Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Srečkolov

komedija
Na sporedu od: 29.12.2005, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2005
Država: FR Jugoslavija
Scenarij: Voja Žanetić, Milorad Milinković
Srećko redno igra loto, vedno z enako kombinacijo in nekega dne se mu sreča zares nasmehne. Zadetek je vreden več milijonov evrov, toda po spletu nesrečnih okoliščin srečka pristane v rokah lastnikov lokalnega bara, ki se jima niti najmanj ne sanja, kaj naj storita. Da bi si zbistrila misli, se odločita odpotovati na Krf, toda nista edina, ki bi se rada dokopala do bogastva!

Zgodba

Film Srečkolov (Potera Sreć(k)om) spremlja usodo Srečka, ki je na LOTU zadel 4.000.000 evrov. Vanj je zaljubljena Višnja, prodajalka loterijskih srečk. Od trenutka, ko je v kiosku vplačal srečko in obkrožil sedem dobitnih številk, se njegovo življenje povsem spremeni. Zaradi spleta okoliščin pride dobitna srečka v roke Žiletu in Saletu, ki sta lastnika lokala v soseski. Nepripravljena na tolikšno vsoto denarja s srečko odideta na Krf v upanju, da bosta na grškem otoku dobila poslovni navdih. Proti Krfu se za dobitno srečko odpravita tudi dva beograjska »kontroverzna poslovneža« ...

Od tega trenutka gostilničarja, mafijca, policaji in nekateri fini ljudje ... iščejo isto stvar – premijo.

O filmu

Aprila leta 2005 je bila izžrebana največja premija v igri na srečo LOTO v naši deželi v zadnjih 50 letih. To je navdihnilo scenarista Voja Žanetića, da je že junija dokončal scenarij za film, nato so se takoj lotili realizacije te komedije. Režiral jo je Milorad Milinković, ki je hkrati tudi koscenarist filma. Film so snemali od 16. junija do 18. julija na privlačnih lokacijah v Srbiji pa tudi na grškem otoku Krfu, zaradi česar je poseben – gre namreč za prvi srbski filmski projekt, posnet v tujini po 10 letih. SREČKOLOV na šarmanten način odraža optimizem, duhovni spoj ter vedrino srbskega in grškega naroda.

Igralska zasedba

Gordan Kičić

Rojen je bil leta 1977 v Beogradu, kjer diplomiral iz igre na fakulteti dramskih umetnosti. Igral je v naslednjih filmih: Do kosti, Nebeška vaba, Dorćol Menhetn, Vojna v živo, Kolesje, Ona ima rada Zvezdo, Labirint ... V gledališču je ustvaril opažene vloge v predstavah Ljubezensko pismo, Pravljica o cesarju in slavčku ... Živi in dela v Beogradu.

Katarina Radivojević

Rojena je bila leta 1979 v Beogradu. Že pri 11 letih je dobila prvo vlogo v filmu Policaj s Petelinjega brda, po katerem je bila kasneje narejena TV-serija, ki so jo predvajali dve leti. Končala je fakulteto za dramske umetnosti v Beogradu. Z vlogami v filmih Labirint, Zona Zamfirova, Rop tretjega rajha je postala ena najbolj znanih mladih igralk. Igrala je tudi v filmu grško-nemške koprodukcije Umri boljši, umri poslednji grškega režiserja Vasilisa Bluimisa. V gledališču je igrala v predstavah Komendijanti in Dva viteza iz Verone. Posnela je tudi TV-oddaje Lola in Klasa 2002 ter nastopila v oglasih za šampon ”Pantene” in mineralno vodo ”Duboka”.

Slobodan Boda Ninković

Rodil se je leta 1956 v Smederevu. Končal je fakulteto dramskih umetnosti v Beogradu. Od leta 1995 je stalni član in prvak Jugoslovanskega dramskega gledališča, kjer je igral v naslednjih predstavah: Šentjernejska noč, Lažni car Šćepan mali, Troilo in Kresida, Sod smodnika, Nadevane bučke, Supermarket, Galeb, Molier – drugo življenje. Gostoval je tudi v drugih gledališčih, kjer je od leta 1986 do danes sodeloval v skoraj petdesetih premierah, in sicer v: Zloglasna družina, Dolgo potovanje v Jevropu, Sveti Jurij ubija zmaja, Mandragola, Lahki komad… Ustvaril je opazne vloge v 24 filmih: Brata po materi, Mi nismo angeli, Mrtev hladen, Made in YU (švedska produkcija) ter drugih. Nastopil je tudi v TV-serijah Vuk Karadžić, Ljubo doma, Srečni ljudje, Lirika in Kazenski prostor.

Dragoljub Ljubičić Mićko

Rojen je bil leta 1962 v Beogradu. Študiral je na pravni fakulteti v Beogradu, vzporedno pa se je ukvarjal z marketingom, s scenskim delom in z glasbo. Med letoma 1982 in 1985 se je ukvarjal z glasbo v skupinah Petar i zli vuci in Kapetan Belkanto, od leta 1984 pa je igralec in koscenarist v Indexovem radijskem gledališču. Leta 1985 je bil eden od ustanoviteljev, potem pa še direktor oglaševalske agencije “Tim talentov“. Na Radiu Pingvin je imel avtorsko oddajo Kompleksna osebnost – Karabaćo Baćardi. Igral je naslovno vlogo v filmu Tito drugič med Srbi v režiji Želimirja Žilnika. Napisal je knjigo Nacionalni park Srbija.

Dragan Bjelogrlić

Rodil se je leta 1963 v Opovem. Dragan Bjelogrlić je na filmskem platnu prisoten večji del svojega življenja. Pred kamere je stopil pri 15 letih in od tedaj odigral številne vloge. Brata po materi, Kako je propadel rokenrol, Pozabljeni, Črni bombnik, Balkanska pravila, Nebeška vaba, Nataša so filmi, po katerih se ga spominja domače občinstvo. V zadnjih letih se je Dragan Bjelogrlić preizkusil tudi v vlogi producenta. Njegov prvenec Lepe vasi lepo gorijo si je ogledalo 800.000 ljudi, film pa je dobil tudi številne nagrade na mednarodnih festivalih. Tudi naslednja dva, Rane in Vojna v živo, sta ustvarila velik finančni uspeh ter navdušila festivalske žirije. Njegov poslednji producentski podvig, črna komedija Miloša Radovića Mali svet, je že dobil posebno nagrado žirije filmskega festivala v Sarajevu in nagrado festivala v Novem Sadu. Čeprav je uspešen na obeh področjih, Dragan Bjelogrlić pravi, da je predvsem igralec.

Nikola Vujović

Rojen je bil leta 1979 v Valjevu in, kot večina njegovih kolegov, ni niti sanjal, da bo v prvem poskusu sprejet na fakulteto dramskih umetnosti. To pa se je vendarle zgodilo in pred kratkim je diplomiral v razredu Vladimira Jevtovića. Dobil je priložnost zaigrati ob starostah domačega gledališča v predstavah Čevlji iz kengurujeve kože, Mala ljubezen zame ali česa se boji Vincent Price, Rože zla, Beneški trgovec... Imel je majhno, toda opaženo vlogo v TV- seriji Kazenski prostor. V novem filmu Raša Andrića Ko bom velik, bom kenguru igra Duleta, mladeniča iz Voždovca.

Milena Pavlović

Rojena je bila leta 1972 v Beogradu, kjer je končala fakulteto dramskih umetnosti. Je vsestranska igralka, v karieri katere so enakovredno zastopani gledališče, film in televizija. Igrala je v filmskih komedijah Srđana Dragojevića Mi nismo angeli (I. in II. del) ter v filmih Lepe vasi lepo gorijo, Paket aranžma, Podzemlje, Dezerter in Država mrtvih. Je stalna članica Beograjskega dramskega gledališča. Predstave, v katerih je nastopila: Človek, zver in vrlina, Čas čudežev, Mišnica, Zaupno, Arzenik in stare čipke, Rodoljubci, Privatna življenja itn. Igrala je tudi v televizijskih dramah Ivan, Vlomilec in Dekle s svetilko. Kot hči slavnega režiserja se je tudi Milena preizkusila v tem poslu in režirala tri predstave: Gospodična Julija, Pianist in Trije.

Srđan Todorović

Rojen je bil v Beogradu leta 1965. Končal je igro na fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. Nekaj časa se je vzporedno ukvarjal z igro in glasbo (kot bobnar v znanih beograjskih bendih Disciplina Kičme in EKV). Je eden najbolj iskanih beograjskih mladih igralcev. Igral je v znanih filmih, kot so: Je ljubezen, ni ljubezni, Bal na vodi, Zgodilo se je na današnji dan, Oktoberfest, Že videno, Pozabljeni, Kako je propadel rokenrol, Mala, Črni bombnik, Mi nismo angeli,Podzemlje, Trije poletni dnevi, Črna mačka, beli mačkon, Tri palme za dve barabi in ribico, Absolutnih 100, Mrtev hladen…

Srđan Miletić

Rojen je bil v Beogradu leta 1968. Diplomiral je na fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. Je stalni član ansambla gledališča Atelje 212. Nastopil je v predstavah Valjevska bolnišnica, Kolubarska bitka, V iskanju Marcela Prousta, Kabaret JDP-ja, Kruh in sol, Veter bo ponehal , Plešasta pevka,Novi svetovni red, Bilo je nekoč v Beogradu, Lovec na jelene, Kneginja Follies Bergera, Čas čudežev in drugih. Ustvaril je vloge v filmih Rezervni častnik, Sence spominov, Ko bom velik, bom kenguru. Igral je tudi v TV-serijah Tovarišica ministrica, Kazenski prostor, Nikoli oprosti, Mile proti tranziciji, Črni Gruja. Več let je že voditelj in avtor oddaj na radiu B92.

Dragan Nikolić

Rodil se je v Beogradu leta 1943. Je absolvent beograjske akademije za gledališče, film, radio in televizijo. Filmsko kariero je začel z glavno vlogo v filmu Ko bom mrtev in bel, za katero je bil nagrajen na festivalu v Puli leta 1968. Igralsko dozorevanje z vrsto uspešnih kreacij likov iz svoje generacije mu je prineslo oktobrsko nagrado mesta Beograda za vlogo v filmu Življenje je lepo. Glavne in večje vloge je ustvaril v več kot tridesetih filmih: Horoskop, Bube v glavi, Vloga moje družine v svetovni revoluciji, Mlad in zdrav kot roža , Hrbtenica, Nacionalna klasa, Kdo neki tam poje, Banović Strahinja – zlata arena v Puli, Nekaj vmes, Balkan expres ... Igral je tudi v televizijskih filmih Odpisani in Vrnitev odpisanih. Kot član Beograjskega dramskega gledališča in Ateljeja 212 igra v dramah Na dnu in Mojster in Margareta.

Avtorji

Voja Žanetić (scenarist)

Rojen je bil 3.11.1963 v Beogradu. Študiral je na filozofski fakulteti v Beogradu. Napisal je scenarije za predstave Indexovega radijskega gledališča Vzhodno od Rajha, Tam daleč je sonce (z Dragoljubom S. Ljubičićem), Brat in mir, Svet ali nič (z Dragoljubom S. Ljubičićem), Poslovilni koncert (z Dragoljubom S. Ljubičićem). Pisal je kolumne v časopisih Dnevni Telegraf, Evropljanin in Nin. Je tudi avtor knjige otroških pripovedi Bitja, o katerih malo vemo. Dobil je nagradi “Branko Ćopić” za satiro in Nevenovo nagrado za otroško književnost. Od leta 1992 se ukvarja z oglaševanjem v agencijah Saatchi & Saatchi in Ogylvi & Mother. Bil je tudi oglaševalski svetovalec BKTV I Hemofarma. Od leta 1997 je lastnik je zasebnega kreativnega studia. Je solastnik in direktor oglaševalske agencije MOZAIK. Dobil je nagrade za oglaševanje zlati zmagovalec festivala v Firencah leta 1993, zlati boben v Portorožu leta 1994 in zlata vrtnica v Montrealu leta 1994.

Milorad Milinković (režiser in scenarist)

Rojen je bil leta 1965 v Beogradu. Diplomiral je na akademiji umetnosti v Novem Sadu, na oddelku za režijo. Študentski filmi: Podzemlje, Odhod in Kakšna mladina!. Diplomski film Satan Panonskije dosegel velik uspeh in je bil kot edini film iz bivše Jugoslavije povabljen na bienale v Barceloni. Režiral je tudi več kratkih filmov. Mrtev hladen je njegov prvi celovečerni igrani film. Režiral je TV-serije Rok dezerterji, Rokumenti, Paralelni svetovi, Kazenski prostor (dokumentarna serija), Črni Gruja, Mrtev hladen in TV-dramo Balkanske impresije kot tudi serijo o rock skupini Zabranjeno pušenje. Režiral je naslednje gledališke predstave: Happy night, Beograjske zgodbe, Bilo je nekoč v Beogradu, Zigi, zvezdni prahin Ljubimec. Tudi več kot 100 videospotov je delo njegove režije, saj je eden najbolj cenjenih režiserjev na tem področju.

Komentarji

10.12. 2005 ob 16:40

Film je režiral NOREC! :D

— norec...
30.12. 2005 ob 13:56

to je ful smešn film .splača se ga gledat edino kar mi ni blo všeč je blo to da se vmes neka ženska(napovaedovalk a) na ladji stalno vmešava v film. moja ocena:9/10

— srečko
30.12. 2005 ob 16:04

Moram reč da boljšega filma še nism gledala.poglejte ga no pol pa šele dajite komentarje.tko, hm.

— masha
4.1. 2006 ob 8:36

...smejali smo se do solz.Res NORO NORO !!!

— pridigar
4.1. 2006 ob 14:22 zvezdica

Film je spodobno razvedrilo,ni pa ravno za pokat od smeha no.Saj sem ravno premisljevala ko se sedela v dvorani in so se ljudje ob vsaki balkanski kletvici smejali,kot bi videli kako dobro foro.V real lifu se zgrazajo,na platnu jim je pa smesno.Drugace pa film ocenim povprecna komedija z parimi dobromi forami,to je pa tudi vse.Ne pricakujte prevec,da neboste razocarani.Lp.

— klavdja
5.1. 2006 ob 22:11

film šli gledat ćis na slepo, tko pać s frendi ys sm crkvala od smeha,ok naybrž bl zto k sm mela hudo družbo in ne tok zard vsebine,film ni glih za une globokomiselne in blazno inteligntne=P(brezam ere) pać ćis na light d se mau narežiš,just go with the flow=P papa mwa**

— *luvt3hno*
8.1. 2006 ob 10:45 zvezdica

Res sem šel mogoče z preveč pričakovanjem gledat ta film, ker mi je srbski humor pri srcu, toda med tem filmom sem ene trikrat skoraj zaspal. vseh dobrih for je za 5 minut ostalo pa je kr neki. Res bom moral drugič malo bolj pogledati ocene in za srbski film se ne bom odločil kar takoj!

— joze
8.1. 2006 ob 14:55

dej no ja ,saj nis resna,film je spica,tak zivljenski ,to se lahko vsakmu od nas zgodi,pa se povrh nasmejes se ,saj balkanci jedino znajo dobro komedio narest,kdaj je ker slovenski film tko folk nasmeju,kdaj,nikol

— lazo
11.1. 2006 ob 12:30

film je totalno bedn!!

— šit ej...
31.1. 2009 ob 0:00

tk je to

— tktk

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.