Kolosej
Film distribucije Continental Film

Spider-Man 3

akcijska znanstvena fantastika
Največjo bitko bojujemo v sebi.
Na sporedu od: 3.5.2007, Kolosej Ljubljana
3.5.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 36min / 156min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Stan Lee, Steve Ditko, David Michelinie, Todd McFarlane, Alvin Sargent
Režija: Sam Raimi
V tretjem delu zgodbe o heroju s pajkovskimi nadnaravnimi močmi se zdi, da je Peter Parker vendarle našel pravo ravnotežje med predanostjo veliki ljubezni M.J. in nalogami superjunaka. Toda na obzorju se že zbirajo nevihtni oblaki, saj zavoljo oboževanja javnosti in zelo vsiljive občudovalke Gwen Spider-Man postaja vse bolj prevzeten. Ko v igro vstopi še negativec Sandman, ki je kriv za smrt Petrovega strica, se Spider-Man prične spreminjati v temnega maščevalca, ki sicer premore neslutene moči, a za ceno izgube stika z ljudmi, ki Spider-Manu največ pomenijo.

V Spidermanu Columbie Pictures se je ponovno sešla ekipa za in pred kamero iz prvih dveh uspešnic. Ponovno so spletli vznemirljivo mrežo, ki bo 4. maja 2007 občinstvo po vsem svetu ponesla v nove višave.

V tretjem delu Spidermana, ki temelji na legendarnem Marvelovem stripu, je Petru Parkerju končno uspelo najti ravnovesje med naklonjenostjo M.J. in nalogami, ki jih ima kot super junak. Vendar se na obzorju pripravlja nevihta. Ko se Spidermanovo oblačilo nenadoma spremeni, postane črno kot noč in mu s tem še poveča moči. Spremeni se tudi Peter. Pod vplivom obleke postane ošaben in preveč samozavesten. Zanemarja tiste, ki jih ima najraje. Medtem na moči pridobivata tudi najbolj strašna zlikovca, Sandman in Venom. Žene jus la po maščevanju, a največjo bitko bo Peter moral izbojevati v sebi. Spiderman bo moral v sebi ponovno najti sočutje, zaradi katerega je tisto, kar je: junak.

O filmu

Prva dva Spidermana sta po svetu zaslužila 1,6 milijarde dolarjev.

Sam Raimi, ki je režiral vse tri dele, pravi: "Srce Spidermana je bila vedno globina likov in povezanost njihovih življenj. Petrova ljubezen do Mary Jane Watson in njegovo prijateljstvo s Harryjem Osbornom sta bila vedno najbogatejši del naših zgodb. Ko smo pripravljali tretji del, smo se vprašali: Kaj se mora ta mladenič še naučiti? Moral se bo soočiti z odsotnostjo karakterja - ovirami, ki jih v prejšnjih zgodbah morda niti ne bi mogel preskočiti. Na ta način bi bil bodisi poražen ali pa bi se povzdignil v junaško osebo, ki je zmožna premagati te ovire. Ko se naši liki poglabljajo, postajajo zanimivejša bitja in lahko dosežejo več kot v prejšnjih filmih."

"Ob koncu drugega dela ima Peter prvič razlog za optimizem," pravi producent Avi Arad. "Dobil je dekle - a ko ona reče: Daj jih, tiger, vemo, da je realistična in ji ni lahko ob misli na to, kaj ji bo prineslo življenje. Sam Raimi rad skuša junaka - kar pomeni, da nas bo tretji del Spidermana popeljal na povsem drugačno mesto v Petrovem življenju, pa tudi v življenju Mary Jane in Harryja."

V tretjem delu sta Spidermanova nasprotnika Sandman (igra ga Thomas Haden Church), ki se je prvič pojavil v četrti izdaji The Amazing Spider-Man, ter Venom (Topher GrAce), eden najbolj nepozabnih zlikovcev stripa. Prvič se v filmu pojavlja še ena ljubljenka pristašev stripa, Gwen Stacy, ki se je v stripu prvič pojavila decembra 1965 (The Amazing Spider-Man #31) in hitro postala prva ljubezen Petra Parkerja.

V tretjem Spidermanu je prelepa sošolka, ki se zaljubi v Spidermana. Zaradi njene prisotnosti pride do nove dinamike z njegovo pravo ljubeznijo, M.J. Gwen je tudi predmet poželenja Eddieja Brocka (Venoma), ki njeno prijateljstvo zamenja za romantično naklonjenost.

O igralcih

Tobey Maguire (Peter Parker/Spider-Man) je posnel filme Hišni red, The Good German, Seabiscuit, This Boy’s Life, Duke of Groove, The Ice Storm, Deconstructing Harry; Fear and Loathing in Las Vegas, Pleasantville, Ride with the Devil, Wonder Boys, The 25th Hour (kot producent).

Kirsten Dunst (Mary Jane Watson) je posnela filme Marie Antoinette, Elizabethtown, Wimbledon. Neskončno sonce brezmadežnega uma, Nasmeh Mona Lize, Čas deklištva, Intervju z vampirjem, Pasji dnevi, Levity, The Cat’s Meow; Bring It On; Crazy/Beautiful, Jumanji, Mother Nightm, New York Stories.

James Franco (Harry Osborn) je posnel filme Tristan in Izolda, Vražja eskadrilja, James Dean, The Dead Girl, Pineapple Express, An American Crime, In the Valley of Elah, Camille; Annapolis; The Great Raid; The Company; Sonny; City by the Sea, Deuces Wild.

Thomas Haden Church (Flint Marko/Sandman) je bil nominiran za oskarja za stransko vlogo v filmu Stranpota. Posnel je filme Broken Trail, Za živo mejo, Čudežna mreža, Tombstone, George iz džungle, Free Money. Bil je koscenarist in režiser filma Rolling Kansas.

Na televiziji je nastopal v nadaljevankah Krila ter Ned in Stacey.

O režiserju

Sam Raimi je režiral filme The Gift, A Simple Plan, For Love of the Game, Hitri in mrtvi, The Evil Dead (tudi scenarist), Darkman, Army of Darkness, Hard Target (izvršni producent), The Hudsucker Proxy (koproducent).

Na televiziji je sodeloval pri nadaljevankah Xena, Herkul in American Gothic.

Komentarji

13.12. 2006 ob 19:04

Hm zgodba mi se ni cisto jasna.Gledala sem velik predfilmov.Naj bi Peter znova v vlogi spideya in bo Harry (Petrov prijatelj) postal skrat (kot njegov oce) in poskusu ubit spideya.Naj bi bil tudi sandman, ki je ubil Petrovega strica Bena.Peter je se vedno zaljubljen v Mary Jane zaljubi pa se tudi v Gwen Stacy.Nekje se vmesa se fant od Gwen Stacy nek Mark v vlogi Venoma.Petra Parkerja nato zgrabi zloba (no postane crn spider man, ki je mocnejsi in se ne zmeni za custva).Nisem pa prepricana, ce je res tko.Ce ve kdo kaj vec, naj napise.Jaz bom sla sigurn gledat film v kino . Komi cakam.

— kereni
14.12. 2006 ob 19:25

Zmotila sem se fant od Gwen Stacy je Edie (ne vem kako se napise).

— kereni
3.1. 2007 ob 13:57

veselim se da bo prišel siderman 3 in da bom ga gledo z veseljam najboljši film

— nick necimer
4.1. 2007 ob 15:47

jas sem gledal posnetek in spiderman rdeči črn in da bo sigurno premagal hudobnega čakam da bo v kino

— nick
11.1. 2007 ob 14:22

Tote film je carske narete še več filmov takeh

— blaž
8.3. 2007 ob 13:23

komi čakam!

— Matej (rabit)
10.3. 2007 ob 22:07

Film Spider-Man 3 zadni del Spideya. film mi je vsec zato ker spider-man dobi 3 nove sovražnike razočaral pa ga je njegov najboljši prijatelj Harry Osbborn. Ko Harry vidi v njegovo ogledalo njegovega zlobnega očeta zlomi steklo in se preoblece v goblina ki napada Petera Parkerja ki je fant nedolžen Harry Osbborn se zaljubi v M.J ki mu Peter zameri in zato vpraša Gwen Grayson da bi hodla nato ko Harry vpraša tudi M.J se začne nova pustolovščina. Moje ime je ALBION KICA sem iz maribora:D:D

— albion
15.3. 2007 ob 8:01

Me kar srat pritisne ko vidim te komentarje na film, ki jih daje folk, ki bi naj čez 30-40 let vodil našo državo. Propad države garantiran! Kriza nacije v vseh pogledih že zdaj!

— LoL
30.3. 2007 ob 9:06

Sicer filma še nism vidu, sam je pa jasno da bo tale film ena boljših stvaritev leta!! Jst osebno ta film pričakujem že odkar je drugi del tega fima igral u kinu, in zdj sm ga že skor dočaku. Jst komi čakam to! No sj pol pa ko bom film pogledu bom pa še en komentar napisu, da bomo vidl če sm se motu!! lp P.

— Pofukelj
31.3. 2007 ob 16:51

Ce vas zanima tole ni zadnji del spider-mana bil bo spider-man 4 ki bo nazalost Peter Parker umrl. Jaz vem zato ker zivim v ameriki ce vas zanima mi odbisite is komentarja pa boste videli pa vam vse povem o spider-man 3 . v kino bo bil spider-man 4 ki harry postane spider-man in postane prijazen v 4 delu spideya.

— ALBION
13.4. 2007 ob 21:20

Upam, Da bo tretji del še boljši in še bolj zanimiv. Film SPIDER MAN zelo obožujem in upam, da bo še kakšen del tega filma.

— Domen
15.4. 2007 ob 15:04

Prvo me veseli da je noter njegov največji sovražnik v animiranih serijah ter zaj v filmu. Venom. 100% sem da to ni zadnji film o spider-manu. Pa še zato komaj čakam ker je premiera na moj rojstni dan.

— Ivan
16.4. 2007 ob 19:58

Prvo kot prvo spider-man ne umre drugo kot drugo Harry nea rata spider-man niti v animiranih serijah in zakaj bi si zgodbo domišljali na tak račun da bi bil harry spider-man.Drugač pa pride spider-man 4 2009 lahko pogledate na stran imdb.

— En Stric
18.4. 2007 ob 17:44

Vaša slovenščina je na ničli. Pol komentarjev nisem niti razumel. Pa še nekatera imena so narobe napisana.

— Skriti
21.4. 2007 ob 10:56

Joj kake mate. Najprej si ogledite film nato pa šele sklepajte, da bo Harry v 4 delu spider mana on spider man. Kdo si je to zmislil si je gladko zmislil. Res je pa to, da bo spider man (pravi) umrl. Ne vem kdo pa ga bo nasledil.

— skaly
22.4. 2007 ob 15:14

Dobr sej n bo umrl. Vem pa d u 4 delu pa bo umrl

— skaly
22.4. 2007 ob 15:18

A si ž gledu film ti CAR nea govor d bo umrl.

— skaly
22.4. 2007 ob 21:05

Sej spolh še ni scenarija za 4 del ,taku ,,da štajerci bodte tihu,k itak nimate pojma.

— NACE
23.4. 2007 ob 13:08

Ti ne razumeš slovenščine ali kaj? Nisem jst tisti, ki je reku da bo Spider-man umrl. Da ti pa odgovorim na vprašanje. Nisem gledal filma sem pa prebral novelo in vem kaj se bo zgodilo.

— Car
23.4. 2007 ob 19:16

Ni mus ,da je novela ista k film,aja pa lep pozdrav ,če nisi štajerc.

— NACE
24.4. 2007 ob 15:40

Lega NACE jst nism noben štajrc.

— skaly
24.4. 2007 ob 21:21

Glede na to, da je Sam Raimi odlično zrežiral 2. del lahko pričakujemo, da bo 3. del tudi dober...Pustimo se presenetit.:D

— Spidermanfan
26.4. 2007 ob 21:33

ALBION: ZADNI DEL JE TROJKICA?

— Lane da Vici
28.4. 2007 ob 18:28

jaz sem si ogledala prva dva filma!in sta mi ful všeč!in še zaj si ju ogledam večkrat!komen čakam da vidim tud 3 del!!

— KaTjA
30.4. 2007 ob 21:28

sm ze uba filma u kinu gledu zdj pa komi cakam t tret del

— matic
2.5. 2007 ob 18:18

leta 2009.

— egon
3.5. 2007 ob 7:13

beda bl bednga še ni blo

— hudo
3.5. 2007 ob 10:49 zvezdica

Spiderman v vsem svojem blišču in sijaju in prava poslastica za ljubitelje filmov posnetih po stripih. Ko sem še kot mali pokavec nabavil svoj prvi ČB strip Spidermana (v izdaji takratnega ex-Yugo stripa EKS) in gledal smešne/nerodne poskuse prve ekranizacije Spidermana v nadaljevankah, si nisem niti v sanjah predstavljal, da bom še kdaj karkoli šel gledat s takim otroškim veseljem, kot takrat leta 2002, ko je udaril 1. Spiderman. Zadeva se je samo še stopnjevala do 2004, ko je napočil 2. del. Letos me/nas Sam Raimi z ekipo razveseljuje s 3. delom. Opravili so res megalomansko delo in nas tokrat popeljali v svet Spidermana za celi 2h in pol. Vendar kljub dolžini ni film niti malo dolgočasen: Zgodba ima vse - fantastično akcijo s specialnimi efekti (sploh s Sandmanom!!), dramatične/žalostne trenutke, humoristične vložke, preobrate. Liki se razvijajo skozi film, predvsem Tobey Maguire (Peter), James DeFranco (Harry) in Thomas Haden Church (Flint Marko/Sandman) so me prijetno presenetili. Seveda ne smem pozabiti tudi na "cameo" Stana Lee-ja (avtorja Spidermana), odličnega Bruca Campbella (ustaljen Raimijev igralec in kolega že od Evil Dead-a) in J.K. Simmonsa, ki enostavno JE J. Jonah Jameson. Zakon! Spiderman-uspešna trilogija, kot npr. Gospodar prstanov.

— Skylax
3.5. 2007 ob 14:23

Če se ne motim je Venom prisel iz Lune s shuttlom!

— Venom
3.5. 2007 ob 21:29

film je pomoje hud! gledal sm vse filme in tale bo sigurno dobro nadaljevanje.

— e-mail drinker
3.5. 2007 ob 21:49

egon al kdo pac si da ves vsi ze skoraj vemo da 4 prije 2009 halooo!! Pa taja nebodi frajerka ker nisi edina ki si gledala pa venom ni prisel iz lune ampak je strup sal vanj!

— albion
3.5. 2007 ob 23:25

pred začetkom predstave sem dobil liziko chupa chups ter dnevnik ekipo ter viken. pred začetkom predstave-v dvorani so plesali breakdance ter nagrajevali obiskovalce z majicami. O sami predstavi:odličen začetek, spiderman ima 3 nasprotnike na koncu se eden spreobrne na spideyevo stran in skupaj premagat zle sile skratka vredno ogleda

— luka malenšek
3.5. 2007 ob 23:33

jaja kr mislte si da bo harry u četrtem delu sploh nastopu če ga pokopljejo u trojki sandman pa itak na konc joka drgač pa folk bed vm je majke mi

— sandman
4.5. 2007 ob 16:38 zvezdica

Film me ni prepričal, temna stran(že videno pri supermanu), na trenutke malo razvlečeno, kljub temu da mi je scfi zelo fajna za pogledat, tokrat razen akcije, ki popestri sem in tja in posebnih učinkov nisem doživel nikakršnega vrhunca.Mogoče se pa motim in sem preprosto že sit vseh nadaljevanj in nategovanj ljudi s celovečernimi filmi, ki se spreminjajo v serije.

— roko
4.5. 2007 ob 17:19

ful cool film res!:D

— jure
4.5. 2007 ob 18:39

men je bil film ful ušeč tko k uprejsna dela ocena 10/9

— nik
4.5. 2007 ob 20:01

ta filem je kul!!

— luka
4.5. 2007 ob 20:47 zvezdica

Film Spiderman je najboljši letošnji film ,do sedaj .Spiderman je začel letošnjo sezono nadaljevanj.Leta 2002 je Spiderman podrl vse rekorde,prav tako je bilo leta 2004 .Tretji del najdaljši in tudi najdražji Spidermanov film pa tudi najboljši film do sedaj.Film se začne na vrhuncu njegove super junaške kariere Spiderman rešuje Newyorčane iz čisto vsake tegobe ,njegova ljubezen z M.J še vedno traja.Vendar pa tudi ta ,kot vsaka zgodba ,ima tudi ta zaplet ,tega si oglejte sami.Film spiderman zahteva celega človeka tako mislno kor fizično.Za lažji ogled pa priporočam ogleda tudi prejšnjih dveh delov.Igra igralcev je fantastična predvsem Tobey Maguire,Kirsten Dunst ,ki se na ravnost sveti ,čustva so v filmu pokazana zelo dobro .Režija filma je super in deluje zelo dinamično iz prizora v prizor nas preseneča njegova inteligenca povezovanja prizorov Kot sem že ene 3x napisal je to najboljši letošnji film do sedaj .Ocena 10/10 in še kašna zraven.Upam da me ne bodo brisal.

— reziser
5.5. 2007 ob 10:03

To je defenitivno najboljši del od treh. Sicer nisem pričakovala, da bo boljši a vseeno je. Navdušil je celo mojo prijateljico, ki je bila vedno proti takim filmom in si ni ogledala prvih dveh delov.

— katt
5.5. 2007 ob 11:22

3. del je dobil veliko nagrad. zato bodo verjetno posneli še 4. del, ki bi naj prišel leta 2009

— timy
5.5. 2007 ob 11:52

kak je brez vezni samo nekam skače te pa samo neke muli , se skriva jaz bi ga ocenila1!

— katja
5.5. 2007 ob 12:54

ta film je ful cool!*

— ALJA
5.5. 2007 ob 14:18

film mi je zelo všeč je svetovna uspešnica spider mana.pejte ga pugledat ful se splača jes sm ga ze gledov!!! LP gapi

— gašper gričar
5.5. 2007 ob 14:50

ta film je totalno ql tko kt usi ut "spider men-a=) hehe drgač pa je ud ush "njegovih" filmih ta t naj t bol.;)

— *Horsy*
5.5. 2007 ob 16:39

Neznanec ima prov. Venom je prišel iz lune s shuttlom v katerem je letel Jamesonov sin, ki je sporočil klic v sili na poti iz lune nazaj na Zemljo (ko je bil že v naši atmosferi) saj ga je iz vzorca črnega kamna napadel Venom. Nakar je shuttle strmoglavil na en most. Na kraj nesreče je poleg Spideya prišel tudi njegov sovražnik Rhino (beštija-lutka v rokah debelega mafijca, katerega imena se ne spomnim), ki je po naročilu svojega šefa moral prinesti vzorec kamna z Venomom. No skratka Rhino ukrade kamen a šele potem, ko se Venom že "prisesa" na ničslutečega Pajko-moža, ki ugotovi, da je nekam nenormalno močen in ima neslutene nove sposobnosti. Počasi pa Venom začne nadzorovati Petrov um in Parker poastane vse bolj nasilen (ob naslednjem srečanju z Rhinotom, ki ga je drugače prekašal v moči ga Spidey tako razbije, da mu nč ni jasn in se skor zjoka pred njim, nakar ga Pajkec skoraj ubije. Rhino se že pripravi na smrt, nakar se Peter zave kaj počne in pobegne ... No skratka vmes se še spre z M. J., ki ga " ne prepozna več" ... Na koncu se Spidey reši Venoma, ki preide na Edija Brocka, ki nikoli ni maral Pajkovca, tako da se začne (skoraj) neskončni boj med ČRNIM in RDEČIM možem. --- to je zgodba iz stripa oz. risanega filma! Lep pozdrav Mare

— Markych
5.5. 2007 ob 20:22

alo vaš film spider-man 3 je legenda sn ga že vidu pa je legenda

— tine
5.5. 2007 ob 20:26

jst ga š nism gledu ampk so m prjatli natvezl da je fl ql tok d ga grem gleat donas PAČ: ZAKVA PA SU PRJATL

— mojko
5.5. 2007 ob 20:29

jst sm ravn pršu s kina pa sn gleu spider-man 3 in j bl ful ql sam en deu je bio fulll čudan TOK DA VM POVEM

— mojko
5.5. 2007 ob 21:19

Tale film j pa zlo zlo ql

— sexy
5.5. 2007 ob 21:47

Film me je razočaral, kako uspe ljudem iz spodobnega stripa narediti, tako zanič film. Moti me: 1. Ponavljanje posnetkov iz prvega in drugega dela, 2. premalo akcije, 3. parkerjevo spreminjanje, bedasto obnašanje in še bolj bedast izgled. Sicer ima vsak svoje mnjenje, moje mnenje pa je... Škoda 5 EUR...

— Piggy man
5.5. 2007 ob 22:07

beda!

— BP
6.5. 2007 ob 0:21 zvezdica

-Tretji del žal ni dosegel pričakovanj -Zgodba reši deklino postaja malo zastarela -CGI (računalniško genererana grafika) ne sodi v leto 2007 -Slaba kvaliteta filma se skriva za mediskim pompom -Za ostale razloge si preberite komentarje na IMDB

— Grga
6.5. 2007 ob 1:48

ej ti SPIDER-MAN iz kao amerike.Če še ne veš spider man sigurno nebo umru ker je glavna vloga pa tud ni mogoče da bo biu harry spider man ker u tretjem delu umre.sam tok.spider man pa itaq nikol nau umru k je tak film!

— spider man
6.5. 2007 ob 14:03 zvezdica

Ko rečejo, da je ta film najboljša "akcijska" dogodivsčina tega leta, lažejo. 1/8 filma je akcija, 7/8 je pa Peter Parker patetični emo, ali pa se pogovarja z M.J., njegovo punco. Ne me razumeti narobe, všeč mi je ko se predstavi tudi osebni del junaka, ampak zdi se mi patetično, da je Spidermanov alter-ego razuzdani emo in da je tega dolgočasnega pogovarjanja veliko preveč. Preveč pogovarjana in slabe glasbe, kot pa Spidermana kot junaka.

— Sirov Burek
6.5. 2007 ob 14:27 zvezdica

Film bo zagotovo všeč tistim, ki so bli zadovoljni s prvima dvema deloma. Akcije je dovolj, zabavni so tudi komični vloški šefa medijske hiše, še najbolj neverjetni pa so efekti, ki so sapo jemajoči. Če ta film drugo leto ne bo dobil oskarja v tej kategoriji , ga lahko le še Pirati s karibov 3. Vsekakor vredno ogleda

— Vingtsun
6.5. 2007 ob 21:07

Film je kr uredu...eden bolših...čeprou mi gre pa ta igralc že ornk na jetra. Kdo si ga je sploh zmislu? Spiderman je tak dobr tip, Parker pa mal zmedn...pomojm bi mogl v naslednem delu zamenat igralca pa mal več romantičnih scen kazat; mal več kože- to še manjka ;P.

— spidey sexy?
7.5. 2007 ob 11:18

Rad imam filme posnete po stripih. Razen tega. Ta je izredno slab in, ko je spajdermen začel plesati sem raje zapustil kino. Škoda.-

— malik
7.5. 2007 ob 13:53

Zkva si pa pol šou u kino gledat spider man 3 č ti ni ušeč. Ti si tut men čuden.

— gogi
7.5. 2007 ob 14:49

filma boljšiga novš gledu najbolši film morm si nabaut tak kostum!

— jaka
7.5. 2007 ob 14:50

Mogoče pa tko k js ni vedu da bo tok zanč. Doh. Film je zelo slab. Ne priporočam ga nikomur.

— Stone
7.5. 2007 ob 18:06

Po plesu ugotovil ,da nimaš pojma o filmih in odšel iz kina.

— reziser
7.5. 2007 ob 20:39

Film Spider-man 3 je postavil nov rekord v zaslužku v prvem tednu v ZDA. Zaslužil je kar 148 mio ameriških dolarjev. Do zdaj so imeli največji zaslužek v prevem tednu Pirati s Karibov 2 in sicer 132 mio dolarjev. Že samo to priča, da je film super.

— edn
8.5. 2007 ob 16:19 zvezdica

Film je čista polomija in je razočaral. 1. in 2. delu ne seže do kolen. 1. sploh ni bil temačen tako kot so obljubljali 2. premalo je bilo poudarka na zlobnežih in njihovih osebnih zgodbah 3. 3 zlobneži in 4 podzgodbe v enem 2 urnem filmu je preveč, kar ima za rezultat to da film nima rdeče niti, in je vse skupaj pomešano in prenatlačeno tako da sploh neveš za kaj se gre 4. patetični komentarji in igranje. 5. V vsakem 3. prizori nekdo joka kot da je to drama in ne akcija 6. zaključek je negotov in nič ni razloženo 1. in 2. sta bila uredu 3. pa je razočarala.

— pikabu
8.5. 2007 ob 17:47

too je po moje ql.l

— Blaz
9.5. 2007 ob 18:39

ne vem kakšen je bil toda sodeč po gledalcih je ful cccooolll

— eva
10.5. 2007 ob 0:13 zvezdica

Izguba identitete. Spider-Man 3 je hud korak nazaj. Film brez pravih idej, ki svojo identiteto išče v tretjem Supermanu, Gospodu Hydeu in Johnu Travolti, ki ga Tobey Maguire oponaša zelo slabo in neumno. Divji in spektakularni posebni efekti brez duše. Za lase privlečeni preobrati. In najdražji film vseh časov (250 milijonov budžeta, kateremu moramo pridati še enkrat toliko za reklamo), ki seveda ruši vse mogoče rekorde gledanosti. Ni kaj, Pajko je junak, ki ga Amerika ta hip več kot potrebuje, saj vedno varuje le New York, mesto, ki se še vedno trese zaradi 11. septembra. Tokrat mu preglavice dela cela kopica novih negativcev, novih zlobnežev, kjer je najbolj nevaren Sandman (Thomas Haden Church). Možakar iz peska, s katerim ima Spidey neporavnane račune iz preteklosti. Jasno, z nami je spet falirana igralka Mary Jane (Kirsten Dunst), ki jo muči kompleks filma A Star is Born. In nenehno tečni Harry Osborn (James Franco), ki še vedno ni prebolel smrti očeta. Stari znanci, ki izgledajo kot junaki mehiške telenovele. Kot junaki filma, ki pade pod lastno težo in ki hoče na vsak način preseči prejšnja dva filma. Prav imate, ostareli možakar, ki pove, da mu je Spider-Man povrnil vero v svet, ni nihče drug kot Stan Lee, gospod, ki si je pred davnimi leti prvi zamislil najstnika, ki ga piči radioaktiven pajek.

— iztok gartner
10.5. 2007 ob 16:51

a hud,najhujš film xD

— hm XD
10.5. 2007 ob 18:07

ta film pa je res dobro posnet še bolje kot 1 in 2 je pa veliko bolj komičen...se ga splača pogledat

— alen
10.5. 2007 ob 20:38

Dober film...dobro so naredili to s črno obleko...venom je pa res luškan :)...tudi nekaj smešnih prizorov je...vreden ogleda...ni kaj reči...uživite

— nike
11.5. 2007 ob 7:05 zvezdica

Prvovrstni 3.del najstripovske adaptacije.Da so lahko megalomanske,hollywo odske poletne atrakcije,posnete po stripovski predlogi,kakovostne kinopokovke,priča tretji del Spidermana.Pajčevina sti junak , dežurni reševalec New Yorka se tokrat sooči z najbolj zahrbtnim sovražnikom med vsemi - s seboj.Spiderman se zaradi vesoljske parazitske tvorbe tokrat uživaško prepusti prevzetnosti,napuhu, ošabnosti,sli po maščevanju , poligamiji , skratka dežurnim civilzacijskim hibam in šibkostnim,ter sper dokaže,da so vsi superheroji tudi malo shizofreniki.Dober film ki razkrije da imajo vsi superheroji temno plat.

— kritik
11.5. 2007 ob 14:24

ti si zakon

— denis
12.5. 2007 ob 10:57

Harry je umrl samo prezivi ti norec pa vi ko pravite da je spider-man 3 beda ste vi sami beda norci sploh ne veste da je spider-man 3 film leta! tepcii!

— albion
12.5. 2007 ob 18:02 zvezdica

Spiderman v vsem svojem blišču in sijaju in prava poslastica za ljubitelje filmov posnetih po stripih. Ko sem še kot mali pokavec nabavil svoj prvi ČB strip Spidermana (v izdaji takratnega ex-Yugo stripa EKS) in gledal smešne/nerodne poskuse prve ekranizacije Spidermana v nadaljevankah, si nisem niti v sanjah predstavljal, da bom še kdaj karkoli šel gledat s takim otroškim veseljem, kot takrat leta 2002, ko je udaril 1. Spiderman. Zadeva se je samo še stopnjevala do 2004, ko je napočil 2. del. Letos me/nas Sam Raimi z ekipo razveseljuje s 3. delom. Opravili so res megalomansko delo in nas tokrat popeljali v svet Spidermana za celi 2h in pol. Vendar kljub dolžini ni film niti malo dolgočasen: Zgodba ima vse - fantastično akcijo s specialnimi efekti (sploh s Sandmanom!!), dramatične/žalostne trenutke, humoristične vložke, preobrate. Liki se razvijajo skozi film, predvsem Tobey Maguire (Peter), James DeFranco (Harry) in Thomas Haden Church (Flint Marko/Sandman) so me prijetno presenetili. Seveda ne smem pozabiti tudi na "cameo" Stana Lee-ja (avtorja Spidermana), odličnega Bruca Campbella (ustaljen Raimijev igralec in kolega že od Evil Dead-a) in J.K. Simmonsa, ki enostavno JE J. Jonah Jameson. Zakon! Spiderman-uspešna trilogija, kot npr. Gospodar prstanov.Film me ni prepričal, temna stran(že videno pri supermanu), na trenutke malo razvlečeno, kljub temu da mi je scfi zelo fajna za pogledat, tokrat razen akcije, ki popestri sem in tja in posebnih učinkov nisem doživel nikakršnega vrhunca.Mogoče se pa motim in sem preprosto že sit vseh nadaljevanj in nategovanj ljudi s celovečernimi filmi, ki se spreminjajo v serije.ilm Spiderman je najboljši letošnji film ,do sedaj .Spiderman je začel letošnjo sezono nadaljevanj.Leta 2002 je Spiderman podrl vse rekorde,prav tako je bilo leta 2004 .Tretji del najdaljši in tudi najdražji Spidermanov film pa tudi najboljši film do sedaj.Film se začne na vrhuncu njegove super junaške kariere Spiderman rešuje Newyorčane iz čisto vsake tegobe ,njegova ljubezen z M.J še vedno traja.Vendar pa tudi ta ,kot vsaka

— layrics
13.5. 2007 ob 9:08

Film je kul odlična slika muzika... pejte si ogledat, ne bo vam žal.

— Anže
13.5. 2007 ob 18:24

film je dobr sam zato k je dolg če nimaš nč bolšga za delat : S

— the man
19.5. 2007 ob 11:40

meni je osebno film zelo všeč in se pod nobenim pogojem ne strinjam z iztokom gartnerjem

— erna
20.5. 2007 ob 10:17

Mislim, da je bil film kar dobr. Gledala sm ga včeraj in kar uživala v filmu.Ampak Siderman je samo še en dokaz ,da v filmih umirajo lepotci npr. Harry / New Goblin ( James Franco ) ! Mislim bolje bi bilo ,če bi umrl Spiderman! P.S. Spiderman se v filmu preveč joka

— Anč
22.5. 2007 ob 15:21

zlo dobr film ker je črn noro

— domen
22.5. 2007 ob 15:32

to je ful dobr film ker je crn nisem ga se gledal ampak slisim da je dobr 23.5.07 jutr ne ga grem gledat za rojstni dan ga grem gleda traja pa 2ure pa 20 minut peter parker in teta pa se kar zivita skupaj ker se ne strinajm da ziveta skupaj da bi peter zivel z mery jane.no vam bom jutr sporocu kok je blo pa cao DOMNC LP ČAO SPIDER-MAN PS

— domnc
22.5. 2007 ob 20:36 zvezdica

Spider-man 3 je res narejen že po starem kopitu. Ne le to, da so bili posebni učinki nekoliko slabi, je več kot pol filma čista drama oz. potrata časa. Kljub temu, da ima v tem delu spider-man kar 4 sovražnike (Venom, Sandman, New goblin in sebe) je v filmu še vedno premalo akcije, ˝poslednja˝ bitka pa je prekratka. Ker si je režiser (Sam Raimi)vzel več časa, da je predstavil samo življenje Petra Parkerja in njegovo temno stran, je izpustil velik del predstavitve njegovih nasprotnikov. Tudi film in sovražniki so premalo grozljivi oz. strašni. Scenarij in glasba pa 1. in 2. filmu ne sežejo do gležnjev. Skratka, v filmu je premalo akcije, posebnih učinkov in nerazumljiva zgodba...Vseeno pa v kinu preverite ali so moje trditve pravilne in si oglejte film...Vsaj drugo polovico!..

— janđi
26.5. 2007 ob 21:11

ql ! ql ! ql !

— primož
26.5. 2007 ob 21:14

film je totalno brez vezen cista drama v kino sem sedel 2 uri in pol pa sn mislo da sn gledo 4 ure nebi prevec kritiziral sej nekatere stvari so bile dobre ampak drama drama drama pa se nekaj mi jasno kak je lahko spider man pa nia dnara za 1 porocni prstan

— Frasko
27.5. 2007 ob 13:06

Ta film mi je zeloo vsec. Gledal bi ga se 10 krat če bi se dalo. JE FUL KUL! OSOM!

— Filip Burnik
27.5. 2007 ob 13:12

je zlo dobr ampak pirates of the caribbean so bolsi

— tomz
27.5. 2007 ob 14:13

film mi je bil gromozansko všeč OČARU ME JE

— ana
1.6. 2007 ob 13:09 zvezdica

Glavni igralec v vlogi Spidermana na kaj me spominja? Na otroka v s tajci, ki je izgubil dudo. Ker za vsako stvar joka. Lepo vas prosim večji del filma je sentimentalna najstniška limonada ki človeka pošlje dobesedno na BRUHANJE. Če mi je bilo všeč je bil konec. Ker sem bil rešen sedenja.

— bozo
1.6. 2007 ob 17:06

no povejte mi en film kjer je recimo drugi tretji ali katerikoli kasnejši del boljši od prvega.Praktično nemogoče!!!Prepričan sem da bi se velika večina ljudi strinjala da je prvi del vedno tisti najboljši,samo oglejmo si primere iz batmana da sploh ne govorimo o filmu Butec in Butec kjer je drug del polom, sploh pa ne o gospodarju prstanov, in lahko bi naštevali še mnogo.

— axl
2.6. 2007 ob 21:33

Ne vem zakaj nekateri kritizirajo film, saj ta mi je bil najbolj všeč od vseh drugih delov, ker ta je zanimiv, smešen, zapleten... Ogled tega filma zelo priporočam saj sem "fan" spider-mana. priporočen ogled moja ocena je 9/10

— Alex
5.6. 2007 ob 16:53 zvezdica

film je bil predvidljiv in tudi malo nezanimiv, premalo akcije. ocena 6/10

— kritik
6.6. 2007 ob 17:50

full bz mam doma toi film

— dfbzn
10.6. 2007 ob 11:11 zvezdica

Ej film je najboljši! Mogoče se res malo preveč pogovarja z MJ ampak tudi to je del filma. Vsak film vsebuje to in nevem zakaj ta nebi. Meni se zdi svetovn film in ogledala sem si ga že 2x. Všeč mi je, ko pokažejo, da lahko tudi največji bedaki, kakor Peter Parker, postanejo neizmerni carji. Jaz filmu dajem oceno 9,5/10! Upam, da bo še štirka saj je film ultra mega ql!

— Ta prava
11.6. 2007 ob 16:31

Film Spider-man je ful kul.Res da je kratek ampak je zanimiv.

— SPIDER-MAN
6.7. 2007 ob 13:23

film spider man 3 mi je še posebej všeč,pa tudi druga dva dela sta kar vredu.všeč mi je ker spider man v vsakem filmu premaga sovražnike.

— primož
7.7. 2007 ob 15:59

SPIDER-MAN MI JE ZELO VŠEČ ŽE PAR LET. JURE + NELI

— PRIMOŽ
18.7. 2007 ob 12:42

to mi je najboljši akcijski film samo škoda da umreta Venom in Harry Osbborn

— jan
19.7. 2007 ob 14:54

kolikor jaz vem bo vseh delov spider man 6.Ja bo jih šest

— ne 4
17.11. 2007 ob 22:58

RES HUD FILM

— DARJO
17.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

Film res ni tako dober kot , sta prva dva dela, ampak vsekakor je vredno ogleda,Kot zanimivost Spider man 3 , je najdražjii film vseh časov do sedaj,.. z 258 milijoni dolarjev..
Lep pozdrav!!

— Tado
19.3. 2008 ob 0:00

Zelo dober film!

— Matjaž
4.1. 2010 ob 0:30

Ob tem filmu sem se resnično od srca nasmejala, čeprav naj sploh ne bi bil smešen. Tudi večkrat ga z veseljem pogledam. Vsi zapleti in razpleti so nekako ironično nerazumljivi, dejanja bolj vidnih junakov pa tudi (naprimer, ko vedno rešena Mary-Jane sedi v avtomobilu 60 nadstropij od tal, pod (in tudi nad) njo pa se 50 nadstropij prepleta mreža. Čeprav nad njo visi z opekami naložen tovornjak, ji niti na kraj pameti ne pride, da bi poskušala splezati do stavbe). ''Smešen'' je tudi Spider-man saj je na začetku blazno samozavesten in zaverovan vase, proti koncu pa ima le še histerične izlive čustev. Abdolutni zmaggovalec zabave se mi zdi prijatelj Harry, saj je že sam po sebi nerazumljiva pojava, ki se trudi držati nekako pomembno in vzvišeno.
Najbolj nelogičen zaplet se zgodi, ko Mary-Jane poišče službo kot natakarica, ćeprav je niso odpustili iz gledališča, le zamenjali z drugo igralko za točno določeno predstavo.
Seveda imamo še kup nerazložljivih prizorov gravitacije pri ljudeh brez posebnih sposobnostih in predmetih-bližje kot so tlom, počasneje padajo, saj ima Spider-man takrat največ časa za še kakšen ''dober'' pretep; ter stvari, ki se zgodijo v zadnjem ali točno določenem trenutku (npr. na dveh koncih prebodeni Harry umre šele, ko se s Petrom pogovorita o nerešenih sporih iz preteklosti, čeprav je imel slednji pred tem celo ''mirovno konferenco'' s Sandmanom.)
Čeprav so v film vložili nepredstavljive vsote denarja in so efekti res odlični, se zdi zgodba dokaj zgrešena. Ker pa vemo, da je vse izmišljeno in neresnično, si ga lahko še vedno ogledamo kot (ironično) komedijo.

— Dannyka
4.4. 2010 ob 17:04

upamm da mi bo uspelo

— aljaž
12.4. 2013 ob 15:20

Tobey Maguire zgleda ka 9-leten otrok

— w34z
18.4. 2015 ob 10:13

najboljši film

— peter

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.