Kolosej
Film distribucije Cenex

Sestre

komedija
Na sporedu od: 27.6.2002, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Scenarij: Greg Coolidge, Joe Jarvis

Kratka vsebina

Edini način, da Dave (Barry Watson), Adam (Michael Rosenbaum) in Doofer (Harland Williams) spet pridejo v moško družbo, je, da postanejo ženske. Ko jih zaradi suma kraje denarja izključijo iz študentske bratovščine, se znajdejo na cesti, osovraženi in brez prebite pare. Če želijo preživeti in dokazati svojo nedolžnost, se morajo ti trije zapriseženi šovinisti in lomilci ženskih src pridružiti študentski sestrščini Delta omikron gama (D.O.G.). Z malo šminke in preobleke in z veliko "jajc" se Dave, Adam in Doofer pridružijo študentski sestrščini kot Daisy, Adina in Roberta. Med - bolj in manj uspešnim - bivanjem z dekleti začnejo spoznavati nežnejši spol in njihova donjuanska preteklost se jim kmalu maščuje. Britje nog, zviti gležnji zaradi previsokih pet, kompleksi zaradi preširoke riti in iskanje dovolj velikih ženskih oblačil postanejo njihova vsakdanja nočna mora in obsedenost. Vse gre po načrtu, dokler se Dave ne zaljubi v predsednico sestrščine Leah (Melissa Sagemiller). Ona je njegovo sanjsko dekle, toda kako ji to povedati?

Touchstone Pictures in Cenex - Vojnik predstavlja komedijo SESTRE, v kateri igrajo Barry Watson, Harland Williams, Michael Rosenbaum, Melissa Sagemiller in Heather Matarazzo. Režiral je Wally Wolodarsky, scenarij sta napisala Joe Jarvis in Greg Coolidge, producenta sta bila Larry Brezner in Walter Hamada, izvršni producent pa je bil Michael Fottrell.

Snemanje

Barry Watson, Michael Rosenbaum in Harland Williams so za SESTRE potrebovali drugačne (in bolj boleče) priprave kot za kateri koli drugi film. Preden so se vsedli na maskerski stol, kjer so za njihovo preobrazbo v ženske potrebovali eno uro in pol, so se morali depilirati. Profesionalna kozmetičarka jim je z vročim voskom odstranila dlake s celega telesa, pri miru je pustila le "bikini predel". Med snemanjem so jih brili na vsaki dve do tri ure, fantje pa so morali nositi tudi nedrčke. Michael, ki igra "debelorito" Adino, je v resnici precej suh, zato so mu morali podložiti oblačila. Fantje so se poleg voskanja najbolj pritoževali čez visoke pete, nenehno britje, puljenje obrvi in izpuščaje, ki so jih dobili zaradi močnih ličil. Kljub vsemu so mučenje pogumno prestali, na koncu pa je Watson (vsi so se strinjali, da je zelo lep tudi kot ženska) priznal: "Na začetku snemanja sem bil prepričan, da vem, kako se počutijo ženske. Po dveh mesecih britja, depiliranja z vročim voskom in lišpanja pa sem ugotovil, da moški nismo vredni vsega tega. Včasih sem spoštoval ves ta ženski trud, zdaj pa si mislim, da so nore."

Igralci

Barry Watson (Dave) je najprej uspel v nanizanki Sedma nebesa, na velikem platnu pa v Lekciji za gospo Tingle, kjer sta bili njegovi soigralki Katie Holmes in Helen Mirren. Nazadnje smo ga videli v manjši vlogi v Ocean's Eleven.

Harland Williams (Doofer) je poklicni risar in je napisal in ilustriral več otroških knjig. Pet let je delal kot gozdni čuvaj, njegov filmski prvenec pa je bil Butec in Butec. Med drugim je igral v komedijah Freddy Got Fingered, Morilec mehkega srca, Nori na Mary, Periskope dol, Half Baked in Dog Park.

Michael Rosenbaum (Adam) trenutno igra v televizijski nanizanki Smallville. Videli smo ga lahko v Sladkem novembru, Urbani legendi in Vrtu dobrega in zla. V prostem času se ukvarja s športom in je aktivni član amaterske hokejske lige.

Melissa Sagemiller (Leah) se je rodila v družini politikov. Pri treh letih je začela plesati step, balet, džez in moderni ples. Z devetimi leti je debitirala na odrskih deskah v predstavi To Kill a Mockingbird. Pri 14 letih jo je opazila Eileen Ford in ji ponudila manekensko kariero v New Yorku in Parizu. Nemirna Melissa jo je kmalu zamenjala za študij umetnostne zgodovine na virginijski univerzi. Kasneje se je odločila za študij igre na konservatoriju Stelle Adler in v studiu Michaela Howarda. Melisso smo lahko nazadnje videli v Pozabi me!, kjer so bili njeni soigralci Kirsten Dunst, Martin Short in Ben Foster.

Ustvarjalci filma

Wally Wolodarsky (režiser) je prekaljeni maček pisanja scenarijev za komedije. Kariero je začel leta 1987 kot pisec za The Tracey Ullman Show in za oddajo prejel emmyja. Pri prvih štirih sezonah Simpsonovih je sodeloval kot producent in eden izmed glavnih scenaristov. Zanje je prejel drugega emmyja. Njegov filmski prvenec je bil Hladnokrvni, za katerega je napisal scenarij in ga tudi režiral. Premierno so ga prikazali na filmskem festivalu v Sundanceu.

Joe Jarvis in Greg Coolidge (scenarista) sta študirala na oklahomski univerzi. SESTRE so njun filmski prvenec. Greg Coolidge je študiral odrske umetnosti na kalifornijski državni univerzi in igral v seriji reklam kot nečak Paula Hogana. Joe Jarvis je bil nekaj časa na ameriški gledališki turneji in je igral v različnih predstavah.

Joe Jarvis in Greg Coolidge sta sodelovala že pri Kraljici za en dan, ki so jo predstavili na različnih filmskih festivalih po svetu. Jarvis jo je produciral, Coolidge pa režiral.

Joe in Greg trenutno pišeta nadaljevanje uspešnice SESTRE in sodelujeta z večjimi filmskimi hišami.

Michael Fottrell (izvršni producent) je nazadnje sodeloval pri Rock zvezdi z Jennifer Aniston in Markom Wahlbergom v glavnih vlogah. Med drugim je produciral Podle igre, Oropaj policijsko postajo, Mogočni par, Vulkan, A Very Brady Sequel in Težkokategornike. Preden je postal izvršni producent, je sodeloval pri mnogih uspešnicah: Čedno dekle, Kaj bomo z Bobom?, Billy Bathgate, Oscar, Nevestin oče, Nune pojejo, Škrlatna plima, Mimo vseh pravil...

Komentarji

7.7. 2006 ob 13:32

FILM JE FUL SMEŠN PA ZANIMIV K SE ENI MOŠKI OBLAČIJO V ŽENSKE.

— :>
21.7. 2007 ob 10:03

ful dora komedija!!

— bla

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.