Kolosej
Film distribucije Fivia

Spomini na ljubezen

romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 15.6.2017, Kolosej Ljubljana
2h / 120min
Leto: 2016
Jezik: francoščina
Scenarij: Nicole Garcia, Jacques Fieschi
Režija: Nicole Garcia
Filmska priredba istoimenskega romana Milene Agus o mladi ženski, ki ji v petdesetih letih minulega stoletja ni bilo dovoljeno slediti resnični, strastni ljubezni. Gabrielle prihaja iz vasice na jugu Francije in živi v času, ko je njeno hrepenenje po resnični ljubezni interpretirano kot škandalozno, celo noro. Njeni starši jo proti njeni volji poročijo s Joséjem, pristnim španskim kmetovalcem, za katerega mislijo, da bo iz nje napravil ugledno žensko. Pozneje na zdravljenju ledvičnih kamnov v Alpah spozna privlačnega veterana indokitajske vojne Andréa in strast, ki tli globoko v njej, ponovno privre na plan.

»Menim, da usoda te ženske uteleša neko domišljijo, ustvarjalno silo, ki smo je sposobni vsi, ko nas naša hotenja in čustva priženejo do skrajnih meja, da gremo onkraj sebe. Ker je bila tako mlada, je Gabrielle prežemalo tisto silovito polteno hrepenenje, ki ga imenuje 'poglavitna stvar', tisti sladki pobeg v poželenje in ljubezen, živalska sla. Ta strast, ki obvladuje vso njeno bit, je navsezadnje v brutalnem nesoglasju z moškim, ki jo želi udušiti - vaški učitelj, nato pa jo še obče obsodi njena družina in vsa družba petdesetih let.«

- Nicole Garcia, režiserka in scenaristka

MARION COTILLARD (Gabrielle)

je za vlogo Edith Piaf v filmu Življenje v rožnatem prejela oskarja, Bafto, zlati globus, francoskega cezarja in nominaciji za nagradi Ceha filmskih igralcev in kritikov. Nastopila je v seriji uspešnih francoskih filmov Taxi Luca Bessona, v Love Me If You Dare in Burtonovem Big Fish. Za vlogo v Jeunetovem Un long dimanche de fiançailles je dobila cezarja za stransko vlogo in nato igrala v Scottovem Čudovito leto, Mannovem Državni sovražnik, v Marshallovi priredbi muzikala Nine (z vlogo je bila v igri za zlati globus in nagrado kritikov), v Soderberghovem Contagion, Allenovem Polnoč v Parizu in Cronenbergovem trilerju Cosmopolis. Leta 2010 je za svoj doprinos k francoski kulturi prejela viteški red za umetnost.

NAGRADE

Cannes 2016 (nominacija za Zlato palmo), 8 nominacij za nagrado Cesar 2017, nominacija za nagrado Globes de Cristal 2017, nominacija za nagrado Lumiere 2017,…

FESTIVALI

Busan, Cinemania FF, Quebec, Havaji,…

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.