Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Šušlja se...

romantična komedija
Posneto po resničnem traču.
Na sporedu od: 9.2.2006, Kolosej Ljubljana
1h 36min / 96min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Ted Griffin
Režija: Rob Reiner
Tik pred poroko se verjetno vsak sprašuje, če je to res pametna poteza. Nič drugače ni z ambiciozno Sarah (Jennifer Aniston - In prišla je Polly, Vsemogočni Bruce), ki ni povsem prepričana, če bi želela vse življenje preživeti z Jeffom (Mark Ruffalo - Kot v nebesih). Dodaten čas za razmislek ji ponudi poroka sestre Annie (Mena Suvari - Lepota po ameriško), toda ob druženju z babico spozna veliko družinsko skrivnost. Sarina babica naj bi namreč zapeljala ljubimca svoje hčerke in kar je še huje, Sarah domneva, da je to tudi njen resnični oče. Odločena, da odkrije resnico, se odpravi poiskati skrivnostnega moškega. Toda kot se izkaže, Beau (Kevin Costner - Jezne in zaljubljene, Pleše z volkovi) ni njen oče, temveč zabaven avanturist, zaradi katerega bi utegnila tudi Sarah nadaljevati družinsko tradicijo podleganja njegovim čarom.

Zgodba

Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) je zmedena.

Privolila je v poroko s svojim fantom, Jeffom (Mark Ruffalo), ampak jo je na smrt strah. Njena novinarska kariera je obtičala na točki pisanja osmrtnic za New York Times. Sestra Annie (MENA SUVARI) se bo poročila s svojim teniškim partnerjem, zato se Sarah poda na poročno slavje v rojstno mesto Pasadena v Kaliforniji... Kar pomeni, da se bo morala soočiti s svojo družino.

Odkar pomni, je bila Sarah črna ovca v družini. Čeprav ima rada svojega očeta in sestro, se ne more navaditi na življenje podeželskih klubov in tenisa. Edina stvar, ki jo še kolikor toliko spravlja v dobro voljo, je družba njene trpke babice Katharine (Shirley MacLaine), ki ji uide, da Sarah ni prva v družini, ki ima pomisleke - trideset let nazaj je Sarahina pokojna mama pobegnila s skrivnostnim mladeničem, preden se je poročila s Sarahinim očetom.

Presenetljivo pa približno ob istem času začnejo krožiti govorice, da naj bi neko dekle pobegnilo z mladeničem, ki ga je zapeljala dekličina mama, zaradi česar je prišlo do velikega škandala v Pasadeni. Iz govoric se je rodila knjiga, iz knjige pa film. Sredi sestrine poroke si obupno želi najti kopijo filma Diplomiranec iz leta 1967, saj verjame, da je njena družina služila kot navdih za zgodbo, in sicer naj bi bila Katherine starejša ženska, Sarahina mama pa mladeničeva ljubezen. Tako ostaja samo še eno vprašanje: Kdo je mladenič?

Ker verjame, da naj bi ta stara zgodba skrivala ključ do njene prave identitete, se sama odpravi v San Francisco, da bi poiskala maminega sošolca, Beuja Burroughsa (Kevin Costner), ki je zdaj slavni internetni milijarder. Pa bo našla svojega očeta ali čisto nekoga drugega?

Igralci

Jennifer Aniston

Sicer jo res poznamo predvsem zaradi maratonske humoristične tv nanizanke Prijatelji, toda tudi na velikem platnu ni povsem neznana. Pred kamere sta jo zelo zgodaj povabila oče, John Aniston, in njen boter Telly Savalas v NBC-jevi seriji Days Of Our Lives.

Na velikem platnu je pred kratkim zaigrala v filmu The Good Girl Miguela Artete (premierno so ga zavrteli na festivalu Sundance). Opazna je bila njena vloga v drami Rockstar ob Marku Wahlbergu. Eden njenih prvih uspehov pa je bila romantična komedija Želim si te (Object Of My Affection), pa tudi She's the One Eda Burnsa, v katerem je zaigrala ob režiserju in Cameron Diaz, pa Picture Perfect ob Kevinu Baconu in Olympiji Dukakis.

Kasneje je igrala še v filmu Vsemogočni Bruce, v katerem ji je družbo delal Jim Carrey, in pa v In prišla je Polly, kjer je zaigrala ob Benu Stillerju. Leta 2005 pa smo jo lahko videli še v filmu Usodna prevara, v katerem sta igrala še Vincent Cassel in Clive Owen.

Kevin Costner

Kariero je začel v neodvisnih filmih, s katerimi si je prislužil svojo prvo glavno vlogo v Kasdanovem Silveradu (1985). Dve leti pozneje je zaslovel s filmoma Nedotakljivi in Brez izhoda. Sloves odličnega igralca je le še potrdil v Bullu Durhamu (1988) in Field of Dreams (1989).

Največjo slavo ter sedem oskarjev in pet nominacij mu je prinesel vestern Pleše z volkovi (1990), ki ga je tudi režiral. Leta 1991 je posnel Robina Hooda: Princ tatov in J.F.K. Leto pozneje je posnel uspešnico Telesni stražar, ki jo je tudi produciral.

Kritiki so pohvalili njegovo igro v Popolnem svetu Clinta Eastwooda, povratek k vesternu pa je pomenil Wyatt Earp, ki ga je Costner posnel s Kasdanom. Pozneje so sledili še ambiciozno zastavljeni Potopljeni svet, romantična komedija Tin Cup, znanstveno fantastični Poštar, ljubezenska komedija Ljubezen v steklenički, triler Trinajst dni, akcijska drama 3000 milj do Gracelanda, triler Kačji pastir in mnogi drugi.

Nazadnje smo ga videli v akcijskem Spopadu na zahodu, ki ga je tudi režiral. Ob njem sta nastopila Robert Duvall in Annette Bening. Film je bil toplo sprejet pri gledalcih in kritikih.

Shirley MacLaine

Posnela je skoraj 50 filmov, nešteto televizijskih oddaj, veliko nadaljevank, nastopala je tudi na Broadwayu. Oskarja je dobila leta 1984 za Obdobje nežnosti, pred tem je bila nominirana za Some Came Running, Apartma, Sladka Irma, Turning Point in kot producentka za dokumentarec The Other Half of the Sky: A China Memoir, ki ga je tudi sorežirala. Prejela je 10 zlatih globusov, dve nagradi beneškega festivala, dva srebrna medveda na Berlinskem festivalu, leta 1999 pa je v Berlinu dobila zlatega medveda za življenjsko delo. Dobila je tudi 5 emmyjev.

Debitirala je leta 1955 v Težavah s Harryjem Alfreda Hitchcocka. Temu so sledili filmi Around the World in 80 Days, The Matchmaker, Ask Any Girl, Ocean's Eleven, Can-Can, Two Loves, The Children's Hour, Two for the Seesaw, What a Way to Go!, John Goldfarb, Please Come Home, The Yellow Rolls-Royce, Gambit, Woman Times Seven, Sweet Charity, Two Mules for Sister Sara, The Possession of Joel Delaney, Being There, A Change of Seasons, Madame Sousatzka, Jeklene magnolije, Razglednice z roba, Used People, Wrestling Ernest Hemingway, Guarding Tess, Mrs. Winterbourne, Evening Star, Carolina, V objemu čarovnice.

Leta 1999 je debitirala kot režiserka neodvisnega filma Bruno.

Za televizijo je posnela West Side Waltz, Joan of Arc, These Old Broads, The True Story of the Salem Witch Trials, Hell on Heels: the Battle of Mary Kay.

Napisala je tudi deset knjižnih uspešnic, med drugim Iskanja, Potovanje vase, Camino, Don't Fall Off the Mountain; You Can Get There From Here; Dancing in the Light; It's All in the Playing; Dance While You Can; My Lucky Stars. Njeni zadnji knjigi je naslov Out On a Leash, gre pa za nenavadno zgodbo o njenem odnosu s pasjim prijateljem, Terryjem.

Mark Ruffalo

Za vlogo v uspešnici Kennetha Lonergana You Can Count on Me je prejel nominacijo za nagrado Independent Spirit, nagrado New Generation pri Los Angeles Film Critics Association ter nagrado za najboljšega igralca na filmskem festivalu v Montrealu leta 2000. Kot koscenarist se je izkazal pri neodvisnem celovečercu Michaela Hackerja The Destiny of Marty Fine (2. mesto na filmskem festivalu Slamdance leta 1995), kot režiser pa se je podpisal pod številne igre, med katere sodi tudi Margaret (2001).

Svojo prvo gledališko vlogo je odigral v igri Avenue A v nebroadwayskem gledališcu The Cast. Nastopil je v številnih igrah Justina Tannerja, tudi v Still Life with Vacuum Salesman in Tent Show in kasneje v igri Jamesa Lapinea The Moment When. Z vlogo v kriticno odlicno sprejeti nebroadwayski igri This is Our Youth, ki jo je napisal Kenneth Lonergan, si je priigral nagrado Lucille Lortel za najboljšega igralca. Njegovo delo je bilo poplačano tudi z nagradama Dramalogue in Theater World.

Ruffalo je med drugim zaigral v filmu Anga Leeja Ride With The Devil, Roda Lurieja The Last Castle (ob Robertu Redfordu), Johna Wooja Windtalkers (ob Nicolasu Cageu), Austina Chicka XX/XY, Isabel Coixet My Life Without Me (ob Sarah Polley), Jane Campion In the Cut (ob Meg Ryan), Garyja Winicka 13 Going on 30 (ob Jennifer Garner). Lahko smo ga videli tudi ob Lauri Dern, Petru Krauseu in Naomi Watts v neodvisnem celovečercu Johna Currana We Don't Live Here Anymore, pri katerem se je izkazal tudi kot izvršni producent, ter ob Tomu Cruiseu in Jamieju Foxxu v filmu Michaela Manna Collateral. Trenutno igra tudi v romantični komediji Kot v nebesih, v kateri igra tudi Reese Witherspoon.

Ustvarjalci

Rob Reiner

Režiral je nekatere od najodmevnejših filmov v zadnjih dveh desetletjih, s katerimi je osvojil tako gledalce kot kritike.

Najprej je uspel kot televizijski (serija All in the Family) in filmski igralec, nato pa še kot režiser in producent. Leta 1984 je režiral rokumentarec To so Spinal Tap. Sledili so komedija The Sure Thing, mladinska drama Ostani z menoj, posneta po noveli Stephena Kinga, ki mu je prinesla nominacijo Združenja ameriških režiserjev, Princesa nevesta, posneta po knjigi Williama Goldmana, Ko je Harry srečal Sally, Misery (tudi po romanu Stephena Kinga), Zadnji dobri možje, North, Ameriški predsednik ter Ghosts of Mississippi.

George Clooney (izvršni producent)

Videli smo ga lahko v svojem uspešnem režiserskem prvencu Izpovedi nevarnega uma ter Solarisu in Ocean's 11 (in v nadaljevanju), pod režisersko taktirko Stevena Soderbergha. Prvič sta sodelovala pri Daleč od oči, filmski priredbi knjižne uspešnice Elmora Leonarda. S Soderberghom sta tudi družabnika v produkcijski hiši Section Eight, ki je posnela srhljivko Insomnia in črno komedijo Dobrodošli v Colinwood.

Gledalci se ga spomnijo tudi po uspešnici Vihar vseh viharjev Wolfganga Petersona in Kdo je tu nor bratov Coen. Za vlogo v zadnjem je bil leta 2000 nagrajen z zlatim globusom za najboljšega igralca v mjuziklu ali komediji. Med drugim je igral v Treh kraljih, Mirovniku, Batmanu in Robinu, Tistega čudovitega dne, Od mraka do zore. V kratkem ga bomo lahko videli v dveh filmih, Lahko noč in srečno (tudi režiser) in pa Siriana.

Clooney se ukvarja tudi s televizijskimi projekti. Bil je izvršni producent in igralec v seriji Fail Safe, ki je bila leta 2000 nominirana za zlati globus v kategoriji najboljše mini serije ali televizijskega filma. Televizijsko občinstvo, predvsem ženski del, ga pozna po vlogi dr. Douglasa Rossa v nadaljevanki Urgenca.

Steven Soderbergh (izvršni producent)

Je edini režiser, ki je bil istega leta dvakrat nominiran za oskarja za najboljšo režijo, nominirana pa sta bila tudi oba filma (Preprodajalci in Erin Brockovich). Oskarja za režijo je dobil za Preprodajalce, bilo pa je prvič po letu 1928/29, da je režiser uspešno tekmoval sam s seboj (Michael Curtiz, dvojni nominiranec za najboljšega režiserja leta 1938 za Angels With Dirty Eyes ter Four Daughters, a ga je premagal Frank Capra z You Can't Take It With You).

Režiral je še filme (mnogi sodelujoči pri njih so bili vsaj nominirani za oskarja ali pa so oskarja tudi prejeli) Erin Brockovich, Ocean's Eleven, Full Frontal, The Limey, Daleč od oči, Gray's Anatomy, Schizopolis, The Underearth, King of the Hill, Kafka ter Seks, laži in videotrakovi.

Bil je producent The Daytrippers ter Pleasantvilla; bil je izvršni producent Suture ter Naqoyqatsi. Kmalu pa bomo lahko videli tudi Siriano, pri katerem je bil izvršni producent.

Leta 2000 sta Soderbergh in George Clooney ustanovila produkcijsko hišo Section Eight. V njenem okviru so posneli komedijo Welcome to Collinwood in pa Izpovedi nevarnega uma, ki ga je režiral Clooney.

Soderbergh in Clooney sta bila izvršna producenta Insomnie ter Far From Heaven.

Komentarji

7.1. 2006 ob 11:36 zvezdica

Lik, ki ga igra Cevin Costner je tak frajer, da je spal s tremi generacijami žensk: z babico, mamo in hčerko, ki jo igra Jenifer. Pri vsem tem pa tip ploh ne more imeti otrok. Svašta. Drugič je treba take filme uvrstiti med SciFi.

— Aleksander
7.1. 2006 ob 12:41

ta film bo prišel v kino da bova tudi to gledali. igra jennifer aniston. LP

— petra
20.1. 2006 ob 12:54

jst pa komi čakam da pride ta film u kino kr je baje res super...zato si ga bom kr pogledla...:P

— neznanka
23.1. 2006 ob 9:45 zvezdica

Sem imela to moznost, da sem si film ogledala prejsnji teden, pa dam lahko res sam dobre kritike.ce bi vse tri glavne igralce videla vsakega posebej ne bi bilo ne vem kaj, tako pa so vsi trije skupaj (Jennifer, Kevin in Shirley )res tolk dobri, da je film res cool, Jennifer je pa itak cukrcek, film mi je se boljsi kot Tašča, da te kap - k je podoben žanr... Res cool.

— CUKRCEK
23.1. 2006 ob 16:40 zvezdica

Film šušlja se se mi zdi ena tistih komedij ki zadane pravo noto.Za razliko od ostalih hoollywoodskih komedijc ki nastajajo kot po tekočem traku in nas zapustijo takoj po odhodu iz dvorane.Ker pa sem vidla sam ,trailer, in ne filma je možno da bom spet razočarana.Ne bi bilo prvič,saj v hoollywoodu ni skoraj nič tako kot izgleda.A vedno lahko upamo.

— Nina
4.2. 2006 ob 9:16

ful dora komedija mega pojdite gleat neo vam žal!

— mike
11.2. 2006 ob 18:50

zdej si ga grem ogledat...upam da bo za kej. nimam preveč dobrega občutka!

— Miškolina
11.2. 2006 ob 18:52

TO PA JE EN TA BOLJŠIH!

— Ančka
11.2. 2006 ob 18:55 zvezdica

Ta film je zelo dobra komedija, z obilico romantičnih dogodkov. Ravnokar sem prišla iz kina in sem zelo navdušena. Pa še zelo dobri igralci igrajo. Res zadetek v polno. Vse pohvale.

— Majda
12.2. 2006 ob 11:12

misnla sm d bm widla en hud film k se bm ful rezala widla sm p kr nekki...res totalno bedno

— beybyka
12.2. 2006 ob 13:36 zvezdica

Film sem si ogledala pred kratkim in moram reči, da mi je bil zelo všeč. Je zelo zanimiv, ker je malce drugačen od ostalih romantičnih komedij...ampak vreden ogleda=).

— Andreja
14.2. 2006 ob 10:50

film je ful vredi nimam dobenega komentarja kak je vredi.

— sanije
15.2. 2006 ob 12:49

ta film je po opisu ki sta ga napisal res ful ok

— tina
16.2. 2006 ob 6:47

film se sliši kul drugače pa ne vem ker ga še nisem gledala

— nina
16.2. 2006 ob 14:23 zvezdica

Filem mi ni bil zelo všeč, efekti niso bili prepričljivi,pa tudi igralci se niso ravno vživeli(po mojem mnenju) pričakoval sem bolše!

— kritik
18.2. 2006 ob 9:23

ta film je fool doer zato kr v njem igra j.aniston ki je ena najboljših igralk!! ßy

— chrisy
18.2. 2006 ob 13:21

tale film, niti ni tolk dobr, pomoje je tašča da te kap velik boljši.. al kaj je že tist, monster in law, k igra j.lo notr. sem si ogledala ta movie šušlja se, pa niti ni tolk smešen, še najboljš je tale bakica, ostalo vse sux. že vnaprej veš kaj se bo zgodil, whatever. zadnje čase sploh nimamo nobenga dobrga filma. vam pa priporočam ogled: norčije z dickom in jane, to je pa res super film, jim carey ve kako se nardi komedijo, en izmed najboljših njegovih filmov. tud ostali igralci so super.

— Tejcek
18.2. 2006 ob 20:01

No dons sm si film ogledala s svojo frendico in mi je biu še kr fajn. Vredno je blo dt 1100 sit. papa

— Sany:P
19.2. 2006 ob 15:36

Moram pripisat moj komentar, ceprav sem film videla ze nekaj dni nazaj...sigurno, da je to tanajbolj brezvezen film ever. Nekdo je napisal: skoda denarja, se vec: skoda da sem si zazelela it ta film gledat. Od sedaj naprej berem vse komentarje, ne samo oznacene s +.

— Pat
20.2. 2006 ob 13:50

Jutr bom šla gledat ta film... Pa kokr vidm komentarje je fuul ql!!! Pa še Jennifer Aniston igra!!! LEP POZDRAVČK! hihihi =)

— ančika
21.2. 2006 ob 6:16

ja, danes je torek in grem sprijatli in prijatlcami gledat ta film...pricakujem zelo dober smesen in po vrhu romanticen film...koliko sem si dosedaj ze o tem filmo pozanimala je film dober...ja, igralci..so tudi ok-ej...komaj cakam da si ga ogledam...ko pridem domov vam bom povedla ce so se moja pricakovanja izpolnila..LP, pupa

— pupa
21.2. 2006 ob 9:37

Men se zdi ta film zanimiv pa zlo smešn k je velik smešnih prizorov...pejte ga gledat k se ga splača:P

— angel
21.2. 2006 ob 13:17

a ima dober konec? srečen pa to?

— lulu
21.2. 2006 ob 15:17 zvezdica

Diplomiranec 2. Se spomnite Diplomiranca, kjer je priletna Anne Bancroft zapeljala rosno mladega Dustina Hoffmana? No, tu imate drugi del, se pravi nadaljevanje zgodbe, ki nam hoče reči, da se je Diplomiranec zgodil tudi v resnici in da sta gospa Robinson ter Benjamim Braddock obstajala tudi v resničnem življenju. In ker je Anne Bancroft kot veste umrla sredi lanskega leta, Dustin Hoffman pa je raje snemal druge filme, sta vloge vzela Shirley MacLaine in Kevin Costner, gospa Katherine Richelieu in gospod Beau Burroughs. Da pa ne bi šlo za čisti rimejk, za čisto nadaljevanje in za čisto neizvirnost, je tukaj tudi vnukinja Jennifer Aniston, ki je nenadoma prepričana, da je Kevin Costner njen pravi oče, se pravi možakar, s katerim je njena pokojna mama nekoč prevarala njenega očeta (Richard Jenkins). In ker v filmu igra Shirley MacLaine, ki ji je hčerka umrla tudi v drami Terms of Endearment, ali če hočete, tudi v celovečercu In Her Shoes, nas spet čakajo isti klišeji, iste finte in isti zapleti. Pač še en film, ki ne zna razmišljati po svoje in ki je prepričan, da bo nostalgičen spomin dovolj za zadetek v polno. Kaj hočemo, Kevin pač ni Dustin, Shirley pa ne more biti Anne. Še posebej, ko gre za Diplomiranca.

— iztok gartner
22.2. 2006 ob 16:38

film je genijalen res je ful dober

— p|dna
24.2. 2006 ob 11:06

ja film je the best ne.Ludi morete ga videt

— ***cukrček***
25.2. 2006 ob 15:57

hmmm...komedija hehe se se nasmejiš zraven... zanimiva zgodba,,,ki pa je po mojem malo preveč fantazijska... za sprostitev=> vredno ogleda:D

— majch
27.2. 2006 ob 17:14

take zgodbe so vse po istem kopitu ... đabe jt gledat spljoh

— brez veze
27.2. 2006 ob 18:49

OK...torej...ful me zanima kaki film je toti samo see nikoli ne spravim gledat...če mi kdo hoče kaj svetovat naj samo piše na moj mail ki ga pa tak zveš če klikneš na moj nick...mwa

— ¤...mislim...¤
1.3. 2006 ob 11:19

Od tega filma sem več pričakovala in sploh nisem navdušena nad njim. Tak, da po moje...škoda časa za tak brezvezen film.

— Nela
4.3. 2006 ob 11:54

Film mi je bil totalno brezvezen...tipica -Jennifer se pozabava z moškim , ki naj bi bil njen oče,.mislim ej kje ti je tu morala ??? Škoda časa za takšen film. Res!

— tanja
5.3. 2006 ob 11:33

šušlja se...Da je to zelo dober film!! Posebej tudi zaradi igralske zasedbe, ki jo ima.Film je res nekaj posebnega in nisem zasledila kakršnih koli ponavljan iz drugih filmov kar se pogosto zgodi. Res super.

— ajda
7.3. 2006 ob 12:24

film je ok. pišite mi vsi! prosim za dopisovanje! Sploh fante

— ines
7.3. 2006 ob 12:39

zelo dobro

— bojko
8.3. 2006 ob 14:37

Jest bi pravtako rad prebral kakšen komentar, da se seveda lažje odločim, ampak mi grejo totalno na jetra vmesni komentarji, k še nobeden ni gledal filma pa tako veselo opisuje z kašno vnemo ga pričakuje. Dejte nahat in pište komentarje po ogledanem filmu, ker se mi neda brat vaših želja pa jih moram začet, brezveze zapravljen moj dragoceni čas. Dobro bi bilo, da bi kolosej ločil poleg plusa še v kakšno drugo vejo komentarjev.

— joško
9.3. 2006 ob 14:47

od naslova sem pričakovala, da bo zelo zanimivo pa vendar sem se zmotila.Jenifer pa je vseeno igrala najboljše

— vanja
12.3. 2006 ob 19:39

ta film je pa res najbolš, najhujš, najbolš,

— ena pač
2.4. 2006 ob 16:57 zvezdica

Če ste že kdaj gledali serijo dokumentarcev gospodar prstanov, tukaj lahko neverjetno lahko zaznate podobnosti zgodbe iz teh dokumentarcev in filma Šušlja se. Za začetek naj navedem podobne magične sposobnosti Gandalfa "sivega" in Jenifer Aniston v prizoru ko se pogovarja s Kevinom K. in ga spremeni v žabo. Plus teg amoram poudariti na neverjetne posebne učinke pri tem prizoru, naravnost prekrasno, še danes ne morem pozabiti. Naslednja podobnost med LOTRom in filmom Šušlja se je pomembnost prstana. Tako kot ga Frodo "the gej" čuva tesno pri sebi, tako tudi Jennifer skrbno čuva babičino skrivnost kar skoraj spominja na prstan, kaj ne? pohvalil bi še zelo dobre glasbene efekte za kater eje skrbno poskrbel naš slovenski DJ- dj Bejn (žejn) Hvala, se priporočam

— bl1nd
15.11. 2006 ob 17:05

film je super,sam lahk bi bil daljši

— natalija

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.