Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Zadet

drama
Na sporedu od: 15.1.2004, Kolosej Ljubljana
1h 46min / 106min
Leto: 2002
Država: ZDA, Švedska
Scenarij: Creighton Vero, Will De Los Santos
Režija: Jonas Akerlund
Svet kokainskih odvisnikov v ameriškem kotlu. Skupaj v filmu Mickey Rourke, Debbie "Blondie" Harry, John Leguizamo in kopica ameriških nič-več-najstnikov. Zadet nam kaže odvisnost "od znotraj", pelje nas skozi labirint kokaina in nas spusti po divjem toboganu adrenalinskih občutkov.

Ko potegneš še eno črtico...

Svet kokainskih odvisnikov v ameriškem kotlu. Skupaj v filmu Mickey Rourke, Debbie "Blondie" Harry, John Leguizamo in kopica ameriških nič-več-najstnikov. Zadet ne pridiga, ne svetuje in ne pametuje. Zadet nam kaže odvisnost "od znotraj", pelje nas skozi labirint kokaina in nas spusti po divjem toboganu adrenalinskih občutkov. Ko iz igranega filma preide v domišljijski svet animiranega vemo, da smo spet "high".

Spoznali bomo malega lokalnega dilerja Spider Mikea, prelestno narkomansko lepotico Nikki, destilatorja Kuharja "The Cook-a", zadetka Rossa ter njihove naključne in mimobežne znance iz življenja vsakodnevnega zadevanja. Ross je pripravljen narediti marsikaj za nekaj gramov, Spider Mike je samo za noževo konico stran od tega, da se mu povsem utrga, Nikki ima svojega Cooka in Cook ima svoj kemijski laboratorij. Nobeden pa nima življenja, vsi imajo samo životarjenje.

Boste šokirani? Vas bo pretreslo? Najbolj verjetno, vendar to ni fikcija, to je realnost ameriškega vsakdana z zahodne obale. Bo kmalu tudi pri nas tako? Ni rečeno, da ne. Pripravite se!

Ekipa

Mickey Rourke

Bivši boksar in telesni stražar je zaslovel ob bokih Kim Basinger v kultnem erotičnem trilerju Devet tednov in pol. Pred in po tem ni posnel prav opaznega filma, večinoma je polnil stolpce opravljivih časopisov s svojimi pijanskimi in pretepaškimi eskapadami. Kadar je pod pravo dozo z veseljem pokaže svojo zobno protezo. Za nekatere še vedno eden najbolj seksi moških na svetu.

John Leguizamo

Na seznamu svojih vlog ima približno 50 naslovov. Omenili bi vsaj Carlito's way in Romeo&Juliet.

Debbie Harry

Ikona punka, pevka skupine Blondie, ki je imela koncert tudi v Ljubljani, je tudi igralka, saj je nastopila v več kot 30-tih filmih.

Brittany Murphy

Z Eminemom se je pojavila v filmu 8 milj.

Jason Schwartzmann

Letos smo ga pri nas videli v Slackers/Plonkarjih.

Eric Roberts

Veliko vlog v zadnjih letih, večinoma negativcev. Spomnili se ga boste kot gangsterska moža Kim Basinger v Final Analysis.

Glasbo za film Zadet je napisal Nikki Sixx (Mötley Crüe).

Komentarji

15.1. 2006 ob 18:21

v tem filmu niso jemali kokaina, temveč speed v kristalih. to bi morali vedeti, zanima pa me kdo je to napisal, saj verjetno nima pojma o drogah.

— misko
10.3. 2010 ob 0:30

kako delajo boli nih qankije

— ebaton

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.