Kolosej
Film distribucije Continental Film

Srhljive skrivalnice

triler
Prikaži se. Karkoli že si...
Na sporedu od: 17.3.2005, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Ari Schlossberg
Režija: John Polson
Robert De Niro se nam tokrat predstavi v vlogi očeta in psihologa, ki se po ženini smrti umakne v idilično majhno mestece. Tam pa zlepa ne najde svojega, saj se njegova mala devetletna hčerka spopade z depresijo na povsem neobičajen način. Izmisli si namreč prijatelja, ki pa se v bizarnih in srhljivih dejanjih izkaže kot popolnoma resnično bitje.

Prikaži se. Karkoli že si...

Ta ukaz pozna vsak, ki se je v otroštvu igral skrivalnice. Besede in igra nas popeljejo nazaj v nedolžno, brezskrbno življenjsko obdobje, ko je bil naš enostavni cilj zgolj najti skrite tovariše. Mnogo otrok se je razposajeno igrico z veseljem igralo tudi z namišljenimi prijatelji.

A namišljeni prijatelji so sem ter tja videti skoraj resnični...

Za malo Emily Callaway so skrivalnice z namišljenim prijateljem Charliejem postale vse prej kot preproste in nedolžne. Pravzaprav se znajde sredi niza vse bolj morastih dogodko, ki jih celo njen oče David ne more preprečiti. Kdo - ali kaj - je Charlie? se sprašuje David. Kako jo ima lahko "namišljeno" tako v oblasti? Morda Charlie sploh ni namišljen, ampak gre za zlo iz mesa in krvi?

Oskarjevec Robert De Niro upodablja Davida Callawaya, zagrenjenega vdovelega očeta v napeti srhljivki Srhljive skrivalnice, v katerih Dakota Fanning igra njegovo mlado hčerko Emily, ki ima neverjetno skrivnost. Na začetku zgodbe nepričakovano umre Callawayeva žena Alison (Amy Irving), zaradi česa ima Emily hude travme. Oče in hči se preselita iz New Yorka, da bi se Emily oddaljila od spominov na življenje z materjo na Manhattanu. Kmalu zatem Emily sklene prijateljstvo s Charliejem. Sprva David meni, da se s Charliejem Emily izraža na pozitiven način, a po sosledju srhljivih dejanj si je primoran predstavljati nepredstavljivo: Charlie je morda resničen... in če je, ga je potrebno ustaviti.

"Hotel sem napisati zares grozljiv film," pravi o svojem prvem scenariju Ari Schlossberg. "Odraščal sem v New Yorku in gozdov me je bilo vedno malce strah. Zato sem seveda dogajanje svoje zgodbe postavil v podeželsko mestece, obdano z gozdom."

Da bi bili elementi zgodbe res napeti in srhljivi, je Schlossberg pogosto pisal, sedeč v temi, ponoči, in je sam odigral vse vloge. "Glasovi likov so mi povedali, kam gre zgodba," pravi. Sčasoma se je ta razvila, dokler se pisec ni odločil, da je scenarij nared, da ga odpošlje.

Producent Barry Josephson je med prvimi prebral Schlossbergov scenarij. "Zelo me je prestrašil," se spominja Josephson. "Nisem ga mogel odložiti." Josephson je bil nad njim tako navdušen, da ga je ne le kupil in prinesel na Twentieth Century Fox, Schlossbergu je tudi obljubil, da bo edini scenarist, ki bo scenarij popravljal - to se v Hollywoodu zgodi zelo redko, saj običajno scenarij pili lepa četica scenaristov.

Josephson dodaja, da je bila dodelitev vloge legendarnemu Robertu De Niru ključnega pomena. "De Niro z vsako vlogo na občinstvo naredi neverjeten vtis," pravi Josephson. "V Srhljivih skrivalnicah je mojstrsko odigral Davidov vse večji strah glede vsega, kar se dogaja z njegovo hčerko."

Po mnenju režiserja Johna Polsona, ki se je projektu pridružil po režiji Foxove uspešnice Swimfan, so Srhljive skrivalnice De Niru omogočile odigrati povsem nov lik. "Boba še nismo videli igrati očeta, ki skuša držati vse niti v rokah, medtem ko se njegova družina razkraja. Prikazal je novo vrsto ranljivosti in bilo ga je vznemirljivo gledati, kako razkriva drugačno plat."

Polson se je za sodelovanje pri projektu odločil zaradi napetega scenarija, najbolj od vsega pa mu je bil všeč odnos med očetom in hčerko. "Oče skuša hčerko rešiti pred nečim...ali nekom....kar (ki) je nerazumljiv(o) za oba. To je zares vznemirljiva dinamika," pravi Polson, ki je tudi sam igralec. "Davidovi obupani poskusi, da bi pomagal hčerki in z njo ponovno navezal stik, so ganljivi. Občinstvo moramo najprej pritegniti z njunim odnosom, zato da smo nanju čustveno navezani, ko se začno odvijati nenavadni dogodki."

Iskanje Emily, kompleksne in zahtevne vloge, je filmarje pripeljalo do Dakote Fanning. "Mislim, da je najboljša igralka med vrstnicami," pravi Josephson. "Nadarjena je veliko bolj, kot bi to pričakovali za njena leta."

"Dakota mi je vzela sapo; samo to lahko rečem ," pravi Polson. "Delati z njo je kot delati z neverjetno nadarjeno petintridesetletnico."

Branja scenarija se Fanningova dobro spominja. "Začela sem brati v svoji sobi, ki je v zgornjem nadstropju, a postalo me je tako strah, da sem šla v spodnje, kjer sta bila oči in sestra, in tam dokončala branje."

Za vlogo Emily si je sicer svetlolasa Dakota nadela rjavo lasuljo, pod oči pa so ji nanašali ličilo, da bi bila mlada igralka res videti, kot bi jo nekaj preganjalo. Lasulja, naj je bila še tako učinkovita, je mladi igralki pomagala odkriti nekaj novega. "Takšne vloge še nisem odigrala," pravi Fanningova. "Prvič, videti sem drugačna. A to je šele začetek. Emily je prav gotovo prestrašena in v nekakšnih težavah, a vas ohranja v negotovosti, kdo ali kaj povzroča vse te srhljive stvari."

Med Dakoto in De Nirom je neka posebna kemija - tako kot je bila med njo in Seanom Pennom v Moje ime je Sam, ali med njo in Denzelom Washingtonom v Telesnem čuvaju. "To, da sem delala z Robertom De Nirom, je zame uresničitev sanj," pravi. "Tako prijeten človek je in od njega sem se vsak dan česa naučila."

Ko spoznamo Emily, je srečna, povsem normalna devetletnica, ki se čudovito razume s svojo mamico. Kmalu po njeni smrti se Emily z očetom preseli v najeto hišo v zaspanem, srhljivem mestecu. Tu se Dakotina Emily spremeni v skrivnostno deklico s hudobnim prijateljem Charliejem. "Sprva se zdi čisto v redu, da ima Emily namišljenega prijatelja," razloži Dakota. "Potem pa se zadeve poslabšajo.... in še slabšajo."

Da bi prikazal Davidov in Emilyjin vse hujši položaj - in počasi, z občutkom stopnjeval napetost in srhljivost - je Polson z ekipo s pridom uporabil scenografijo, luči, gibanje kamere, zvok in glasbo. "S pomočjo vseh teh stvari ter s pomočjo pretanjene igre Boba in Dakote ustvarimo tiho, "psihološko" srhljivost v prvih dveh tretjinah filma in ohranjamo občinstvo v napetosti," pravi Polson. "V zadnjem dejanju pa si akcijski in srhljivi prizori sledijo brez prestanka."

Kamerman Dariusz Wolski je na začetku filma s posebno osvetlitvijo skušal vzbuditi optimizem. A upanje v novo življenje za Davida in Emily se razblini, Wolskijeva osvetlitev pa nas popelje vse globlje v Davidovo nočno moro. "Nekaj v Emily se je zlomilo in David skuša to popraviti," pravi Wolski. Njegova kamera, ki je vedno v gibanju, pa je skušala poudariti ves čas spreminjajočo se naravo Davidovih in Emilyjin strahov.

Ena od nalog scenografa Stevena Jordana je bilo tudi nadziranje nastajanja Emilyjinih vse bolj vznemirljivih risb. Na začetku zgodbe so te nedolžne in očarljive, a ko Emily postaja vse bolj navezana na namišljenega prijateja, so risbe vse bolj grozljive. Jordan in Polson sta si ogledala na stotine risb. Proces Polson primerja z iskanjem igralcev. "Imeli smo celo "dvojnice" za večino naših "zvezdniških" risb," pravi.

Skladatelj John Ottman (Možje X, Osumljenih 5) je napisal glasbo, ki še poudari srhljivo vzdušje, v naslovni temi, ki se vleče skozi ves film, pa slišimo tudi glas Dakote Fanning. "Dakotino petje dodaja čudovite, srhljive elemente," pravi Ottman.

Prav zares srhljive. John Polson upa, da bo občinstvo uživalo v Srhljivih skrivalnicah, v napetih trenutkih, trenutkih groze, strahu, hkrati pa upa, da jih bo film popeljal malce dlje. "Skušali smo posneti srhljivko, ki občinstva ne podcenjuje. Želim si, da bi se ljudje pri filmu zabavali, da pa bi hkrati izkusili ganljiv, kompleksen odnos med očetom in hčerko."

In spoznali srhljivega novega prijatelja po imeni Charlie.

O igralcih

Robert De Niro (David Callaway) je igralsko kariero začel leta 1969 v The Wedding Party Briana De Pale. Do leta 1973 je dvakrat dobil nagrado newyorških kritikov za najboljšega stranskega igralca za Bang the Drum Slowly in Mean Streets Martina Scorseseja.

Leta 1974 je dobil oskarja za najboljšega stranskega igralca v drugem Botru. Leta 1980 je dobil oskarja za najboljšega igralca v Scorsesejevem Pobesnelem biku. Nominiran za oskarja je bil še za filme Taksist. Lovec na jelene, Prebujanja in Rt strahu.

Med njegovimi filmi so še The Last Tycoon, 1900, True Confessions, Falling in Love, Once Upon a Time in America, New York, New York, Goodfellas, Casino, Brazil, The Mission, The Untouchables, Angel Heart, Midnight Run, Jacknife, Stanley and Iris, We're No Angels, Backdraft, This Boy's Life, Mad Dog and Glory, Mary Shelley's Frankenstein, Heat, Sleepers, Wag the Dog, Marvin's Room, The Fan, Copland, Great Expectations, Jackie Brown, A Bronx Tale, ki ga je tudi režiral, Ronin, Analyze This ter Analyze That, Flawless, Rocky and Bullwinkle, Meet The Parents, Men of Honor, Fifteen Minutes, The Score, Showtime, City By The Sea, Godsend, The Bridge of San Luis Rey, Shark Tale, Meet the Fockers.

De Niro je zelo ponosen na svojo produkcijsko hišo Tribeca Productions ter na Tribeca Film Center, ki ga je leta 1988 ustanovil z Jane Rosenthal. Pri Tribecinih projektih sodeluje kot producent, režiser in igralec.

Tribecin A Bronx Tale je De Nirov režijski prvenec. Med Tribecinimi filmi so še Thunderheart, Cape Fear, Mistress, Night and the City, The Night We Never Met, Faithful, Panther, Marvin's Room, Wag the Dog, Analyze This, Flawless, Rocky and Bullwinkle, Meet the Parents, Fifteen Minutes, Showtime, Analyze That ter Meet the Fockers.

Leta 1992 so v okviru Tribeca TV začeli snemati nadaljevanko Tribeca, pri kateri je bil De Niro izvršni producent. Leta 1998 je Tribesa za NBC producirala serijo, posneto po življenju Sammyja "Bika" Gavana.

Dakota Fanning (Emily Callaway) je pred kratkim končala snemanje Dreamer s Kurtom Russellom in Krisom Kristoffersonom ter Vojno svetov s Tomom Cruisom in Timom Robbinsom v režiji Stevena Spielberga. Spielberg in Dakota sta sodelovala že pri miniseriji Ugrabljeni, pri kateri je bil Spielberg izvršni producent.

Spielbergov DreamWorks pripravlja tudi ekranizacijo Alice v čudežni deželi, v kateri bo Dakota igrala glavno vlogo.

Dakota je začela nastopati pred štirimi leti, ko je imela šest let, in sicer najprej na televiziji v Urgenci, Praksi, Glavci, Vseh županovih možeh in Na kraju zločina. Posnela pa je filme Moje ime je Sam, Telesni čuvaj, Melanie se poroči, Maček v klobuku, Trapped in Uptown Girls.

Dakota zelo rada bere, uči se španščine in francoščine, rada igra klavir, plete, zbira lutke - in se blazno zabava.

Famke Janssen (Katherine) je nastopila v filmih Možje X 1 in 2, Eulogy. Jaz, vohun, Niti beside, Zbornica, Zvezdniki, Made, Love and Sex, House on Haunted Hill, Rounders, Deep Rising, The Gingerbread Man, Monument Avenue, City of Industry in v bondiadi Goldeneye. Na televiziji je nastopila v več epizodah nadaljevanke Pod nožem lepote.

O režiserju

John Polson je v ZDA debitiral kot režiser filma Swimfan.

Kot igralec in režiser si je prislužil več nagrad, je pa tudi ustanovitelj Tropfests, največjega festivala kratkih filmov v Avstraliji. Polson je posnel več nagrajenh kratkih filmov kot tudi film Siam Sunset, ki je prejel prestižno Rail D'Or na Canneskem filmskem festivalu.

Nastopil je v filmih Misija: Nemogoče 2, Sirene, The Sum of Us, The Boys, Idiot Box, Prisoners of the Sun ter v miniserijah Kangaroo Palace, Vietnam in Dadah is Death. Polson še naprej deluje tudi v gledališču, kjer je začel kariero.

Komentarji

19.1. 2005 ob 18:42

reklame za ta film so ful dobre. mislem da more bit film vreden ogleda!

— hmmm
26.1. 2005 ob 15:14

Ja film sem si ze ogledu in je fuulll dobr! priporacam ga vsem, se posebej tistim, ki imajo radi majhne deklice in veliko krvi! cya

— mastn film
31.1. 2005 ob 22:01

Jst sm vidla napovednik in lohk recm...da se mi zdi film...ful hud.sicr bomo pa vidl marca;) Cawcy

— yenya
5.2. 2005 ob 7:33

Kolosej nadaljuje po starem(po novem) in je treba na filme iz Amerike čakati celo večnost. Me prav zanima, koliko zamude bodo imeli pri vojni zvezd 3. A me to prav malo zanima. ker bom takrat na počitnicah v ZDA in bom film videl v živo!

— Imena so za nagrobnike
8.2. 2005 ob 12:38

ta film je ful dobr!!! morte ga vidt!! mal je strašn,ampak je zanimiv! k pride k nm si ga oglejte!!!

— ana
25.2. 2005 ob 12:52 zvezdica

ob poplavi deklic na videokaseti, pošasti, ki so le del temnih ritualov, marsovcev na poljih, morilcih z motorko, menim, da smo zopet dobili film, ki se ob bok lahko postavi vsiljivcem. z odličnim izborom igralske zasedbe in prepričljivostjo okolja, navidezno resničnostjo okoliščin smo dobili končno spet triler vreden ogleda.

— katja koren
25.2. 2005 ob 13:24

ma ni šans da greve gledat ta film GROZNO!1

— Sara&Tamara
27.2. 2005 ob 8:09

REKLAMA ZA FILM JE FUL DOBRA,TAK,DA JE FILM SIGURNO VREDEN OGLEDA

— MAJA
2.3. 2005 ob 18:36

Brez nepotrebnih digitalnih substanc je film z dobro izločeno tematiko lahko veliko boljši. Film ni strašen, niti grozen, je na momente srhljiv. Skozi zgodbo sumljivih dogodkov nas vseeno srečno pripelje do konca. (oskarja za Dakoto)

— Pogan
10.3. 2005 ob 9:32 zvezdica

Film ima sicer dobro zastavljeno zgodbo, razplet pa je čisti absurd. Ustvarjalci so pač hoteli narediti en velik preobrat, samo potem cel film do preobrata nima več nekega smisla, tako da film pusti slab vtis.

— Virus
14.3. 2005 ob 4:28

mah brezvezn film.kr neki uglavnm...milsš da je stršn,,je pa ubistvu dolgočasn!!!

— bleF
14.3. 2005 ob 12:31

mejhne "nedolzne" deklce u beli spalni srajcki s crnimi laski (you'll die...) a je se komu to znano? =) kr naenkat majo ze usi muviji to not. sam js se ne prtozujm lih kej prevec k priznam d jim vedno rata to zlo scary narest tko d je ucink ubistvu zmer enak grozn. (sam sadako iz ringu-ja se zmer nben ne premaga) mislm d bo filmck kul. parapsihologija je itak del mojga zivlena tko d obozujm (para)psiholoske trilerje. ajdi, lp

— iron_girl
15.3. 2005 ob 20:17

filim je ful,ful kul...

— zala
15.3. 2005 ob 22:34

Film je res dober.Nekaj zacetnih minut je res dolgocasnih.Nato pa se zacne kmalu vse stopnjevati in zmeram bol je strašen.Ko se ga gledal sem na trenutke dobil kar kurjo kozo, kar jo pri redkih filmih z bol strasno vsebino.

— Lenc
16.3. 2005 ob 21:42

dokaj nepričakovan twist ob koncu filma.

— kreutz
16.3. 2005 ob 21:44 zvezdica

Zares fina in živce parajoča srhljivka se po nepotrebnem spremeni v osladen, za lase privleč, zoprn in klišejski tv triler. Hide and Seek se prične obetavno. Sila obetavno. Kot Šesti čut, Vsiljivci, Hipnoza, Identiteta, Skrivnostno okno, Potopljene sence, Kačji pastir in Nezlomljivi. Filmi, ki stavijo na preobrat. Na zaključni šok. Na dejstvo, da gledalca useka kap. Da ne more verjeti kaj se dogaja, kaj je videl in kako dolgo so ga vlekli za nos. Tu imamo psihiatra Roberta DeNira, ki ženo Amy Irving neke noči najde v kadi s prerezanimi žilami. Tu imamo njuno hčerkico Dakoto Fanning, ki nikakor ne more preboleti materine smrti. Tu imamo simpatično hiško na deželi, kjer bosta poskušala najti mir in zaživeti na novo. In jasno, tu imamo gospoda Charlieja, namišljenega prijatelja Dakote Fanning, ki nagaja. Ki je jezen, ki je slabe volje. Ki DeNiru očita, da je kriv za smrt žene. Ki ne dovoli, da bi v hišo prišla nova ženska. 'Tvoja hčerka ima težave. Poskušaj jih rešiti tako, da spoznaš njenega namišljenega prijatelja,' svetuje službena kolegica Famke Janssen, ki se zaveda, da je fiktivni Charlie dekličina druga osebnost. Njena potlačena travma zaradi materine smrti. Njen pobeg iz realnosti. V fantazijski svet. Tja, kjer ni slabih spominov. Toda pozor, Charlie gre predaleč. Tako daleč, da gledalec pomisli, da ni le fikcija nesrečne punčke, marveč kak nezadovoljni duh, ki se pač igra z novimi stanovalci hiše, kjer se je pred davnimi leti recimo zgodila kakšna družinska tragedija. In Charlie ne odneha. Niti takrat, ko brutalno umori mačko in s krvjo na steno napiše, da je to šele začetek. DeNiro se znajde v krizi. V situaciji, ko ne ve komu naj verjame. Ko začne skorajda verjeti, da mu hčerka govori resnico. Da Charlie ni le del njene domišljije. Da gre morda za njunega malce čudnega soseda, ki je pred leti izgubil hčerko. In potem pride preobrat. Srhljivo razkritje, ki vam bo vzelo sapo. Ki vam bo ustavilo srce. Ki vas bo zabodlo v hrbet. Okej, toda kaj, ko se film potem ne konča. Ko gre naprej in se spremeni v že tisočkrat viden kliše, v tretjerazreden tv triler, ki mu bodo nasedli samo tisti, ki niso še nikoli gledali niti enega tretjerazrednega tv trilerja.

— iztok gartner
17.3. 2005 ob 18:50

Ta film je kr ql...če odmislimo nekja komičnih vložkov.verjetno malo zagreni tudi konec ko robert de niro umre...

— damo
18.3. 2005 ob 22:03

..wrednoOO ogŁedA... :D

— XpUnCa
18.3. 2005 ob 23:09

iztok gartner, hvala ker si vsem ze vnaprej povedal celo zgodbo zdaj res ni potrebno da bi ga se drugi sli gledati.. Ja film je res beden..!

— iztok gartner
19.3. 2005 ob 8:31

film bi naj bil full cool zato si je sreden ogleda! |kaj je vseeno koliko si star pa te spustijo noter???|

— unknow
19.3. 2005 ob 8:31

PO MOJEM JE ŠE KAR GROZNO ČEPRAV GA NISEM ŠEL GLEDAT! MENI SE ZDI DA JE BOMBA!!!

— GREGA
19.3. 2005 ob 8:51

Filma si še nisem ogledala, ampak moja prijateljica iz Nove Zelandije, mi je pisala, da je videla dva različna konca. Eden je v stilu "kao" happy enda, drugi pa se konča s tem, da je Emily v enem psihiatričnem zavodu. Pravi, da je drugi konec dosti bolj v stilu kot prvi.

— tina
19.3. 2005 ob 9:42

mislim ful gadan film sm ki ga ne smem gledat ma bo že kko se uredlo

— smalgirl
19.3. 2005 ob 9:56

Ma kdo je pol ta CHARLIE?.hm

— rokko
19.3. 2005 ob 11:26

čista desetka!!! film je vreden ogleda..

— maja
19.3. 2005 ob 12:20

mislim da je zelo vredu grozljivka.napeto je še kr.kaj se mene tiče je zelo COOL film! Dakota fanning je zelo dobra oseba ki se je spoprijateljila s njenim prijateljem charlijem ,ki naj bi bil namišljen oziroma resničem. oglejte si film čimprej.bye-bye

— Ajda
19.3. 2005 ob 13:03 zvezdica

Film je grozljivka in pol!!! Prizori so popolni!!! razplet in ugotovitev kdo je charlie je malo zmeden!! ampak ostali del odtehta to. Film je res vreden ogleda!!! Končno triler ki mu lahko rečeš: TRILER

— Tejcy
19.3. 2005 ob 13:10

super

— tz
19.3. 2005 ob 13:14

jst se dans odpravlam gledat ta film, samo v filmih ne prenašam "nagravžnih prizorov" (vlečenje drobovja iz telesa, špricanje krvi, izmaličena telesa,...) zato me zanima, ali ma ta film veliko takih odsekov? nujno pisite pod komentarje!

— povejte mi
19.3. 2005 ob 13:29

morm rect da je biu film kr uredu.pa not ni ne vem kasnih nagravznih prizorou,tko da brez skrbi...:)))

— taja
19.3. 2005 ob 17:57

ok, kot prvo mi nej kdo lepo prosm razlozi kako lahko kdo na podlagi trailerja oz. reklame rece da je film dobr???In to po vseh u nulo butastih filmih,k so bli v reklami vidt cis hudi...kot drugo,IZTOK GARTNER,res si en navadn smrdo!!!Ce se nisi pokaperu sm gor dejansko hod folk k filma se NI vidu,in ga zanima zgolj tvoje (pa nej bo se tok neumno) mnenje, ne pa celotna vsebina filma!!!Pa se necesa ne razumem,a ste vi sure da ste gledal isti film???en prav velik krvi,full srhljivo,zanimiv obrat, spet drug prav da ni nc strasen in sploh ni podoben trilerju?in pol se nej js na podlagi vasih(govorim le o dolocenih osebah) vrhunsko neumnih komentarjev odlocm ce je film vredn ogleda?hvala lepa za tako pomoc!!!

— am...u don't get it
20.3. 2005 ob 14:08

TO JE TOK HUD FILM, RES CARSKI, DAKOTA JE TALET U NULO. SEJ JE ŽE V TELESNEM ČUVAJU IGRALA, PA MY NAME IS SAM (TUT FUL LEP MUVI.) PA SNEMA S CRUISOM THE WAR OF THE WORLDS,PA ALICO V ČUDEŽNI DEŽELI, POSNELA JW TUD SWEAT HOME ALLABAMA, PA SRHLJIVKO V PASTI S CHARLIZE THERON... HUD FILM, CHARLIE JE PA. NE NOUM PUVEDU. LETS WATCH

— CHARLIE***
21.3. 2005 ob 9:18 zvezdica

Film sem si ogledal in sem bil zelo zelo razočaran.Napovedi in reklame so bile sila zanimive,res sem mislil da bo film podoben Vsiljivcem,ampk že na začetku ni bilo nič zanimivega.Potem se začne zaplet kateri je tudi brezveze,brez prave zgodbe in zapleta,potem sledi konec ki pa ta zelo slab film le še zaključi.Film sem si ogledal s štirimi kolegi,in samo žal mi je ko pomislim,kaj use bi se dalo naresti s temi 4400 tolarji koliko smo odšteli za ta brezveze film.Ne priporočam ogleda!

— Krneki
21.3. 2005 ob 11:43 zvezdica

Če bi filmi dali to kar obljubljajo v trailerjih... Še ena iz serije 'cheap thrills' grozljivk, ki veliko bolj ciljajo na zvočne efekte in hitro montažo v ključnih trenutkih... Pravzaprav bi tukaj moral biti montažer v špici biti naveden pred režiserjem.

— Cucek Mucek
22.3. 2005 ob 11:42

Film je legenda,.ful je dober,...vrei scenarij,..legenda je bla ker sn ga gleala v koloseju,...kajti ni bolšega kina kot kolosej,.vsebina filma rulla,.res je pravi triler,...vsaka čast scenaristu,...in koloseju tui ker je najbolši kino!!

— kAt|kA
22.3. 2005 ob 22:47

prve 3/4 filma kr zanimivo in napeto,zadnja četrtina pravo razočaranje...brezve zen konec!!

— tenisač
23.3. 2005 ob 15:01 zvezdica

Meni je bilm všeč. mogoče se malo strinjam z iztokom glede konca, ampak tudi ta se mi ni zdel tako zelo slab. De niro in tamala sta res fenomenalno odigrala vlogi, in mislm da bo ta film večini gledalcev kar všeč - razen tistim ki hočjo met res nekaj novega, izvirnega, nikdar videnega itd itd itd ampak takih filmou je res zelo zelo malo.

— Lenča
24.3. 2005 ob 9:06

mene je blo pa po pravici povedan...strah :)))

— sanch
24.3. 2005 ob 15:44

jao ka ti iztok gartner cele dneve na teh komentarjih prežviš al kaj?? čist na vsakem filmu maš ene "pametne"!! OoOoOoOo! ok loh nehaš sej so se ti že vsi naveličal vklučno z mano! pa eni k hočjo jet film pa pridejo pogledat komentarje jim ni nujn da takoj že vse zvejo ANE??!!?! itak so pa tole komentarji za film (brez skrbi ne bom vam razkrila vsega - kot "nekateri") - vam lahko povem da tako kot dakota fanning tudi robert deniro oba igrata zlo dobr in mislm da je še kr vredn ogleda. plidni bodte

— Ancy
26.3. 2005 ob 10:05

ful dobri filem

— tinči
26.3. 2005 ob 13:42

FILM BI LAHKO BIL VREDU , ČE NE BI PONAVLJAL ZA DRUGIMI ( ŠE POSEBEJ MODRI ANGEL )

— ALI G
27.3. 2005 ob 20:39

uau!!!ta film je ful hud.pejte ga gledat kr res ni škoda dnarja:)))

— just me
28.3. 2005 ob 13:27 zvezdica

Zelo slab film. Spet eden tistih ameriških zmagovalnih pocukranih koncev. Film bi lahko označili kot dramo in ne kot srhljivko. Poraz!!!

— ektomorf
28.3. 2005 ob 13:30

Ta film je fuldobr.Igralska zasedba pa je tut ful huda.Pejte gledat,sej drgač sploh ni grozen!

— Hudec
28.3. 2005 ob 22:41 zvezdica

daleč najboljši film, ki ga trenutno vrtijo v kinu. boljši od Krog 2. veliko bolj realen in vsaj malo spodbuja človekove možgane. če si ga še niste ogledali , si ga oglejte ob prvi priliki.seveda pa bodo nekateri rekli, da je film brezveze ali kaj podobnega. zanimivo je, da to rečejo samo tisti, ki filma niso najbolje razumeli:)

— sungirl
29.3. 2005 ob 15:03 zvezdica

film ma sicr dobro osnovo tko d film brez konca morm pohvalt. sam konc je pa spet ena zlajnana fora shizofrenikou k se pojavla ze u usakm tretm filmu. film se tko lpo zacne d clouk prcakuje d bo tut konc temu primern in clo neki posebnga sam ocitno nimajo ldje vec domislije. ne vem zakaj je treba use stvari na svetu razlozit s psiholoskega ali znanstvenega vidika..a res nben vec ne vrjame u neki vec, u neke nadnaravne sile in duhove? (za primer uzamte film vsiljivci) uzivite, lp!

— neko
29.3. 2005 ob 16:54

Film je bil totalno kul!!! Edino konec je bil malo čuden!! Drugače pa ob filmu res postaneš malo nervozn ko ne veš kdo je Charlie!!! Ampak bil je svetovn!!!

— _MaLeCkA_
29.3. 2005 ob 17:50

film je toook dobr!tisti k še niste gledal tega filma ga morte nujn!k sm ga šla gledat s tipom sm mu namest da sedim na svojmu sedežu,zlezla u naročje!res je scary pa toook je dobr!prsežm res je megastičn!mjte se pa uživite *cmoka* by by

— hide&seek
29.3. 2005 ob 17:55

ta film je pa res tist k mu loh rečemo srhljivka ampk je res scary pa kr strah ti zleze do kosti!hudo!by

— alicia
29.3. 2005 ob 20:25 zvezdica

Meni je bil film super. Film je 5 - krat boljši od kroga . Pa kar se tiče mene je bil zaključek genialen, vendar seveda ni za tiste, ki ga pač zaradi matere narave ne razumejo

— Click_
30.3. 2005 ob 14:04

DRAGI IZTOK GARTNER!!probaj sam sestavit kaksen komentar ne pa da ga prepisujes iz mladine, kjer so komentarji tvojim zelo identicni!!

— marcel s.
1.4. 2005 ob 10:58

film je ful dobr sam me je pa razočaral k je pršu do konca...in tud ne razumm kuko je loh to charlie.

— nepričakovan konec
2.4. 2005 ob 11:07

jaz ae zdaj ne razumem kdo je chalie? a kdo ve? hehe

— lol
2.4. 2005 ob 22:58 zvezdica

hja, zelo zelo dobr film če odmisleš že stokrtat (ali večkrat) videni konec, ki ne izpolni pričakovanj, ki ji pričakuješ tekom filma. Robert de niro nas tudi tokrat ni razočaral. Dakota Fanning pa glede na njeno starost vlogo igra precizno, dovršeno kot prava zvezda filmografije. da povzamem: konec bi bli lahko boljši pa bi brez težav dobil 10 (vsaj z moje strani)...

— gašper z.
4.4. 2005 ob 18:19 zvezdica

Sungirl,kaj je pa v tem filmu za razumet???tok je bedn da bol ne more bit,sreča usaj da De Niro igra ki je dobr igralec,drugač pa sramota da se ta film vrti v kinu al pa da ga nekateri primerjajo z Vsiljivci,ali pa da mu pravijo triler,grozljivka,sr hljivka ipd.To bi lahko prej bila življenjska zgodba kot pa kej drugega,ker ta zadeva s shizofrenijo se komot zgodi zato ne vem zakaj so vsi navdušeni nad filmom!

— Scorpion
4.4. 2005 ob 19:54

U tole je blo pa kr uredu! U primerjavi z drugimi je biu prou supr!!! No am.uglavn fajn=).

— LYLY
7.4. 2005 ob 16:20

ja usi k praute da je film zakon p to, NIMTE POJMA o filmih in uvrščanja fimov v kategorije! še zmer je krog 1 in 2 bol od tega filma, sploh je pa film ŠESTI ČUT najbolši na svetu in usi k mislte da teli filmi niso dobri, mi lahko pof*e k*!!!

— slimshady
8.4. 2005 ob 14:29

o LYLY a ti je blo ušeč?? no ja men tut.aja sj smo šli skup gledat!! sj res!! a mogoče veš ke je sajmon d hors?

— DANKY
9.4. 2005 ob 15:39 zvezdica

jah kaj nej rečm film je čist hud.igralci so super efekti pravtako.kdor rad gleda hude grozlivke je to prava priložnost

— bojana
11.4. 2005 ob 17:58

jah tko bom reku da tist k prav da je ta film boljsi od kroga res pomoje neve zakaj se v filmu dogaja in jih ne razume sicer je pa tko da vsak ma svoj okus pa priporocam pejte gledat constantina COOL FILM

— skijas
13.4. 2005 ob 14:13

JAS SE FILMA NISEM GLEDAL SAMO MI SVETUJTE KAJ JE BOLSE SKRIVALNICE AL KROG 2 ? HALA?! LP?!

— Z4N
17.4. 2005 ob 16:29

kdor ima rad grozne in strašne filme je ta pravi za njih! bil je GROZEN!!

— nasty
20.4. 2005 ob 13:36 zvezdica

Dokaj zanimiva zamisel ki se na koncu sprevrže v že stokrat prežvečeno foro! Film bo pusti res močen pečat na gledalcih ki si niso ogledali filmov, ki jih je naštel Iztok (zgoraj)! Ocena 2,5

— Boštjan
1.5. 2005 ob 13:59 zvezdica

Film je ful hud!!! vreden ogleda, zelo dobra igralska zasedba, dobri zvočni efekti, okoliščine v katerih se film dogaja, zgodba je tudi zelo dobra, polno takšnih prizorov pri katerih ti spreleti srh, zelo napeta zgodba do konca filma, nikoli ne veš kdaj bo prislo do srhljivega prizora zato te ta film čist napsihira. Vendar mi zgodba na koncu ni bila lih najbolj jasna. Ustvarjalci so hoteli narediti popoln preobrat za 180 stopinj, vendar jim to ni uspelo kaj preveč. Zgodba na koncu je nelogična in čisto brez smisla drugače pa mi je bil film vseeno zelo dober. Moja ocena je 7/10

— gangsta
1.5. 2005 ob 18:45

Film pravzaprav sploh ni grozljiv. Trikrat sem se ustrašla, ker nisem nič pričakovala, pa naenkrat BUM! Saj ni tako slab, ampak sem pričakovala da bo to kot neka grozljivka.

— kr ena
14.5. 2005 ob 16:31 zvezdica

za use k praute da je bedn konc: ZAKON KONC JE!!! IZVIRN , NEPRIČAKOVAN (MOGOČE NE GLIH SVETOVNO IZPELAN AMPAK JE DOBR). mene je konc presenetu (+) ker NI klišejski ampak dobr in ne velikokrat uporablen! u bistvu loh rečem da je to eden najboljših koncev kar sem jih gledala!! ker mene pr filmih ponavad zanima konc, mi je biu ta res ušeč. kul konc je bil tut pr vsiljivcih.

— maya
4.6. 2005 ob 20:12

Ta film je the best stoletja

— lyra
12.6. 2005 ob 12:27

dakota fanning je ful dobr udigrala... no ne vem no... men se je zdeu film res fajn... ni biu tak neresničn... ful dobri pusnetki... no use je blo res najhuj... mejte se=)

— cv3k1ca=)
29.10. 2005 ob 21:03

Vav! res kul fil! vreden ogleda! polno srhljivih dogodkov, psihološkega pritiska na gledalca. mislim da film ni slab. pravzaprav nasprotno! zaključek je pravzaprav najgrozljivejši posnetek v filmu! sploh se ne strinjam z iztokom! vav! odlična igra dakote fanning in legendarnega de nira odtehta vse slabosti filma(ki jih skoraj ni)! Ocena: 5!

— dejan
29.1. 2006 ob 13:36

ja men je biu zakon sam konec se bedno razplete drugač scene u filmu so pa zakon.

— t.h.girl
8.3. 2006 ob 15:56

Splača se ga pogledat, ampak še boljši je pa film Haute tension (res da je francoska, ampak res grozljiva).Priporoča m.

— žiža
26.3. 2006 ob 22:01

jas sn gledo na dvd ji toto grozljivko in je zelo grozljiva.bol grozljive še nisn vio res dejte še vi malo pokomentirajte!!!

— Dejko_boy
11.6. 2006 ob 15:41

ma kr nekj. v pizdi film.. še posebje konec.. kdo je čarli. ? igralci so dobri sam razplet ja pa čudn za pop.

— jure
17.3. 2007 ob 9:40 zvezdica

Dobr zato kr do konca filma ne veš točno zakaj se gre. Dobra igralska zasedba...še boljša zgodba. Mu paše zvrst trilerja. =)

— Samy
28.5. 2007 ob 15:52 zvezdica

Film sem si ogledala pred kratki in je pustil velik pečat. Robert De Niro in prisrčna punčka (ki smo je vajeni v komedijah - Dekleta z visoke družbe, Mealnie se poroči, itd.) Dakota Fanning vam bosta pričarala grozljivo vzdušje in napetost vse do nerazumljivega konca. Ko Davidu umre žena se z Emily preselita v majhno mestece, kjer se v zraku nekaj dogaja. Ali ima Emily res psihične težave zaradi smrti mame, ali pa je Charly živo bitje, brez kakršnega koli usmiljenja. Ura je 2:06, prizor zabave, za vrati pa strašanska svetloba sveč in krvavi strahotni napisi. Konca sicer ne razumem, zakaj je Charly enak kot njen oče, oziroma - je to njen oče?

— ocenjevalka
17.11. 2007 ob 15:41

ta film je zakon!!!!

— ana
2.1. 2008 ob 15:36

men je bil vreji

— ninika
8.11. 2009 ob 0:31

zlo dobr film

— dina
2.12. 2009 ob 19:56 zvezdica

Zares fina in živce parajoča srhljivka se po nepotrebnem spremeni v osladen, za lase privleč, zoprn in klišejski tv triler. Hide and Seek se prične obetavno. Sila obetavno. Kot Šesti čut, Vsiljivci, Hipnoza, Identiteta, Skrivnostno okno, Potopljene sence, Kačji pastir in Nezlomljivi. Filmi, ki stavijo na preobrat. Na zaključni šok. Na dejstvo, da gledalca useka kap. Da ne more verjeti kaj se dogaja, kaj je videl in kako dolgo so ga vlekli za nos. Tu imamo psihiatra Roberta DeNira, ki ženo Amy Irving neke noči najde v kadi s prerezanimi žilami. Tu imamo njuno hčerkico Dakoto Fanning, ki nikakor ne more preboleti materine smrti. Tu imamo simpatično hiško na deželi, kjer bosta poskušala najti mir in zaživeti na novo. In jasno, tu imamo gospoda Charlieja, namišljenega prijatelja Dakote Fanning, ki nagaja. Ki je jezen, ki je slabe volje. Ki DeNiru očita, da je kriv za smrt žene. Ki ne dovoli, da bi v hišo prišla nova ženska. 'Tvoja hčerka ima težave. Poskušaj jih rešiti tako, da spoznaš njenega namišljenega prijatelja,' svetuje službena kolegica Famke Janssen, ki se zaveda, da je fiktivni Charlie dekličina druga osebnost. Njena potlačena travma zaradi materine smrti. Njen pobeg iz realnosti. V fantazijski svet. Tja, kjer ni slabih spominov. Toda pozor, Charlie gre predaleč. Tako daleč, da gledalec pomisli, da ni le fikcija nesrečne punčke, marveč kak nezadovoljni duh, ki se pač igra z novimi stanovalci hiše, kjer se je pred davnimi leti recimo zgodila kakšna družinska tragedija. In Charlie ne odneha. Niti takrat, ko brutalno umori mačko in s krvjo na steno napiše, da je to šele začetek. DeNiro se znajde v krizi. V situaciji, ko ne ve komu naj verjame. Ko začne skorajda verjeti, da mu hčerka govori resnico. Da Charlie ni le del njene domišljije. Da gre morda za njunega malce čudnega soseda, ki je pred leti izgubil hčerko. In potem pride preobrat. Srhljivo razkritje, ki vam bo vzelo sapo. Ki vam bo ustavilo srce. Ki vas bo zabodlo v hrbet. Okej, toda kaj, ko se film potem ne konča. Ko gre naprej in se spremeni v že tisočkrat viden kliše, v tretjerazreden tv triler, ki mu bodo nasedli samo tisti, ki niso še nikoli gledali niti enega tretjerazrednega tv trilerja.
film je naii naii bolši<3

— dinchy
2.12. 2009 ob 19:58

film je naii naii bolši<3
zlo rada ga gledam.
tudi če je ura 12zvečer ga gledam
nai nai bolši film na svetu<3

— dina
27.10. 2013 ob 20:17

o bath naj tu men ured film

— kaj vas briga
3.2. 2014 ob 14:22

film je ful cool res morm rect splaca se ga ogledat ni nc grozn ane ful je dobr ze zarad samga zvoka pa tamala tut ful dobr igra res dobr . oglejte si

— khfjkf

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.