Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Strašila

Haunt
grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 24.10.2019, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Scott Beck in Bryan Woods
Na noč čarovnic skupina prijateljev naleti na hišo, v kateri izjemno straši in kjer iz obiskovalcev izvabijo najhujše strahove. Noč postane smrtonosna, saj prijatelji kmalu pridejo do zastrašujočega spoznanja, da so nekatere nočne more resnične.

Konec oktobra nas bodo strašila Strašila. V kinematografe namreč prihaja grozljivka z naslovom Strašila (Haunt), ki razkriva zgodbo na noč čarovnic, ko se skupini prijateljev v hiši, kjer izjemno straši, pričnejo dogajati prave nočne more.

Grozljivko sta režirala Scott Beck in Bryan Woods in zanjo tudi napisala scenarij (skupaj sta napisala scenarij tudi za grozljivko Tiho Mesto in bila dvakrat nominirana). Producenti filma so Eli Roth (Cabin Fever, Hostel, Hostel Part II, Knock Knock, The Green Inferno, The House with a Clock in Its Walls), Todd Garner, Mark Fasano, Vishal in Ankur Rungta.

O ZGODBI:

Na noč čarovnic skupina prijateljev naleti na hišo, v kateri straši in kjer iz obiskovalcev izvabijo najhujše strahove. Noč postane smrtonosna, saj prijatelji kmalu pridejo do zastrašujočega spoznanja, da so nekatere nočne more resnične.

O PRODUKCIJI:

Grozljivko sta režirala filmarja Scott Beck in Bryan Woods, ki se poznata že iz rane mladosti – iz osnovne šole, kjer sta ugotovila, da imata podobno zanimanje za film. Njuno sodelovanje se je nadaljevalo v srednjo šolo, kjer sta režirala številne kratke filme. Pred grozljivko Strašila je bil njun zadnji skupni projekt grozljivka Tiho mesto (A Quiet Place), za katero sta napisala scenarij.

Pri Strašila sta se vrnila k tipu klasične grozljivke, ki požene strah po žilah še dolgo po ogledu filma. Oba imata zelo rada preprost film, ki straši in oba sta med odraščanjem kot najstnika imela priložnost doživljati strah, saj sta živela blizu zapuščenih tovarn. Tam pa sta seveda uporabila vso svojo domišljijo in ugotavljala, katera metoda ustrahovanja bi bila najbolj primerna. Te prve izkušnje so jima dale ključno pomembnost za žanr grozljivke - da je bolj strašljivo tisto, česar ne vidiš.

Eden od ključnih oseb pa je bil tudi producent, scenarist in režiser Eli Roth, ki ga je pritegnil scenarij in pri filmu sodeluje kot producent. Njegovi nasveti pri projektu so bili neprecenljivi, pravita režiserja grozljivke, vedno pa se vrača nazaj z likom – cilj je namreč ustvariti takšne, ki jih občinstvo vzljubi in potem ko padajo smrtne žrtve, se povečujejo tudi čustva.
Film so snemali nekaj tednov v eni od zapuščenih tovarn v državi Kentucky, ravno v času noči čarovnic, in ne samo igralci, tudi druga filmska ekipa je bila oblečena v kostume, nekatere celo iz filma, kar je še dodatno prispevalo v pravemu vzdušju, ki ga pričara najstrašnejša noč v letu.

Komentarji

16.11. 2019 ob 16:47

film je res sober priporocam vsemm

— fan
26.3. 2020 ob 11:21

se ne strinjam

— film lovr

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.