Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Straight Outta Compton - Zgodba o N.W.A.

glasbena biografska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 20.8.2015, Kolosej Ljubljana
2h 27min / 147min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jonathan Herman, Andrea Berloff
Režija: F. Gary Gray
Režiser kriminalk Pogajalec in Italijanska misija predstavlja glasbeno biografijo o začetnikih ameriškega gangsterskega rapa iz kriminalnih ulic južnega Comptona. Soočenim z diskriminacijo, nasiljem, drogami in revščino se mladeničem ne obeta lepa prihodnost, toda s pomočjo producenta Jerryja začnejo snemati pesmi o realnosti svojega življenja. Dr. Dre, Eazy-E, Ice Cube, Mc Ren in DJ Yella kmalu postanejo slavni, vendar se vedno znova soočajo z očitki o nasilnosti njihove glasbe in družbenim rasizmom.

Zgodba najbolj nevarne glasbene skupine na svetu, ki je sprožila družbeno revolucijo

V sredini 80. let se je na ulicah Comptona, ki so veljale za ene najbolj nevarnih v Ameriki, rodila hip hop skupina, ki je za vedno revolucionirala glasbo. Pet mladeničev je svoje zgodbe o odraščanju v getu, podkrepljene s frustracijami in jezo, prelilo v edino orožje, ki so ga imeli na razpolago – brutalno iskrena besedila, ki so služila kot kričeč upor proti zlorabi oblasti. Ožigosani kot najbolj nevarna glasbena skupina na svetu so postali eksploziven glas zatirane in nasilno utišane generacije. Straight Outta Compton sledi meteorskemu vzponu in padcu skupine N.W.A. in pripoveduje zgodbo mladeničev, ki so zanetili družbeno revolucijo, ki odmeva še danes.

Zanimivost: Originalna člana zasedbe N.W.A. Ice Cube in Dr. Dre pri filmu sodelujeta kot producenta, medtem ko bo Ice Cuba v filmu upodobil njegov sin O'Shea Jackson Jr.

Komentarji

10.7. 2015 ob 15:34

komi čakam ta film.

— malina
17.8. 2015 ob 11:23

že pol leta čakamo zdej pa še tri dni

— ice cube take the ************ stand
19.8. 2015 ob 10:29

tolk komj čakam ta film, da bom zihr razočaran

— gargamel
26.8. 2015 ob 23:45

nwa

— e
17.10. 2015 ob 15:27

najjači film ever

— đuro

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.