Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Srečen smrtni dan 2

srhljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 14.2.2019, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Christopher Landon
Študentka Tree Gelbman (Jessica Roth) je v prvem delu umrla kar enajstkrat, da je uspela ugotoviti, kdo je njen morilec, ki jo je preganjal na njen rojstni dan. In ko je že mislila, da ni več ujeta v časovni zanki in da je zaživela boljše življenje, znova začne podoživljati grozeč dan, ki ga je že večkrat preživljala. A tokrat je vse drugače, saj so se v časovno zanko ujeli tudi njeni prijatelji. Če jih bo hotela rešiti, bo znova morala umirati. Obenem pa bo skušala raziskati, zakaj se je dejansko ustavila v času.

V drugem delu se vrača ista igralska zasedba – študentko bo znova upodobila mlada igralka Jessica Rothe. Novo poglavje zgodbe je znova režiral in napisal scenarij Christopher Landon, kot producent pa se vrača tudi znani mojster srhljivk Jason Blum (Razcepljen, Zbeži!, Noč čarovnic, Resnica ali izziv, serija filmov Očiščenje).

O ZGODBI:

Potem ko je študentka Tree Gelbman (Jessica Roth) v prvem delu uspela ugotoviti, kdo je njen morilec (umrla je namreč kar enajstkrat) in se rešiti iz časovne zanke, v katero je bila ujeta, se njeno življenje vrne nazaj na stare tirnice. Prične razmerje s Carterjem (Israel Broussard), a kmalu znova začne podoživljati grozeč dan, ki ga je že večkrat preživljala. Tokrat pa je vse drugače, saj so se v časovno zanko ujeli tudi njeni prijatelji. Če jih bo hotela rešiti pred morilcem z masko, bo znova in znova morala umirati. Obenem pa bo skušala raziskati, zakaj se je znova in sploh ustavila v času.

 Med raziskovanjem časovne zanke pa bo Tree naletela na nepričakovan zaplet, skušala bo priti do logičnih odgovorov, zakaj se to sploh dogaja in bila pred veliko odločitvijo, ki bo za vselej spremenila njeno prihodnost.

ZANIMIVOSTI:

  • Sprva režiser in scenarist Christopher Landon ni razmišljal o nadaljevanju, ko pa je bil prvi del filma v postprodukciji, je prišel na izvrstno idejo, kako nadaljevati študentkino zgodbo, saj je imela v svojem življenju še nedokončane posle. In v multidimenzionalnem svetu, kjer je vse enako, a hkrati različno, je bilo vse mogoče. Po prvem delu je bilo veliko govora o tem, zakaj je do časovne zanke sploh prišlo in vsak si jo je razlagal po svoje, zato se je režiserju ponudila priložnost, da objasni tudi to.
  • Gre za šesto sodelovanje med režiserjem Landonom in Jasonom Blumom in njegovo produkcijsko hišo Blumhouse Productions. Ko je Blum prebral scenarij za drugi del, je v trenutku privolil v sodelovanje in bil navdušen, kako je Landon lahko razširil zgodbo in obdržal tanko črto med komedijo in grozljivko.
  • V drugem delu Tree pade z devetnadstropne zgradbe. V omenjenem prizoru je nastopila njena dvojnica Kelly Phelan, saj si glavna igralka Jessica Rothe tega ne bi upala, in bi ji, po njenih besedah, zagotovo ušlo v spodnjice.

Komentarji

28.12. 2018 ob 0:06

OMG!!!
KOMI ČAKAM!!!
LEGENDAREREN FILM!!

— Pač en
13.1. 2019 ob 20:14

Komi cakam

— Marko
7.3. 2019 ob 11:02

navadn film nc posebnga

— majjm

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.