Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Srečnež Slevin

kriminalna drama
Napačen čas. Napačen kraj. Napačna številka.
Na sporedu od: 11.5.2006, Kolosej Ljubljana
1.6.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 49min / 109min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Jason Smilovic
Režija: Paul McGuigan
Sreča je opoteča, kar spozna tudi naivni Slevin, ki zaradi zamenjave pristane sredi mafijske vojne med Šefom in Rabinom. Dogodke dodatno zapleteta poklicni morilec Goodkat in detektiv Brikowski, Slevinu pa skuša pomagati le prijazna soseda Lindsey, ki jo nevarnost nenavadno privlači. V glavnih vlogah nastopajo Josh Hartnett, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Bruce Willis, Stanley Tucci in Lucy Liu.

O zgodbi

Srečnež Slevin je domiseln triler, ki se prebija po zvitih poteh mračnega sveta zločina in smrtonosnega maščevanja, kjer ni nič tako, kot je videti. Po težavah, ki jih ima v Los Angelesu, se Slevin preseli v New York v izposojeno stanovanje, ki je vzrok vseh njegovih težav z newyorškim podzemljem.

O produkciji

Idejo o filmu je scenarist Jason Smilovic pestoval vse od leta 1997. Ta je zrasla v mračen triler s presenteljivimi preobrati in močnimi liki, ki presega meje žanra. Snemali so predvsem v Montrealu, kjer so snemali tri mesece, dodatno pa še teden dni v New Yorku in teden dni v Torontu.

O igralcih

Josh Hartnett (Slevin) je nase prvič opozoril v TV seriji Cracker, prvo filmsko vlogo pa je dobil v filmu Halloween: H2O. V svojo filmsko biografijo je vpisal filme Tha Faculty, The Virgin Suicides, O, Pearl Harbor, Black Hawk Down, Wicker Park, 40 Days and 40 Nights in še številne druge.

Bruce Willis (Goodkat) je zvezdnik velikega formata, ki se je med drugim pojavil v filmih The Sixth Sense, filmski seriji Die Hard, In Country, Look Who's Talking, Look Who's Talking Too, Bonfire of the Vanities, Hudson Hawk in številnih drugih.

Morgan Freeman (Šef) je ob cvetoči gledališki karieri tudi uspešen in nagrajevan filmski zvezdnik, ki si med uspehe lahko zapiše filme Driving Miss Daisy, Million Dolar Baby, Unleashed, Batman Returns, Edison in številne druge, uspešno pa tudi režira, med drugim film Bopha!

Sir Ben Kingsley (Rabin) je svetovno javnost prvič opozoril nase s filmom Gandhi, za vlogo katerega je bil nagrajen z oskarjem za najboljšega igralca. Potem je nastopil v odličnih filmih kot so Bugsy, Schindler's List, Sexy Beast, Life as a House in številnih drugih.

Lucy Liu (Lindsey) je svet opazil v obeh filmih Charlie's Angels. Uspešno je nadaljevala v filmih Kill Bill I, II in drugih, nepozabna pa je ostala po vlogi v priljubljeni TV seriji Ally McBeal.

O ustvarjalcih

Paul McGuigan (režiser) je bil najprej uspešen fotograf v Glasgowu, preden se je lotil TV reklam in dokumentarcev. Svoj nagrajeni kratki film Tha Granton Star Cause je razširil v trilogijo po zgodbah avtorja Trainspottinga Irvina Welsha in iz tega je nastal njegov prvi celovečerec The Acid House. Potem je režiral sporni film Gangster No.1 ter nadaljeval z The Reckoning in Wicker Park.

Peter Sova (direktor fotografije) je posnel med drugim Gangster No. 1, Reckoning, Wicker Park, Short Eyes, Diner, Tin Men, Good Morning Vietnam, The Feast of July, Donnie Brasco in druge.

Komentarji

28.4. 2006 ob 13:44

Ta film je res vreden ogleda. Na zacetku sicer malo krut ampak se kar hitro razvije in do konca nisi preprican kaj se dogaja ;)) Cista 10-ka!!!

— Kr Ena
11.5. 2006 ob 7:22 zvezdica

Film vreden ogleda! Domišljen scenarij in dobra igralska zasedba sta jamstvo, da ne boste razočarani po ogledu filma.

— Miha
13.5. 2006 ob 20:35

Tale film je še ena post-Tarantinovska oslarija na kubik. Keep your money, honey!

— škoda časa in...
17.5. 2006 ob 21:29

Filma si še nisem ogledala ampak, tisti ki so ga gledali so rekli da je zelo dober in da ga priporočajo,pravtako po reklami izgleda zanimiv. Najverjetneje si ga bom tudi sama ogledala !

— mateja
19.5. 2006 ob 17:21 zvezdica

Šund. Lucky Number Slevin se prične kot še ena bleda kopija Šunda. Kot še eden izmed tistih številnih filmov, ki ne znajo razmišljati s svojo glavo in svoja jajca izgubijo med kolesjem kopirnega stroja. Toda potem se zgodi čudež. Zgodi se nov film. Film, ki elegantno, spretno, samozavestno in energično obrača klišeje, dialoge in preobrate. Tako zelo elegantno, spretno, samozavestno in energično, da splava nad gladino in zaplava tako kot je treba. Josh Hartnett je Slevin Kelevera, mladenič, ki se ob napačnem času znajde na napačnem kraju in pade med dve sovražni mafijski družini. Na eni strani je The Boss (Morgan Freeman), ki zahteva umor. Na drugi pa The Rabbi (Ben Kingsley), ki zahteva denar. Zmedeni Slevin, ki ga boksajo, mu lomijo nos, prevažajo in zajebavajo, seveda nima pojma kaj se dogaja. Še posebej, ko na sceno vkoraka tudi sila skrivnostni plačani morilec Goodkat (Bruce Willis) in ko mu v objem pade nič manj skrivnostna patologinja Lindsey (Lucy Liu). Zelo dober film, ki nima prav nobenih težav z zelo podobnimi predhodniki.

— iztok gartner
21.5. 2006 ob 12:39

film je mal hecn.. za pogledat, ampak nic posebnega

— joli
21.5. 2006 ob 22:43

čist zakon film

— d.d.
22.5. 2006 ob 20:30 zvezdica

Film me je presenetil predvsem s svojimi komičnimi vložki, ki so sorodni kultnemu Pulp Fiction-u (Šunt). Nasplošno priporočam tistim, ki črno komerijo dojemajo kot komedijo in ne dramo.

— David
29.6. 2006 ob 21:50

Men osebni je film zakon, svaka čast unmu k si je scenari zmislu k je use tko zapleteno :-)

— slimshady
13.8. 2006 ob 19:14 zvezdica

film je zakon, josh hartnett je pa itak srček.js mam itak rada take filme ki se čis zapletejo in je na koncu čis nekdo drug kriv za vse. no tak je ta film, sam še zlo smešn.res je neki ful dobrih scen pa to, men je bil res ful ušeč in ga priporočam vsem ki bi rad mel en zabavno-akcijski dan.UŽIVAJTE SEVEDA

— romana
16.8. 2008 ob 2:00

Josh Hartnett največji srček =P film je pa tut dobeer

— josh's girl

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.