Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Strašljive zgodbe

grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 22.8.2019, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dan Hageman, Kevin Hageman, Guillermo del Toro
Režija: Andre Ovredal
Leta 1968 v mestecu Mill Valley skupina najstnikov naleti na zapuščeno hišo, kjer najdejo staro in grozljivo knjigo, ki vsebuje strašljive zgodbe o grozljivih pošastih, ki napadajo tiste, ki se jih bojijo. Najstniki so se primorani boriti za svoja življenja, saj pošasti ođivijo in jih začnejo loviti enega za drugim.
pon
tor
sre
čet
pet
sob
ned
Leta 1968 v mestecu Mill Valley skupina najstnikov naleti na zapuščeno hišo, kjer najdejo staro in grozljivo knjigo, ki vsebuje strašljive zgodbe o grozljivih pošastih, ki napadajo tiste, ki se jih bojijo. Najstniki so se primorani boriti za svoja življenja, saj pošasti ođivijo in jih začnejo loviti enega za drugim.
pon
tor
sre
čet
pet
sob
ned

Avgusta v kinematografe prihaja grozljivka z naslovom Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark), ki je posneta po istoimenski knjigi za otroke ameriškega pisatelja Alvina Schwartza. Grozljivko je režiral Andréja Øvredal, scenarij pa napisal z oskarjem nagrajeni režiser Guillermo del Toro skupaj z Danom in Kevinom Hagemanom. V grozljivki, ki razkriva knjigo strašljivih zgodb, ki oživijo, zaigrajo Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows in Lorraine Toussaint.

O ZGODBI:

Zgodba se odvija leta 1968 v majhnem ameriškem mestecu Mill Valley, kjer je že vrsto let prisotna močna senca družine Bellows. V njihovem zapuščenem dvorcu na robu mesta najstnica Sarah s svojimi prijatelji odkrije knjigo strašljivih zgodb, ki pa ni povsem navadna knjiga. V njej so namreč zapisane zgodbe, ki oživijo in ogrožajo tiste, katerih ime je zapisano v zgodbi. Za najstnike se z odkritjem grozljive knjige prične prava nočna mora in boj za preživetje.

"Želeli smo poustvariti nekatere najbolj cenjene, strašljive in zabavne grozljive zgodbe, ki jih najdemo v knjigah Alvina Schwartza. A to smo naredili znotraj ene zgodbe o skupini prijateljev v šestdesetih letih prejšnjega stoletja," pojasnjuje oskarjevec Del Toro, ki je v svoji filmski karieri z grozljivkami ganil, navdušil in razsvetlil.

Del Toro nadaljuje: "Obstajata dve vrsti grozljivk – prva je takšna, ki zaznamuje dušo. Druga pa je kot vožnja na vrtiljaku – zabavna in navdušujoča, a ima humanistični duh. In takšen je film, ki ga je posnel André - takšnega, kjer se zabavate, da se prestrašite."

"Strašljivih zgodb sem se lotil kot mešanico grozljivk in Amblinovih dogodivščin, s katerimi sem odraščal," je povedal Øvredal. "Torej, na voljo so zelo prizemljeni, smešni in realistični liki, ki se borijo z zli silami iz kraljestev basni in pošastmi. Želel sem uravnotežiti energijo in adrenalin iz grozljivk s pozitivnimi vibracijami, ki sem jih našel v hollywoodskih avanturah, zaradi katerih sem se kot otrok zaljubil v filme."

"Zabavno je bilo ustvarjali pošasti na ekranu, a najslabše pošasti v tem filmu so laži, prevare in neresnične zgodbe," povzame režiser. "Tako se začne krog strahu."

 

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.