.

"Mora biti obojestransko. To je ključ zgodbe, ki mora biti fer in odprta za vse," pravi Peter Farrelly. 

"In ne samo fer, temveč poštena," poudarja Bradley Thomas. "Zgodba o dveh moških, ki jima je poklonjen teden brez pravil, medtem ko ženi sedita doma in prosita boga, da ne bi nič naredila, je zlagana. Ni realna. Če tadva moška gledata druge ženske, potem drugi moški gotovo gledajo njuni ženi."

Da bi možem in sebi dali malo prostora, se ženi odpravita na Cape Cod k Maggiejinim staršem. Dva dni kasneje, porjaveli in spočiti, pritegneta laskavo pozornost mladega in postavnega igralca bejzbola, Garryja, in galantnega trenerja, ki mu je po naključju ime Rick.

Šele ko ju povabita na pivo, Maggie in Grace spoznata, da je lahko dovolilnica za prosti teden natisnjena na obeh straneh.

S tem, da tudi ženi pahne v kršitev zakonskih pravil, film podvoji  verjetnost komičnih zapletov in čustveno tveganje.

"Ženi znova odkrijeta svojo mladost. Na osvajanje se sprva odzoveta: 'Prav, samo na zabavo bova šli z njima.' Toda stvari se nepričakovano zapletejo," pravi Bobby.

"Bolj kot fantazije o prostem tednu je to zgodba o raziskovanju trdnosti razmerja," zaključi Applegatova.  

"Teden brez pravil je oddih od različnih odgovornosti in zadržkov v vsakdanjem življenju, teden za uresničitev sanj, toda to je le en teden in na koncu je potrebna vrnitev v resničnost,", pravi Bobby. "Navsezadnje je to zgodba o ljubezni, o ponovnem odkrivanju ljubezni in spoštovanja do življenjskega partnerja. Na neki način se igramo z ognjem, a se na koncu nihče ne opeče."

Igralska zasedba

Owen Wilson (Rick) je eden izmed najuspešnejših sodobnih igralcev, ki je za svoje vloge prejel številne pohvale. Nedavno je nastopili v romantični komediji Jamesa L. Brooksa "How Do You Know" s Paulom Ruddom in z Reese Witherspoon ter v "The Fockers" z Benom Stillerjem in Robertom De Nirom.

Med njegove novejše projekte sodijo "The Big Year" s Stevom Martinom, z Jackom Blackom in Anjelico Huston ter romantična komedija Woodyja Allena "Midnight in Paris" z Rachel McAdams. Igral je v uspešnicah "Marley & Me" z Jennifer Aniston, ki temelji na biografiji Johna Grogana, v "Night at the Museum" in nadaljevanju "Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian" z Robinom Williamsom in Benom Stillerjem, v superuspešni komedeiji "Wedding Crashers" z Vinceom Vaughnom in v romantični komediji "You, Me and DuPree".

Z Adrienom Brodyjem in Jasonom Schwartzmanom je igral v pohvaljenem filmu "The Darjeeling Limited" Wesa Andersona, ki govori o duhovnem potovanju bratov po Indiji. To je bilo njegovo peto sodelovanje z Andersonom po "The Life Aquatic with Steve Zissou" in "The Royal Tenenbaums",  ki je njemu in Andersonu prinesel nominacijo za oskarja za najbolj izviren scenarij. Willson je bil tudi koscenarist in koproducent Andersonovega drugega celovečernega filma "Rushmore". Prav tako sta prejela pohvale kritike in občinstva za Andersonov režiserski prvenec "Bottle Rocket", v katerem je Willson nastopil kot igralec in koscenarist.

Med njegove igralske dosežke sodijo tudi vloge v "Starsky & Hutch", "Zoolander",  "Drillbit Taylor", "The Wendell Baker Story", "Shanghai Noon", "Behind Enemy Lines", "I Spy", "Shanghai Knights,"  "Armageddon", "The Minus Man" in "The Cable Guy". Bil je pridruženi producent filma "As Good As it Gets". Svoj glas je posodil v filmih "Fantastic Mr. Fox", "Marmaduke" in uspešnici "Cars", ki je bila nominirana za oskarja v kategoriji animiranih filmov.

Jason Sudeikis (Fred) trenutno nastopa v 6. sezoni "Saturday Night Live". Julija 2010 je dokončal snemanje filma "Horrible Bosses", v katerem je igral skopaj z Jasonom Batemanom, s Colinom Farrellom, z Jennifer Aniston in Jamiejem Foxxom. Film govori o treh prijateljih, ki naveličani službe sklenejo ubiti svoje šefe. Režiral ga je Seth Gordon.

Sudeikis je prejel izjemne pohvale za vlogo v nadaljevanki "30 Rock", ki je bila nagrajena z emmyjem. Svoj glas je posodil dvema glavnima likoma v Foxovi animirani nadaljevanki "The Cleveland Show". Nedavno se je pojavil tudi v priljubljeni "It’s Always Sunny in Philadelphia", kot pozabljeni četrti član Paddyjeve tolpe, Smitty.

Med njegove igralske dosežke sodijo vloge v "The Bounty Hunter" z Jennifer Aniston in Gerardom Butlerjem, "Going the Distance" z Drew Barrymore in Justinom Longom ter "What Happens in Vegas" s Cameron Diaz in z Ashtonom Kutcherjem. Igral je tudi v filmih "The Ten", "Watching the Detectives", "Bill", Semi-Pro", "The Rocker" in v neodvisni komediji "A Good Old Fashioned Orgy". 

Sudeikis se je rodil v Fairfaxu v Virginiji in odraščal v Overland Parku v Kansasu. Kariero v zabavništvu je začel v gledališču ComedySportz (zdaj Comedy City) v Kansas Cityju in nadaljeval v Nevadi. Leta 2003 je poslal posnetke s svojimi deli producentom "SNL", ki so ga najeli kot pisatelja. Po dveh letih in številnih avdicijah je stopil pred kamere. Aktivno sodeluje z The Children’s Mercy Hospital ter drugimi dobrodelnimi organizacijami.

Jenna Fischer (Maggie) je prejela izjemne pohvale občinstva in kritike za vlogo Pam Beasley v uspešni, z emmyjem nagrajeni seriji "The Office". Nedavno je bila že četrtič nominirana za nagrado Screen Actors Guild Award za izjemne igralske dosežke, dvakrat pa je prejela nagrado SAG.

Na velikem zaslonu je nedavno nastopila v romantični komediji "Solitary Man" z Michaelom Douglasom, s Susan Sarandon, z Dannyjem DeVitom in Mary Louise Parker. V filmu "The Giant Mechanical Man", ki bo prispel v kino leta 2012,  je sodelovala kot producentka in igralka. Med njene ostale filmske dosežke sodita vlogi v  "Walk Hard:  The Dewey Cox Story" z Johnom C. Reillyjem in komediji "Blades of Glory" z Willom Ferrellom, Jonom Hederjem in Amy Poehler. 

Richard Jenkins (Coakley) je eden najbolj iskanih karakternih igralcev v Hollywoodu. Nastopil je v več kot 60 filmih in bil nominiran za oskarja.

Nominacijo si je prislužil z izjemnim igralskim dosežkom v filmu "The Visitor" Toma McCarthyja, ki je prejel izjemne pohvale kritikov na filmskem festivalu v Torontu 2007, na festivalu Sundance 2008 ter Grand Prix na 34. festivalu ameriškega filma v Deauvillu. Upodobitev razočaranega profesorja ekonomije, ki mu naključno srečanje spremeni življenje, mu je prinesla tudi nominaciji za Independent Spirit Award and Screen Actors Guild Award.

Med njegove novejše dosežke sodijo vloge v filmih "Eat, Pray, Love" z Julio Roberts in Javierjem Bardemom, "Let Me In" režiserja Matta Reevesa, "Dear John" Lasseja Hallströma in v komediji "Step Brothers" Adama McKaya. Njegovi bodoči projekti vključujejo triler "Cabin in the Woods" z Bradleyjem Whitfordom, "The Rum Diary" z Johnnyjem Deppom, "Friends with Benefits" z Justinom Timberlakeom  ter "Darling Companion" z Diane Keaton, s Kevinom Klineom in z Diane Weist.

Leta 1977 je bil nominiran za nagrado Independent Spirit za vlogo v komediji "Flirting with Disaster". Prvo glavno vlogo je odigral v filmu "On Valentine’s Day". Sledile so številne druge, med njimi tudi v filmih "The Witches of Eastwick", "Little Nikita", "Sea of Love", "Wolf", "Absolute Power", "Random Hearts", "Me, Myself & Irene", "North Country", "Fun with Dick & Jane" in "The Kingdom".  Leta 2001 je igral z Billyjem Bobom Thorntonom, Jamesom Gandolfinijem in s Scarlett Johansson v filmu bratov Coen "The Man Who Wasn’t There".  Z njima je spet sodeloval v "Intolerable Cruelty" skupaj z Georgeem Clooneyjem in s Catherine Zeta-Jones ter v "Burn After Reading" s Clooneyjem, z Bradom Pittom in Johnom Malkovichem.

Med njegovimi televizijskimi vlogami najbolj izstopa vloga Nathaniela Fisherja v uspešnici "Six Feet Under", ki mu je leta 2002 prinesla nominacijo za  Screen Actors Guild® Award. Nastopil je tudi v številnih TV-filmih, vključno s "Sins of the Father" in z "And the Band Played On", ki je bil nagrajen z emmyjem.

Ustvaril je tudi številne gledališke vloge kot dolgoletni član Rhode Island’s Trinity Repertory, v katerem je štiri leta bil umetniški direktor.

Christina Applegate (Grace) je ljubljenka občinstva in žanje priznanja za svoje delo v gledališču, filmu in na televiziji. Pred kratkim je igrala v romantični komediji "Going the Distance" z Drew Barrymore in Justinom Longom. Svoj glas je posodila liku Chaterine v "Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore" ter Brittany v uspešnici "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel". Z naslovno vlogo v seriji "Samantha Who?" je prislužila dve nominaciji za emmy, tri za  Screen Actors Guild, dve za zlati globus ter nominacijo za Satellite Award in Prism Award. Bila je tudi producentka serije, ki je po prvi sezoni prislužila nominacijo People’s choice Award za najboljšo novo komedijo.

Med njene filmske dosežke spadajo vloge v "The Rocker", "Surviving Christmas", "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy", "The Sweetest Thing", "Wonderland", "View From the Top"  in "Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead".

Appelgatova je prvič zaslovela kot seksi in sarkastična Kelly Bundy v seriji  "Married with Children". Po uspešnih 11 sezonah prikazovanja je nadaljevala svoj televizijski uspeh z lastno komedijo "Jesse" in bila leta 1999 nominirana za  People’s Choice Award in zlati globus. K televiziji se je vrnila leta 2004 kot gostujoča igralka v nanizanki "Friends" in za vlogo Racheline sestre Amy prejela nagrado emmy.

Leta 2005 je bila nominirana za nagradi Tony in Drama Desk za broadwajski debi v predstavi "Sweet Charity". Nastopila je tudi v predstavah "The Third Day" z Geno Rowlands, "The Axeman’s Jazz", "Nobody Leaves Empty Handed", "The Run-Through" in "The Grass Harp".

Potem ko so ji leta 2008 diagnosticirali raka na dojki, je ustanovila združenje Right Action for Women za informiranje, ozaveščanje in spodbujanje žensk s povečanim tveganjem za to bolezen. Organizacija prispeva pomoč osebam, ki nimajo zavarovanja ali sredstev za visoke stroške zdravljenja. Applegatova je bila leta 2003 in 2009 ambasadorka Lee National Denim Day, največje enodnevne akcije zbiranja denarja za zdravljenje raka dojke v ZDA.

Ustvarjalci filma

Peter in Bobby Farrelly (režiserja, scenarista, producenta) sta priznana zaradi svojega razločnega čuta za komedijo, njuni srčni in duhoviti filmi pa so poželi velik komercialni uspeh.

Njun naslednji in dolgo pričakovani projekt bo "The Three Stooges".

Peter Farelly bo produciral in režiral segment "Movie 43", ki ga sestavljajo kratki komični segmenti vrste režiserjev, med katerimi so Elizabeth Banks, Steve Carr in Brett Ratner, z zvezdniki, kot so Kate Winslet, Hugh Jackman, Gerard Butler, Richard Gere, Emma Stone, Naomi Watts in Terrence Howard.

Brata Farrelly sta svojo pisateljsko in režisersko nadarjenost pokazala leta 1994 s prvim celovečernim filmom "Dumb and Dumber" z Jimom Careyjem v glavni vlogi. Film je bil komercialna uspešnica z izkupičkom več kot 246 milijonov dolarjev po svetu.

Po izjemnem odzivu nanj sta brata Farrelly nadaljevala s komedijo "There’s Something About Mary" z Benom Stillerjem, Mattom Dillonom in s Cameron Diaz, ki je navrgla več kot 360 milijonov dolarjev. Na njunem seznamu uspešnic so še Kingpin", "Outside Providence", "Me, Myself & Irene", "Shallow Hal", "Stuck On You", "Fever Pitch" in "The Heartbreak Kid".

Brata nadaljujeta uspešno sodelovanje v lastni produkcijski hiši Conundrum Entertainment, hkrati pa vsak zase uresničujeta lastne ustvarjalne vizije tudi drugje.

Kot pomoč pri oblikovanju vizije nastajajočega filma "Movie 43" je Peter Farrelly objavil kratke zgodbe Outside Providence, The Comedy Writer ter knjigo za otroke  Abigail the Happy Whale.  Peter je diplomiral iz kreativnega pisanja na kolidžu Providence, je poročen in ima dva otroka. Bobby Farrelly je bil nominiran za emmyja za dokumentarni film  "The Lost Son of Havana" o zanimivi poti bejzbolskega velikana Luisa Tianta. Je poročen in ima tri otroke.

Komentarji

31.1. 2011 ob 18:32

Film je za en drek =( Sm ž gledu u Singapurju !!! :P

— franc plemeniti
12.2. 2011 ob 22:36

film bo pomoje kul ga grem gledat kumi cakam :)

— care
21.2. 2011 ob 16:07

NE IT GLEJAAAAAAT ZA EN ŠIT je muvi lej.
Sem že gledo v Dakrju v afriki tako da mi pls jmitna do
P:S Dakar je glavno mesto ržave Gambije z se ki še n ve

— naci
21.2. 2011 ob 20:57

hm.. vrjetn bo kul :DD

— kiki piki
9.3. 2011 ob 12:56

kaj se te nekaj vun mečete kao sem gledo film neki v PM ,stFu pa se nea hvalite da ste bli neki..jao slovenceljni glupi

— Neo
13.3. 2011 ob 9:31

komaj čakaaam ...;))

— x_xmrs.x_x
14.3. 2011 ob 14:57

koga briga kje si gledu film!!singapur,afrika..film je pousod isti!:))

— haha
6.4. 2011 ob 21:07

Film sm najprej gledu na Madagaskarju pol pa še na Islandiji. Na Madakaskarju je bil kul na Islandiji pa ne več :-)) tolk da veste drgač sm pa še precej okol potoval ;-)

— bumbum
10.4. 2011 ob 1:38

Prav film je povsod isti. Ampak a ne bi bilo fer, da si ljudje sami ocenimo film. Namreč kar je enmu čisto sranje je drugemu lahko super. Meni je bil film všeč. Ravno pravi tip filma, da se sprostiš in ne misliš na nč. Nekako vemo, kakšna je večina ameriških filmov(predvidljiva). Ampak konc koncev greš tja zato, da film vidiš. Tako da folk ne bit ovčice in sledit nekomu ustvarte si svoje mnenje.

— bambi83
17.4. 2011 ob 1:44

film je zelo dober

tisti, ki imate radi komedije se boste pošteno nasmejali
za nameček si lahko tipi spočijemo oči, ker je nekaj seksi žensk
tako kot se dogaja v tej zgodbi je tudi v resnica (seks po poroki vpade....)
sporočilo, ki ga film sporoča je tudi jasno

p.s.: ko mislite da je že filma konc pade še par štosov tako da ne prehitro zapustiti dvorane

— Leone
27.4. 2011 ob 10:28

dans grem gleat

— dena
1.5. 2011 ob 15:54

Zakon film! Vreden ogleda :)

— Siki
3.5. 2011 ob 20:13

kdor ma smisel za humor se bo nasmejal do solz. vsaj sam sem se.
moraš pa se v film vživet, kot vsakega drugega...

— jake
4.5. 2011 ob 22:12

Nekateri prizori te res nasmejejo, nekateri so pa preveč pornografski.

— suši
11.5. 2011 ob 15:31

men je bil pa cist kul, easy going movie....se splaca

— sara
13.5. 2011 ob 22:59

naravnost odličen film za poročene pare s cca 15 letnim zakonskim stažem

— almoust 40
9.6. 2011 ob 16:38

povprečn film, js sm pričakvala da bo bl smešn :) men ni biu lih ql

— jljlhldhsldhlas
20.6. 2011 ob 18:24

ta film je zakon...gledov sm ga v Ljubljani...če kdo neve to je glavno mesto Slovenije..

— tarzan
29.6. 2011 ob 14:28

super film... kul....vreden ogleda.., ker je tok dober ga grem drug teden gledat še u New York, da vidm, če je tm tud kul :D

— mamba iz ljublane

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.