Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Strašljive zgodbe

grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 22.8.2019, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dan Hageman, Kevin Hageman, Guillermo del Toro
Režija: Andre Ovredal
Leta 1968 v mestecu Mill Valley skupina najstnikov naleti na zapuščeno hišo, kjer najdejo staro in grozljivo knjigo, ki vsebuje strašljive zgodbe o grozljivih pošastih, ki napadajo tiste, ki se jih bojijo. Najstniki so se primorani boriti za svoja življenja, saj pošasti ođivijo in jih začnejo loviti enega za drugim.

Avgusta v kinematografe prihaja grozljivka z naslovom Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark), ki je posneta po istoimenski knjigi za otroke ameriškega pisatelja Alvina Schwartza. Grozljivko je režiral Andréja Øvredal, scenarij pa napisal z oskarjem nagrajeni režiser Guillermo del Toro skupaj z Danom in Kevinom Hagemanom. V grozljivki, ki razkriva knjigo strašljivih zgodb, ki oživijo, zaigrajo Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows in Lorraine Toussaint.

O ZGODBI:

Zgodba se odvija leta 1968 v majhnem ameriškem mestecu Mill Valley, kjer je že vrsto let prisotna močna senca družine Bellows. V njihovem zapuščenem dvorcu na robu mesta najstnica Sarah s svojimi prijatelji odkrije knjigo strašljivih zgodb, ki pa ni povsem navadna knjiga. V njej so namreč zapisane zgodbe, ki oživijo in ogrožajo tiste, katerih ime je zapisano v zgodbi. Za najstnike se z odkritjem grozljive knjige prične prava nočna mora in boj za preživetje.

"Želeli smo poustvariti nekatere najbolj cenjene, strašljive in zabavne grozljive zgodbe, ki jih najdemo v knjigah Alvina Schwartza. A to smo naredili znotraj ene zgodbe o skupini prijateljev v šestdesetih letih prejšnjega stoletja," pojasnjuje oskarjevec Del Toro, ki je v svoji filmski karieri z grozljivkami ganil, navdušil in razsvetlil.

Del Toro nadaljuje: "Obstajata dve vrsti grozljivk – prva je takšna, ki zaznamuje dušo. Druga pa je kot vožnja na vrtiljaku – zabavna in navdušujoča, a ima humanistični duh. In takšen je film, ki ga je posnel André - takšnega, kjer se zabavate, da se prestrašite."

"Strašljivih zgodb sem se lotil kot mešanico grozljivk in Amblinovih dogodivščin, s katerimi sem odraščal," je povedal Øvredal. "Torej, na voljo so zelo prizemljeni, smešni in realistični liki, ki se borijo z zli silami iz kraljestev basni in pošastmi. Želel sem uravnotežiti energijo in adrenalin iz grozljivk s pozitivnimi vibracijami, ki sem jih našel v hollywoodskih avanturah, zaradi katerih sem se kot otrok zaljubil v filme."

"Zabavno je bilo ustvarjali pošasti na ekranu, a najslabše pošasti v tem filmu so laži, prevare in neresnične zgodbe," povzame režiser. "Tako se začne krog strahu."

 

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.