Kolosej
Film distribucije Cenex

Starsky in Hutch

komedija
Dobra policaja. Obupni frizuri.
Na sporedu od: 10.6.2004, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: William Blinn, Stevie Long, John O'Brien, John O'Brien, Todd Phillips, Scot Armstrong
Režija: Todd Phillips

Kratka vsebina

Detektiv David Starsky (Ben Stiller) je eden izmed najbolj predanih policistov pod krinko v kalifornijskem mestu Bay City. Ko je on v službi - to je 24 ur na dan, 7 dni na teden -, poskrbi, da ulovijo vsakega zločinca in ga primerno kaznujejo. Njegov zgled je mama, legendarna policistka Bay Cityja, kar mu njegov načelnik omeni ob vsaki priložnosti. In če je njegova pokojna mama imela ves čas le enega partnerja, jih Starsky menja kot po tekočem traku oziroma hitreje, kot potegne njegov priljubljeni Gran Torino.

Detektiv Ken "Hutch" Hutchinson (Owen Wilson) je iz drugega testa. Njegov moto je: Če jih ne moreš premagati, se jim pridruži. Njegova ležernost in želja po hitrem zaslužku pripomoreta, da se mu kateri od zločincev izmuzne iz rok. Ima odličen instinkt, a bi pri delu potreboval nekoga, ki bi mu pomagal ostati na pravi in praviloma manj donosni strani zakona. Načelnik policije v Bay Cityju Dobey (Fred Williamson) se dokoplje do popolne rešitve: Starsky in Hutch bosta postala partnerja.

Že prvi dan naletita na utopljenca, ki ga je na obalo naplavil zalivski tok. S pomočjo Hutchevega čudaškega informatorja Meda (Snoop Dogg) začneta preiskovati skrivnostni umor. Sled ju pripelje do privlačnih navijačic Staci (Carmen Electra) in Holly (Amy Smart), ki jima želita na vsak način pomagati.

Vse kaže, da je za umor odgovoren bogati poslovnež Reese Feldman (Vince Vaughn), vendar pa Starsky in Hutch nimata nobenega trdnega dokaza. Ne vesta tudi, da Feldman pripravlja največjo prodajo kokaina v kriminalni zgodovini.

Buena Vista International in Cenex predstavljata akcijsko komedijo STARSKY IN HUTCH režiserja Todda Phillipsa. Igrajo Ben Stiller, Owen Wilson, Vince Vaughn, Juliette Lewis in Snoop Dogg. Scenarij so napisali John O'Brien, Todd Phillips in Scot Armstrong. Producenti filma so William Blinn, Stuart Cornfeld, Akiva Goldsman, Tony Ludwig in Alan Riche. Izvršni producent je Gilbert Adler.

O igralcih

Ben Stiller (David Starsky) je eden najbolj inovativnih igralcev, režiserjev in scenaristov današnjega časa. Nazadnje smo ga videli v odlični komediji Stara, spelji se!, gledalci pa se ga najbrž spominjajo predvsem po Veličastnih Tenenbaumih Wesa Andersona, kjer so bili njegovi soigralci Gene Hackman, Anjelica Huston, Gwyneth Paltrow, Bill Murray, Danny Glover, Luke Wilson in Owen Wilson. Pred tem je režiral, produciral in odigral glavno vlogo v uspešni komediji Zoolander in režiral Kruto resničnost in Zgago. Gledalci so si Bena najbolj zapomnili po komedijah Nori na Mary, Jake, Brian in Anna, Skrivnostni junaki in Usodne igre ter trilerjema Človek, imenovan nič in Polnočni obračun.

Trenutno ga lahko gledamo v romantični komediji In prišla je Polly.

Owen Wilson (Ken "Hutch" Hutchinson) je nazadnje igral v Polnočnem obračunu. Pred tem smo ga videli v Jaz, vohun in nenavadni komediji Veličastni Tenenbaumi režiserja Wesa Andersona (za scenarij sta bila nominirana za oskarja). Z Andersonom sta sodelovala še pri Malih lopovih (koscenarij in vloga) in Bogatašu iz Rushmorea (koscenarist in koproducent). Wilson je bil tudi eden od producentov Bolje ne bo nikoli.

Kot igralec je nastopil v Za sovražnikovo črto, Njenih tastarih, Opoldanskem obračunu, Armageddonu, Zajtrku prvakov, Hiši strahov, The Minus Manu, Anakondi, Zgagi in Zoolanderju. Njegov najnovejši film je predelava kultne klasike Julesa Verna V osemdesetih dneh okoli sveta.

Vince Vaughn (Reese Feldman) je nazadnje igral v Modelih stare šole. Nastopil je tudi v uspešnem trilerju Vse za sina z Johnom Travolto, kjer je igral nasilnega očima; v neodvisnem filmu Gregoryja Mosherja Vrhunska prevara z Edom Harrisom in Julio Ormond in v znanstveno-fantastični srhljivki Celica z Jennifer Lopez. Med drugim je igral v ambiciozni novi različici Hitchcockovega Psiha Gusa Van Santa z Anne Heche, Julianne Moore in Viggom Mortensenom v drugih vlogah ter v več neodvisnih produkcijah, med katerimi sta Vrnitev v paradiž Joeja Reubna in Glinasti golob Davida Dobkina.

Prvič je opozoril nase v neodvisnem filmu Douga Limana Ljubezen brez zadržkov, kjer je igral Trenta, nadvse priljubljenega vodjo vročega nočnega življenja v Hollywoodu. Leta 2001 je spet sodeloval s scenaristom filma in igralcem Jonom Favreaujem v komediji Misija nemogoče: Operacija bedaka, ki jo je Favreau tudi režiral.

O režiserju

Todd Phillips (režiser/scenarist) je leta 1994 diplomiral na filmskem oddelku newyorške univerze. Med študijem je posnel svoj prvi dokumentarec Hated o najnevarnejšem ameriškem punk rockerju GG Alinu. Njegov naslednji film Frat House je požel priznanja kritikov in zgražanje dela javnosti. Na filmskem festivalu v Sundancu je leta 1998 zanj dobil veliko nagrado žirije. Uspeh je ponovil s filmom Bittersweet Motel, dokumentarcem o rockovski skupini Phish.

Phillipsov prvi igrani celovečerni film je komedija Road Trip, za katero je tudi napisal scenarij. To je bil njegov prvi veliki film in je prvič sodeloval s hišo The Montecito Picture Company. Njegov drugi film je prav tako komedija, Modeli stare šole, ki smo si jo pred kratkim lahko ogledali tudi pri nas.

Komentarji

30.8. 2006 ob 14:52

najboljsa komedija vseh casov

— snoop

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.