Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Taurus

Taurus
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 17.11.2022, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Tim Sutton
Režija: Tim Sutton
Cole, ki je pravkar končal svojo največjo razprodano turnejo, je rap/rock BOG. Kljub temu, da ga obožujejo miljoni oboževalcev, se vedno počuti samega in izoliranega. Zdi se, da se ne more znajti v realnosti tega sveta, medtem ko dela na ustvarjanju svoje naslednje uspešnice. Njegova bivša žena Mae (Megan Fox) se odlioči, da ga njuna hči ne bi smela več videti, saj je prepričana, da je postal popolnoma nestabilen. Ilana (Maddie Hasson), njegova osebna pomočnica, je kot zaščitniška starejša sestra, vendar ga ne more paziti ves čas na dan, ko bije nenehni boj s svojimi notranjimi demoni.

V glavni vlogi se predstavi igralec in glasbenik Colson Baker, poznan kot Machine Gun Kelly. Na režiserski stolček je sedel Tim Sutton, ki je za film tudi napisal scenarij. Poleg Bakerja v glavnih vlogah zaigrajo še Megan Fox, Maddie Hasson, Ruby Rose, Scoot McNairy, Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory Jr., Naomi Wild in Lil Tjay.

O ZGODBI:

Biografska glasbena drama Taurus prikazuje zgodbo o vzhajajočem, a težavnem glasbeniku (Colson Baker), ki dneve in noči preživlja v neskončnem iskanju navdiha za snemanje svoje zadnje skladbe. Njegova pomočnica (Maddie Hasson), ki mu je kot sestra, ga želi rešiti, njegovi sodelavci (Scoot Mcnairy, Lil Meech in Lil TJay) ga želijo v studiu, medtem ko ga njegova preprodajalka drog (Ruby Rose) in nekdanje dekle (Megan Fox) potiskata vse globlje v praznino.

Taurus je čustvena, pristna in nadrealistična zgodba, ki opozarja in je hkrati univerzalna in edinstvena v svojem času. Zgodba raziskuje temno plat slave, zasvojenost, umetniški proces in glasbeno industrijo.

»Od nekdaj sem imel resnično strast do glasbe in so me zanimala zapletena življenja glasbenikov. Star sem bil 24 let, ko je umrl Kurt Cobain, kar je pustilo črno luknjo v srcu celotne generacije. Glasbeni svet sedanje generacije pestijo smrti zaradi prevelikih odmerkov v senci slave in družbenih medijev – nedoseženega potenciala težavnih in briljantnih duš – in te zgodbe ni nihče povedal v igranem filmu. To sem želel narediti na pristen in kinematografsko ustvarjalen način je zaupal režiser in scenarist filma Tim Sutton.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.