Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Taksi 2

akcijski, komedija
Na sporedu od: 27.12.2001, Kolosej Ljubljana
1h 22min / 82min
Scenarij: Luc Besson

Vsebina

Japonski obrambni minister prihaja v Francijo, da bi preveril sposobnost francoskih policistov v borbi proti terorizmu ter podpisal "pogodbo stoletja" s francosko državo. Ugrabi ga tolpa Jakuza.

Daniel in Emilien bosta, ne glede na svoje želje, ponovno vključena v nove avanture, da bi našla tega pomembnega gosta, ki mora priti na zelo pomemben sestanek ...

Bernard Farcy - načelnik

Načelnik dobi višji čin. Pred njim je nova naloga, ki predstavlja velik mejnik v njegovi karieri. Tokrat mora poskrbeti za varnost japonskega ministra. Začne se operacija Ninja! Načelnik jo jemlje zelo resno in vanjo usmeri vso svojo bistroumnost, ter kot ponavadi zaslepljen s samoljubljen; ne vidi dogodkov, ki krenejo v nezaželjeno smer.

Frederic Diefenthal - Emilien

Emilien še vedno zelo resno jemlje svoj posel policista. Postal je mnogo "močnejši", ne pa tudi iznajdljivejši. Daniel ga bo še enkrat izvlekel iz postulovščine, ki bo celo nevarnejša od predhodne, saj je tokrat na preizkušnji tudi ljubezen.

Ali bo Emilien končno dobil svojo vozniško dovoljenje ter osvojil prekrasno Petro? Oba odgovora vas čakata v filmu.

Marion Cotillard - Lily

Končno je prišel ta dan: Lily bo Daniela predstavila svojemu očetu. Daniel je obljubil, da se bo z njim dobro razumel. Pod pogojem, da oče ni policist. Slednji v resnici ni policist, temveč še nekaj hujšega! Lily se dolgočasi, medtem ko čaka Daniela, ki kot običajno zamuja, saj je zaseden z novimi avanturami v korist njenega očeta. Da bi ugodila očetovim željam, se ne žalosti preveč: vse, kar dela, je za njuno dobro.

Samy Naceri - Daniel

Daniel še vedno sedi za volanom svojega taksija, katerega zmogljivosti so sedaj samo še večje, saj ga je "obogatil" z dodatnimi novostmi ...

Zaradi Lilynih lepih oči bo Daniel naredil uslugo njenemu očetu: odšel bo na srečanje s tolpo Jakuza, ki mu je za petami ...

Emilien je še bolj zmeden zaradi nerešenih obveznosti, ki ga čakajo.

Daniel je mnogo zrelejši, zaneslivejši, tako v glavi kot v načinu vožnje. Njegov taksi ima sedaj celo dvojni mehanizem zaklepanja!

Emma Sjoberg - Petra

Petra še naprej spravlja Emiliena ob živce. Tokrat mu bo razkrila svoja prava čustva in sposobnosti, tako v znanju tujih jezikov kot v obvladovanju borilnih veščin. Dosegla je avtoriteto, samozaupanje ... in še na tečaj francoskega jezika hodi. Čeprav tega ne pokaže, vseskozi skrbi za varnost svojega najljubšega policista.

Gerard Krawczyk - režiser

"Sklenil sem pogodbo za snemanje prvih treh delov Taxija, ker sem želel pomagati Gerardu Piresu, ki je bil po nesreči v bolnici. To mi je predstavljalo veliko zadovoljstvo. Ko sem naslednje leto odšel na Češko, da bi se pridružil Lucu pri snemanju filma Ivana Orleanska, mi je pripovedoval o nadaljevanju filma ter mi ponudil režijo.

Ker je prvi del filma Taxi doživel velik uspeh, je bil izziv še toliko večji; nismo smeli razočarati gledalcev. Potrebno je bilo napraviti nov film, ki bo prav tako svež, energičen, z enako simpatičnimi liki. Igralci imajo prav toliko šarma kolikor komedija humorja, in scene kaskaderjev so prav tako fantastične kot v predhodnem filmu.

Ko sem prebral scenarij, sem spoznal, da ne gre za čisto nadaljevanje filma, ampak je govora o povsem novi pustolovščini, povsem drugi epizodi. To je kot novi strip Tintin. Glavni igralci so isti, le zapleti so povsem novi.

Najboljši vozniki rallyja Alliot, Ragnotti, Touroule in Jean Louis Schlesser (zmagovalec kar nekaj dirk Pariz - Dakar) nastopajo kot kaskaderji, kar doprinese k spektakularnosti akcijskih prizorov.

Poskušali smo napraviti še zanimivejši film, mnogo hitrejši, s spektakularnimi akcijskimi prizori. Film se začne v Marseilleu, konča pa v Parizu, negativci pa so tokrat Jakuze, ki nas presenetijo s svojimi akrobacijami ter občudovanja vrednimi črnimi vozili v ekskadrilji, ki so kot pajki na sledi belemu taksiju..."

Komentarji

30.10. 2004 ob 18:36

k sm ga u kinu vidla sm se res nasmejala in še pegueta 406 vzljubila=) ful mi je biu dobr! bolš k enka pa že enka je zakon! trojke si pa na žalost še nism ogledala! u glavn smejte se!

— supergirl
5.7. 2006 ob 21:31

Film je bil zelo odličen, še posebno mi je bil všeč avto in pesem. Ogledal sem si ga 3x. Zanima me kdaj bo, če bo naslednja verzija taxija ??? Anže

— anže
9.11. 2006 ob 17:04

men je bil ful dober ta del nimam drugih komentarjov

— miki
23.12. 2007 ob 16:52

joj,men so vsi filmi taxy toook hudi!!!! akcijski film z veliko humorja.the best,RES!!!!!!

— ENA PAČ!
12.1. 2008 ob 9:28

to je super film naj bauksi na svete TAKSI 1,2,3

— alen
12.1. 2008 ob 9:33

nimam kaj povedat ka je zelo dober

— alen
19.3. 2009 ob 0:00

cool ste lepi

— mojca

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.