Kolosej
Film distribucije Slovenski filmski center

(FSF 2020) Sprašujem se, kdaj me boš pogrešala

komedija
Na sporedu od: 7.10.2020, Kino Komuna
1h 28min / 88min
Leto: 2019
Država: Italija, Slovenija
Scenarij: Francesco Fei, Luca Infascelli, Chiara Barzini
Režija: Francesco Fei
Producent: Petra Seliškar
Amanda jih ima 17. Ni imela lahkega življenja. Da bi se lažje soočila s svetom, si je izmislila živahno in politično nekorektno imaginarno prijateljico, ki jo vodi in ji pomaga pri najtežjem izzivu: odrasti in biti kos življenju. Njena zgodba je zgodba o pogumu in drznosti. Pustolovska in romantična, divja in vendar smešna. Povzeta je po drugem romanu prezgodaj preminule pisateljice Amande Davis Sprašujem se, kdaj me boš pogrešal. To je film ceste, ki premika fizične in mentalne meje ter bežeč od preteklosti išče prihodnost, ki jo je še moč slutiti.Sprašujem se, kdaj me boš pogrešala (88 min)

TEKMOVALNI · KOPRODUKCIJSKI · IGRANI


2019 · 88 min · barvni · DOLBY SR · DCP · 16:9

V italijanščini s slovenskimi podnapisi. Film je sofinanciral Slovenski filmski center, javna agencija.


PRODUCENT
Petra Seliškar
KOPRODUCENTI
Francesco Fei, Gabriella Manfrè, Consuelo Moschella, Yari Moschella, Fabio Nesi
KOPRODUKCIJA
Apnea Film (IT), Invisibile Film (IT), Casta Diva Pictures (IT), Petra Pan Film (SI), RAI Cinema (IT)

 

Amanda jih ima 17. Ni imela lahkega življenja. Da bi se lažje soočila s svetom, si je izmislila živahno in politično nekorektno imaginarno prijateljico, ki jo vodi in ji pomaga pri najtežjem izzivu: odrasti in biti kos življenju. Njena zgodba je zgodba o pogumu in drznosti. Pustolovska in romantična, divja in vendar smešna. Povzeta je po drugem romanu prezgodaj preminule pisateljice Amande Davis Sprašujem se, kdaj me boš pogrešala. To je film ceste, ki premika fizične in mentalne meje ter bežeč od preteklosti išče prihodnost, ki jo je še moč slutiti.

 

REŽISER
Francesco Fei
SCENARISTI
Francesco Fei, Luca Infascelli, Chiara Barzini
DIREKTOR FOTOGRAFIJE
Brand Ferro
AVTOR GLASBE
Erika M. Anderson … (as Ema)
MONTAŽER
Claudio Bonafede
SCENOGRAFA
Matteo Maiocchi
KOSTUMOGRAFKI
Silvia Capra, Gaya Mugnai
OBLIKOVALEC ZVOKA
Vladimir Rakić
IGRALSKA ZASEDBA
Beatrice Grannò (Amanda), Claudia Marsicano, Dragan Mishevski (Rod), Maruša Majer (Wilma)

 

Izjava režiserja:

Amanda nam omogoči, da v polnosti razumemo, kako čuden, sovražen, neznan in nerazumljiv se lahko svet zdi s perspektive najstnika v našem času. Vendar svet je in lahko postane poln upanja, če si želiš, in včasih ti lahko celo da krila. To je izhodišče tega filma.


Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.