Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Sweeney Todd: Hudičev brivec

grozljivka / mjuzikl
Nikoli ne pozabi, nikoli ne odpusti.
Podnapisi
Na sporedu od: 21.2.2008, Kolosej Ljubljana
1h 57min / 117min
Leto: 2007
Jezik: angleščina
Scenarij: John Logan po mjuziklu Stephena Sondheima in Hugha Wheelerja
Režija: Tim Burton
Šesto sodelovanje ljubitelja nevsakdanjih vlog Johnnyja Deppa in mojstra srhljive režije Tima Burtona nam na velika platna prinaša zgodbo o brivcu Benjaminu, čigar ženo in hčerko si poželi zlobni sodnik. Benjamin pristane v ječi, a mu uspe po dolgih letih pobegniti, ob vrnitvi v rojstni kraj pa si želi le maščevanja. Nadene si ime Sweeney Todd in znova odpre brivnico, ki jo kmalu polepša s curki krvi svojih strank, trupla pa odstrani s pomočjo čudaške Lovett, ki zelo rada peče mesne pite ... Film je od štirih nominacij prejel zlata globusa za najboljšo komedijo ali mjuzikl in za najboljšega glavnega igralca.

Sinopsis

Najizvirnejši par sodobne kinematografije – režiser Tim Burton in igralec Johnny Depp – se vrača z vznemirljivim in izvirnim izdelkom, temelječim na nagrajenem muzikalu Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street legendarnega pisca besedil in skladatelja Stephena Sondheima. Dramatični triler označuje Burtonovo šesto sodelovanje z Deppom, ki igra naslovno vlogo poleg Helene Bonham Carter kot gdč. Lovett. Zvezdniška zasedba, ki jo je Burton zbral okrog Deppa, vključuje še Alana Rickmana kot nemoralnega sodnika Turpina, Sacha Barona Cohena kot Sweeneyu Toddu konkurenčnega brivca, nastopaškega Adolfa Pirellija, ter Timothyja Spalla kot sodnikovega pokvarjenega pomočnika Beadlea Bamforda.

Depp blesti kot Benjamin Barker, človek, ki je po krivici odsedel 15 let v zaporu, nato pa mu uspe pobegniti nazaj v London – z eno samo veliko željo: po maščevanju. Barker si nadene novo identiteto Sweeneya Todda in se vrne v svojo staro brivnico nad lokalom, v katerem gdč. Lovett peče svoje pite. Od tam začne opazovati sodnika Turpina (Alan Rickman), ki ga je bil dal zapreti z namenom, da mu prevzame ženo in hčerko – dojenčico.

Ko konkurenčni brivec Pirelli (Sacha Baron Cohen), grozi, da bo razkrinkal Sweeneyevo resnično identiteto, ga Todd ubije. Gdč. Lovett vidi nastalo krizo kot potencialno rešitev za svoj propadajoči posel: predlaga, da bi Sweeneyeve žrtve uporabila za nadev za pite. Gdč. Lovett sanja, da bi bila spoštovana in da bi živela ob morju, Sweeney pa bi bil njen mož. Ampak Sweeney ima pred očmi le maščevanje – misliti ne more na nič drugega.

O igralski zasedbi

Depp je z navdušenjem sprejel priložnost ponovnega sodelovanja z Burtonom, s katerim sta pred tem sodelovala že pri petih filmih: Edward Škarjeroki, Ed Wood, Brezglavi jezdec, Čarli in tovarna čokolade ter Mrtva nevesta. "Karkoli bi me prosil Tim Burton, bi jaz takoj skočil," je povedal igralec. "Snemanje je bilo polno smeha. To je bil čudovit čas, čudovita izkušnja, čudovita zabava."

"Med sabo komunicirata na neki neverjeten stenografski način," komentira Deppova soigralka, Helena Bonham Carter, ki igra predano gdč. Lovett, ki peče nenavadne pite. "Najbolje opišem njun odnos, če rečem, da sta kot brata. Med njima je zelo veliko spoštovanja in očitno je, da drug drugega obožujeta."

Depp je ključ do razumevanja Sweeneya Todda našel v tem, da nanj sploh ni gledal kot na morilca. "Sweeney je očitno temačen lik," premišljuje, "vendar tudi zelo čuten, lahko bi rekli hiper-občutljiv, in je v življenju izkusil nekaj zelo temačnega in travmatičnega, hudo krivico. Ampak vedno sem ga videl kot žrtev. Hočem reči, če je nekdo najprej tolikšna žrtev in nato postane maščevalni morilec, ne more biti čisto pri sebi. Vedno sem ga videl kot malce počasnega. Ne neumnega, le pol koraka zadaj. Spodmaknili so mu tla izpod njegovega popolnega življenja, njegovega popolnega sveta. Petnajst let je bil v peklu. Nazaj je prišel samo zato, da bi odstranil ljudi, ki so mu storili krivico."

Lika, ki ju igrata Bonham Carterjeva in Depp, je Burton prikazal mlajša, kot sta bila v odrskem muzikalu. "Zdelo se mi je, da je zaradi energije primerneje, da sta nekoliko mlajša, v 40-ih, in da so otroci otroci, tako da leta likov zdaj bolje ustrezajo zgodbi," pojasnjuje režiser. "Zame je bila to zelo filmična energija."

Gdč. Lovett, ki jo igra Bonham Carterjeva, je tako romantična kot skrivnostna in preračunljiva. "Timu je bilo veliko do tega, da sta v tej verziji Sweeney in gdč. Lovett mlajša, kot sta bila v izvirniku, ter da obstaja upanje za njuno romanco," je opazila igralka. "Zato sem želela pokazati ljubezen do njega, hrepenenje, seveda v paketu z nemoralnostjo. Gdč. Lovett meni, da je sama Mati Zemlja, hkrati pa živi v zmoti. Je fantastičen lik, v vlogo sem zmetala ogromno detajlov – Tim pa jih je pridno klestil (smeh). Prišli smo na primer do prizora na tržnici in takoj sem rekla: ‘Po mojem je tudi žeparka;’ Tim pa je samo zagodrnjal: ‘Ma ja, karkoli;’ in potem sem rekla: ‘Mislim, da je tudi prostitutka;’ in on je odgovoril: ‘Ma ja, O.K.’"

"Helena je zelo pogumna," je povedal Depp o svoji soigralki. "Hočem reči, to je brez dvoma najtežja vloga v tem filmu in čudovito jo je speljala, čisto na svoj način. Gdč. Lovett je naredila ranljivo in strašljivo in smešno in ljubko. Vpeljala je ogromno različnih vidikov."

Igralka je opazila, da se je njen soigralec, ki velja za enega najimenitnejših igralcev v svoji generaciji, popolnoma stopil z vlogami v številnih filmih, nazadnje v franšizah Piratov s Karibov, zdaj pa tudi z vlogo Sweeneya Todda. "Pri Johhnyju sem vedno občudovala, kako izbira vloge in da je vedno vse naredil na svoj način," je povedala. "Nikoli ni ničesar naredil po nekem vzorcu ali formuli, samo zato, da bi si ustvaril kariero, in nikoli se ni zanašal le na svoj videz. Menim, da sva si na neki smešen način malce podobna, saj nama obema ni kaj prida mar za to, kakšna sva videti; raje se kamuflirava in beživa od samih sebe."

Za vlogo sodnika Turpina, ki je objekt Sweeneyeve neutolažljive sle po maščevanju, je Burton izbral Alana Rickmana, ki je nedavno pridobil kopico oboževalcev z vlogo v seriji filmov o Harryju Potterju. "Alan je bil vedno eden mojih najljubših igralcev, šele pred kratkim pa sem ugotovil, da ima tudi čudovit pevski glas," je povedal Burton. "Je pa tudi na neki čuden način podoben igralcu Vincentu Priceu. Nič mu ni treba reči, da bi izrazil neko čustvo. Lahko je hudoben, ampak ga lahko nekako razumeš, saj je na neki čuden način tudi ranljiv."

"Čudovit je," pravi Depp, "saj je lahko neverjetno zoprn, potem pa, še v istem kadru, obrne glavo in te pogleda s tistimi sladkimi očmi ljubkega psička. Rickman je res nekaj."

Pokvarjenega pomočnika sodnika Turpina, Beadlea Bamforda, igra Timothy Spall, eden najbolj spoštovanih britanskih filmskih, televizijskih in odrskih igralcev, ki je igral Petra Pettigrewa v seriji filmov o Harryju Potterju. "Moj lik je res grd," je povedal Spall o Bamfordu, "nepomemben birokrat, ki je sprejel avtoriteto zaradi svoje povezanosti s sodnikom, kateremu želi na vse načine ustreči. Je neke vrste njegov telesni čuvaj. Je tudi kar nasilen, res ni ravno prijeten človek."

Za vlogo Pirellija, nastopaškega brivca, ki ogroža Barkerjevo novo identiteto, hkrati pa ima tudi sam temno skrivnost, je Burton angažiral nadarjenega britanskega komika Sacha Barona Cohena. To je njegov prvi film po neverjetnem uspehu filma Borat.

"Sacha občudujem že več let, že vse odkar je bil Ali G," pravi Depp in ima pri tem v mislih Cohenovo televzijsko osebnost. "Tip je kar prišel in nas takoj vse osvojil. Užitek ga je gledati in užitek je z njim sodelovati. Tako je, kot če bi srečal novega Petra Sellersa. Očitno je, da je neverjetno nadarjen igralec."

Kako je nastal Sweeney Todd

Zgodba o Sweeneyu Toddu se je začela s kratko zgodbo z naslovom "The String Of Pearls: A Romance," ki jo je napisal Thomas Peckett Prest in je bila novembra 1846 objavljena v časopisu The People’s Periodical. Leto dni kasneje so Prestovo zgodbo predelali v odrsko igro in ji dali podnaslov "The Demon Barber of Fleet Street." V odrski igri britanskega dramatika Christopherja Bonda iz leta 1973, "Sweeney Todd," se je prvič pojavila zgodba o maščevanju, v katero sta vpletena Barker in Turpin, leta 1979 pa je legendarni ameriški dramatik in skladatelj Stephen Sondheim – eden redkih ljudi, ki imajo doma oskarja, tonyja, emmyja, grammyja in Pulitzerjevo nagrado! – zgodbo o Sweeneyu Toddu predstavil širšemu občinstvu, ko sta skupaj s Hughom Wheelerjem ustvarila hvaljen odrski muzikal "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street."

Čeprav režiser Burton ni videl izvirne broadwayske produkcije, si je v študentskih letih v Londonu ogledal eno zgodnjejših izvedb. "Nisem poseben oboževalec muzikalov, ampak Sweeney Todd mi je bil neznansko všeč," se spominja. "Ničesar nisem vedel o Stephenu Sondheimu, ampak plakat za predstavo se mi je zdel tako ‘kul,’ tako zanimiv. Predstava mi je bila tako všeč, da sem si jo šel ogledat kar dvakrat."

Dejstvo, da je film muzikal, je bil edinstven izziv za vsestranskega Deppa, ki je tokrat na velikem platnu tudi zapel. Depp je v najstniških letih igral kitaro in pel v rockovskem bendu, v filmu pa doslej še ni pel. "Vedel sem, da nisem čisto brez posluha, saj igram kitaro, ampak nisem vedel, da mi bo dejansko uspelo peti," pravi Depp. "Nisem bil prepričan. Ko sva se z Burtonom prvič pogovarjala o tem, sem rekel: ‘Naj poskusim, naj malo raziskujem, nato pa ti bom nekaj poslal in videl boš, kako se ti bo zdelo. Potem se lahko pogovoriva.’ Poslal sem mu ‘My Friends.’ Po pravici povedano, na smrt sem se bal petja, verjetno veliko bolj kot vsi ostali, ampak Tim mi je res zaupal glede tega."

CD je Burtona – in tudi Sondheima – prepričal, da je Depp popolna izbira za vlogo Sweeneya Todda. "Johnny je odlično opravil svoje delo," pravi Burton. "Vsi so ga – Sacha, Helena, Alan, Timothy, vsi so bili odlični."

Bonham Carterjeva je predana oboževalka Stephena Sondheima že od svojega trinajstega leta, ko je prvič slišala glasbo njegove hvaljene odrske produkcije. "Preprosto ljubim njegovo glasbo," pravi igralka, ki je zaslovela že s svojim prvim celovečernim filmom Soba z razgledom, odlično adaptacijo romana E. M Forsterja izpod taktirke Jamesa Ivoryja. "V tem filmu je veliko fantastične romantike in hrepenenja. Pravzaprav je to dvoje v pesmih moških, če smo pošteni. Pesmi ‘Pretty Women’ in ‘Joanna’ sta prelepi. Sta polni duše, ampak z duhovitim, genialnim besedilom. Navdušujoče je že to, da nekdo lahko hkrati napiše tako čudovito glasbo in besedilo, in bolj ko poslušaš, bolj si navdušen, saj slišiš, da se tudi v smislu orkestracije toliko dogaja, da se prepleta toliko plasti, ki se na koncu čudovito zlijejo."

Ko sta s Timom Burtonom, režiserjem filmov kot Planet opic, Velika riba in Čarli in tovarna čokolade, postal par, je igralka odkrila, da tudi njega navdušuje Sweeney Todd. "To je bila ena izmed stvari, ki so naju povezovale," je povedala.

Čeprav je Burton sprva hotel prirediti Sweeneya Todda že pred leti, je Bonham Carterjeva, ko je projekt stekel, vedela, da mora dati vse od sebe, da bo dobila vlogo gdč. Lovett. "Prepričana sem bila, da se mi bodo s tem uresničile sanje," pravi. "In ko mi je potem Tim povedal, da bo kot naslednji projekt ustvaril muzikal, in to ne kar neki muzikal, temveč Sweeneya Todda, sem zagotovo vedela, da na vsak način moram dobiti to vlogo. V krvi jo imam že celih dvajset let. Gdč. Lovett sem si želela biti že kot majhna punčka."

Bonham Carterjeva se je udeležila avdicije za vlogo skupaj z drugimi igralkami. "In tako je tudi pravi," pravi. "Nisem želela dobiti vloge samo zato, ker sem Timova punca."

Za enega največjih izzivov v svoji karieri je Bonham Carterjeva na avdiciji prek video povezave zapela za samega maestra muzikala, Stephena Sondheima. "To je bil najostrejši boj za neko vlogo, kar sem se jih kdaj morala udeležiti," se spominja. "Tistega dne, ko je Sondheim poklical nazaj in rekel, da sem dobila vlogo, so me oblile solze – pravzaprav so oblile tudi Tima. Ni mogel verjeti, da sem prepričala Stephena Sondheima, da lahko to naredim, in to v treh mesecih."

Ko je v studiih Pinewood blizu Londona produkcija adaptacije za veliko platno stekla, je Bonham Carterjeva opazila, da so glasbeni vidiki filma postal pravo veselje tako za ljudi pred kot za tiste za kamero. "V filmu je nekaj krasnih, krasnih melodij, pri katerih si ne moreš pomagati, da jim ne bi pritegnil," je opazila, "in vsi člani filmske ekipe so kmalu prepevali in mrmrali zraven, četudi niso zares poznali Sondheima."

Warner Bros. Pictures in DreamWorks Pictures predstavljata produkcijo Parkes/MacDonald in Zanuck Company, film Tima Burtona, Sweeney Todd: hudičev brivec, v katerem igrajo Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall in Sacha Baron Cohen. Film je režiral Tim Burton po scenariju Johna Logana, glasbo in besedila je napisal Stephen Sondheim in temeljijo na s tonyjem nagrajenem muzikalu Sweeney Todd: hudičev brivec, ki sta ga Stephen Sondheim in Hugh Wheeler napisala po adaptaciji "Sweeney Todd" Christopherja Bonda. Producenti filma so Richard D. Zanuck, Walter Parkes, Laurie MacDonald in John Logan. Izvršni producent je Patrick McCormick. Direktor fotografije je Dariusz Wolski, ASC. Scenograf je Dante Ferretti. Montažer je Chris Lebenzon, A.C.E. Kostumografinja je Colleen Atwood. Koproducent je Katterli Frauenfelder. Glasbo in besedila je napisal Stephen Sondheim.

Komentarji

11.1. 2008 ob 17:35

ful dobr muzikal!!!!!
sploh pa ker Johnny Depp notr igra tega filma ni za zamudit!!!!

— Requiem for a Dream
28.1. 2008 ob 0:00 zvezdica

Krvava tragikomična pravljica, ki je ne smete zamuditi. Čist hudo...

— Alice
28.1. 2008 ob 0:00

Slisi se spet noro zanimivo in odbito :) I just have to love Johnny :D

— Fear and Loating in Las Vegas
28.1. 2008 ob 17:25 zvezdica

zelo dober film, oz. mjuzikl. Depp je že igral v mjuziklu in sicer v Crybaby in tudi tukaj v tem filmu je odigral odlično, kot vselej. Zelo dobra naveza Deep - Burton je ponovno postregla z neklasično hollywoodsko zgodbo, z neklasičnimi zapleti in razpleti in seveda koncem. A must to see!

— liones
6.2. 2008 ob 0:00

komi čakam;)

— aa
8.2. 2008 ob 13:44

100% fuL dobr fiLm ...Johhnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Depp<3....................

— ZaLa
10.2. 2008 ob 0:00

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........Komaj čakam :) Depp-Burton team sta carjaaaaaaaaaaaa.... :):)

— itak
16.2. 2008 ob 20:11

čisto me je obsedo ta film!:D
res fajni.Krvavi,ampak dober.
igralci zakon.

— brina
17.2. 2008 ob 15:01

sm kupla cd in so me vsi igralci presenetli z odličnim petjem;))

— aa
17.2. 2008 ob 15:01

ej pejte gledat flm kr je res hud......pa se johi dep je dobr gralec!!!!! :)

— darch
18.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Enostavno fantastično....vsi ki imate radi dobro glasbo, vpleteno v izvirno, na trenutke prav sarkastično vsebino in ste občudovalec Johnny-ja Deppa, si film obvezno oglejte! lp

— Someone
20.2. 2008 ob 0:00

Jooooj!!! Jas ne morn več... komaj čakam da pride film v kino... to je itaq ju3, ampak se mi zdi da je še ful dugo do njega... to mora biti fenomenalni film, kr noter seveda v glavni vlogi igra Johnny:D:D kot smo si lahko že ogledali kratke oglasniške filmčke, morn rečt, da je Johnny res prekosil sam sebe... no, če odšteješ pirate je to njegov eden najbolših filmov... s timom ful dobro sodelujeta in upam da bota še kdaj...johnny se itaq znajde v fseh filmih, ki sprejme ponudbe... ampak ta film more oz. je fantastični, kr Johnny poje!! sam me malo zmrazi, kr Johnny v tem filmu "ubija".sej vem da je taka vloga sam mu nea lih pristaja, da hladnokrvno ubija... sej po eni strani ma prav da se hoče maščevat unemu bedaku kaj mu je vzel ženo in hčerko... na njegovem mestu bi jas tud to nardila... ampak, ja... johnny je itaq d best in bo vedno... je najbolši igralec, kar jih poznam in tud najbolj luštkan... sej vem da se zdim nora, ampak jas sn nora nanga že zelo dolgo... več kot sedem let... imam fse njegove filme, fse vem o njem, življenjepis sn se naučla na pamet... kaj god vprašaš fse vem... no torej... naj še enkrat rečem da je ta film fenomenaln in Johnny sevede tud... torej splača se ga pogleat...

fajn se mejte:D:D čawwww

— Black Jackie
20.2. 2008 ob 15:12

film si grem v soboto ogledat in po moje bo cooolll!!!! sj tm k Depp igra je ponavad vedno dobr film!!!se že veselim a še pol napišem kkšen komentar

— neva
20.2. 2008 ob 15:12

johnnnnnyyyyyyyyyyyyyyy je car in filmeveda tud saj sklepam tko d folk pejte si ga ogledat jst si ga grem v sobota uživite

— halooo
21.2. 2008 ob 0:00

Film je spektakularno grozljiva umetnina!

Pejte gledat!

— mb
22.2. 2008 ob 0:00

kakorkoli že... ta film ni niti g od grozljivke... prej bi jas temu rekla komedija... zelo ponesrečena grozljivka... res...

— MosQuito
22.2. 2008 ob 0:00

Film pogledala včeraj in je izpolnil moja pričakovanja. Tragi-komičen musical je zagotovo vreden ogleda. Ne smete zamuditi :)

— rosie
22.2. 2008 ob 15:20

najbolši film...:)

— tjasha
23.2. 2008 ob 0:00

ei!! men mtka ne pusti it gledat sam si bom sposodla dvd za moj birthsday!!! to preprosto morm vidt k not igra johnny deep pa par igralcov iz harryja potterja!!!!

— sad girl
23.2. 2008 ob 15:35

Čist hud film..do jaja....res vreden ogleda

— Đavol
26.2. 2008 ob 0:00

ta film morm gledat johnny depp

— sweeney todd
26.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Jaz sem se podal v kino pol pričakovanj, čeprav nisem ravno ljubitelj mjuziklov...Po eni uri filma sem si samo še želel čimprejšnji konec filma, saj je zgodba popolnoma absurdna, skoraj vsi igralci pa so grozni pevci, z izjemo Jonnya. On je tisti, zaradi katerega nisem vstal in zapustil dvorane, saj me vedno impresionira s svojim izjemnim igranjem. Najhujši je del, ko Todd in Lovett pojeta skupaj, čisto mimo drug drugega in so edina stvar, ki si jo želiš čepki za ušesa. Sicer nisem pogosto kritičen glede filmov, ampak to je bila zame velika izguba časa in denarja.

— freezer
27.2. 2008 ob 16:48

zdi se res ql...pa še tolko ga usi hvalite...
sam mene zanima kkdaj bo film prišel u Koprski Kolosej...:/

— Lily
27.2. 2008 ob 21:21 zvezdica

Po pričakovanjih. Krvavo, morbidno, melodično, groteskno in lepo prikazano. Izjemna igra Deppa in Bonham Carterjeve v kombinaciji z režijo Burtona.
Muzikal je dodal še tisto piko na i, tisto, kar je ta film ločilo od le še enega v vrsti grozljivk. Konec je morda nekoliko pričakovan, vendar to ne pokvari vtisa celotnega filma. Skratka, vredno ogleda.

— deDouceDouleur
28.2. 2008 ob 16:27 zvezdica

ful dobr film. ponavad ne gledam musicalov sam ta mi je bil ful všeč.konc je ful dobr, pa Johnny ful fajn igra. film je vreden ogleda.
ocena: 9,5/10

— saraaa
29.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Odličen film, res.Depp in Bonham Carterjeva sta ful lepo igrala.Všeč mi je, da je mjuzikal in obenem grozljivka ali triler al kaj že je.Vredno ogleda, ker je poleg Piratov Johnnyjev the best film.

— awesome
29.2. 2008 ob 15:37 zvezdica

Sicer nisem fan muziklov, ampak ta pa je vsekakor vreden ogleda - predvsem zaradi Johnnyja, seveda - ponovno blesti, tokrat v povsem drugačni luči - izvrstno narejeno in odigrano/odpeto (vsaj z njegove strani) in to brez ene same ure petja (?!) Well done!

— babyblue
29.2. 2008 ob 15:38 zvezdica

film je res...impresiven...vsi zelo dobro odigrajo, še najbolj sem navdošena nad Toddom...Johnny je res izjemen igralec...
ne, film niti malo ni dolgočasen... film je napet, še posebej na koncu je presenečanje...

— nana
2.3. 2008 ob 0:00

filma se nism glija je pa po moje z;o zanimiw pa napet

— tarja
2.3. 2008 ob 0:00

Ia Ta Film biu sicr kr grozliu.sam je biu pa kr dobr.sam mot pa fuul k je musical.!Tko da pomoie d je wredn ogleda.

— PetrCa*
2.3. 2008 ob 17:04

dokaj soliden film a konec je nekoliko krut in krvav....
igralska zasedba dobra
film je dokaj krvav...
hkrati pa po mojem mnenju preveč mjuzikla....

— G. Juhan
4.3. 2008 ob 0:00

Bloody fantastic!

— moon
4.3. 2008 ob 17:27 zvezdica

res izjemen film...:)
pohvala vsem igralcem še posebej Deppu..
muzikl in grozljivka se v filmu zares dobro prepletata...
tko da folk pejte gledat,ki ne boste razočarani...×D

— sara
5.3. 2008 ob 0:00

jiooo pune dobr film!!! pa še johnnči notr špila!!! oglejte si ga!! ne bo vam žau!<3

— sara
6.3. 2008 ob 0:00

SUPER!! vredno ogleda!

— haha
7.3. 2008 ob 0:00

Film je res dober! Še boljša pa je glasba!;) Splača se pogledati.

— John
8.3. 2008 ob 0:00

ta film mi ni bil kaj prevec dober,ker sem si malo narobe pogledla spored in sem mislila da je sama grozljivka,ni mi blo vsec da so samo peli vmes,pa niti ni blo grozno,saj je samo tiste vrate moskim rezo. drugace je se kar blo samo to ni to kaj bi lahko blo,meni prevec dolgocajtno to petje najbol.

— sandra
11.3. 2008 ob 18:41

veliko krvi....ampak vredno ogleda...

— Jana
13.3. 2008 ob 17:14

OMG igralci iz harryja potterja!! Ta film MORAM videti, sigurno je fenomenalen!!

— hshs
14.3. 2008 ob 16:37

mislim da je film predvsem preveč krvav za omje pojme =/

— katka.
15.3. 2008 ob 15:01

f u l l l l l l h u d o!!!

— lol
16.3. 2008 ob 14:11

najbl bedn, dolgočasn in moreč film kar sm ga do zdej vidu. žal mi je tistih dveh ur ki sem jih tm preživel. če bi bil sam bi sou vn po 45 minutah kot je šla cela vrsta pred nami beddd

— Rambo
17.3. 2008 ob 0:00

ne vem kako bi začel in ne bom dolgovezil skratka beda od filma in smo predčasno odkorakali iz dvorane! živa groza in ga odstranite! hvala

— franjo
18.3. 2008 ob 17:28 zvezdica

mi smo sli iz dvorane predčasno..oziroma po 15 minutah..tako kot je slo se kar nekaj ljudi..za moje pojme je film dolgočasen in zamorjen..in niti mal grozljiv poleg tega pa je prevec petja..

— snoppy
18.3. 2008 ob 17:28

ugLavnm men ta film niti mal ni vsec..kot prvo je dovgočas,kot drugo bedn.uglavnm po 15 min smo sli vn iz dvorane..bedn film do konca..

— XxX
19.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

FUUUL hud film! Navdušena sem :) Nekaj drugačnega, osvežujočega, zanimivega! Vsem priporočam ogled!

— muckaq
19.3. 2008 ob 0:00

oj ta film je svetovn, najbolj pa johnny depp ,,..,.,.,.,.,.,.,.,.,. love the capitan jack Sparrowa. -.-.-.-.-.-...-..--.--

— inies
20.3. 2008 ob 0:00

Hudičev brivec mi je kar kul film,dobri igralci kot je Jonhy Depp in ostali.Hud triler.

— Matic urbas
20.3. 2008 ob 0:00

film je ful uredu,vredn ogleda.sprva sm sla film gledat sam zarad johnnya sam pol mi ni blo nikakor zou!izvrstna zasedba,scenarij,odlično odigran film!folk pejte ga gledat,nau vm zou!*

— sarchiiQa
20.3. 2008 ob 18:28

Nisem za mjuzikle ampak tole je pa res zelo dober! Super, ker je neki novega. ;) Johnny je spet dokazal, da je super - tud konec je bil čist OK.

— Samy
21.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

komaj sem prepričala svojega dragega da sva si sla ogledat ta film,ker tako kot večina prectavnikov moskega spola, ne mara muzikal filmov...ampak na koncu sva SKUPAJ prisla do zakljucka da je to eden definitivno najboljsih filmov(v kino pa hodiva skoraj vsak teden)...
ne vem kaj se nekateri razburjate da je film cist bedn in hodte vn po 15min.,sej ste ze takrat ko ste kupovali vstopnice wedeli kaj si boste ogledali-pač muzikal:)
drugace pa definitvno film priporočam vsem,pa ni nujno da ste obozevalci muziklov(tudi jaz nisem prevec navdusena nad njimi),zgodba je zanimiva,grotestno se prepleta z ironijo in zraven je nekaj smeha v smislu črnega humorja....priporočam....lp

— živa
21.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

Ne razumem kako nekateri pravijo, da je v filmu preveč petja. Film je musikal in petje je esenca le-tega. Po mojem mnenju je kombinacija grozljivke in musikla res posrečena in nekaj še ne videnega, kar daje filmu čar.
Verjamem, da marsikomu film ne bo všeč, ker si je pod pojmom grozljivke predstavljal nekaj popolnoma drugega, a sama sem mnenja, da je kdaj še boljše, da nas film preseneti in nam pokaže nove dimenzije. Sama sem tudi sicer zaprisežena fanica musiklov in se temu filmu enostavno nisem mogla odreči. Sicer nikoli ne bo presegel lanskega fenomenalnega Hair spray, a kljub temu denar ni bil zapravljen. Zabavala sem se in na koncu vstala iz stola, fascinirana. Bravo Johnny in Helena, super tim.

— Nina
22.3. 2008 ob 0:01

i feel you johanna ... :) ful fajn film. mav krvav mav smešn mav grozn. Johnny depp ful dobr špila in poje. drugio sicer niso tk dobri v petju sam tud niso ne vem kok slabi. Film k te na koncu pretrese sam pol k si čez prvi šok lohk rečeš sam vav. Pejte gledat 9/10

— maxxxxxxxxxy
22.3. 2008 ob 14:16

Za tiste k ste sli pa ven po 15 minutah: men tut na zacetku ni bil lih zanimiv ampak ce bi pocakal se vsaj 15 minut bi vidl o cem se gre in da je res supr. Res ste za brezveze zapravl denar, ker ste placal da ste sli gledat tok supr film pol pa se ven sli - sami ste si krivi.

— D.L.
22.3. 2008 ob 14:16

Tkole bom rekla. Film sm si ogledala že mesec nazaj. Ne bon predolga s tem d je kul in to. K itak je res hud film. Ful mi je ušeč glasba in izbral so definitivno prave igralce (Helena, Johnny). Glese tistih ki so rekli "preveč petja". Sori folk. To je MJUZIKL, itak dbo petje. sej ti ni treba it gledat. jaz osebno sem šla prav zaradi tega in seveda zaradi Deepa in Helene. Dobro, nevem kakšna grozlivka ni, 2 grozna oz. nagnusna prizora bi loh nemu rekl. Malo komedije vmešane zraven. kdor ma dt komedije nej gleda Jim Carryja, kdor hoce rezanje organov nej gleda žago al pa krvavi hostel. Kdor hoče glasbo nej gleda mjuzikle. Jaz osebno obožujem glasbo in film me je naudušin, napolnil z veseljem in srečo. Dobro rezanje glav mi ni glih všeč ampak se da potrpet. Torej, samo glede "preveč petja" - priporočam da preberete zvrst filma in če piše mjuzikl bo velik petja.

Če nardim povzetek za tiste k še niste gledal:
Oglejte si ga tisti ki obožujete petje saj je ogromno petja, ni veliko groznih prizorov, nekaj komičnih.

— katjaa.
22.3. 2008 ob 14:18

NAJBOLJSI film kar sm jih kdaj vidla. Super zgodba, odlicne pesmi in nebi mogl zbrat boljsih igralcev. Ko sm gledala film mi je bil vredu, nasledni dan pa sm bla z njim obsedena in morm ga it se enkrat gledat.
Preseglo pricakovanja : )

— D.L.
23.3. 2008 ob 0:00

Total(itar)no Tim Burtonov stil!

— cAr
23.3. 2008 ob 16:24 zvezdica

Film je res super čeprav se mi zdi, da bi zgodba res lahko bila nekoliko manj predvidljiva ampak vseeno 10/10

— kaje
24.3. 2008 ob 0:00

Ful dobr film!!! Prava poslastica!

— andraž
24.3. 2008 ob 12:43

To je biu zame najboljši film od vseh!!! Res je biu izvirn pa johnny me je res presenetu s svojim pevskim talentom k sploh nism vedla da ga ma dolkler nism gledala tega filma.

— EvcHiiKa
26.3. 2008 ob 19:07 zvezdica

Film sem si ogledal in me je zares impresioniral. V pevskih veščinah nedvomno precej izstopata glavna igralca, pri drugih je petje zgrešeno. V filmu je scenografija temačna in čeprav zgodba ni klasična grozljivka je zelo zanimiva zaradi dobre scenografije, dobrih glavnih igralcev in nenazadnje dobre zgodbe.
10/10

— somebody
5.4. 2008 ob 2:00

i fell you joanna?!? podnapisi:čutim te joanna. WTF?!? film je totalna katastrofa. zgodba bedna, petje grozno...rada gledam grozljivke pa mjuzikle sam to dvoje pač n gre skupi.

— gajica
5.4. 2008 ob 2:00

film ni niti malo grozn pa ni vren ogleda.

— gajica
10.5. 2008 ob 2:00

Fuuulll hud film !! men ja ušeč pejte ga gledat

— Kiko
28.6. 2008 ob 2:00

film je dober sam škoda k je tok mjuzikla

— Rokovic
8.7. 2008 ob 2:00

odličen film res za pogledat odličen film odličnega igralca

— Beno
11.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Spet maščevanje. Krvavo kot Kill Bill. Živahno kot High School Musical. In odštekano kot Nočna mora v ulici Brestov. Skratka film, ki so ga sicer že tisoč krat upodobili kot film, serijo, gledališko igro in opero, a je kljub temu še vedno svež, živahen, krvav, začinjen s črnim humorjem in hudoben! Tokrat se je projekta lotil Tim Burton (Edward Škarjeroki, Brezglavi jezdec), ki je že navajen dela z Johnnyjem Deppom, saj sta sodelovala že pri petih filmih prej. In tudi tokrat presenetila z odličnim izdelkom.
Film govori o Benjaminu Barkerju, brivcu z lepo ženo in novorojenim otrokom. A en tip mu je bil fouš. Da, sodnik Turpin (Alan Rickman - Harry Potter, Parfum) se je zatreskal v njegovo ženo, zato Benjaminu dodeli kazen za zločin, ki ga sploh ni zagrešil in medtem ko služi kazen v zaporu, sodnik poskuša omrežiti njegovo ženo. Ko se Benjamin se čez 15 let vrne iz zapora si nadene ime Sweeney Todd in ponovno odpre svoj Barber-shop. A tokrat ne z namenom, da bi obril ljudi, temveč, da bi jih zabril!
Super film, ki si ga morate ogledat!
Ocena: 4,5/5

— fAJŁi
11.8. 2008 ob 2:00

najbolj smešen del je pri pesmi pirellis miracle elikxis ko sweenej poja da je to scanje scanje s črnilom :)

— sweeney
22.9. 2008 ob 19:37

najbolša grozjivka do slej ne je zamudit za nič na svetu

— luca
29.9. 2008 ob 2:00

svetovna grozljivka in povrh tudi dober mjuzikel morete si ga ogledat

— luca
13.11. 2008 ob 0:00

Najboljši film res...vreden ogleda! Še posebi, ker sem ljubiteljica Johnny-ja Depp-a malo preveč :P ampak res najboljši je Johnny Depp ne samo v igranju ampak tudi v realnosti! WE LOVE YOU DEPP

— Tamiie love´s Johnny Depp! <3
16.12. 2008 ob 0:00

Men je film kr en zto ker je muzikal...pa tut tko je bedn

— Neja
12.7. 2009 ob 9:28

hud film, dobri igralci, super izvedba!
film je pac musical, kaj pa hodte gledat, ce jih ne marate?

— pia
23.7. 2009 ob 11:21

to je najhujši film na svetu!!!!!!!!!!!!!!!! tok carski da si sploh ne morš mislt!!! carterjeva rula!!!!! ampak ALAN RICKMAN RULES!!!!!!!!!!!!

— rickman rules
5.12. 2009 ob 17:10

Ni samo za pogledat, film je dajansko za gledat in gledat in gledat!

— nitt
29.1. 2010 ob 18:00

film je izjemen,izjemno posnet i glasba je prečudovita.vsa igralska zasedba je zelo dobra,predvsem sem občudovala Heleno Bonham Carter,Alana Rickmana in Jamiea Campbell Bowerja,ki prej niso imeli večjih izkušenj z petjem.Helena Bonham Carter je žetako ali tako izjemna,občudovala pa sm tudi Jamiea campbella bowerja,ki ni samo srčkan,temveč tudi lepo poje.poleg tega bo igral v mladi luni in harry potterju zato mislim,da se bo o njem se veliko govorilo.Najbolj je pri filmu osupljiva glasba ki se odlično sklada z zgodbo.film je tudi malce strašen,ker običajno ne maram grozljivk ampak se tudi to popravi z izjemno priloženo zgodbo.Nad pesmimi sem navdušena in znam čisto vse na pamet.skratka-izjemno 100000 od 10!!!:)

— anthony hope girl
5.3. 2011 ob 13:25

tisti k ne poznate grozlljivk bi rekli da je film zlo strašn sam mi k jih pa poznamo je pa ta film za nas navadn mjuzikl k hoče bit strašn. še e film tima burtona ki misli da snema strašne filme. Čeprou je on odštekan snema ZLO SLABE FILME kar se res pozna na sweeniyu toddu

— Eminem
22.12. 2013 ob 17:30

jst sm tud že igrala v filmu(slovenskem)+stara sm 12 in se zavedam kako je to.johhniju je šlo odličnu in sploh se nisem zavedala d aigra tudi alan rickman+hes my favourite(he was cute)

— diance rockins

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.