Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Suspiria

Suspiria
nadnaravna grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 6.12.2018, Kolosej Ljubljana
2h 32min / 152min
Leto: 2018
Država: Italija, ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dario Argento, Daria Nicolodi, David Kajganich
Režija: Luca Guadagnino
Pod sijočim površjem slovite berlinske plesne akademije se zbirajo mračne sile. Pogoltnile bodo vse, od zlobne ravnateljice Madame Blanc do mlade ambiciozne plesalke Susie Bannion in žalujočega psihoterapevta. Nekateri bodo podlegli mori. Drugi se bodo končno zbudili. Mlada ameriška plesalka Susie Bannion pride v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v Berlin na avdicijo priznanega plesnega ansambla, ki ga vodi Helena Markos. S svojim talentom navduši slovito koreografinjo Madame Blanc. Ko dobi vlogo vodilne plesalke, se prejšnja solistka Olga zlomi in vodje ansambla obtoži, da so čarovnice. Ob vedno bolj intenzivnih vajah za zadnjo uprizoritev najbolj prepoznavne predstave ansambla, sta si Susie in Madame Blanc čedalje bliže, kar morda priča o tem, da Susie ne sodeluje zgolj zaradi plesa. Medtem poskuša radovedni psihoterapevt razkriti temne plati ansambla in ob tem za pomoč prosi plesalko, ki začne preiskovati skrivne podzemne prostore šole, kjer vse čakajo zastrašujoča odkritja.

Komentarji

28.11. 2018 ob 10:22

Film sem videl na Liffu in je nerealno dober, res upam da se nebo predvajal ob nenormalnih urah saj si veliko ljudi hoče ogledati ta film podnevi, ne ponoči.

— Nika Kuharic
6.12. 2018 ob 10:15

Živjo, opazila sem, da so ure za ta film absurdne in sem zelo razočarana saj sem si ta film hotela ogledati že kar nekaj časa.

— Groza,patetika
8.12. 2018 ob 7:35

kdo gleda grozljivke podnev?

— beno
11.12. 2018 ob 23:52

Film je top. Vreden ogleda

— Žogica

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.