Kolosej
Film distribucije Kolosej kinematografi

SOS planet in Morski psi 3D

Sos Planet 3D + World of Sharks 3D
dokumentarec
Doživetje v 3D!
Sinhronizirano
32min / 32min
Leto: 2002
Država: Belgija
Jezik: angleščina

Vodnik za učitelje [pdf, 274 KB]

S.O.S. planet

Režija in scenarij: Ben Stassen
Pripovedovalec: Sebastijan Cavazza
Država: Belgija, ZDA, Nizozemska
Leto: 2002
Uradna spletna stran: www.nwave.com/sos/

Od globin oceana do arktičnega hladu smo priča žalostnemu stanju našega planeta: globalno segrevanje, uničevanje oceanskega habitata in krčenje gozdov. S kombiniranjem resničnih posnetkov, posebnih učinkov in računalniško-generiranih sekvenc film kritično načenja okoljevarstvene teme našega časa in predstavi vlogo množičnih medijev v zaščiti našega planeta pred počasnim, a navidezno neizogibnim uničenjem.

Morski psi 3D

Režija: Mal Wolfe
Scenarij: Tim Huntley, Mose Richards
Pripovedovalec: Dejan Kaloper
Država: ZDA
Leto: 1995

Podvodna dogodivščina gledalca popelje po sledeh modrih morskih psov, ork in razvpitega velikega belega morskega psa od obale Kalifornije do odročnih zalivov južne in zahodne Avstralije, s čimer mu omogoči bližnje srečanje s temi nevarnimi bitji.

Komentarji

2.6. 2006 ob 14:27 zvezdica

če bo to v xPanD, moram to obvezno gledat! komaj čakam da na lastni koži občutim kino :D

— tosmjs
3.6. 2006 ob 12:17

to bo ziher ful dober film in ga morm it gledat.

— julija
4.6. 2006 ob 11:43

pol filma je hudga k so uni stoli pa medvedi sam pol un dukumentarc je bil pa kr neki.brez veze hodo je blo sam k je blo 3d drga pa beda

— clovek-lol
4.6. 2006 ob 22:59

js sm pa dons šla v areno, da bi gledala ta film, pa je blo vse razprodano! pa sm pršla pol ure pred začetkom! pa zadnja predstava je bla :( ljudje, pridte čim prej v areno, ker drgač bo zasedn!

— žalostinka
7.6. 2006 ob 23:17

Fino bi bilo, če bi imeli kakšno 3D-prestavo tudi zvečer. HVALA!

— Klemen
13.6. 2006 ob 16:44

baje da si pink ni več upala u vodo k je gledala ta film!:(

— nekdo
17.6. 2006 ob 12:14 zvezdica

Film sem si šel ogledat čist iz radovednosti kako to izgleda.V tem kinu sem že gledal možje x vendar nisem bil čist zadovoljen ker sem šel v 3 vrsto na stole z efekti, vendar je platno za navaden film enostavno prevelik in preblizu tako da če sem hotel brati podnapise sem moral obračat glavo.Po koncu filma pa me je bolel vrat ker sem moral gledat tako visok.Tako da normalen film v tem kinu na stolih z efekti odsvetuje.Bom še enkrat probal gledat film v zadnjih vrstah da bom videl kako se tam vidi.Sicer ne bo efektov na samih stolih bodo pa ostali pa še 400 sit je ceneje. Kar se pa tiče tega filma sem bil pa zelo presenečen.3D sem se čisto drugače predstavljal, mislu sem da se vidi izbočene objekte ne pa to da slika pride do tebe.Mislim da tu nima nobene veze ali si v prvi ali zadnji vrsti ker imaš celotno sliko vedno pred sabo.Tu se splača biti na stolih z efekti, čeprav mislim da je 1600 za 35 minut preveč. Med filmom sem parkret dal dol očala da sem se prepričal ali je slika res samo na platnu ker je res tako prepričljiv občutek da recimo morski pes plava zraven tebe ali pa da te bo kača pičila v obraz.Čeprav veš da je vse na platnu se mi je parkrat zgodilo da sem podzavestno odmaknil glavo ko je vrgla opica neko stvar proti glavi. Če bi v Hollywoodu začeli delati normalne filme v tej tehniki sem prepričan da bi se obisk kinodvoran večkratno povečal, ker ko gledaš tak film ti je pol normalen čist brez veze.Res pa da ne vem če je možno narediti cel film v taki tehniki ali pa samo tiste dele ki so digitalno narejeni.Sem bral da naj bi novi supermen imel nekih 20 minut takih posnetkov (verjetno med akcijo) ostalo pa naj bi bilo normalno. Zanima me pa tud če je že gledal ta dva filmčka v tej kinodvorani in pa klasične 3d ki so bili v koloseju( mislim da nek otroški) ali so tam sploh podobni efekti ali je tisto čist neki drugega kot v xpandu.

— gregec26
18.6. 2006 ob 0:52

Hvala za opis, gregec. Zdaj me pa definitivno zanima, da bi so ogledal to zadevo, kajti jaz tudi nisem bil preveč zadovoljen z X meni v Xpandu. Kul.

— Danijel
21.6. 2006 ob 19:55

film je na začetku dobr ker je več scen morski pes te puje pa kača te pič ... poi na konc je pa sam še,. kok je en kit velik pa d eni puginejo k se parijo k so preveč nasilni pa blablabla... jst sm to gledala ker smo bili najboljši razred na šol drgač to drugim priporočam... jutr grem pa gledat, mejbi grad strahov! fsm

— dolga
21.6. 2006 ob 20:05

ma če kdo ne ve je to tko d si ti v ekranu no ena učala pač z njimi vidš stvari čis pred tabo včasih je mal scary k te kača pič k pride kr čiz k teb, pa v vodi se pučutš kt d si res v vodi pa te učinki če se pač kej nrdi recmo ti en neki vrže (na platnu) te pač voda pušprica pa včasih te kr v stolih neki špika drgač je pa ta xpand čist kul

— vem
24.6. 2006 ob 13:52

Ja no jst sm si sla ogledat ta film grad strahov in morm povedat, da so efekti kar vredu vendar je film totalno prekratek in se niti malo ne mores vzivet! pa tudi platno je preblizu in preveliko tako, da ne mores normalno brati podnapise!

— klara
24.6. 2006 ob 13:55

Ja No JsT sM sI oGlEdAla Ta FiLm MoZjE x In MoRm ReCt Da Je ToTaLnO bReZvEzEn In SeM cEl FiLm SpAlA!!! GROZA!

— sara
7.7. 2006 ob 10:55

Jst sm gledala 3d v koloseju in mi nitit ni blo to zlo ušeč. Od časa do časa se ti je res zazdel da si v nekem 3d prostoru večino cajta so te pa samo oči bolele pa še zmer se je vidla razlika zeleno-rdeče barve.

— Tjasa
14.7. 2006 ob 17:52

ful je dobr sam ful mal casa traja pa se vec bi mogl bit skeri

— iza
18.7. 2006 ob 17:12

pomoje je to ful hudo da vidš film v 3d tehniki in posebne efekte ! komi čakam :D :)

— morm gledat
22.7. 2006 ob 12:17

SM neki bom reku:COLLL! ;);)-splača se ogled(stoli s posebnimi učinki so cool!)

— XpanD
28.8. 2006 ob 16:30

V kino sem prišel poln pričakovanja, iz njega pa odšel razočaran. Filmček je bil navadna dokumentarna oddaja, katere se vsakodnevno vrtijo na rednem programu (mislm, da ste vsi že videli morskega psa po TV-ju), efekti so vredu, samo velika škoda je da so tako redki kot zobje od želve.

— Ignacij
14.10. 2006 ob 22:45

no, ja,.glede na ceno vstopnice sem definitivno pričakovala več! Ogleda ne priporočam!

— Katty
24.11. 2006 ob 14:43

men je bil film še kr u redu sam mal preveč grozen je blo

— frdgjhzk
15.11. 2007 ob 7:59

kdaj bo 3d morski pes v kopru

— cool
22.6. 2009 ob 19:39

ž
ćđščć beda

— čjklgzht

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.