Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Somrak

romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 26.2.2009, Kolosej Ljubljana
5.3.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 2min / 122min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Melissa Rosenberg po knjigi Stephenie Meyer
Film, posnet po knjižni uspešnici Stephenie Meyer, predstavi usodno ljubezensko zgodbo med čustveno najstnico Bello in skrivnostnim lepotcem Edwardom. Ta presenečenemu dekletu razkrije, da pripada družini vampirjev, ki se je odpovedala človeški krvi, a Edward kljub temu živi v strahu, da bi lahko zbližanje z Belle v njem prebudilo krvoločni nagon. Toda ko v mesto pripotuje podivjana trojica nomadskih vampirjev, je resnična ljubezen edino, kar lahko ustavi njihov morilski pohod.

Sinopsis

Režiserka Catherine Hardwicke je s Somrakom na veliko platno prenesla svetovni literarni fenomen: zgodbo o strastni ljubezni med najstnico in skrivnostnim vampirjem, ki se mu ni mogoče upreti. Kristen Stewart (V divjini) in Robert Pattinson (Harry Potter in Feniksov red) sta postmoderna Romeo in Julija v napeti pustolovščini z nadnaravnim ugrizom.

Somrak, ki temelji na knjižni uspešnici Stephenie Meyer, se osredotoča na mlada ljubimca, ki ju premetava usoda. Bella in Edward uničita občutljivo ravnotežje med lovcem in plenom, kar ima nevarne posledice. Igrajo tudi Taylor Lautner (TV nadaljevanka My Own Worst Enemy), Billy Burke (TV nadaljevanka 24), Peter Facinelli (TV nadaljevanka Damages, Kralj škorpijonov), Elizabeth Reaser (TV nadaljevanka The Ex List), Nikki Reed (Trinajstletnici), Ashley Green (TV nadaljevanka Desire), Jackson Rathbone (TV nadaljevanka Beautiful People), Kellan Lutz (Maturantski ples), Cam Gigandet (Never Back Down), Edi Gathegi (Zbogom, punčka) in Rachelle Lefevre (TV nadaljevanka Swingtown).

Somrak je režirala Catherine Hardwicke (Trinajstletnici, Gospodarji Dogtowna) po scenariju Melisse Rosenberg (Odpleši svoje sanje, TV nadaljevanka Dexter). Film so producirali Wyck Godfrey (Jaz, robot, Zgodba o Kristusovem rojstvu), Greg Mooradian (Bobni zmage, The Stepfather) in Mark Morgan (Agent Cody Banks, Načrtovalka porok). Karen Rosenfelt (Hudičevka v Pradi, Alvin in veverički) pa je izvršna producentka.

Direktor fotografije je Elliot Davis (Trinajstletnici, Gospodarji Dogtowna, Daleč od oči), montažerka Nancy Richardson (Odpleši svoje sanje, Trinajstletnici, Gospodarji Dogtowna), kostumografginja pa Wendy Chuck (Stranpota). Glasbo je napisal Carter Burwell (Preberi in zažgi, Ni prostora za starce). Summit Entertainment predstavlja produkcijio Temple Hill v sodelovanju z Maverick Films/Imprint Entertainment. Snemali so na lokaciji v Oregonu.

Štiri knjige Stephenie Meyer, kulturni fenomen s predano globalno bazo oboževalcev, ki je nestrpno pričakovala njihovo prvo filmsko adaptacijo, so bile skupaj kar 91 tednov na prvem mestu New York Timesove lestvice najbolje prodajanih knjig. Prodali so jih že več kot 17 millijonov, prevedene so v 37 jezikov, na spletu pa obstaja več kot 350 oboževalskih strani. Somrak je priporočen kot izbira urednika New York Timesa in knjiga leta po izboru združenja Publishers Weekly. Amazon jo je razglasil za “najboljšo knjigo desetletja … doslej”, je na seznamu Teen People’s Hot List Pick, seznamu desetih najboljših knjig za mlade in desetih najboljših za tiste, ki ne berejo radi Ameriškega knjižničarskega združenja.

Ko začne mama Belle Swan (Kristen Stewart) potovati s svojim novim možem, 17-letnica zapusti svoj dom v Phoenixu in se vrne živet k očetu v mestece Forks v Washingtonu. Po neskončnem soncu Arizone je megličasto sivo podnebje Forksa za Bello kar eksotično – tako kot njeni novi sošolci, družina Cullen. Nemogoče lepi in skrajno skrivnostni niso podobni nikomur izmed ljudi, ki jih je spoznala pred tem – na več načinov, kot se zaveda.

Cullensovi so družina nesmrtnih pivcev krvi. Že desetletja – nekateri izmed njih celo stoletja – se disciplinirajo k uživanju izključno živalske krvi in tako živijo vampirsko verzijo  'vegetarijanskega' življenjskega sloga. Skrivajo se pod oblačnim nebom države Washington, živijo karseda normalno življenje in se držijo zase, da bi ohranili svojo skrivnost.

Bella se posebej ogreje za Edwarda Cullena (Robert Pattinson), toda novi sošolec je sprva ne spusti preblizu. V resnici ga Bella neustavljivo privlači, zato se boji, da mu bo njegova vampirska narava ušla izpod nadzora. Bella je njegova duša dvojčica, ki jo išče že devetdeset let, vendar njen vonj grozi, da ga bo pognal v neobvladljivo norost pitja krvi.

Ko se Belli ne more več upirati, ji Edward razkrije svojo skrivnost v upanju, da jo bo to odbilo, ampak najstnica le še bolj zgubi glavo. Par je kmalu nerazdružljiv, Edwardov notranji boj pa se še zaostri, ko Bello začne obsedati želja, da bi postala ena izmed njih.

Ko Bella bolje spozna Edwardov svet, se na vrat na nos požene v razburljivo in strašljivo ljubezensko razmerje, s tem pa pritegne pozornost skupine nomadskih vampirjev, ki nimajo zadržkov glede človeške krvi kot Cullenovi in si jo izberejo za svojo naslednjo žrtev.

O produkciji

Producent Greg Mooradian je prebral Somrak, še preden je knjiga sploh izšla. “K moji službi spada, da sem vedno na preži za prvovrstnim gradivom,” je povedal. “Preberem veliko rokopisov, ampak ko je prišel na mojo mizo ta, ga nisem mogel več spustiti z nje. Zgodba o punci, ki se zaljubi v vampirja, me je zadela kot tona opeke. In bila je odlično napisana.”

Mooradiana k zgobi ni pritegnila njena eksotičnost, temveč univerzalnost. “Obstaja na tisoče filmov o vampirjih,” je povedal, “ampak ta se od njih razlikuje po ljubezenski zgodbi. Vampirizem je v tej zgodbi preprosto metafora za najstniško ljubezensko hrepenenje.“

“To je tako kot pri punci, ki ima priložnost, da bi se sestajala s tistim fantom, za katerega njeni starši upajo, da ga bo izbrala,” nadaljuje Mooradian. “Ampak potem je tu neki drugi fant, ki je tako skrivnosten, temačen in nevaren, da si najbolj na vsetu želi razkriti njegove skrivnosti. Do tega razkritja pa pride takrat, ko se je že pregloboko zapletla.”

Somrak je prva objavljena knjiga pisateljice Stephenie Meyer, ki je kasneje v serijo dodala še tri in nič ne kaže, da bi ji zmanjkovalo idej. “Filmarji so me kontaktirali, še preden je knjiga izšla. Pričakovala sem, da se bo o njej govorilo šele, ko bo na policah, če sploh.”

Diplomantka angleške literature je idejo za Somrak dobila v sanjah: “Ko sem se zbudila, sem želela vedeti, kaj se zgodi potem. Takoj sem napisala nekaj strani. Ko sem končala, sem bila šokirana, da je nastala knjiga. Še vedno me preseneča, kako pomembna je za bralce. Dobivam elektronska sporočila od ljudi, ki pravijo, da jim je spremenila življenje.”

Tudi izvršno producentko Karen Rosenfelt je tragična ljubezenska zgodba z nadnaravnim domišljijskim ozadjem in veliko seksualne napetosti takoj pritegnila: “Mislim, da smo vsi podobni Belli, zato se z njenimi čustvi in dilemami zlahka identificiramo.”

Meyerjeva je želela, da ustvarjalci ostanejo zvesti njeni knjigi. “Vsi smo že videli filme, ki so uničili lastne knjižne predloge; to sem želela preprečiti. Zato sem postavila nekaj osnovnih zahtev: ne ubiti nikogar, ki v knjigi ne umre; Cullenovi naj ohranijo svoje značaje.”

Filmarji so njene želje upoštevali in karseda zvesto sledili knjigi. “Za mnoga dekleta je to biblija,” je pojasnil Mooradian. “Ko smo malce spremenili citat iz knjige ‘In tako se je lev zaljubil v jagnje,' nas je Stephenie na primer opozorila, da je bolje, da citat ostane isti, saj si ga je mnogo deklet vtetoviralo na gležnje. Mislil sem, da se šali, vendar se je izkazalo da ne.”

Producenti so k sodelovanju povabili Catherine Hardwicke, režiserko Trinajstletnic. “Glavne oboževalke Somraka so punce in Catherine te res razume. Poleg tega se nam je zdelo v redu, da film režira nekdo, ki je bil nekoč tudi sam najstnica,” je povedal Mooradian.

“Knjiga se mi je zdela izjemno avtentična,” je povedala režiserka. “Takoj sem vedela, da lahko Somrak tudi na filmu prenese to občutje: kako je biti prvič zaljubljen in kako je, ko nekoga tako zelo ljubiš, da bi se bil za njega celo pripravljen spremeniti v vampirja.”

“Gre za romanco med punco in ultimativno nedosegljivim fantom – vampirjem,” je dodala scenaristka Melissa Rosenberg. “Ogromna ovira med njima je seveda to, da bi jo lahko on vsak hip ubil. Zelo mi je bila všeč kemija med Bello in Edwardom. To je zelo univerzalna izkušnja: vsakdo, ki je bil kdaj 17-letnica, ve, kako je gledati tistega čudovito skrivnostnega in nedosegljivega fanta na drugi strani sobe in občutiti to hrepenenje. Če bom do konca življenja pisala samo še za najstnice, bom povsem zadovoljna, saj ko one nekaj ljubijo, se tega oklenejo z vsem svojim srcem. So čudovito občinstvo za pisanje.”

Ker je bil v času nastajanja filma Somrak že pravi kult, je bila izbira igralcev občutljiva naloga. Ključnega pomena je bilo najti primerno igralko za vlogo Belle. “Od mladega dekleta pričakujemo, da bo nosilo težo celotne franšize, kar je izjemno težka naloga,” je pojasnil Mooradian. “Morali smo najti punco, ki je primernega videza in hkrati odlična igralka.”

Stephenie Meyer je navdušila takrat komaj 17-letna Kristen Stewart, ki je pred tem že igrala ob Jodie Foster v Sobi za paniko, ob Emilu Hirschu v V divjini in ob Dennisu Quaidu v Hudičevem žrelu: “Vloga Belle vsebuje veliko dramatičnosti in tu so prišle prav bogate igralske izkušnje, hkrati pa ima Kristen neko krhkost, zaradi katere je bila popolna za Bello.”

Stewartova pred avdicijo za film ni poznala sage. “Nenadoma pa je bilo povsod, kamorkoli sem pogledala, kaj v zvezi s Somrakom; nisem mogla razumeti, kako sem lahko pred tem vse to nekako spregledala. Vsi, ki jih poznam, so že prebrali knjigo.”

Po besedah Meyerjeve je bilo še težje najti primernega igralca za vlogo Edwarda: “On mora biti vse. Mora biti lep in nevaren in inteligenten. Veliko fantov je bilo lepih, a niso bili videti nevarni. Spet drugi so bili nevarni, vendar ne dovolj lepi. Rob Pattinson ima obe plati.”

Pattinson, ki je igral v dveh filmih o Harryju Potterju, je povedal: “V Edwardovo življenje pride Bella in poruši ravnotežje, ki si ga je ustvaril. Sprva se v razmerje spusti zato, da bi samega sebe preizkusil. Kmalu pa ugotovi, da ga je punca nekako obudila v življenje.”

Cullenov klan – starša Carlisle in Esme ter posvojeni 'otroci' Rosalie, Emmett, Jasper, Alice in Edward – so v vampirski kulturi nekaj posebnega. Carlisle je bil pred 300 leti lovec na vampirje, transformacijo je doživel med lovom. “Sovraži to, kar je postal, zato se je prisilil k temu, da se ne prehranjuje z ljudmi, temveč le z živalmi,” je pojasnil Peter Facinelli, ki ga igra. “Podobno kot ljudje, ki jedo samo tofu. Ni tako okusno, a zadošča za preživetje.”

Na drugi strani vampirske razdelitve so James, Victoria in Laurent, nomadski vampirji, ki strežejo Belli po življenju. “O njih ne razmišljam kot o slabih,” je povedala Meyerjeva, “temveč kot o povprečnih vampirjih. Nimajo stališča do ubijanja ljudi, tako pač živijo.”

Meyerjeva priznava, da pred ustvarjanjem svojih nadnaravnih likov ni kaj prida raziskala vampirske mitologije. “Grozljivke mi nikoli niso bile posebej všeč. Nikoli nisem brala vampirskih knjig in gledala vampirskih filmov. Ne poznam popularnih pogledov nanje. Hotela sem pisati o čisto svojih vampirjih, ne pa onesnaževati lastne zgodbe z drugimi.”

Vseeno pa pisateljica teh bitij ni ustvarila povsem na novo, je povedal Mooradian: “Gre za subtilne razlike. Ti vampirji ne nosijo črnih plaščev. Njihov odsev vidimo v ogledalu. Svetloba jih ne spremeni v pepel. Nimajo koničastih zob in ne spijo v krstah ali z glavami navzdol. Pisateljica se je poigravala s takšnimi predstavami, a vampirji so prepoznavni.”

Edi Gathegi (TV nadaljevanka Dr. House), ki igra Laurenta, je opazil še eno neobičajno značilnost vampirjev v Somraku, njihovo prefinjenost: “Ti vampirji so na svetu že zelo dolgo, prebrali so že vse najboljše knjige in že zato je logično, da so zelo sofisticirana bitja.”

Producent Godfrey je poudaril, da niso drugačni samo vampirji: “Stephenie je vpeljala sodoben preobrat, da je Bellin odziv na ugotovitev, da je Edward vampir, bolj uglašen s tem, kako bi reagirala današnja mladina. Vampirje smo vajeni gledati kot bitja, ki se jih ljudje bojijo. Bella pa pomisli: 'Vau, to je kul.' Stephenie je redefinirala vampirje za sodobni svet.”

O igralcih

Kristen Stewart (Bella Swan) je občinstvo spoznalo z njenim odličnim nastopom ob Jodie Foster v Sobi za paniko. Pred kratkim smo jo videli v stranski vlogi v drami Seana Penna V divjini in kot hčerko lika Roberta de Nira v filmu Barryja Levinsona Kaj se je zgodilo.

Kmalu jo bomo videli v filmu Grega Mottole Adventureland, kjer sta zaigrala tudi Ryan Reynolds in Jesse Eisenberg. Glavne vloge igra tudi v prihajajočih neodvisnih filmih The Cake Eaters režiserke Mary Stuart Masterson in Yellow Handkerchief, ob Williamu Hurtu in Marii Bello. Med filmi Stewartove so še V deželi žensk, Glasniki zla, Zathura: Vesoljska avantura, Speak, Krvoločno ljudstvo, Primite ga, Undertow, Hudičevo žrelo in Varne stvari.

Robert Pattinson (Edward Cullen) je vzbudil pozornost pri devetnajstih letih, ko se je pridružil franšizi Harry Potter v filmu Mikea Newella Harry Potter in ognjeni kelih, kjer je igral Cedrica Diggoryja, uradnega predstavnika Bradavičarke na turnirju čarovniških šol. Pattinson je isto vlogo, v retrospektivni zgodbi, odigral tudi v filmu Harry Potter in Feniksov red.

Pattinson je svojo igralsko kariero začel z vlogo v filmu Ulija Edela Sword of Xanten, ob  Samu Westu in Bennu Furmannu. Nastopil je tudi v filmu Oliverja Irvinga How to Be, ki je na festivalu Slamdance osvojil posebno častno omembo za narativni celovečerni film. Pattinson je igral glavno vlogo Salvadorja Dalija v filmu Little Ashes, ki ga je režiral Paul Morrison.

Billy Burke (Charlie Swan) je pred kratkim nastopil v filmu Gregoryja Hoblita Untraceable, zraven Diane Lane, in v filmu Roberta Bentona Feast of Love, zraven Morgana Freemana in Grega Kinnearja. S Hoblitom je prvič sodeloval pri trilerju Zlom, ki je igralcu prinesel veliko spoštovanja, saj je bil zlahka kos soigralcu Anthonyju Hopkinsu.

Pred kratkim je igral v neodvisnih filmih The Grift, in Forfeit; za vlogo v slednjem je dobil nagrado za najboljšega igralca na festivalu v Montani. Nastopil je tudi v filmih Brigada 49, zraven Joaquina Phoenixa in Johna Travolte, V pajkovi mreži, zraven Morgana Freemana, ter Brez meja Roberta Townea. Kot komik se je izkazal v filmih Mafija! in Dill Scallion.

Peter Facinelli (dr. Carlisle Cullen) je najbollj znan po svojih vlogah v nadaljevankah Fastlane in Pod rušo, med njegovimi najbolj opaznimi filmi pa so Stealing Time z Ethanom Embryjem in Scottom Foleyem, Kralj škorpijonov z The Rockom, Fantje mojega življenja z Drew Barrymore in The Big Kahuna s Kevinom Spaceyem in Dannyjem De Vitom.

Igral je v filmu Billa Benneta Vaba (zraven Burta Reynoldsa), v znanstvenofantastičnem trilerju Walterja Hilla Supernova (zraven Jamesa Spaderja in Angele Bassett) ter filmih Can’t Hardly Wait (ob Jennifer Love Hewitt), Foxfire (ob Angelini Jolie) in Dancer, Texas, Pop. 81 (zraven Breckina Meyerja). Pred kratkim je nastopil v filmu Petra Tolana Finding Amanda.

O ostalih ustvarjalcih filma

Catherine Hardwicke (režiserka) se je uveljavila kot avtorica, ki konsistentno izbira provokativen in kontroverzen material. Njeni filmi so pomagali redefinirati popularno kulturo in osvetliti pomembne družbene teme, njena strast do pripovedovanja zgodb in pozornost do podrobnosti pa ji pomagata ustvarjati vizualno bogate in pripovedno globoke filme.

Njen režijski in scenaristični prvenec je bil hvaljeni film Trinajstletnici, nazoren vpogled v življenje najstnikov, ki odkrivajo droge, seks in kriminal. V filmu je nastopila Holly Hunter, po njegovi zaslugi pa sta se uveljavili mladi Evan Rachel Wood in Nikki Reed. Hardwickeova je na festivalu Sundance 2003 dobila nagrado režiserjev, film pa je pobral še številne nagrade na festivalih Deauville, Locarno in Nantucket. Reedova je dobila nagrado Independent Spirit, Hunterjeva in Woodova sta bili nominirani za zlati globus, Hunterjeva pa tudi za oskarja.

Hardwickeova je kariero začela kot scenografinja pri več kot 20 celovečernih filmih, med drugim Vanilla Sky, Trije kralji, Noro mesto, Laurel Canyon, Suburbia in The Newton Boys. Te izkušnje ji danes pridejo prav tudi kot režiserki, saj jo odlikuje močan vizualni slog.

Pred Somrakom je Hardwickeova režirala zgodovinsko dramo Zgodba o Kristusovem rojstvu, v kateri je Marijo igrala Keisha Castle-Hughes iz Legende o jezdecu kitov, in Gospodarje Dogtowna, zgodbo o treh mladih rolkarjih iz razbitih družin, kjer so med drugim igrali Heath Ledger, Emile Hirsch, Victor Rasuk in John Robinson.

Melissa Rosenberg (scenaristka) je znana predvsem kot televizijska scenaristka in producentka. Njen prvi realizirani celovečerec, Odpleši svoje sanje, je požel velik uspeh in že dobil nadaljevanje. Trenutno dela kot izvršna producentka tretje sezone nagrajene nadaljevanke Dexter, sodelovala pa je med drugim tudi pri nadaljevankah Raztresena Ally, The O.C., Boston Public, Party of Five, The Agency, Veličastnih sedem in Class of ‘96.

Stephenie Meyer (avtorica knjižne predloge) je bila leta 2003, ko se ji je sanjalo o likih, ki si jih ni mogla več izbiti iz glave, nezaposlena mati treh majhnih sinov. Za nekaj časa je dala gospodinjska opravila na stran ter si podnevi izmišljala zaplete, ponoči, ko je bil v hiši mir, pa tipkala zgodbo na računalnik. V treh mesecih je končala svoj prvi roman, Somrak.

Rokopis diplomantke angleške literature je kmalu zakrožil med založniki. Megan Tingley iz družbe Little, Brown Books for Young Readers je podpisala predpogodbo za tri knjige. V nekaj tednih po izidu leta 2005 je bila knjiga na petem mestu New York Timesovega seznama prodajnih uspešnic. Somrak je doslej izšel v več kot 8,4 millijona izvodov.

Nadaljevanje Mlada luna so izdali septembra 2006 in je bilo kar 31 tednov na prvem mestu New York Timesove lestvice. Knjigo so največji oboževalci Meyerjeve tako težko pričakovali, da so se na eBayu predčasno izdani bralski izvodi prodajali po neverjetni ceni 380 dolarjev. Doslej so natisnili pet milijonov izvodov knjige, pravice pa so prodali v 34 držav.

Tretja knjiga iz sage Somrak, Mrk, je izšla avgusta 2007. Prvi dan so prodali 150.000 izvodov. Knjiga se je takoj zavihtela na prvo mesto lestvic po vsej državi, med drugim tudi na lestvicah časopisov USA Today in Wall Street Journal. Knjiga je izšla v 3,8 millijona izvodov. Na prvem mestu lestvice najbolje prodajanjih je bila tudi v Nemčiji, Španiji in Argentini.

Četrta in zadnja knjiga iz sage, Zarja, je izšla avgusta 2008 v začetni nakladi 3,2 millijona izvodov, kar je bila največja prva naklada v založnikovi zgodovini. Že prvi dan so je prodali 1,3 millijona izvodov, s čimer se je zavihtela na prvo mesto ameriške lestvice bestsellerjev. Doslej so natisnili že več kot 4,2 millijonov dodatnih izvodov knjige.

2008 je bilo še eno prelomno leto za Meyerjevo: izšel je The Host, njen prvi roman za odrasle, ki je bil ob izidu na prvem mestu lestvic New York Timesa in Wall Street Journala.

Carter Burwell (avtor glasbe) je na Harvardu diplomiral iz animacije in elektronske glasbe. Napisal je glasbo za mnoge filme, med drugim Miller’s Crossing, Barton Fink, Hula-Hop, Rob Roy, Fargo, Teorija zarote, Španski ujetnik, Bogovi in pošasti, Trije kralji, Generalova hči, Biti John Malkovich, Preden se znoči, Mož, ki ga ni bilo, Prilagajanje, Loči me in zapelji, Morilci stare gospe, Alamo in Kinsey. Sklada tudi za gledališče in ples.

Komentarji

27.12. 2008 ob 18:51

kdaj prihaja somrak v slovenijo?

'

— twilight
6.1. 2009 ob 0:00

2008?????

— I <3 EC
12.1. 2009 ob 0:00

film je najbolši kaj sem jih kdaj gledala in knjige so seveda najbolše tudi :D

— klara
12.1. 2009 ob 17:26

Ta film pa res komi čakam. A ga ne morete začeti vrteti prej? :(

— Anja
13.1. 2009 ob 0:00

omg... komi ćakaaaaaaaaam!

— me*
13.1. 2009 ob 0:00

komi čakkammmm film..knjige so čist hude:))

— tjaša
13.1. 2009 ob 0:00

Gledala 2x, obakrat naudušena.. Res, vredno ogleda =D
Čeprav knjige so vseeno boljše ^^

Btw.. ta film je prišel v Ameriko že 3 mesece nazaj.. zakaj ga mi dobimo šele konec februarja? =S

— Roni
13.1. 2009 ob 17:17

zakaj pa je drama..sei ni nč tragičnga..kva vm ni jasn..

— ana
13.1. 2009 ob 17:18 zvezdica

sm ga že gledla, ko sm bila v angliji na počitnicah... in tak da vam povem, 1000x bolš je, da prej knjigo preberete ker nekak ne bote vedli zakaj gre, jst sm gledla film kupaj s svojo sestro ki ni knjige brala in sm ji mogla skozi ceu film razlagat o čem se gre.. nism dobila občutka da je to film, prej se mi je zdel tak ko dokumentarec...
sicer pa je vreden ogleda, že zarad dobro odigrane vloge edwarda, ki ga igra Robert Pattinson(Ceredric v harryu 4), ker je res v njem tista zvišenost in use pač o čemer govoril Bella v knjigi..

— melanie.
14.1. 2009 ob 0:00

končno!! po moje je film super. sploh igralci so ta-pravi. 100% grem gledat!

— gtihgth
14.1. 2009 ob 0:00

Lepo da ste se potrudili, ker če ga nebi predvajali bi bila pa sramota glede na to kakšna uspešnica je to v ZDA & po svetu - film & knjiga.

— Nataša
14.1. 2009 ob 0:00

Film je resnično dober. Zadeli so ga "v nulo". Niso izpuščali dogodkov, bilo je skoraj tako, kot da bi brala.. Mogoče bi celo rekla, da je knjiga boljša, a se ji je film zelo približal. !

Vsi ga gledat ! <3

— Unicornxnin
14.1. 2009 ob 17:02

ahm..
ta film je tko z****** perfekten da kr adijo
ful priporocam
sam folk glejte da preberete knjigo prej ali kasjene jer u filmo ne povejo niti tretine dovolj..
ma ce se hočete stopit ob ful dobri zgodbi o neki babi in vampirju kr pejte gledat film pride 26.2. u lj
vam ne bo zau caprav je reziserka imela sam 37 miljonov dolarjev na razpolago za ta film in malo zgleda poceni ma so se zato ful knjige drzali in prav zato je film tko dober.
(btw potem je film zaslužu 200 miljonov) ni malo ne?
pejte gledat :DD

— fan
15.1. 2009 ob 16:51

komaj čakam =D

— anjaaaa =)
16.1. 2009 ob 0:00

Ufff kmalu, 21. marca pa že izide na dvdju :S

— Bubu
16.1. 2009 ob 15:57

Hmm.. V tušplanetu so meli tole velikoo prej.
Glavno da najstnice norijo v Kolosej gledat Roberta Pattisona.
Sploh pa, film je najbrž slabši kot knjige glede na to, da so kar veliko scen odrezali. Škoda.
In vseeno me boste vidl na premieri =)

— Štručka
16.1. 2009 ob 15:57

Lepo to, sam 3 mesce po premieri?
A sm prčakvala preveč. k sm misnla, da po to kej prej?
Očitno.
mal too much tole.

Gleala ga še nism....
26.2.2009
Kolosej LJ

— Škratka
16.1. 2009 ob 15:59

no torej z moniko sedima na najudobnejših sedežih na premieri filma :D:D:D

— uš
16.1. 2009 ob 16:00

Jeeees, končno!! :D

— Twilight Fan
17.1. 2009 ob 0:00 zvezdica

Film je zakonnn!!..Sploh ker igra Robert Pattinson k je res za to vlogo. Pa še tok lepp je =) Igrau je že u Harry-u Potter-ju & the Goblet of Fire (Cedric Diggory), pa JAson and the Argonauts...
Kristen Stewart ne poznam še ampak je simpatična..
Film je ful čustven ampak fenomenalen, e mate radi Sci-fi pa vampirje..pa brez panike ni grozljivka. Podoben Underworldu, sam mal mn krvav hehe..
Če ste pa bral knjigo al pa use štiri pol boste pa že vedel kakšen je prbližn film! Definitivno se ga splača pogledat in ma pr men oceno 10!!

— Tinč
17.1. 2009 ob 0:00

Bolš d sploh ne bi pršu, k je bedn film.

— RogenTaf
17.1. 2009 ob 0:00

o moj bog, Twilight!!!

ljudje, to je najboljši film vseh časov.... knjige Twilight in nadaljevanja so legendarne... 1000000000 x bolš od HP.....

i cant wait!!! :D

— Anč
17.1. 2009 ob 0:00

twilight je eden najbolših filmov k sm jih gledala do zdej pa sm jih vidla kr neki... zgodba je amazing s čimer se lahko strijajo usi k so prebral knigo. igralci so svetovni in res ustrezajo svojim vlogam (ok, razn kristin k je glede na splošno mnenje prelepa za vlogo Belle)
no torej....
je slovenjo lahko sram d tega filma še ni u kinih!!! pa dejte no. a se vm ne zdi d bi biu vredn predvajanja sploh glede na to da ima tako veliko gledanost?!?!? slišala sm da je imeu v angliji celo višjo gledanost kot novi James Bond. James bond!!! v angliji!!!! ....

— sepsi
17.1. 2009 ob 14:47

Jest sem ga že vidla....Filem je ZAAAAAAAAAAAAAAAAAKOOOOOOOOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Katjuša
17.1. 2009 ob 14:52

KONCC FILM! resnično zelo zelo hud!!! vreden ogleda- 2x,3x,4x :)))
niti eden ne bo razočaran, garantirano!!! trenutno v ameriki med top 10imi, drugi! ;) .....OH, TWILIGHT!! best movie

— I'm one of those twilight people <3
17.1. 2009 ob 19:31

vidla trailer...film bo totalno ZAKooooN...komi čakam.!!

— ewcHykaa
17.1. 2009 ob 19:33

Ta film je zelo dobr
dobra je zgodba dobro so igrali igralci
priporočam vam da si ogledate film ne bo vam žal

— Špela
18.1. 2009 ob 0:00

Šele 26. februarja? A ni blo rečen neki da pride 8. januarja? Kaj se je pa s tem datumom zgodil?

— Twilighter
18.1. 2009 ob 0:00

knjiga je ful dobra komi čakam 26.2.
upam da je film saj tok dobr kt knjiga

— 12345656789900
18.1. 2009 ob 0:00

jss sm prebrala to knjigo in morm rečt d ie zakoooooon!!!
prebrala sm ioo 9X zapored in še zmeri se ie nism naveličala...p kokr sm slišala od folka kie že gledu film so rekl d ie rees carski tko d ga komi čakam!!!!
okii uzivite usiii!!!
BAiiiiiiiiiii

— Emiii
19.1. 2009 ob 16:51

Ja to knjigo sem že prebrala .. in moram reči, da je knjiga zelo dobra .. slišala sem od mnogih da film ni toliko dober. Zelo nestrpno čakam da se začne film predvajati v kinu .. mislila sem da se bo začel predvajati prej, ampak na žalost ni tako. :)

— vanessa
19.1. 2009 ob 16:51

kooooooooooooooončno smo dočakal tale film!!!!!!
že kniga j taku zakon kok je šele film...
komej čakam d vidm Robbija (L)

— nobody is perfect... i'm nobody
20.1. 2009 ob 0:00

js sm prebrala že vse dele razn 4 k ga ni v slovenščini in vm piriporočam da greste gledat film in preberete knjige ful so hude

— kr ena
20.1. 2009 ob 16:27

ta film je brez dvoma najlepši in najbolši film kar sm jih kadarkol vidla<3

.. AND SO THE LION FELL IN LOVE WITH A LAMB...

— ashmey
21.1. 2009 ob 0:00

Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji.

Kai od tega je bil moi kumentar???

— jst
21.1. 2009 ob 16:06

oooo komi cakam ta film. Edward je toooookkkkkk hud.

— bella
21.1. 2009 ob 16:06

no končn bo pršu k nam...glavnm d vam povem tisti k ga boste sli d je ful dobr film jst sem ga ze glidala in me je film prouv presenetu tku d se ga splača jt glidat!!!ne bo vam zouv....

— kajcy*
21.1. 2009 ob 16:06

ooooo poglej k so napisal še neki poleg leta izida! čestitke!

— i <3 edward
22.1. 2009 ob 9:03

KOOOOOMI čakam.!!!

— Martiina
22.1. 2009 ob 13:55

to je the best film komaj že čakam da pride še v sloveniji v kino
aja pa knjigo še preberite ne bo vam žal(čepprav v filmu neke stvari niso ravno enako izpeljane oz. posnete ampak še vedno je film super!!)
supeeeeeeeeeer

— natalija
24.1. 2009 ob 13:47 zvezdica

se strinjam z melanie in tinč film je zakon, ceu tedn že mislm na njega:P je pa res, da je fuuul podobn knjigi in da je bolš prebrat knjigo prej kr je fenomenalna res, in tko da, film je supr dobr, moj najljubši film. res, sicer se nisem zavedala, ampak je res bolš da prej gledate film kr je tko genialn... res, super je. in najbolš je to, da ROBERT PATTINSON igra Edwarda in na koncu ko prebereš knjigo in pogledaš film, ne veš, v koga si bolj zagledan - punce, v Edwarda ali Roberta. No, kljub vsemu, knjiga je nora, film enako: Uživajte.

— twilight fan
24.1. 2009 ob 18:19 zvezdica

film mi je bil zelo všeč, robert je nasploh najlepši moški na svetu medtem ko me je igralka ki je igrala bello izredno motila.. kot da ne bi znala igrati, pokazala ni nobenega čustva, nasmehnila se je enkrat..
ampak vseeno je film izreden, priporočam pa vam da najprej preberete knjigo saj je potem lažje za razumet

— Hana
25.1. 2009 ob 0:00

jz morm it nujno gledat! huda knjiga.

— tajda*
25.1. 2009 ob 13:45 zvezdica

..men pa film ni biu tooook dobr...če ne prebereš knige nimaš pojma nč.....dogodki so spuščeni oz. spremenjeni....vid se d niso mel vlik budgeta...uglavn je ql za pogledat pol k preberš knigo..sam newem kok hud pa zakon pa to pa ni....upam d bo 2gi boljši..

— nnn
25.1. 2009 ob 13:45

film ie supr. sam se sTriniam d morTe prvo knigo prebraT. <33

— tiashiiie.
26.1. 2009 ob 17:07 zvezdica

Da še js nek napišem^^.
Torej js sm film že gledala v Italiji, ampk me je zelo razočaral. Prvo kot prvo se režiserka Hardwickova sploh ni držala knige, kar pa seveda ni bilo prav, če je film že posnet po knjigi naj ji bo tudi podoben pravim jaz. Mislim, da se režiserka ni kaj preveč potrudila, zato je vmes veliko ne dobro zaigranih pa tudi zelo ponesrečenih kadrov, tako da lahko ocenim film z bolj slabo oceno. Všeč mi pa niso bili niti igralci. Robert Pattinson mi sploh ni bil všeč v vlogi Edwarda, ker ni tako zelo popln oz. na kratko povedano je grd, Nikki Reed sploh ni spadala v film, Stephanie Meyer je namreč govorila o popolnosti vampirjev, kar pa ne pomeni da je bila Rosalie bolj debela z ogrmno zadnjico. Ali pač?. Kristen Stewart tudi ni odigrala najboljše, kar se igranja tiče, če ne pa moram reči da je simpatična. Kellan Lutz, Jakson Rathbone && Ashlee Greene pa so mi bili prav popolni v filmu. Še posebej Ashlee && Jackson, res taki kot so bili Alice, Emmet in Jasper.
Pa še tole, prej ko si ogledate film obvezno knjigo preberite, da boste videli kako ga je Hardwickova polomila XD.

— Aneiia.
27.1. 2009 ob 0:00 zvezdica

Sicer sem ljubiteljica knjižne serije, ampak me film ni navdušil. Naracija se zelo razlikuje od literarne predloge (kar je bilo seveda pričakovati). Nekatere meni zelo ljube like (Alice, Jasper, Mike) so zelo okrnili. Sicer pa se ne strinjam z žanrsko umestitvijo med kakšne Underworld, bolj k najstniškim filmom tipa 10 tvojih napak, Tuck Everlasting ali drugi del Umazanega plesa (res pa je Twilight nekoliko mračnejši). Romanca je vsekakor v ospredju, vampirski podtoni ji pač samo dajo malce drugačen pridih.
Igralska zasedba se mi še vedno zdi dokaj posrečena, čeprav me je Kristen malce razočarala. Na podlagi njenih predhodnih performansov sem prepričana, da je sposobna Belline najstniške, fatalistične dileme prikazati bolj čustveno, res pa je veliko odvisno od režije. Robert mi je na trenutke okoren,, ampak to je verjetno posledica figure popolnega Edwarda, ki se mi je med branjem izoblikovala v glavi.
Kakorkoli že, pred ogledom filma je vsekakor priporočljivo v roke vzeti knjigo, sploh, ker je kljub trivialnosti čisto zabavna in tako neznansko romantična. Kar katapultira te med ekstaze in norosti prvih ljubezni.
Sicer ima pa film nekaj čudovito zabavnih prizorov, nekaj odlično dodanih scen in lepih posnetkov Olimpijskega polotoka.
Vredno ogleda, ampak samo za ljubitelje žanra. Jaz mu podelim 6-7/10, nekaj vrednosti film v mojih očeh seveda izgubi že zaradi drugačne interpretacije meni ljubega materiala, nekaj zaradi malce konfuzne režije - sicer je pa zelo prijetna popestritev še ne čisto pomladnih dni.

— Kasiopeia
27.1. 2009 ob 0:00

men je film tut zelo všeč in ga vsem priporočam. ampak se strinjam z Hano, saj se men tut zdi da Kristen ne zna dobro izražati čustev. ampak vseeno je film odličen. uživajte!!!!

— anja
27.1. 2009 ob 16:25

knjiga somrak je fulll dobra...upam da je takšen tudi filem!!! samo škoda da rabi toliko čakati da pride v slovenijo na platna !!!

— monika
28.1. 2009 ob 16:16

brala sem knjigo in tudi nadaljevanje...
knjiga je zakon...za film pa nevem...gledala sem odlomke in nekaj so mi povedali prijatelji...knjiga veliko bolša.

— green
28.1. 2009 ob 16:17

kome čakam ;$

— shane
29.1. 2009 ob 0:00

jst sem gledala film u australiji in je bil zakon, zaj že čakam ne vem kok dolgo na cd da bo prišel ven sam bo pomoje komaj čez kake 3 mesce, pa makar je že bil film decembra tukej!!

— sara
29.1. 2009 ob 17:21

FILM JE ZAKOOOOOOOOOOOOON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOMI ČAKAM DA BO V KINU!!!!!

— ma negdo že
30.1. 2009 ob 10:35

mislim da bo to en izmed najboljših filmov na svetu!!!!!!!!!!

— hannzza
31.1. 2009 ob 0:00

ta film se že 1000x gledala in ga bom se 10000000000000000000000000000000000x ker je zakonnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
še posebi ker v njem igra<3 robert pattinson<3

— <3twilight<3
31.1. 2009 ob 0:00 zvezdica

Film sem si že ogledala in ga 100% odsvetujem. Ni nobene globine in čustev, glavna igralka je lepa, ampak igra izredno slabo (njena obrazna mimika je čez cel film takšna, kot da ima obraz omrtvičen). Da ne govorim o 'perfektnem' videzu Edwarda Cullena, kaj punce vidijo na Robertu Pattinsonu? Je daleč od popolnosti, medtem ko je toliko lepših in igralsko bolj sposobnih igralcev (v filmu na vsake toliko časa izgleda neroden in patetičen). Čez ostale igralce nimam pripomb, ker mislim da jim vloge ustrezajo. Žalostno je, da se niso potrudili ravno pri glavnih igralcih. Na splošno glede filma pa lahko rečem le to, da scene preskakujejo iz ene v drugo, kot nekakšen dokumentarec, tako da film ne poteka gladko.

Vsi, ki niste prebrali Twilight knjig in se odločite za ogled tega filma, vedite, da je film zelo daleč od Twilighta.

— Devi
1.2. 2009 ob 15:50

hej,kaj ve kdo kdaj pride v maribor??
sem že gledla,samo v kinu je vseeno bol kul.knjige so me obsedle (:

— brina
1.2. 2009 ob 15:50

Film sm že ene 3× gledala in edino kar lahko rečem : MA FUUUUUUULLLL DOOBRR!!!!
knjiga mi je mau bl ušeč, ampak film je tud res ZLO dobr. Pa Robert Pattinnson .. njamii <3

— Evii
2.2. 2009 ob 11:14

THE BEST MOVIE

— Maja
2.2. 2009 ob 19:46

lejte jst vas ful ubužujem ker ste mi caeski.mogoče kdaj se uglasm pa se tkole
mal z menmo ,ane
ja ne
itak ne
vete ka sm jst car
tasga cara ni na svet kukr sm jst
aja pa še neki ful me brte kr jst sm car.pa tud doma mi vsi pravjo kak car sm
u šol pa razbijem vasga
ej morm it kr mi tastari težijo
ful me berte no,
ajde cao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— matej
2.2. 2009 ob 19:49 zvezdica

jaz osebno sem bolj uživala ob branji knjige kot ob gledanju filma..režiserka je spuščala tiste dele ki so se tebi zdele najbolj zanimive.je pa res da bi biu film PREdolg če bi prikazau vse kar je v knjigi.. Z vami se pa ne strinjam o Kristen Stewart..menim da je skoraj odlično zaigrala svojo vlogo zmede in malo prestrašene najstnice Robert ni glih NAJlepši ie pa primeren za vlogo Edwarda.
seveda je res da je bolje če najprej prebereš knjigo kajti v filmu se popolnoma zgubiš..in moti me tudi to da med edwardovim in bellinimi pogovori predvajajo tisto bedno glasbo..raje bi slišala njune (pa čeprav nezanimive) pogovore- tako kot v knjigi.. seveda pa se skoraj vse strinjamo da je ROBERT oz. EDWARD ZELOO LEP!!!!
Moja ocena: 8/10

— lucii-
4.2. 2009 ob 16:42

the film is very good yery romantic and sexi byby from sveta ana
ciaoooo

— tjaša dregarić
4.2. 2009 ob 16:42

ma dejte no. film je itq da zaakoon. če nis knjige prebrau al pa če si jo. jst je nism pa sm čist use razumela. zgodba je pa tok zanimiva da zdej berem drug del (new moon) in sm že skor pr koncu. od sosede sm slišala da je knjiga mau drgačna. pa kai zdei, sj če je nis prebrou itq ne veš da je drgačna. če pa si jo pa pač..je*iga :)
igralci so pa the best!
u bistvu je men še bolš, da sm prej film pogledala kot prebrala knjigo, ker si zdei lahk take like pradstavlam kot so u filmu(edwarda kot roberta, bello kot kirsten itd.)

twilight od mene maš 11 :D

— bite me edward.
4.2. 2009 ob 16:42

the film is very good yery romantic and sexi byby from sveta ana
ciaoooo

— tjaša dregarić
4.2. 2009 ob 17:33

komi čakam!!!!!!sem začela brati knijo in sm skor dol padla.

— lekadol
6.2. 2009 ob 15:18

kaj v mariboru bo se tud predvajal?

— enej
7.2. 2009 ob 0:00

Ej sam tok ane...film je eden najbolših... res... morte si ga pogledat!!!... ful je lepa drama in se je nebi nikol naveličala gledat.... sem ga že vidla, vendar je bila preveč slaba grafika...in komaj čakam 26.2.!!! folk film si poglejte..nebo vm žou.....oba igralca..Robert Pattinson in Kristen Stewart sta svojo vlogo supr odigrala in jima prou paše ta vloga.. konc debate :D ....čau čau

— xx
7.2. 2009 ob 0:00 zvezdica

ta film je res fenomenaln... jas sn ga tut že gledla, ampak so eni prizori izrezani... se mi zdi kot da bi bli zanalašč ven vzeti.. :D:D ampak ja... film je res vredn ogleda... jas bi ga lahk gledla še miljonkrat... newem... enostavno se ga ne morn naveličat... kar se pa tiče igralske zasedbe... brez komentara... rob je tak zadel edwarda da ga po mojem drugi ne bi mogli bolš odigrat tak kot ga je on :D:D... pa še tak lep je... že v harryju je bil neverjetno lep:D:D kristen pa je tut vredu odigrala bello... ful zmedeno jo je odigrala... in kr je ona v resničnem življenju zmedena, je lik ful dobro zadela :D... ampak ta Kellan, ki igra Emmetta =)... svetovno ga je odšpilo:D:D...
strinjam se z nekaterimi tu, da je bolš da prej knjigo preberete... sama sn prebrala vse 4 knjige... stephenie je ful dobro napisala knjige... in vsaka knjiga ima svojo zgodbo... mislim... nena se ponavla skoz knjige... vse sem prebrala v izvirniku in vam rečem...izvirniki so 1000x bolši od prevodov... saj sta sam prvi dve knjigi prevedeni, ampak se da lepše brat če bereš v izvirniku...:D...
še enkrat morn rečt... FILM JE FENOMENALN... res je vrede ogleda... kr... mislim, če prav ne marate neke znanstvene fantastike, tu ob totem filmu ne bote sploh zaznali nobene fantastike...
ampak rob pattinson je tak lušn xD...a ne dekleta?? xD... morte si ogledat film... če ne zarad Roberta :D:D... toti film si zasluži 10ko:D

— Bella
7.2. 2009 ob 13:09

po netu ful govorijo d je to zlo dobr film & kniga tko da komi čakam da pro+ide v slovenijo, knjige pa še nism dobila

— twilight rox
7.2. 2009 ob 13:09

EiiiLa.*

Film je zakon. sam kniga je bolš. k ne smeš primerjat. k če primerjaš knigo iz filmom je film polom. še dobr d boio zamenal režiserja. sm že film potegnila z neta dol tko d ga mam že =)
ampk ga grem lajk 100posto gledat.

sam zkaii je premjera 26.?? k to je tko btw med pučitncam in mnogi (vklučno iz mano in mojimi 5 frendicam) grejo med pučitncam smučat p bordat tko za ceu tedn. k me smo hote it na premjero zdei p nmormo k bomo zdoma
=(=(=(

— TwiLight
7.2. 2009 ob 13:10 zvezdica

to je čisto res, da je dobro prebrati kjnjigo prej.gledala sem že film, in mi je bil ušeč. vendar je ni čez knjigo. veliko pomembnih stvari je v filmu izopuščenih, pa tudi igralci mi niso bili preveč ušeč.edward je bil v knjigi prekrasen vampir z barkrenimi lasmi in zlatimi očmi, ko pa sem gledala fil, me je skoraj kap...kako je bil grd. glavna igralka se mi zdi kar primerna, recimo mike, jacob sta tudi čisto zgrešena..prebrala sem 1. in pred kratkim tudi 2. del...knjigi sta nme povsem očarali.komaj čakam na prevod 3. in 4. knjige.če se pa to ne bo zgodilo hitro, bom pa kar po originalu posegla=)...saj vemo kako je s tem prevajanjem v sloveniji...jaja...

— blažka
7.2. 2009 ob 17:03

torej,pravite da je knjiga dost bolša kot pa film??
kr sama ga že tkoo nestrpno čakam,prebrala sem knjigo in...sem čiisto navdušena res.Noro kako si z branjem knjige,cel čas predstavljaš perfektnega roberta p. in čeprav filma nisem še videla,mislim da mu je vloga pisana na kožo :) neverjeten je.
meni je knjiga ena izmed najboljših kar sem jih kdaj prebrala.
a mogoče kdo ve,kje lahko dobim 2.del-mlada luna???

— anja
7.2. 2009 ob 17:03 zvezdica

Film sem gledala že parkrat in se mi zdi, da je kar okej, glede na to da idealizma iz knjige skoraj nihče ne more spravit na platno. Preskakovanje s scene na sceno res moti, ker za osebo, ki knjige ni prebral, nekater sploh nimajo pomena. Preveč prizorov je izpuščenih, sploh tistih v katerih se v knjigi Edward najbolj prikupi bralcu, zgoščeno je na napačnih mestih. Kar se tiče glavnih igralcev, se strinjam z Devi - kaj za vraga počne Pattison z likom Edwarda?! Opisan je kot skrivnosten, popoln, močan itd., v čemer pa se Robert v nekaterih prizorih zares oddalji, izgleda preveč .. človeško. Alice in Jasper se zdita še najboljši izbiri; še posebej Jasper je zares odlično odigral vlogo, bolečino je lahko razbrati iz njegove mimike. Rosalie se mi zdi daleč od "popolne ženske", mimo so udarili tudi s Stewartovo. Včasih izgleda res bad-ass punca, včasih kot da bi ji bilo ves čas slabo in se khrati blazno dolgočasi.
Zgodbo je res treba poznat, preden s ogledate film, ker je vse dokaj zapleteno med prepletanjem prizorov. Vredno si je vzet čas vsaj za knjigo, če že na za tistih nekaj naelektrenik trenutkov v filmu.
Ocena: 5/10

— Pošast
7.2. 2009 ob 17:03

Taa fiiLm je najLepšii ki sm ga gdaj gLedaaLa v Kiinu !!
2 krat sm ga sLa v Kino gLedat v ItaLiijoo .. xD
Vam priporocam da ga greste gLeedatt ... !!!!!!

— BeLLa.
8.2. 2009 ob 0:00

Knjigo sem že prebrala in se mi je zdela super, in že bere drugi del New Moon.
Filmasi paše nisem ogledala n se že veseleim da ga bom videla saj se videla ''trailer'' in se mi j zdel super, pa tudi videla sem nekaj odlomkov in se mi zdi prav super.
Pa tudi Robert Pattison je zelo simpatičen, nad Kristen Stewart pa nisem ravno navdušena.

(:

— Eva. ^^
8.2. 2009 ob 0:00

Somrak sm prebrala in je bil fuuuuuuuuul dober!!!!!!!!!!!komaj čakam da grem gledat film,kr obožujem znanstveno fantastiko!!!!!!!!!!!!!!

— spencer_reid_girl
8.2. 2009 ob 0:00

Na Hrvaškem se film vrti že od decembra!!
Zakaj ste v takšnem zaostanku?!?!?!

— xy
8.2. 2009 ob 13:07 zvezdica

Kristen igra najstnico ki je drugačna in jo je zadela, igra čist melanhonično ker taka tud je, knjige od Stephenie Meyer mam v krvi in mislem da je film vsej prbližno prikaže čustva in dogodke. Je pa res da izpustijo preveč in predelajo preveč, ampak je knjiga vsaj obraze dobila, je pa res da bi jaz namesto Pattisona dala mogoče Chris-a Pine-a ali morda Mila (Ventigmilia), ki je veliko lepši od Pattisona. Ahh, ja, vseeno bom šla film še enkrat gledat, morda mi bo bolj všeč v kinu. :D Drugače pa knjige, ohh če jih še niste prebrali, ne veste kaj zamujate. Za obliznit so.

— Noxie
8.2. 2009 ob 13:07

film je grozen! knjige 1000000x bolš. catherine hardwike se sploh ni držala dogodkov v knjigi, samo splošno vsebino je not vnesla. iralci razn lutza in rathbona so pa =/. pattison pa sploh ne more bit edward never!

— brinć
8.2. 2009 ob 18:28

BEST MOVIE EVEER !!!

— TWILIGHT ROX
8.2. 2009 ob 18:35

Sem ga gledala že v začetku decembra in je fenomenalen! Dobra zgodba, pesmi v ozadju, dobra igralska zasedba...skratka morate si ga ogledat, ker je film res fenomenalen. 10/10
Komaj čakam, da izide drugi del filma - New Moon =)

— Girl
9.2. 2009 ob 0:00

legendaren film posnet po eni najboljših knjig ever. ne bo vam žal**

— Anja
9.2. 2009 ob 17:29

film je svetovn

— hana
9.2. 2009 ob 17:30 zvezdica

tud jas sem film že gledla in mi je bil zelo všeč. robert pattinson je bil v vlogi edwarda perfektn in se ne strinjam s tistimi ki pravijo da ni lep, saj je res zelo hot. in ni res, da je kristen slabo zaigrala bello, bella je pač taka, da (če uporabim edwardove besede iz knjige) je nič ne pretrese. torej ne more tak spreminjat obraza, če je nič ne preseneti. tud to, da je edward vampir (vsakega drugega človeka bi skor kap ko je to zvedo), je ne moti, ampak se ji zdi kul. sta pa oba zelo dobro zaigrala čustvene prizore, saj ko gledaš film, ne morš pomislit, da sam igrata, ampak se jima prav vidi v očeh, da sta zaljublena. ocena 15 od 10

— ninchyy
10.2. 2009 ob 15:44

kniga huda....film dobr...

— epa
10.2. 2009 ob 15:45

knjiga je še bolša v izvirniku. v slovenski izdaji je 3/4 izpuščenga. za film pa ne morm rečt ker ga še nism gledala in ga bom šla, klub slabm kritikam:) prebrala sm pa use 4 dele v ang in so fenomenalni! res rajš priporočam izvirnike kot slo izdajo. lp usm:)

— Coco
10.2. 2009 ob 15:47

no jst sm najprej film gledala in je biu cist razumljiv nevem a ljudje tezji dojemate ampak vse scene bistvene za razumevanje so ble uklucene v film. No izbira Rosalie je bla res cist mim, Nikki je vlogo dubla sam zato kr se ze od prej pozna z režiserko. Vloga Belle se mi zdi pa cist ql odigrana sam videz Kristen mi ne ustreza cist, cene so pa Carlise, Esme pa Alice res cist iz knig e(po filmu sm prebrala use 4)

— nessy
10.2. 2009 ob 15:47

knjiga je še bolša v izvirniku. v slovenski izdaji je 3/4 izpuščenga. za film pa ne morm rečt ker ga še nism gledala in ga bom šla, klub slabm kritikam:) prebrala sm pa use 4 dele v ang in so fenomenalni! res rajš priporočam izvirnike kot slo izdajo. lp usm:)

— Coco
11.2. 2009 ob 0:00

meni osebno film ni bil nič posebnega..
edward ni perfektn, v knjigi naj bi bil, pa tud bella ni tisto kar sm prčakvala da bo.. to je uglaunm še dodatn najstniški film, ki bo popularn nekaj časa, potem pa se bo pozabilo nanj..

če ti je dolgčas, je zagotovo vreden ogleda.. ;)

— Ana
11.2. 2009 ob 0:00 zvezdica

Men se zdi da je film tko tko. Kniga je bla rahlo satirična, onadva (bella in edward) sta mela took pogovorow tle se pa obnašata k bi bla skregana in ne zalublena. Sam drgač mi je pa čist ušeč da je Rosalie mal bl okrogla k tiste anoreksične babe u filmih mi grejo že počas na jetra, robert je pa tko no... luškan dokler ma gor leče pa ogaben k je "all natural" Drgač so mi ble pa scene s kosili najbolj ušeč k mi je ful carsko prikazan kko so oni kao "high society" Pa tud mal te razočara k če ne prebereš knige sploh ne veš kva se gre (jst sm mogla svojmu prjatlu pol filma razlagat- sej ne da ga je film ne vem kva zanimu(fantje pač) hihi).

— MAJA
11.2. 2009 ob 0:00

film je the best

— Maja
11.2. 2009 ob 16:44

heei neii mi en udgovori a je to res dukomentarc?

— yoda
11.2. 2009 ob 16:45

the best movie ever

— mišeQ
12.2. 2009 ob 0:00 zvezdica

Sago sem z navdušenjem prebrala in to večkrat. prevzela me je od prve pa do zadnje strani brez premora. liki so u knjigi opisani res natančno, zato bi pričakovala da bodo u filmu dosti bolj izopolnjeni. filem sm že nekajkrat gledala in komaj čakam da pride v naše sale. z veseljem si ga bom večkrta tudi ogledala. ne zdi se mi tako dober, vendar sem že dovol obsedena.
najbol so mi ušeč: Alice, Jasper in Emmet. Rosali je v knjigi opisana kot nevem kakšna lepotica, da bi ji usako dakle lahko zavidalo. v filmu pa prav zaprau sploh ni tako lepa. Edward mi je ušač zardai predstave ki sem si jo naredila v knjigi, če bi moje mnenje temeljilo na osnovi filma ne bi bila tako navdušena. in bella pa tudi ni tako dobro, ona je u knjigi dosti bolj štorasta in nerodna, bol sramežliva in takšna. a v filmu tega ne vidimo.
je tudi kr precej scen, ki so v knjigi drugačne in čisto spremenijo potek. to mi res ni ušeč, že zaradi tega ker je filem posnet na podlagi knjige.
poleg vsega bom še naprej trdila da sta knjiga in filem najbolša :)

— xy
13.2. 2009 ob 0:00

Robert Pattison je tok lep .Film sm gledala ze 2 mesca nazaj ampak useen ga grem se enkrat tok je dobr

— hihi
13.2. 2009 ob 0:00

aaah.edn najlepših filmov ever.<333
knige pa itak rulajo.

— faan.
13.2. 2009 ob 0:00 zvezdica

Mislim, da je brezveze razpravljati, kako je film čisto drugačen od knjižne predloge, saj je težko spraviti 700 strani v 2-urni film in pri tem pričakovati, da bodo noter vse scene, pogovori,..
Sama sem si najprej ogledala film in mi je bil kul (če upoštevam low budget)! Šele potem sem prebrala knjige. In po moje je bil ta vrstni red boljši, ker obratno imaš že neka pričakovanja, ki se seveda nikoli ne izpolnijo, potem pa si normalno razočaran nad filmom. Pač ga moraš vzeti malo z rezervo.

— Ana
13.2. 2009 ob 15:26

Sem gledal film v ameriki, sem ga sel pa gledat, ker sem knjigo bral. Knjiga je bolj potegnila. Je pa na enih mestih cist tako, kot sem si predstavljal, ko sem bral knjigo. Lustno.

— amer
13.2. 2009 ob 15:26

ni vredno ogleda.
barve so zamorjene u iber, igralci so zgrešeni u iber...
mislm tista bella al kar kol je ma skoz usta odprta tud tkrt k ne guvori.
un edward je pa tud čiz mem.

— K
14.2. 2009 ob 0:00

zakon film :P

— hello kitty
14.2. 2009 ob 0:00

BEST MOVIE EVER ! thought the books are better !
the movie is still very GOOOOD !

— Twilight !!
15.2. 2009 ob 0:00

Če prej prebereš knjigo se ti zdi film popolnoma "pokvarjen". Npr.: Ko sem prebrala Da vincijevo šifro ter nato gledala film, ni prav nič pomagalo, da igra noter tom hanks................

— Mary Elizabeth
15.2. 2009 ob 0:00

Ja, no jzt sm si pa najprej film pogledala, pol se mi je pa zdeu full ampak res ful dobr in sm se odločila, da preberem še knjigo. No res je da se mal razlikuje od filma ampak mi ni žou, da sm najprej film pogledala, kr si pol k knjigo berem vsaj mal predstavlam pa to.
Pejte ga gledat.

— Twilight
15.2. 2009 ob 0:00

gilm je zelo super met najboljšimi kar sem jih kdaj gledala pa tudi igralci so zelo dobri in lepi res vreden je ogleda poglejte si ga nebo vam žal

— naty
15.2. 2009 ob 0:00

Film je zakon ! :) js sm ga tut ze gledalaa.. pa je res ce ne preberes prej knjige neves zakaj se gre...tko da najprej preberte knjigo pol pa si oglejte twilight ;)

— Toxic
15.2. 2009 ob 15:28

Film je ful ful ful ful dobr, ampak je bolš da najprej knjigo preberete kot je že napisala melanie. Drugač se pa splača jit gledat.

— koki
15.2. 2009 ob 15:30

hmm...film lih ni naj naj bolši...sam KKNJIGA JE PA NA POUNO ZAKON =)...

— mony
16.2. 2009 ob 0:00

ok, pa kwa je z vami babe blesave, kako vam je lahk ta mudel hud, pa dj poglej kak je nooo....fak....model ja tako grdo grd, jz res nevem kje ste okus pozable...lj kako faco ma iz profila, v obliki pol mesca jebemu...pa nej mi nubena ne govori, ja vsak ma svoj okus..ja se strinjam, sam tle ni okusa ker je model res tako grd..in unim bejbam k je ta model hud, pejte pred ogledalo pa napizidte same sebe, k mate okus totalno u ku.....thats it...pa nj vs čimprej pamet sreča
p.s.- glavna igralka je pa itak čist šugava
pa NE mi kenslat tega komentarja….
Ok, film je pa ful hud, pejte gledat res zakon muvi!!

— MP
16.2. 2009 ob 0:00

OMG ta film je tko dober!
Sm ga gledala 1 mesec nazaj že in sigurno že 10x..
In res se ga splača gledat,ampak res raje preberite knjigo najprej in potem film.Čeprav boste malo razočarani verjetno ampak boste res boljše razumeli če najprej knjigo preberete.Igralci so pa tudi popolni za svoje vloge.Boljših ne bi mogli najt.Komaj čakam na New moon!!
Ok,to bo to,ugl. RES se splača it gledat.Ne bo vam žal.

— lejla
16.2. 2009 ob 0:00

Ah dajte no....Glede Roberta P. ja saj pa niso mogli zadet vseh vaših (naših) okusov...če bi dali not Johnny-ja ali pa Brada pa bi film postal preveč klišejski....in star :p (to je zgolj šala)

Na imdb.com pravijo, da je treba film gledat zase in da ga ne smemo primerjat s knjigo. Je pač tako, da niso imeli dovolj denarja ali da je vse skupaj predolgo.... Nekaj je treba pokrajšat.

Se pa strinjam z mnogimi, ki pravite, da je Kristen bolj "medlo" zaigrala vlogo. Tudi meni se zdi, da ji manjka nekega zagona na čase. Seveda pa tudi Robert ni popoln, kot bi moral biti.

pozdrav

— Majči
17.2. 2009 ob 0:00

se strinjam z ano...tudi sama sem si najprej ogledala film in mi je bil čisto razumljiv, nato pa sem se lotila branja knjige. Pri prebiranju sem imela boljšo predstavo o vsem: kakšna je katera oseba, njena soba, tovornjak,...
Toplo priporočam:)

— Tjaša
17.2. 2009 ob 15:49

somrak je po mojem mnenju film leta...in ga priporočam usem ki obožujejo ljubezenske zgodbe.je pa edin škoda d pride šele konc februarja u kino.igrauci so super,še posebi robert pattinson!če bi ga lahko ocenila od 1 do 10..bi dubu 100+ xD

— klarč
18.2. 2009 ob 0:00 zvezdica

Robert Pattinson res ni tako popoln, kot sem si ga predstavljala ko sem brala knjigo, ampak v filmu je znal dobro prikazat to, da je zelo nevaren. Takrat je izgledal najboljše.
Kristen Stewart pa je ispadla res čudno, ker se je zelo MALO SMEJALA. Njen obraz je bil ves čas enak. Kakorkoli že, če je zaljubljena najstnica bi se sigurno lahko vsaj malo več smejala. Ampak z Robertom sta izgledala zelo lepo.
Ostali vampirji so res izgledali vampirsko in posebno. Vsak s svojim značajem.
Mislim pa da je film res zelo podoben knjigi, čeprau so dodani deli itd. Obstajajo filmi, ki so napisani po knjigi, pa sploh ni nikakršnih podobnosti, tako da sem bla vseeno presenečena. Knjiga pa mi je bila definitivno boljša. In jo je boljše prebrat pred filmom.

— Coolpix
18.2. 2009 ob 0:00

omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg
boljšega filma niso mogliposnet!!!!!!!!!!!!!
Edward Cullen je najlepšii fant na celem svetu!!<3

— Kylee
18.2. 2009 ob 16:16 zvezdica

Filma si iz principa še nisem pogledla, ker ga nočem krast z neta, sem pa vidla že vse trailerje in bi rada vsem, ki pravite, da Stewartova ne zna igrat oz. da igra kot da jo skoz neki boli, da se malo smeji itd itd, povedla da pozablate, da film bazira na knjigi. Bella Swan je najstnica, ki se preseli v kraj, ki ga sovraži, k očetu, s katerim nimata blazno tesnega odnosa; je najstnica, ki se ma za preprosto in hkrati je mogla bit odrasla, da je skrbela za svojo raztreseno mamo; je najstnica, ki ful noče bit v središču pozornosti, čemur pa se kot novinka na mali šoli temu ne more izognit. Zakaj bi se torej ves čas smejala? Zakaj bi kakorkoli opozarjala nase?
Glede Pattinsona pa tud ne razumem ljudi, ki ne vidijo njegove lepote. :)

— Martina
18.2. 2009 ob 16:16

Edward <3

— unicornxnin
18.2. 2009 ob 16:20

jas sem knjigo prebrala na pobudo moje prijatelice..in misla sem si: okej pač še ena kniga okej bom prebrala te...ampak ko sem dobla knigo v roke nisem mogla nehat brati in metulčke sem dobla v trebuhu! pol pa sem zvedla da obstaja tut film..valda sem takoj šla gledat odlomke na youtbe in komej čakala da dobiim dvd. in ko sem ga pogledala sem se zraven celo jokala sicer sem pa bila malo razočarana kr je v knjigi vse obl podrobno in je film le senca tega ampak si ga je vredno ogledat kr te potegne noot takooj okej malo je začetek čudn samo vseeno je LIKE THE BEST film EVER !!! v glavnem pr meni ma toti film 100!

— Natalija
19.2. 2009 ob 0:00

ta film je ful dobr ...še posebi ker v njem igra robert pattinson(edward) ta model je konc hud ni kj:D...pa sploh nerabs prebrt knjige d razumes o cem se gre.. k to eni zabijajo...bed

— amy*
19.2. 2009 ob 0:00

film je kar v redu, vendar se proti koncu malo vleče...
nisem prebral knjige in sem vedno vedel kaj se bo zgodilo

ne bi rekel da je ravno za na platno...

— ne povem
19.2. 2009 ob 15:58

nekaj je najbolj omembe vredno- ROBERT / EDWARD igra specialno!!! res zna vzbuditi tako nevarnost, tako strast v tebi.. ne moreš verjeti, kako lahko nekdo tako dobro igra! sem prepričana, da se vsaka ženska vaj za tisto uro ZALJUBI VANJ.. <3

— .....
19.2. 2009 ob 16:02

I'm one of those twilight people! dobesedno!!!!!!!
film me je tako navdušil. Iz izkušenj vam povem, da je vreden ogleda. pogledala sem že ogromno filmov, tudi 3 na dan in podobno, in mi je biu twilight do sedaj res NAJBOLJ všeč. Zelo dobro je prikazana strast, nedosegljivost, privlačnost med EDWARDOM in BELLO. okej, vampirji pa te scene mi niso toliko pri srcu, ampak ta film je 1A!!

ubistvu se mi niti ne da zdaj opisvat in nakladat. to morte vidt!
je pa res, da so knjige tudi super suuper fajn! knjigo kar "poješ" !!!!!

— ..
20.2. 2009 ob 15:36 zvezdica

a dejte no, zdej ste jih pa res fajn skritizirali vse... :)
No ma sej prou. Uglaunem, js mislm, da je film dobr. Fajn je posnet tko kot je treba, je pa res, da se ne da knjige pa filma primerjat. preprosto ne gre
ko bereš knjigo si vsak v glavi zamišlja svojo sliko... in pol k pride film, so vsa pričakovanja razočarana kr ni to to...
mislm da je zmer bolš če se prej film pogleda in pol gre brat knjigo....
igrauci so pa dobri in se vidi da so z določenim namenom izbrani
ne more bit glauni igrauc zmer tud najlepši, še dobr, ampak mora met nekaj kar prtegne, in Robert to gotovo ma... kr je za sabo potegnu dost ljudi
Kristen je mal bol švoh ampak igra točno to kar mora in tako kot mora
mislm, da so usi skup dobr zadeli in se dobr odrezali...
presenetli so predvsem tud stranski liki... k so super
skratka še en film, k bo obnorel mlade ljudi in iz katerega se bo naredu fajn dobiček...
na koncu vsi zadovoljni...
in če pravilno gledaš film, se ga da zelo dobro razumet, brez kakršnekoli podlage od prej
dobr je, ni standardn, vesela sem, da je končno prišel tud k nam v kino, lahk bi pa seveda tud veliko prej

— Ragazzina
21.2. 2009 ob 0:00

ok, pa kwa je z vami babe blesave, kako vam je lahk ta mudel hud, pa dj poglej kak je nooo....fak....model ja tako grdo grd, jz res nevem kje ste okus pozable...lj kako faco ma iz profila, v obliki pol mesca jebemu...pa nej mi nubena ne govori, ja vsak ma svoj okus..ja se strinjam, sam tle ni okusa ker je model res tako grd..in unim bejbam k je ta model hud, pejte pred ogledalo pa napizidte same sebe, k mate okus totalno u ku.....thats it...pa nj vs čimprej pamet sreča
p.s.- glavna igralka je pa itak čist šugava
pa mi kenslat tega komentarja….
Ok, film je pa ful hud, pejte gledat res zakon muvi!!

— MP
21.2. 2009 ob 0:00

THE BEEEEEEEEEEEEEST MOVIE EEEEEEEVEEEEEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

— saraa
21.2. 2009 ob 16:10

Filmmm jeee najboooooooooolši.!!!
In tii melanie samm tihoo ker jst nismm nč knjigee bralaa paa sm use razumelaa tkoo da nevem kaj jee blo too s tvojoo sestroo :S
Ljudjeee film jee pač najbolši in jee res vredn ogledaa.!!!!!!

— ****
21.2. 2009 ob 16:10

knjiga je velik bulš ko film ko sm ga gledala v angleščini . sicer pa je v filmu polovico spuščeno ali pa ni posneto po knjigi . tok da se bolj splača prebrat knjigo pa drug del (mlada luna) ko je nadaljevanje prve knjige pa je tud zanimiva.

— anika
21.2. 2009 ob 16:10

To je najslabši filem euer. Preueč romantike!! rajš grem fuzbal gledat!
Fanica: Fuzbal Beib*

— somrak.**
22.2. 2009 ob 0:00

film je odličen. še vseeno pa so knjige najboljše. ampak se splača iti gledat že zaradi Roberta Pattinsona, ker je najboljši Edward in ga nebi mogel zamenjati noben drug igralec:))

— :)
22.2. 2009 ob 13:50 zvezdica

Da ne bodo komentirale samo ženske...
Moja punca je kupila vse štiri knjige in mi predlagala, da jih berem, ker bi mi pomagalo pri lastnem pisanju. In so mi bile knjige celo všeč. Včasih so mi šle romantične scene malo na živce, ker onadva preveč komplicirata, kjer to ni treba, ampak je bila vsaj romanca med dvema inteligentnima osebama. V zgodbi se da uživati zaradi stranskih likov: Alice, Jasper, Carlisle, Esme, Emmett...
In potem posnamejo film. Razočaranje. Twillight je karakterna knjiga. Značaji oseb so tisti, ki gradijo zgodbo. In uporabljeni igralci preprosto ne znajo dati likom tolikšnega značaja, kot ga imajo v knjigi. Krona vsega je glavni igralski par, ki sploh ne poseduje značaja.
Iz knjižne Belle sarkazem kar kaplja. Filmska Bella je zgolj senca. Igralka je kazala isti obraz za vsako čustvo, pa naj je bila delirično zaljubljena ali na smrt prestrašena.
Knjižni Edward je poosebljen šarm, celo arogantnost. Filmski Edward je farsa, saj je igralec preveč nezrel, da bi lahko igral tako kompleksen lik.
Še najbolje uprizorjeni so liki Carlisle, Esme in Charlie. Ostali so parodija.
Celoten film izpade kot slabo režiran videospot, kar ni tako presenetljivo (MTV produkcija). Scene si sledijo popolnoma brez smisla in bi jih zlahka gledali v pomešanem vrstnem redu in dobili isti učinek. Filmska upodobitev romance je daleč preplitva za takšne čustvene izpade, ki se dogajajo po svetu.
Moj nasvet: berite knjige (v angleščini, slovenski prevod je slab), pozabite na ta film in upajte, da kdaj posnamejo remake z resničnimi igralci in režiserjem (ali režiserko).

— Manaptis
23.2. 2009 ob 0:00

Brala sm ze knjigo,in gledala sm film. Po mojem je bols prebrt knjigo!! jz sm si Alice pa pa Bello pa Edwarda predstavlala ful bols pa mi je film use pokvaru. Je pa dobr film ni kej kaj, se splaca it gledat. Sm je res u knjigi bols razlozen k Bella recimo razlaga kako se je pocutla pa kaj si misli u filmu pa tega ni.

— blb blb
23.2. 2009 ob 0:00

a film je že v kino?? ker primera naj bi bla v četrtek, kle pa vidm da je že neki na sporedu?
hvala za odgovor :)

— Milkshake.
23.2. 2009 ob 14:12

I love Twilihgt. kok je to hud film.. pa še un edward... <3. njami xD

— Nax.
23.2. 2009 ob 14:12

gledala 2 mesca nazaj... 2x :D ... pa ga grem usen še enkrat... mislm da je kr uredu najren glede na sredstva k so jim jih dal na voljo.... pejte vi snemat film u kermu je praktično ves čas dž pa slabo vreme pa blat pa use...

prebrala sm knjigo, in tko al tko vemo usi da so knjige vedno boljše od filmov, ker si sam predstavlaš stvari kot sam hočes... komur pač igralska zasedba ni ušeč nej se ne obremenjuje s tem, ker morte razumet, da nikol še niso, in nebojo posnel filma po knjigi, tko da bi igralci ustrezal usemu občinstvu.... pač, tko je

film je vreden ogleda... ni nekih veder krvi in nevemkaj, kot so pisal v Bravo-tu, tko da gdor pričakuje da bo šou gledat vampirsko grozljivko se močno mot... :)

goodluck

— Anja
23.2. 2009 ob 14:12

moja najljubša knjiga k je prou zdle berm pa še komi čaka film noro usak si more prebrt,...bolš k harry potter,..<3
nau vm žou,..sposote si knigo pa hitr na delo k naute mogl nehat brati,..
papa

— o.r. edward...bella<3
23.2. 2009 ob 14:14

Ja sam ga već videla u srpskoj bioskopu kada sam bila u Beogradu i meni se je jako sviđao. Ja volim vampire i prestravane filme. Sad sam u Ljubljani gde imam muška i mi ga čemo opet bdeti.
Pozdrav from Beograd.

— Esma
24.2. 2009 ob 0:00

Film je cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllll

— 23.2.2009
24.2. 2009 ob 0:00

wiiiiiiiiiiii..... zakonnn. dbest film. robert pattinson hudddddddddd.....
kumi čakam d pride drug delll........<3

— sanc^^
24.2. 2009 ob 14:27

film je bil res najboljši in je vreden drugega ogleda ;)

— sara
24.2. 2009 ob 14:28

Js sm čiiist nora na fiiilm. mam ga doma&sm ga že stokrat gledala! pa bom šla še u kino :D predpremiere pa to :D če ne preberš knjige nimaš niti najmanjšga pojma zakaj se on tko skrč pa prime za usta k Bella stop pred ventilator. I LOOOVEEE it. :D cela zgodba me je zasvojila. tut knjige mam doma :D sam da še midnight sun do konca napiše :D

— Obsessed<3
25.2. 2009 ob 0:00

Ta film je bil ful kul, priporočam da ga greste gledat

— Nina
25.2. 2009 ob 12:13

Meni se je zdel film fantastičen. Res je, da ko sem prišla v kino, nisem sploh vedela o čem film govori (nisem prebrala kratke vsebine), sam sm ga ob gledanju takoj razumela.
Film je res ful čustven, res ni tko krvav, ob kakšnih prizorih se loh tut nasmejiš. Vm priporočam, da si ga ogledate. ;]
Men osebno so bli kot liki všeč: Alice, Edward... :]
Sploh pa ni zdej v filmu pomembno, kok je igralc kjut, ampak sama zgodba in kako je odigrana.

— A.
25.2. 2009 ob 12:13 zvezdica

Sej film po svoje ni slab. Če prej ne preberš knige. Je pa klup usemu edn bolših filmov, k so bli posneti po knigah. Me je useč, ne vem sicr zakai, ampak mi je všeč. Klub temu na se vse dugaja ful prehitr in so se JAmes & Co pojavjo že sred filma, ko napadejo nekga varnosnika.??? Uglavnm, men je bla daleč najbolša Alice - ona res zgeda tko kt jo je opisala Meyerjeva( vilinka ), pa Emmet je tut tak-silak. Bella ma itak(nekdo je že prei omenu) pol obraza omrtvičenga, čeprov je njen plus to, da tko štorasta kt je u knigi. Glede Edvarda je pa tko- on nej bi zgedu nevarn & sexi. Večina Igralcev u Holywoodu so nevarn in grdi al pa zgledajo k Keni. Težko je igrt nekoga, k je u knigi upisan, kot da je popolno popolen kt Edvard Cullen.
In ja film res nima neke pretirene globine.
Sicer je po vsebini to res romantična drama, ampak nekateri prizori so za smejat.
Sicr pa: Al se man sam zdi al je u filmu u enm kadru bla tut Stephenie Meyer?

— Lumina
26.2. 2009 ob 0:00

no jst sm šla pa gledat film in NISM prebrala knjige pa sm film useen štekala... in isto moja bestica
tko da res nvm zkai se nebi štekal
če maš kj u glav morš štekat ;)

film se mi je pa zdeu carski, komi čakam da pride na dvd
vredn ogleda

— unknown
26.2. 2009 ob 0:00 zvezdica

to je 1. v mojem življenju, da bom napisala komentar o filmu, pa še ni med mojimi nekimi top 10, pa vseeno:) knjigo sem začela brat, ko še sploh ni bilo te evforije.namreč obožujem branje in je zelo redko, da je film boljši od knjige. knjigo sem namreč nehala brati po ene 10 strani, ker je prevod popoln polom, osladen, stilistično nedodelan itd. zato me je film ful navdušil (gledala sm ga v tujini), mogoče tudi zato, ker si nisem ustvarila slike o karakterjih itd.zdej ne vem, mogoče je knjiga v izvirniku dobra, bom jo prebrala, slovenska verzija me ni prepričala. igralci no ja, mislim, da je ta popolnost vampirjev preveč poudarjena, mislim, da so super izbrali igralce, sploh gospoda doktorja (njamnjam:))..všeč mi je ta neka mračnost in skrivnostnost:) tako da kumej čakam nasledn film :)

— ana
26.2. 2009 ob 0:00

Film zmaga!! Edward(Robert) je ful lep!! Pa Jasper (Jackson) in Emmett(Kellan) tudi!! Ful so dobro izbirali igralce. Najbolj pa za te tri, pa za Alice (Ashley) pa Jacoba(Taylor). Tak sem srečna da ga ne bodo zamenjali!!! Rosalie niso najbolje zadeli, čeprav bi bilo lahko hujše. Za Bello pa sem pričakovala nekaj boljšega. Kristen ni pokazala sploh nobenega navdušenja ali česarkoli nad njim. Pa tudi smejala se ni skoraj nikoli. Pa saj najbolj važno je, da so Edwarda vredu izbrali...samo film je še vseeno super!

— Špelaaa
26.2. 2009 ob 14:16

I already saw the movie in Canada since I`m from there...and because I am staying here in Slovenia for 2 months I decided to watch it again....although I already read all 4 books and I think that first one is much more interesting than the movie, but I still like it, because they cannot put all those things into the Film, because then wouldn`t be just 2h but 4h...:D So go watch it, you won`t spend money or time, because it`s worth it.....so...GO twilight...

— Connie Santiel
26.2. 2009 ob 14:16

Film je super, še posebej je ogled obvezen za oboževalce ^^
Kar pa se tiče knjige, jo berite v angleščini, ker je v slovenščini šlamparija

— Natasha
27.2. 2009 ob 0:00

To je eden izmed najboljših filmov kar sem jih videla v zadnjem letu. Ker če smo iskreni, nekateri filmi ki dobijo oscarje so za bruhat in res ne vem kaj ljudje vidijo v njih. Ta film pa te prav potegne v sebe, in si želiš biti v filmu, želiš sodelovati in biti eden od njih. Miti o vampirjih gor ali dol, ko enkrat gledaš ta film enostavno ne moreš prezreti dejstva, da se ves čas gledanja sprašuješ ali res obstajajo ali so samo plod človeške domišljije.

— Daniela
27.2. 2009 ob 0:00

ta fulm je ful zakon. Zelo se ga splača gledat.
res film je zakon.

— yanya
27.2. 2009 ob 0:00

Film je čudovit prava mračna romanca, le konec je malo zmotljiv, tako da upam na nadeljevanje ;) vredno ogleda!

— Dajana
27.2. 2009 ob 14:31

najbolši film....svetovn je

— lauraaa
27.2. 2009 ob 20:03

film je enkraten
jaz npr. sploh nisem prebrala knjige, pa sem kljub temu cel film razumela.
Vsekakor se ga izplača ogledat, če ne zaradi drugega pa zaradi Roberta Pattisona :)

— ...
27.2. 2009 ob 20:04

Robert Pattinson nardi film res ... ****zmičen:D

— jana
28.2. 2009 ob 0:00

res morš prej knigo prebrat. drgač je odbr film ampak je knjiga itak bolša... nism dubla občutka tiste ljubezni med edwardom in bello... tko nekak bl prijatlja sta se mi zdela... drgač je pa rosalline res odlično odigrala svojo vlogo. svaka ji čast!

— jsss
28.2. 2009 ob 0:00

TWILIGHT je res najbolš film!!!!!!!!!!!!!!!!
res pejte ga gledat!!!ne bo vm žal!!!
jst nism prebrala knjige pa je blo čist uredu!!! vse se da razumet...mogoče je res v knjigi več vsega ampak film je res THE BEST!!! sicer bom knjigo še prebrala ampak najbrž bom pa film gledala v kinu še najmanj 3-krat!!!glede igralcu...men so vsi ful fajn...Bella se na trenutke res zdi mal zdolgočasena ampak drgač mi je res fuuul fajn film!!!komaj čakam 2. del(Mlada luna).

— freakie girl*
28.2. 2009 ob 0:00

Nekateri ste poplnoma navdušeni nad igralcem Edwarda, češ kako je lep, kako je dobro odigral,...., drugi ste popolnoma razočarani, češ ni lep, več je igralcev lepših in bolj primernih,........ Vendar moj mnenje je takšen, Robert sam po sebi ni ne vem kakšen lepotec, ne moremo pa reči, da je grd kar gotovo ni. Vendar, ko igra Edwarda, te njegovo obnašanje, njegov fenomenalen pogled in vse na njem popolnoma očara in ti Edward priraste k srcu. Edward ti tako na enkrat postane ušeč in ti je lep, ne na klasičen način, kot nekateri igralci, ampak na poseben način. Je drugačen od ostalih, ta drugačnost je hkrati čudna in prečudovita. D best film

— hm........
28.2. 2009 ob 0:00

o noro. ta movie ga zažiga.to je najbolši film na svetu.same pohvale. jst sm ga šla 2x u kino gledat k je res TOKK dobr .tko da vredn ogleda :D

— niKsi
28.2. 2009 ob 14:41

hm.. mene je film hipnotizirau prau=P ampak sele ko sm ga u kinu gledala-...usi uni ucinki in to..perfektno=D..glee na to akr ste pa vi napisali:
bella naj bi u resnici mislim-.OPISANA je kot taka -ne kaže neki pretirano svoja čustva in mimika obraza spada k temu..v bistvu je mirna oseba oz pač u tem smislu čeprau glede na opis v knjigi ki pravi dsa ni nic posebnega oz ne posebno lepa al neki takega se mi zdi u filmu prelepa ampak to bi lahko spadalo k njeni ne preveč dobri samopodobi..
edward oz. robert pattinson je LEP=D.. jasno pa je da nevemkako nadnaravno lepih igralceu med smrtniki ne morejo najdet hm? kaj praviste =P..
so tudi smesni deli umes.. ne samo taki kot npr ko bella odpre vrata na njenem "novem" autu in rukne jacoba ampak tudi tisti ko prkazuje cullenove med ljudmi.. njihovi izrazi na obrazu-predvsem jasperjeu ki je "ta novi" med druzino vegetarjanceu ko se zadrzujejo ali u bistvu premagujejo slo po krvi xD..

za moje pojme če hočeš film razumet mores knjigo obvezno prebrat, drugace lahko veliko stvari ostane nerazumljivih, nepojasnjenih in šale neslane =D
to je moje mnenje..

— Kityy
28.2. 2009 ob 19:46

S Twilightom sem obsedena. Moram vam povedati, da v zadnjih nekaj letih tako dobrega filma še nisem gledala. Igralci so mi zelo všeč in vse sem vzljubila. Že od nekdaj sem se bala tema in drakul, vampirjev. Filma nisem mogla gledati, kaj šele če sem videla kakšno sliko, sploh spat nisem mogla:P..Sedaj ko pa je prišel ta film si zelo želim imeti še knjige itd. Robert Pattinson je v filmu takšen cuker, cel film je tako gentlemantski, prijazen. Začela sem zbirati vse od njih in res čista obsedenka sem:P..Kolosej hvala ti, da si film dal na platna prej saj sem ga komaj čakala. Všeč mi je ta zgodba, igralci in preprosto vse, da je Twilight sedaj moj najljubši film...In še dolgo bo tako ostalo!

— n*
28.2. 2009 ob 19:48

Buuu.!
filma sicer nisem gledala.razen odlomkov. si ga pa definitivno bom ogledala.
knjigo sem prebrala.in si želim.da bi sama kai takega napisala. knjiga ima preprosto vse kar.zares dobra knjiga. rabi.! mene osebno je omamila. seveda.si vsak človek. predstavlja osebe drugačno. kot jih vidimo na platnu. in te to malo šokira. samo če ih pa sprejmeš in se vanje vživiš. te zgodba navduši. vsai mene ie. zato. ne dvomim v film.sai so že niegovi odlomki presunljivi.! za zgodbo [knjigo.] pa lahko rečem samo. dve besedi.: "čarobno omamna.!"
in navsezadnje vriamem.da bo tudi film. [it's vampire.!]

— biuui.
1.3. 2009 ob 0:00

jsT se ne sTriniam z Aneiio.
Ok kniige še nism prebraLa sam prauio d ie dobra Tko d i obom nabauLa. IgraLcii so pa CARSKIIIII.
edward ie naiLepši Tip kar sm iih kdaii uidLa.
BeLLa oz. KrisTen pa TuT.
Tko d igraLci iso naiibL carskiiii.
Komi čakam še par delou k prideio.
1ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo (ocena) =)

— XxxxX
1.3. 2009 ob 14:33

film je amaizing jest sm se kr tresa zdravn....knige nism brala tk d nwm kašna je sm film je ful dobr res se ga splača ogledt

— twilight fan
1.3. 2009 ob 14:33 zvezdica

Jaz sem najprej film pogledala pa sele potem prebrala knjigo. :P Film mi je bil zelo vsec zaradi tega sem se odlocila da narocim vse 4 knjige in ni mi zal. Mislim da je vseeno film odlicno posnet, pac se razlikuje od knjige ampak bistvo je vseeno isto. Robert je odigral Edwarda odlicno, res ne vem ce bi kateri drugi igralec bil boljsi. Kristen Stewart....well..mislim da bi lahko bila boljsa. Ne zaradi tega ker se ne smeji, ampak nekak je..prevec neemotivna za neverjetno zaljubljeno punco.

— Nena
2.3. 2009 ob 0:00

Film je zakon! Vsi ki ga mislite it gledat se splača. Sama ga grem jutri gledat že tretjič, ker mi je res najbolši film vseh časov. Sem slišala da iščejo drugo glavno igralko za drugi del filma in se mi nezdi fajn, ker je tko res The best kot je. =)

— Senare
2.3. 2009 ob 0:00

No, film sem si pogladala in ni me razočaral. Dam mu okol 9/10.
Je res, da tisti, ki smo prej prebrali knjigo imamo določene predstave o karakterjih. Vsi so odigrali precej dobro, se pa strinjam z nekaterimi, ki pravijo, da bi Kristen lahko odigrala z več čustvi.
Morda sem bila razočarana le nad tem, da (morda se je to zdelo samo meni) bi v filmu lahko videli več Alice, Emetta in Jasperja... :D
Ja, ni jih čez vampirje :)

— L.L
2.3. 2009 ob 0:00

Helow,

kaj naj rečem filem je SUPER....od samega začetka pa do konca,kjer te "pusti" čakati na drugi del "UPAM DA BO" heheheh!!!

Filem me je res presenetil...Odlični igralci,dobra režija skratka SUPER!!

Punci je bil tako všeč,da je šla kupiti obe knjigi 1 in drugi del....SPLAČA Se GA OGLEDATI!!!!

— Don D5
2.3. 2009 ob 16:47

to je najbolši film k sm jih gdajkol gledala.

— EIA
2.3. 2009 ob 16:48

men je biu film fuuuuuuuuuuuuuuuul ušeč... š pusebej zatu k roby notr igra:D:D men se ne zdi d morš knigo prei prebrt k pol od filma pričakujš več... ta film je k hitra ubnova knige... tisti k so bral knigo so pol mau rezučaran... jst sm bla u kinu z frendico k ni prebrala knige pa ji je biu film zloooooo hud... tko d je film kot film zlo dobr sam tisti k so knigo prebral so mau razučaran...j pa res d morš mau ubnove filma puznt...

— neya nobody
3.3. 2009 ob 0:00

hei, knjige nisem prebrala pa sem vseeno fascinirana nad filmom, zares dobra izbira igralcev. ti 2h sta minili kot 15min, resnično dober film. če bi lahko ocenila od 1-10 bi izbrala 15 , lp

— xl
3.3. 2009 ob 0:00

ta film je kkoooonc hud

— renata
3.3. 2009 ob 16:11

ej ta film je fuuuuuul dobr. res se vam ga splača it gledat, ker je res nekaj posebnega. takoj ko sem ga videla je postal moj naljubši film doslej. popovnoma se vživiš v zgodbo in priznam da bi si tudi sama želela imeti za fanta takšnega vampirja. tudi igralci so mi zelo všeč, saj v filmu vidiš nove ljudi, ki so izjemnao talentirani. nakladam uglavnem pojdite gledat ta film ker vam res ne bo žav!!!

— kitty
3.3. 2009 ob 16:12

men je bil film res ful cool in se ga splača pogledat. Gledaš ga lahko tut če nisi prebrov knige. Js sm si prvo pogledala film in šele zdej sm začela brt knjigo ampak sm že med gledanjem filma vse razumela.
Robert Pattisonje bil res ful cute in cool tko kt Kristen Stewart in sta ful carski duet. Res se ful splača it gledat, ker boste res ful naudušeni!!!!!

— sssssssssssssssssssssss
3.3. 2009 ob 16:12

morm puvedat d je film fantasticen!! Robert je svojo vlogo odigral enkratno, kar pa ne morem reci za Kristen, vloge ni odigrala dovolj custeveno...
vsekakor filmu lahko sledis ne da bi prebral knjigo zelo upam da bo imel film nadaljevanje...

— Lucyka*
4.3. 2009 ob 0:00

OMG! Film je toook dobr! Fino je tud to, da je na vsake toliko časa malo zdravega humorja.
Ampak priporočam, da preberete knjigo pred ogledom filma, saj drugače-verjemite-nič ne boste razumeli.
FILEM JE RES VREDEN OGLEDA!

— bella
4.3. 2009 ob 0:00

Ta filem je takooooooo odličen, da kar ne morem verjeti...
Imela sem velika pričakovanja glede filma, ko sem si ga ogledala pa je preseglo vse meje. Res je 1A!!!!
Komaj čakam drugi del pa tretji....

Sam še knjigo moram prebrat :P

Ampak svaka čast na filem in igralce!! Res so hudi!!
Še kar ga ne morem izbiti iz glave....

— Mella
4.3. 2009 ob 16:41

wrhunski film.cudovita glasba...

— robi
5.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

Najprej sem gledala film in mi je bil film še kar OK. Najboljše v filmu je igralec Robert Pattinson. Najslabše je igrala, ki je igrala Bello: medla. Sem si izposodila knjigo in moram priznati, da sem bila tako razočarana. Pisateljica nima nobenega literarnega talenta, čisti amater (Stephen King je imel prav, ko je dejal, da ne zna pisati). Sploh glavna "junakinja" mi je šla tako na živce. Ti romani so uspeli samo zaradi romantične-idealizirane ljubezni, kako se onadva ljubita in ljubita in kako ne moreta živeti drug brez drugega in kako sta nepopolna in prazna, če nista skupaj in ah in oh. V knjigi je tega preveč, nenehno samo to, kako se ljubita in ljubita, in kako je Edvard lep in kako so vampirji lepi itd. itd. Morda mi je zaradi tega bil film ok, ker ni tako čustveno nabit in patetičen.

— Razocarana
5.3. 2009 ob 13:54

zakon

— lolek
5.3. 2009 ob 13:54

Film je genialen. Povsem ga razumeš, sploh ni treba da prej prebereš knigo.
Robert je tako dobro odigral vlogo vampirja.

— Vico
5.3. 2009 ob 13:54

sm prebrala knjigo...in je super..upam da bo tud film ker ga mislim jit še gledat..
drugače pa dober članek

— ana
6.3. 2009 ob 0:00

Neverjetno dober film. Najstnice ga ne bodo z lepa pozabile.

— neva
6.3. 2009 ob 0:00

jaz nisme prej prebrala nobene knjige, pa sem ga vseeno pogledala. Film je čist OK, sploh za vse ki imamo radi sci-fi. Ni ne vem kako zahteven, precej na izy ampak čist lepo za pogledat

— klavdija
6.3. 2009 ob 0:00

ful je res zakon. moje mnenje je da so ful dobr uprizoril edwarda k so mu ful faco v vampija spremenil pa je res dobr ispadl. film je res najbolši

— lala
6.3. 2009 ob 15:48

hello...res ponavad ne pisem kksnih komentarjeuu in tko sam ...leiiteee ce hoctee gledatt THE BEST MUVI:P...na svetuu...iee too taa film...ne mors ga pozabttt:P...res najbolsii film ever<3

— lala:P
6.3. 2009 ob 15:50

mene je film totalno navdušil, knjigo pa še mislim prebrati.. drugače pa že komaj čakam na drugi del ...

Twilight <3

— majciii
7.3. 2009 ob 0:00

men pa je edward lusn čeprov ne mores reč da je FULL lep
sam k te kr prvlač da ga moras gledat in si ne mislit da je grd
men osebno je on zelo lusn sm pa vidla že nekaj precej lepših igralce
bella mi pa deluje zelo simpatično in če igra prestraseno najstnico ne more v filmu vriskat od veselja
tko da men je film vsekakor usec sla sm ga gledat pa tut zard tega ker me je reklama zeloooo pritegnila
xD LP

— nasJOJO
7.3. 2009 ob 0:00

Usi pravte, da je bolš prebrt knjigo pred filmom ... Al pa da je film brezveze gledat če ne prebereš knjige.
To sploh ni res.
Js pa moje kolegice smo šle gledat film, brez da bi prebrale knjigo in smo ble čist navdušene nad njim. In vsaj meni ni blo nč nerazumljivega not.
Čeprov bom zdj vseeno prebrala knjigo, ampak film definitivno svetujem da si ogledate, ne glede na to al ste prebral knjigo al pa ne.

— Anahi
7.3. 2009 ob 14:34

COOL FILM NISM ŠE GLEDALA BOLŠEGA .ŠE POSEBEJ KER GA IGRA ROBERT PATTINSON IN KRISTEN STEWART K STA ČIST ZA SKUP

— TWILIGHT
7.3. 2009 ob 14:34 zvezdica

Film je naravnost odličen! To je najboljša romantična drama kar sem jih videla v svojem življenju. Čisto nobeden prizor v filmu ni brez pomena. Zelo moram pohvaliti igralsko zasedbo saj mislim,da so vsi igralci zelo dobro odigrali svoje vloge, razen mogoče bi igralka Kristen Stewart lahko bolje odigrala vlogo Belle. Slišali ste moj komentar zdaj pa hitro po karte in kokice ter si oglejte film. Res je vreden vašega ogleda.

— Gledalka
7.3. 2009 ob 14:34

film je zakon!!še posebi zto k igra ulogo vampirja robert pattinson in res zlo dobr film!

— someone
7.3. 2009 ob 14:34

FUL HUDA KNJIGA IN TUT FILM JE COOL

— TWILIGHT
7.3. 2009 ob 14:35

ta film je enostaunu zakonn!res nimam nobene kritike.prebrala sm tut knjigo in mi je bla zlo ušeč, zgodba je super.tisti izgovori edwarda, ko belli noče povedat da je vampir so res dobri in na splošno je vse zlo dobr narjen.full so mi ušeč cullenovi, kot osebe že itak, v filmu so jih pa res supr prkazali.
res...the best film ever!..nism še gledala filma ki bi se me tok dotaknu..

— twilight_addict
7.3. 2009 ob 14:35

Film mi je biu full hud pa nism prebrala knjige pa še u angleščini sm ga gledala brez podnapisou in sm use šteklala mogoče res ne razložijo na začetku podrobnosti v čem s egre ampak sčasoma zveš...TO JE NAJBOLJŠI FILM PA ČE PREBERŠ KNJIGO AL PA NE:)

— NP
7.3. 2009 ob 19:51

ta film je zakon. č ga še niste gledal si ga morte nujno ogledat.

— blabla
7.3. 2009 ob 19:53

Evo, film sm vidla dons je in morm rect-edn najbolsih fimlmou ever! Bella men igra prou dobr, lih primerno za lik..Edward p itak koooooonc. Res igra najbools, ful je lep. :D Prporocam film rees usm.

— Valentina
8.3. 2009 ob 0:00

meni je film telo všeč...predvsem zaradi glavnega igralca :p hehe am glede na to, da obstajajo knjige o tem/nadaljevanja bom raje posegla po knjigah, čeprav se tudi filmov ne branim :) meni je bil film na momente dolgočasen, mogoče zaradi gl. igralke, ki je imela skoz enak izraz na obrazu...nč skrbi, nč veselja..kot ena maska...sicer pa film kot film me je pritegnil in komaj čakam na naslednji del :)

ocena: 9/10

— Tinček
8.3. 2009 ob 0:00

najboljši film useh časow.....in še robert pattinson je tko zelo lep....waw..........

— somrak_the best
8.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

Lumina;
Stephenie Mayer je res u eni sceni,
tm u restauraciji jo sam za hip pokaže k za šankom sedi.

drgač pa men je biu film res HUD.
pa za edwarda nebi mogl najdt bolšga igralca.
robert pattison je popovn :D
sam nevem kaj mate usi prot belli.sej ona mora tko igrt.sej je bla v knigi opisana kt taka..skor dolgočasna.men osebno je bla ušeč.
alice je pa itak najbolša.najbol so zadel z njo.
rosalie je pa polom.ona nej bi bla najbolj popouna od ush tm u resnic je pa najgrša.a se velika rit+debele noge komu zdijo popoune? i guess not.

čeporu mate usi tok proti temu filmu, men je biu zlooo ušeč ampak knjige so še bolše.pa men se zdi slovenski prevod prve knjige bolši od izvirnika ker jz berem zdej 4. knigo u izvirniku in je pisateljski jezik polom.američani so resn zabiti al samo ta pisateljca nezna čusteu izražat :s

— she-she
8.3. 2009 ob 16:03

Je dobr film, ampak je pa res, da tisti, ki prej preberemo knjigo imamo določene predstave. Se pa tudi strinjam s tistimi, ki pravijo da je Kristen Stewart pokazala premalo čustev.
Ampak roko na srce Peter Facinelli (Carlisle Cullen) - HOT HOT HOT
Omg... Nenazadnje, saj je vampir :D

— lilly
8.3. 2009 ob 16:03

jas sem gledala film včeraj in vam laahko povem da je zakon(pa sem razumela vse in knjige nisem prebrala) film je res vredn ogleda...meni je biu full všeč(newem zakaj nisem glih najbol za kake vampire xD) Edward je zakoon pune je doro odigral....ona pa se res ni nič smejala pa to samo verjetno je pač takega karakterja in tak tudi zraun paše...ker če bi se ona ceu cajt smejala pa tak nebi meu film totega čara koga ma =) tak da film mi je res zakon igralci so vreji (še posebaj Edward) poglejte si ga ker vam nebo žau

— x3
8.3. 2009 ob 16:04

men je bul film fuuuul fuuuul dobr...morte ga gledat.....

Zanima pa me če bo, kdaj bo naslednjii del?????? pliis povejta

— Vampir_by_girl
9.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

razočarana.

nism brala knjig, ampak je vedno tako da so knjige čisto druga liga kot pa filmi. mislm, boring! uro in 15 se ne dogja praktično nič, no lepo se gledata pa vse na izi tempo, za najstnike bo palilo, za kj bolj zahtevne gledalce pa prav gotovo ne. prčakvla sm bolj pestro, ne pa razvlečeno in monotono. zadnjih 45minut se stvar popravi, ampak ne popravi okusa. enden najslabših 'vampirskih' filmov prav gotovo. mam ob gledanju občutek da pač z igralci lovi najstnike in to je to. živel zaslužek!

— lyla
9.3. 2009 ob 0:00

Men je biu film čiz hud . <3
Prebrala sem sam začetek knjige . Tko da mi je biu začetek filma čuden kr ni blo use po knjigi .
Sam pol naprej mi je biu full zakon .
Igralci pa so mi . Waaaw .
To je to .
Kr se ne mislm zdej tle nekega profesionalnega kritika igrat . ×F

— Tjašš .
9.3. 2009 ob 16:47

meni je bil film fuuul všeč, čeprav nisem prebrala knjige :) jih mam zdaj v načrtu :D

— kia
10.3. 2009 ob 0:00

best movie ever

— nina
10.3. 2009 ob 0:00

mislim da je film namenjem bolj kot zahtevnejsemu resnemu obcinstvu, mladim, ki jim je tematika zaljubljenosti itd blizu! drugace moje osebno mnenje glede filma je, da je film super, sicer pa nisem prebrala knjige tako da ne vem kje se jim je zalomilo... sicer pa o tem prepuscam tistim ki so knjigo prebrali! lp

— .e.
10.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

fffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllll kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooollllllllllllllllll

— lol
10.3. 2009 ob 17:21 zvezdica

am...kje naj začnem...vsem tistim, ki pravite da je to najbolj dolgočasen film bla,bla,bla predlagam, da si najprej preberete knjigo potem pa komentirate, saj je zgodba v filmu zelo skrajšana in vrjamem, da tisti, ki niste brali knjige ne razumete za kaj se v filmu pravzaprav gre. knjiga je meni sicer tudi boljša od filma ampak mislim da so tako dolgo zgodbo še kar usepešno skrajšali na dve uri...knjiga ima okoli 400 strani.glede igralcev pa:najboljša je seveda Alice-to se takoj vidi, pa Bella je tudi zelo podobna, kot je opisana v knjigi, tudi Emmett, Rosalie in Esme se mi zdijo pravi za vloge, ne vem pa kje so našli Carlisla, Jasperja in Edwarda-kot, da niso mogli najti primernejših oseb.kljub temu že komaj čakam na nadaljevanja filma!!!

— larisa
10.3. 2009 ob 17:21

edn najbolših filmov kr sm jih gledala resnično me je navdušil
pomojem usi samo gledajo na lik kot vampir ampak
meni se zdi de je prikazana ljubezen med nečem nemogočem vendar mogočem.

— sabina
11.3. 2009 ob 0:00

alo hana sej ko si napisala da je igralka slabo igrala in da ni pokazala čustev mogoče zato kr so naredli tak scenarij

— kaj te vem
11.3. 2009 ob 17:44 zvezdica

Mogoče film lažje razumeš če prej knjigo prebereš ja. sam presneto da sem bla razočarana ko sem film vidla... v knjigi piše da so vsi tisti vampirji neznansko lepi in pol ko jih v filmu zagledaš so preprosto samo beli! Mogoče je sam Alice (ne vem kdo jo igra) taka kot bi mogla bit! O Edvardu oz. Robert-u Pattinson ne bom zgubljala besed ker očitno so moje predhodnice blazno navdušene na nad njim. Mene ni navdušil ampak tudi razočaral ni. Bella mi je bila zelo všeč. točno taka kot je v knjigi (tiha, zadržana in resna-ne vem zakaj ljudje pričakujejo da bi se smejala če pa to ni v njnem scenariju ;))
Ne me zej v naslednjih komentarjih linčat ker nisem mnenja da je film (oz. Edvard) oh in sploh popoln - vsak ima svoj okus ane?! Tko da če si hočete svoje mnenje ustvarit bo treba le film pogledat.

— Ninč
13.3. 2009 ob 0:00

Super film, nekaj čisto svežega za tiste, ki zgodbe ne poznajo. Vredno ogleda!

— Bu
13.3. 2009 ob 0:00

Tisti, ki pametujete, kako so v Somraku "nenormalni" vampirji, očitno ne štekate, da Stephenie Meyer ni sploh brala Brama
Stokerja in da so njeni vampirji popolno nasprotje od vampirskih mitov!
Se splača prebrati vse tri ostale knjige, da boste razumeli, za kaj se gre pri Twilightu. ;) Film je super, oceno mu dam 7.5 od 10!
POZOR, SPOILERJI! ;)
Vegeterijanci so samo Cullenovi, ker nočejo več ubijati ljudi, da bi se nasitili; drugače so ostali vampirji (James, Victoria, Laurent, Volturiji v mestecu Volterra v Italiji itd.) še kako pravi krvosesi; koža se jim svetlika kot tisoče diamantov na soncu, je pa tudi zelo mrzla in trda kot kamen, ne spijo, ne jejo, so izredno močni, hitri, lahko tečejo (ok, plezanje v filmu je malo čudno prikazano), so nesmrtni (umrejo samo tako, če jih raztrgaš na kose in potem zažgeš (če tega ne narediš, se vrnejo nazaj)! - vijoličast dim rata, če se ne motim), imajo zelo ostre zobe - toda ne tiste čekane iz filmov Drakule - ki so polni strupa; ko Meyerin vampir ugrizne svojo žrtev, se ji strup razširi po telesu do srca in po 3 dneh zelo hude bolečine rata nesmrtni krvose; so nepopisno lepi (ok, Bella jih opisuje s svojimi očmi, hehe); imajo lahko različne darove ali pa tudi ne (Alice je jasnovidka, Jasper zna s čustvi manupulirati, Edward bere misli, medtem ko Carlisle, Esme, Emmett in Rosalie nimajo teh talentov); barva oči se jim stalno spreimnja - ko so lačni in na lovu, imajo popolnoma črne oči - ta novorejeni vampirji in tisti pravi vampirji (krvosesi) imajo rdeče/vijoličaste oči od barve človeške krvi) - le Cullenovi pa imajo zaradi specialne diete jantarno oranžne oči, kadar so siti seveda.
To je to. Čisto nasprotje Drakule.
Če vam je bil film Somrak všeč, no, pol vam namignem, da obstaja tudi SLO Twilight stran. ;)

— Doktor Živago
13.3. 2009 ob 15:54

men je biu ta film najbolši od vseh kr jih je kdaj blo u kinu:D pa igralca sta zakoon. :)

— bella
13.3. 2009 ob 22:34

najboljši film ever <333333

— honey*
14.3. 2009 ob 0:00

Ravnokar sem prebrala knjigo Somrak in že zgodba je neverjetna. Film si nameravam naslednji vikend tudi v celoti ogledat (videla sem samo začetek) in res že komaj čakam.. ker izbor igralcev je vsekakor dober!

— katja
14.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

No, ja..
Twilight ni preprost film in tudi ni za vsakogar...
Kdor je prej bral knjigo bo zgodbo ob ogledu filma razumel, drugi pa mogoče ne..
Če se odločiš za ogled tega filma ne pričakuj da boš iz dvorane prišel nasmejan do solz in da boš o njem in smešnih prigodah v njem na široko razglabjal..
Govorim iz izkušnje. Knjige prej nisem poznala, pa vendar sem zgodbo v filmu razumela.. Vse, od igralcev do scene, kakovosti filma, soundtrackov je premišljeno izbrano. Ko sem si film 1. ogledala v koloseju sem bila tako presenečena da sem ostala brez sape. Dvorano sem skupaj z prijateljico zapustila skoraj da zadnja.. preprosto nisem mogla verjeti da so taka močna čustva (seveda se zavedam da je vse le film) lahko tako dobro uprizorjena na filmskem traku. Že ko sem zapustila dvorano je bilo kot bi se vrnila v drug čas. Najbolj neverjetno pa je da sem pogledala prijateljico ki je prav tako med hojo strmela predse in molčala.
Film je, če bi vprašali mene, posnet prfektno.
So pa tudi stvari ki so me zelo zmotile;ko so nekateri v dvorani tako glasno grickali svoje kokice in srkali kokakolo in se po možnosti še neumesno glasno smejali.
Tudi meni je Robert Pattinson omamno zapeljiv in lep, pa vendar sem navdušenec filma in zgodbe, ne pa twilighta zaradi igralca ki btw je v realnem življenju zelo nesramen in nevljuden;*

— alreadydeadKitty
14.3. 2009 ob 0:00

Film je men osebno eden najbolših filmov doslej.Seveda tut zato k notr igra Robert Pattinson k je fuul dobr odigrov svojo vlogo pa še tok lep je.Tko da oglejte si ga pa vm nedo žov 100%.

— Maja
14.3. 2009 ob 0:00

jaz sem ga že gledala 30-krat da je najboljši film na svetu do zdaj ... super igrata Bella(kristen stewart) & Edvard(robert pattinson) zelo super igralaca in ostali 1000 točk..za film...in še knjigo sem brebrala zlo je zaminiva 111100000 bolši je od ostalihj res ....film pa še bolj...zzakon nasploh če igra robert ki igra v ghlavni vlogi super je ......

— twilinght-somrak fan
14.3. 2009 ob 6:11

Film je uau. Kr poglej si ga.

— *
14.3. 2009 ob 15:36

film je lep ni kei...edina škoda k se to ne dogaja v sloveniji...zgodba te pobere vase...in sanjaš...gladaš u luft pa ne čakaš na enga princa na belmu konju temeč na enga vampirja da te ugrizne...ME LIKES IT...

— my liitle thought
14.3. 2009 ob 16:13

najbolši.<3333333

— .-gf-gd-g
15.3. 2009 ob 0:00

kool kaj?

— ...
15.3. 2009 ob 15:27

Tale film je najlepši. <3 vredn je ogledaaa :D

— Bejb. x3
15.3. 2009 ob 15:27

film je odličen, siguren si bom kupla DVD ...

— kitty
16.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

Sicer še nisem prebrala knjige, ampak - po mojem mnenju je film odličen!
Grozno redko naletiš na film, kjer se resnično začuti tista usodno privlačnost in brezmejna strast med junakoma. Na čase me je kar boleče-sladko zatiščalo v prsih, pa nisem najstnica!
Poleg tega ima film svojevrsten stil, ki mu ni para. Pravi unikat! Zasanjan, mističen, skrivnosten, malo čuden... - pri tem veliko pripomore vodilna melodija, s katero so točno zadeli tisti posebni priokus, ki ti ga film pusti.Tudi scenografija je dobro dodelana.
Ta Pattinson mi drugače sploh ni všeč, vendar je edini pravi za to vlogo. Fantastično je odigral čustva, ki mu jih vloga določa! Ima nenavaden, zanimiv obraz - rahlo poševne oči pod močnimi obrvmi, inteligentno čelo in kljubovalna brada. In seveda ustnice sladokusca. V kombinaciji s pravim make-upom se mi je vtisnil v spomin kot nepozaben lik vampirja, ki se bojuje s čustvenimi viharji. (Čeprav moram omeniti, da mi je s profila njegov obraz deloval nekako moteče...)
Njegova soigralka se je malo slabše odrezala. Hudo ga je kiksnila v dveh prizorih, kjer se razjezi in izbruhne (npr .na koncu, ko jo v bolniški sobi Edward želi zapustiti) - deluje nadvse nepristno in zaigrano.
Vendar na splošno velja... da je bil to za mene nepozaben film!

— aaannnnyyyaaaa
17.3. 2009 ob 0:00

Film sem že gledala in je res odličen. Igralska in režiserska zasedba je dobra in

PRIPOROČAM!!!

— Zalchy
17.3. 2009 ob 17:00 zvezdica

Koliko modrovanja o razumevanju zgodbe tega filma ... Je res tako težko razumeti pristno, strastno, predano, vznemirljivo ... ljubezen? Meni se zdi, da je to prvi film, ki sploh prikazuje - in to na tak vznemirljiv način - bistvo ljubiti in biti ljubljen, varovan ... Skozi film ves čas čakaš kdaj jo bo že poljubil, kdaj objel, kdaj povedal kaj čuti. Neverjetno dobro je prikazano vse trpljenje, ker si ne moreta deliti tudi telesnih stikov, ker se Edward boji, da bi Bello ugriznil. Kar se tiče izbire glavnega igralca se mi tudi zdi zadetek v polno - v filmu je ogromno očesnih kontaktov, oči in pogledi so glaven stik med njima. In če tale Robert ne zna lepo, zapeljivo in s pravim občutkom pogledati Bello, pol naj me pa vrag vzame :)
Skratka film temelji na vznemirjenju, napetosti, pričakovanju, vse to doživi tudi gledalec in to je bistvo. Efekt je bil dosežen in redko kateremu filmu to uspe, še posebej zaradi zelo kritičnih bralcev knjige, ki to vznemirjenje doživijo že ob branju :) Tako da se je celotna filmska ekipa dovolj potrudila.
Zagotovo bom prebrala še knjige, vesela pa sem, da šele po ogledu filma, ker bi drugače izgubil ta čar vznemirjenja, ki ga lahko čutiš sicer.
Vredno ogleda - večkratnega :)

— Črna ptica
18.3. 2009 ob 0:00

Okej.fiiilm jee res dobr.( L )

— PeTy.
18.3. 2009 ob 0:00

Ta film Twilight je fuul dobr nism ga še gledla ampak vem d je dobr kr vse kar je od vampirju je ful uredi sam en film od vampirju ni dobr k sm ga gledla-Dracula.

— Twilight
19.3. 2009 ob 16:02

Pred ogledom sem prebrala vse knjige, nad katerimi sem še vedno navdušena. Film sem zelo pričakovala, kljub temu pa mi je bilo jasno, da pač ni nek poseben biser v kinu. In res ni.. In pravzaprav to sploh ni neka romantična DRAMA, ampak prej komedija. Zares, cela dvorana se je smejala. Ob prvem poljubu, ki smo ga (predvsem dekleta) pričakovali, smo vsi začeli ploskati in žvižgati XD. Poleg tega pa je večina gledalcev znala besedilo na pamet in po celi dvorani si lahko slišal prijeten šepet besed.. lol no.. film morate vzet na izi, drgač je škoda denarja. (:

— Marogica
20.3. 2009 ob 4:05

Men je bil film ful všeč. Komi čakam da pride drugi del.

— Katt
20.3. 2009 ob 15:20

nism še gledala ampak ena sošolka prav da je to najbolši film vseh časov!
ampak bom pa šla gledat zihr!!!
če ne si bom pa downloadala...
umchii<3*

— umchikaa
20.3. 2009 ob 15:24

film je NULA proti knigi...ful dosti prizorov je vun spuscenih in v knjigi se ful drugac odvija ko v filmu..res da je igralec najbolsi in najlepsi samo je skoda da se vse tak na hitro odvje v filmu in da so najlepsi prizori izrezani :(

— jessy
21.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

Knjige sicer nisem prebrala, vendar se zavedam da ji film verjetno ne seže niti "do kolen". Kljub temu mi je bil všeč, vendar mislim da so se z izbiranjem glavnih igralcev že kar malo preveč trudili - Pattinson je res malce čuden iz profila, ampak je svojo vlogo odigral vredu, saj ob njegovem igranju nisem niti enkrat pomislila da je vse le zaigrano. Drugače je s Stewartovo. Čeprav je morala odigrati melanholično, sramežljivo najstnico, ji vseeno ne bi bilo treba pretiravati s čudnimi izrazi na obrazu. Všeč mi je bil tudi lik Rosalie, no, bolj izbira igralke. Ne vem zakaj velja stereotip da so vse lepe ženske vitke. Nekateri imamo res že dovolj anoreksičnih manekenk na filmskih platnih.
Skratka, film je bil kul, definitivno si ga bom ogledala še kdaj, nestrpno pa pričakujem tudi nadaljevanja.
Zdaj pa hitim v knjižnico, preden mi knjigo sunejo izpred nosu! :)

— xyz
21.3. 2009 ob 13:28

ta film je zakon...je najbolj smesn film v letu 2009...se posebi mi je usec iglalec robert pattinson v filmu edward cullen...knjiga je super prebral sam jo 1000x...vse dele...pr edwardu mi je najbolj usec da se je slikal za gejevsko revijo ker je tokkkkkkkkkk sexxxxyyyy...pozzz haris iz domzal...

— haris ramic
21.3. 2009 ob 13:28

Film sm si ogledala čeprav kjige se nism brala in sm use čist normalno razumela k eno govorite da ne razums filma ce prej ne prebereš kjige!!!¨!Film bi res priporočala saj je glavni igralec res hot in tud igralaka je ok!!!!!Drgač ne maram znanstvene fantastike amak ta film je res vredn ogleda???se enkrat bi ga sla gledat!!!Še več takih filmov pa tok cute glavnih igralcov!!!

— lili
21.3. 2009 ob 13:29

Film je ful beden. Ta igralec vse pokvari, pravzaprav se mi punca zdi čist ok, mi gre tist tip na živce.

— piss
21.3. 2009 ob 17:59

men je bil film ful všeč! je nekaj posebnega! ni tisti tipična ameriški film ami kej takega, ampak je nekaj posebnega tako kot je biv včasih Hraay Potter (prva 2 dela, ostali so kr neki)! vsekakor priporočam ogled!

— liza
21.3. 2009 ob 18:01

Fenomenaln film...

— More than I expected
22.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

Eni ste tle malo preveč kritični glede filma. Mislim, da že vrabci čivkajo, da NOBEDEN film, ki je posnet po knjigi ne more bit prav dobesedno po knjigi, pa knjige imajo 350 in še več strani in se v povprečju bere okoli 12 ur in več, pa kje boš vse tiste prizore spravil v 90-120 min dolg film, utopično do konca.
Film sam je bil fenomenalen, pričakovala sem da bo še slabši vendar me je prijetno presenetil. Eni grajate Roberta Patinsona da ni primeren za to vlogo, če pa on ni pol pa ne vem kaj, tako on kot Kristen Stewart sta bila odlična v svojih vlogah in v filmu so res veliko spustili iz knjige vendar so se lepo oprli na glavne točke knjige. Treba bo počakati še eno leto na nadaljevanje, ampak verjamem da niti tisti film ne bo razočaral.

— Sunset
22.3. 2009 ob 15:30

TA FILM JE RES THE BEST ANE...!!!!! MEN JE EN NAJBOLŠIH KAR SM JIH GLEDALA....I LOVE IT!!!!!!!!!!!!!!!!!

— <3
22.3. 2009 ob 15:31 zvezdica

Film je totalno zakon<ker govori o prepovedani ljubezni in je notri veliko dramatičnih in romantičnih delov,ki so me povsem navdušili>
Že prav komaj pričakujem drugi in tretji del saj sem že prebrala knjige in so naravnost fantastične<priporočam da jih preberete,če jih še niste.
Igralce so ravno pravi ,čeprav eni kritizirajo Kristen Stewart se mi zdi da sta oba glavna igralca odlično odigrala svoje vloge in tudi ostali igralci.
10/10%

— fanica
22.3. 2009 ob 15:34

najbl
kuuuulll film na svetu

— ma en tm
23.3. 2009 ob 16:55

NAJBOLJŠI FILM NI BOLJŠEGA RES.PA ŠE ROBERT PATINSON JE ZAKON.

— LILI
23.3. 2009 ob 16:56

super, da knjige nisem prej prebrala - ni res, da kaj ne bi razumela (očitno je pač odvisno od človeka ;))
Vse pohvale pa glavnemu igralcu Robertu Pattisonu - že ko sem gledala Harry Potterja, mi je bil izjemno všeč <3

— yvonne
24.3. 2009 ob 0:00

ta film je najboljši!!!
Gledala sm ga že 4x v kinu in bi šla še če bi lahk. in tisti k pravjo da nima čustev..omg kako loh rečete sploh kej tazga??
Pa ni res da neveš o čem se gre...kr js sm gledala najprej film pa pol prebrala knjigo in mi je blo že na začetku skor use jasn,k pa knjigo preberš si pa še bol use predstavlaš. tko da twilight saga rocks!
<3

— Alyy
26.3. 2009 ob 16:35

film grem gledat v nedeljo in tudi knjigo sem že prebrala kkkkkkkkoooooooooooooommmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjj čččččččaakkkkkaaaaaaaaammmmmmmm

— somrakkkk
26.3. 2009 ob 16:35

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllll fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllllllllllllllllllllllllmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

— kačijh
27.3. 2009 ob 0:00

ta film je zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— anja
27.3. 2009 ob 0:00

film me vsekakor ni navdušil tako kot knjiga-mislm,da igralska zasedba ni bila ravno najboljša-edwarda sem si predstavljala malo drugače.dobro odigrane vloge so bile alice,esme,emmet in morda victoria.vsekakor se mi taylor lautner niti približnone zdi primeren za vlogo jacoba.tudi kirsten v nekaterih scenah pretirava.mislim,da je robert svojo vlogo bolje odigral v filmu harry potter.jessico in njeno prjatlco mal drgač predstavljala.aj pa še billy burke je dobro odigral vlogo.nekatere boljše dele so izpustili,vendar mi je bila všeč scena v kuhinji in igra baseballa.ob knjigi pa sem zelo uživala.prebrala sem že prve tri dele in komaj čakam na prevode.

— stella
27.3. 2009 ob 15:28

okej vi nimate pojmaa****ta film je pa najbolšiii!!!!edward<3

— ***
28.3. 2009 ob 13:18

film je za mene svetovn.. res tak lep in romantičen... robert pattinson je res odlično odigral edvarda in je res najlepši:D se strinjam da bi lahko bello kdo bolše odigral ampak skupaj sta res tak lepa.. komaj čakam da bojo dalje posneli:D

— Edvard and Bella
29.3. 2009 ob 18:40

JEST BI DALA DA BI GLEDALI SAMO LJUDJE NAD 15im LETOM

— gina
29.3. 2009 ob 18:41

film je kr kul, za pogledat, vedt pa morte da je itak skor nemogoče da bi bil tok hud k knjiga. men osebno so vsi cullenovi ZAKON! me je pa grozn motla kristen oz. bella. sej neki je, da si sramežljiv pa štorast ampak to kar je odigrala ona je pa .... bljak. nobena zajlubljena najstnica ne bi mela skoz tazga frisa kt ga je mela ona. kt da se ji nc ne da pa bu hu hu :) se moj fant je reku, da kako je lahk kao zalublena v edwarda pa ma skoz tak mrk fris. skratka glavna igralka je ... no ja, slaba. film pa ... hja, predvsem cute, bi rekla :) tko da, kr pejte pogledat, mal romantike ne škod :)

— ac
30.3. 2009 ob 12:30

men je osebno ta film ušeč,pa tud edward je dost luštkan tk d zbelo prov skp pašeta.itak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drgač nov film new mun-nova luna pa u sluvenijo pride šele enkrat drug let.
ŠKODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ta film jst gledam usak dan k pridem iz šole!

je ful COOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— MIKLA
30.3. 2009 ob 12:30

Ok ta film je najboljši.. Edward je HOT. <3 Ni bolšega filma res. Zdj čakam, še za knjigo.. Komi čakam d jo preberem. <3

— Sarchuu*
30.3. 2009 ob 20:44

naiibolši film useh času....še zdei ne morm nehat mislt nanga...pa igrauc ie tko luškann...zlo visoka so čustva in zlo velik je strasti....bolžga filma še nism gledala....splača se gledat...<33

mam pa eno uprašanje:KAKŠNA JE KNJIGA?
rada bi si jo kupilaa sam me zanima če je ok...no hwala!čauu!

— Me.
30.3. 2009 ob 20:48

jap, film je res legenda ^^ ne morem nehat mislit na njega ...
ampak vseeno prisegam na knjige (angleške - slovenski prevod je res bedn) - lahko si po svoje predstavljaš vse pa to. breaking dawn je zakon XD
Uživajte!

— Firey^^
30.3. 2009 ob 20:48

boljšega filma si še nisem v življenju ogledala

Ali kdo ve če bo tudi dvojkica in o čem se gre v dvojkici?(hvalaže vnaprej za odgovor)

— Ana
31.3. 2009 ob 14:12 zvezdica

Film je carski :) glasba je odlično izbrana za ozadje nekemu hrepenenju, ki je hkrati neke vrste boj. nekatere scene so tako posrečene, da si jih ne morem izbit iz glave, na primer ko pride Bella v učilnico in zaradi Edwardovega odziva misli, da ji majica smrdi, v resnici mu pa ona diši :) tak paradoks, veliko je scen, ki jih lahko razumeš samo, če a priori uganeš, da ona njega privlači na deseto potenco. in ne samo kot žrtev - noben vampir ne čaka na popolni obrok krvi, ampak poje kar mu pride mimo, Edward pa čaka njo - človeka, ki mu zaupa, čeprav se nekako opazita prav zaradi tega, ker je on pač vampir, ki mu diši njena kri, ona pa pač najstnica, ki mora past na najbolj skrivnostnega lepotca na šoli. sicer tipično, ampak lepo izpeljano. manjka mi samo en moment vmes - občutek zadoščenja, ki bi ga občutil Edward ob tem, da je hkrati močnejši od Belle (v smislu, da se mu ona ne more upreti zaradi svoje zaljubljenosti vanj in pač zato ker so vampirji "nemogoče hitri in močni") in od svoje želje po njeni krvi. mogoče je še najbližje temu njun pogovor v Edwardovi sobi. že vidim, da bo treba za več kemije med njima prebrat knjigo :)
lep pozdrav vsem :)

— Polona
31.3. 2009 ob 14:12

ali kdo ve če bodo posneli drugi in tretji del??????? no zanima me tudi če bo kateri izmed glavnih igralcev umrl in ali se bo bella preobrazila???????

— Ana
31.3. 2009 ob 14:12

ja to mene tudi zanima ali kdo od glavnih junakov umre in o čem se gre v drugem in tretjem delu???

— analia
31.3. 2009 ob 14:12

joj jz sicr še nism gledu sam usi praujo da je ful ccccoooooooooollll!!!!!!!!

— bidis
31.3. 2009 ob 14:12

taa fiiiLmmm jee ppp ress naaiiibooooL!!!!!!!!!!
siicerr jee knjiigaa koooT weednoo booLššaa,samm
miisLmm d staa bLa in Robert in Kristen fuuL urreeduu..
paa fiiLmm jee ress daa bL zaa ženskee kk jee usee tkoo noo
loove pp tee foree samm jbg. tuudd zaa tipee je wreednn ogLeedaa.
drgaačč pp jss doooouuuuuggg niismm booLššgaa fiiLmaa gLeedaLa.
koomii čaakkaam 2 deeuuuu!!!
baii baaii**

— paačč jss:D
31.3. 2009 ob 21:23

koliko stane karta

— xxxxxxx
1.4. 2009 ob 18:28

to je najboljši film ki obstaja.Že kr moja simpatija not igra glavno vlogo- -Robert Pattinson. Slpoh ne razumem ljudi ki ga SOVRAŽIJO ALI (IN) JIM JE GRD KAJŠELE NAGRAUŽEN

— hanasobočan
2.4. 2009 ob 17:26

film ne bi mogel bit boolši!!če imate radi romantiko si ga morate obvezno ogledat!Eden najbolših filmov <3

— Nana
2.4. 2009 ob 17:26

Eni sprašujete o ostalih delih: Posneli bodo sigurno še 2. in 3. del, kar je že podpisano (vsaj Edward in Bella ostajata ista :)) ), 4. knjiga pa zna bit problem iz vsaj dveh razlogov. En je to, da je dolga 754 strani in jo bo težko spravit v en film, ker se zgodi ogromno stvari, drugega pa rajš ne bom povedla, ker bom komu pokvarla presenečenje, ki knjige še ni prebral.

Drugi film, New Moon oz. Mlada luna, pride v kina konc novembra letos (oz. verjetno nekje marca v Slo), za vsebino pa hitro prebrat knjigo! :)) Saj prevod te je FUL boljši od prve, čeprav sama še vedno prisegam na originale. Tretji del pa naj bi prišel ven decembra 2010.

— Martina
2.4. 2009 ob 17:27 zvezdica

Zdaj, ko sem film pogledala povsem legalno in večkrat, se spet oglašam :) Ko sem ga vidla prvič, sem šla v kino z mešanimi občutki, saj sem prej prebrala že marsikaj o njem, kar mi je vrivalo dvome v mojo evforijo. Tud zato sem šla po koncu ven še dokaj normalna :) Na daljšem letu sem film znova gledala na letalu in šele takrat me je povsem zadelo, ker je odličen. Prvič sem ga preveč primerjala s knjigo, drugič pa sem ga že jemala bolj samostojno. Igralska zasedba je popolna, vse do Mika Newtona, o glavnih likih pa sploh ne bom zgubljala besed. Kdor ne vidi njune globine, dvomov, ki ju razjedajo, strahov, negotovosti, in hkrati ljubezni, strasti in še tisoč drugih čustev, ki jih čutiš, ko se zaljubiš v vampirja oz. (v Edwardovem primeru), ko te zadane usodna ljubezen, ki jo čakaš že 80 let... Tisti si je sam kriv, ker očitno išče napake, kjer jih ni. :))

Knjige so briljantno napisane, S. Meyer ima fenomenalen stil pisanja, ki te obdrži zraven knjige do konca in še ko obrneš zadnjo stran, razmišljaš o njej. Originali so neizmerno boljši od slovenskih prevodov - medtem ko je Mlada luna dokaj spodobno prevedena (ne, nisem ekspert, imam pa dost občutka za jezik in dost prebranih knjig, da vem, kdaj nekaj teče, kdaj pa preprosto ne gre in se ustavljaš pri vsakem drugem stavku, ker te nekaj zmoti), je Somrak popolna katastrofa, z napačnimi prevodi vred (zadnja dva dela sage še prevajajo). Zato priporočam vsem, da vzamete v roke izvirnike in uživate v branju :)

— Martina
3.4. 2009 ob 2:00

no pa še moje mnenje.jaz sem si prvo ogledala film in sem enostavno postala odvisna od njega.in vidim da je tudi pri nas to navdušenje nad tem filmom in knjigo,ker sm si hotela sposoditi v knjižnici in sem morala čakati skoraj cel mesec.zdaj sem jo dobila in jo berem že tretjič in je fenomenalna.samo škoda ker je v filmu spuščenih zelo veliko stvari.vendar sta mi tako kot film in knjiga moja najljubša.robert pattinson je prfektno odigral vlogo Edwarda Collina in je res zelo hot in je moj naboljši igralec in že v Harryu Potterju mi je bil všeč.Pa tud Bella ni bila slaba, mogoče mal več strasti ne bi škodovalo.
Film in knjiga Twilight sta the best.Moja najljubša in ocena je 10/10.

— Sara
3.4. 2009 ob 2:00

ful kul film

— tina
3.4. 2009 ob 16:59

kk dobr. nemorta bit skupi kr je on vampir. romantičn . sj sm ga enkrt z fantom v kinu gledla. uspešnica ni kej ;)

— <3
3.4. 2009 ob 17:02

film je fuuuul coool.....

— monika
5.4. 2009 ob 2:00

film mi je bil zelo zelo zelo zelo zelo zelo všeč,

po tem fenomenalnem filmu, si celo jaz želim,
da bi postal vampir ! še več filmov si želim, v katerih se odvijajo vojne med vampirji in volkodlaki ! čeprav nismo videli volkodlakov, v 1. delu ...

— vampir
5.4. 2009 ob 18:42

Film je močno razočaranje; igralska zasedba je zanič, v bistvu se mi vsi zdijo totalni amaterji, ki jih je režiser našel med obiskovalci neke X tržnice in jih povabil k sodelovanju, edino Alice in Emmett sta mi nekako najbolj znosna, pravzaprav še kar všečna. :) Pattinson je totalno slab igralec, grd kot smrt, kot okostnjak s kožo, i don't like him, Kristen podobno; prestrašen obraz majhne punčke iz cerkvenega zbora z zajčjim nasmeškom. Knjiga je absolutno miljaužntkrat boljša.

Ne priporočam.

— Wesna
6.4. 2009 ob 19:37

jst ms že prebrala knigo pa tut film sem že gledala. sam sm bol uživala ob branju knjige kr je blo v filmu kr neki izpuščenih prizorov. IGRALCI!
kristen mi ni bla nevem kwa ampak nej bi bo jo ocenim z 8. robert men je fulll lep res ful ful in ko je pokazu pr biologiji s pogledom kak je zasovražo bello zarad njene krvi mi je biu ful carsko.
drugi igralci tut nico slabi.
men osebno je biu ful faini prizor ko so cullenovi prvič pršel u jedilnco pa scena u bellini sobi (poljubljanje) sploh ni slaba!!
je pa dejstvo da je knjiga full bolša od filma!!

— suzyyy
7.4. 2009 ob 2:00

ta film je totalna katastrofa.najprej k igralcem.bella in tisti ogaben vampir sploh nista bla lepa grda kot smrt.film in kniga prava beda.v živo je robert pattison ful grd in še več.VSI SO GRDI KOT SMRT.za kozlat. NE PEIPOROČAM. ADIJO

— nives vantur
7.4. 2009 ob 2:00

ta filem je ful cool.sem ga že gledla in mislim da Robert Pattinson igra ful dobro vlogo.takda tisti ki ga še nisne gledli ga poglejte.saj je fuuuuuuull dibr film.pa da nepozabim tud so vreji drugi igralci in ful lepi so. motlo pa me je da Bella ni pokazala dobenega =) in da je bila skozi zalo resna.drugač pa pohvale.

— mojcy
8.4. 2009 ob 2:00

Film je zakonnnnn!!!!!!!!!!!!! Še enkrat ga grem gledat! Ej, priporočam XD

— Somrak
9.4. 2009 ob 19:17

Enostaun film te zasvoji...ko ga nehaš gledat nimaš besed...ne strinjam se ,da 'nekateri' igrauci niso primerni za uloge.....Usi so Prfektni.edward in njegov pogled....bela in njena starst....alice je točn taka kot je opisana v knjigi...Tudi niso spustili prav veliko iz knjige....več ali manj so zadeli bistvo.vsi smo bili presenečeni....filem in knjiga sta popolna...Ioooooo*

— twilightx33
12.4. 2009 ob 2:00

Vsem priporočam da si najprej preberete knjigo potlej pa pogledate film. Tako boste bolj razumeli celotno dogajanje.
Meni osebno je knjiga boljša, ker se mi zdi da so dialogi precej lepši.. sem pač romantik :D Skratka, meni je bilo oboje všeč in komaj čakam da dobim ostale knjige v roke za prebrat in film za pogledat (čeprav bom na to morala čakati še 1 leto)..

— Valentina
12.4. 2009 ob 17:22

TwiLight je ZAKOOOOOOOOOOOOON!!

— ;*
14.4. 2009 ob 2:00

res d best film sm ga gledala že miljonkrat pa je še zmer dober o super je

— urška
14.4. 2009 ob 2:00

ej do kdaj se somrak predvaja

— kk
15.4. 2009 ob 2:00

jz sm film gledala u kinu in je ful dobr!!!Sla sm ga gledat tud zato k so ga usi hvall kok je dobr:)!pa tko me je ze zanimal kaj se dogaja!!no uglavnm jz film pohvalm res se splaca gledat sam raj glejte najprej film pa pol bete knigo k si pol lazji predstavljas kaj se dogaja.jz sm najprej gledala pa pol brala zdej berm se drugi deu.zlo zanimiu film jz sm ga mogla sosolkam posnet pa seb no sej je logicn!!no moja sestricna ma use dele(zazdej te k so izsli) so mraka(1.somrak,2.mlada luna,3.mrk)
knige so zlo dobra k bers se kr poglobis u knigo nemoras nehat brt dokler neprides do konca.komi cakam da pride se 2. deu u kino.sam tok je hudo k igra not ROBERT PATTINSOM!!!on je tok lep!no ksnim m je edward u filmu tko-tko npr moji sestricni je ful dobr u filmu JASPER!no men so usi cari se najbol pa druzina cullin!!!:)pa un" jackob black" k je u filmu od "billya blacka"(u filmu se tko imenuje).ni ta jackob je volkodlak!naprej vam pa nepovem!jz sm film gledala trikrat doma na CD-ju pa enkrat u kinu!filma se NE navelicas gledat!!

Tisti k niste gledal filma ga pejte nujno gledat k naute zaston placal karte(tko k za ksne beda filme ka niso zanimivi!!)RES SE SPLACA IT GLEDAT!!!!!!!!!!!!!!!!
PA OD MENE JE FILM ZLO POHVALJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— jelek
15.4. 2009 ob 20:36

drgac pa!en je napisu da nepriporoca gledat tistim pod petnajst let ddd!to je mal beda jz mam 11 pa sm ga komot gledala pa prou zanimiu film je cist tko bay the uay!

— jelek
18.4. 2009 ob 2:00

zakaj bi zgubljala besede če lahko na kretko povemo da je film NAJBOLŠI!!!je pa res da je najbolje najprej prebrati knjigo šele nato pogledati film!!

— metka
18.4. 2009 ob 2:00

ma film je za5.the best!

— XD fruit
19.4. 2009 ob 15:04

Men je biu osebno film fuul ušeč...prvič zarad igralcou, drugič zarad same usebine filma...tko da res priporočam usm k ga še niste gledal ga pejte čim prei...sploh pa če obožujete vampirje al pa roberta pattinsona!

— Tara.*
21.4. 2009 ob 2:00

film nama je biu zlo ušeč in naju je zlo impresionirou. sam res pa je d je kniga ful bolsa kr use ful bol podrobno upisuje....:D<-----kwa ti to bluziš če sploh še drugih knjig nis prebrala....-.to pa nism js kriva ampak si ti hehe<-----lol? zakwa že?....- kr mas ti use knige pa mi drugih delou se nis dala za prebrt pa itak sew tuki gre za pru deu ne pa za ostale:D.....<-------posodila ti ih nism zto kr veš zakwa ti jih nemorm edin če hošč najpri prebrt 3 del pol pa še 2 pa blablablabla brrrrrrrrrr.....-kok si ti en froc ej se huj kokr lana pa eva skp ;)....<-----uglavnm vidm da si ornk falila temo. uglavnm men je biu film ušeč njeno mnenje pa itak ne vela tko da se kr pomerte kr ji ne bom pustila uporabt svojga strupenga jezika.......- ne ti men d sm falila temo...ti si zacela. no pac kokr sm ze rekla film mi je biu usec sam pol sm knigo prevbrala pa mi je bols to pa se ne pomen d mi je film zdej cist kr en se zmer je uredu sam zdej k sm knigo prebrala vem (ubistvu nč ne ve) za kwa se sploh gre ....

— maiilon&naiilon xD
21.4. 2009 ob 18:42

toti film je primeren tudi za otroke ker ni tako strašen!

neja 11let

— lalala
27.4. 2009 ob 2:00 zvezdica

Js še nisem vidla boljšega filma od tega.Resno.Vse je popolno;zgodba,igralci,pogovori.Čeprav se mi zdi,da bi lahko nardili daljši film in vključli več dogodkov,ki so jih spustili.Sej nekateri filmi trajajo 3 ure ne?In dvomim da bi blo komu dosadno.Še bolj zanimivo bi blo v bistvu.Ampak vseeno so se res potrudli in komaj čakam 2.del,čeprav mam občutek,da bom malo razočarana.Kr 2.knjiga mi niti ni uno WAW kot mi je 1.,zto se bojo res mogli maximalno potrudit za ta del.Ampak vseeno komaj čakam november :)
Zto res tisti,ki filma še niste pogledali(čeprav mislim,da ste ga) ga morate it gledat.Pa nevem zakaj je nekdo napisal,da je film grozen,če je drama.Pa še niti drama ni no.Niti nevem v katero zvrst bi ga dala.Ni komedija,ni drama,ni grozljivka..Recimo da je romantični film pač :)
No,to bo to z moje strani.
Lep pozdrav

— Martina
27.4. 2009 ob 20:17

meen je fiilm fuul ušeč...res...gledala sm ga že ene parkrat...igraucii so ql..usee...sm pa prebrala tut knjigoo..pa mene je tut mal zmotil d je zgodbaa filmaa drugačna k u knjigi....ful stvari je spremenjenih...se strinjam z ostalimi k so ze npisal to...če snemajo film po knjigi nei bo usai podobn...ampak sei...men je še zmer ušeeč..in knigo priporočam usm...sm prebrala tut mlado lunoo..komi čakam d se dokoplm do mrka...pa pol kasnei do knjige jutranja zarja...rees zaakon zgodbaa...

— Tiašaa
29.4. 2009 ob 15:21

jst sm pač še bl mjhna punčka (polet bom 12 ) in mi starši ne pustijo it gledat kr sm jim povedala da govori o vampirjih. Gledala sm ful filmčkov na netu tko da lohka o filmu itak povem tok da mi bo dvakrat zmankal placa. Film je cool. Ampak film! Drugač pa mi edward oz. robert ni tolk simpatičen kt piše u kkšni reviji (najbolj hot zvezda-what??) Knjigo šele berm tko da o njej ne morm kej prou dost povedat. Drugač mi je pa Edward z lečami fffuuuuuuulllllllll G R O Z E N !

— xy
30.4. 2009 ob 2:00

glejte. jst bom tko rekla. ljudje smo si različni. vsak ima svoje mnenje.enim je ušeč film enim ni, enim je všeč robert v vlogi edwarda, enim ni.
men osebno je film z vsemi igralci zelo všeč no mogoče bi se kristen v vlogo belle lahko malo bolj vživela. robert mi je bil zelo všeč kako se je vživel v vlogo in mislim da nebi mogel bolje odigrati .res pa je to da je bolje najprej prebrati knjigo kot gledati film.knjige so fenomenalne najboljše od vseh ki sem jih do sedaj prebrala in moram priznati da jih je bilo kar veliko.
vrjamm da si bom ta film še velikokrat ogledala in komaj čakam da pride v kino drugi del.
ocena:10/10=)

— twilight girl
30.4. 2009 ob 15:39

no še moj komentar men osebno je biu fiłm fuł fuł dobr głedała sm ga 4× knjige pa še nism prebrała ampk jo bom še in potem bom še enkat gleala fiłm p bom mogoče poł bł dojeła ceu fiłm (:
drgač pa fiłm ubija usaj men
hf;*

— twilight freak;
2.5. 2009 ob 2:00 zvezdica

knige so ful dobre sam naši so jih mal čudn prevedl
film je biv pa...tko tko
robert je fuuul lep in glih tko sm si js edwarda predstavlala sam drugi igrauci so pa ...hmmmm bella ma skos ist izrz na obrazu na živce mi gre esme sam je tud res d jo je blo težko predsavt k u knigi nima velke vloge
ušeč mi je biv jasper sam še ne morm rečt če je dobr igrauc al ne
bomo vidl u drugih filmih
vid se d je nizkoproračunski js bi definitivno zamenala scenariste
mislm res dialogi so fuul bedni
režija mi tud ni bla glih najbl mi gre na živce scena pol k se bella spozna z njegovo familijo pol pa k ona dva gresta se oni tko spogledajo pa rečejo:
ah lušna je tko osladnooo
faq nwm zaka mi gre to tok na živce
ok ušeč mi je robert pattison kt edward k je res popovn pa tooook hooot
sam brez njega bi mi biv film totalna beda
ušeč mi je ta kemija med glavnima igraucema sam bella je res dolgočasno predstavlena u knigi mi je blo ušeč d je tko use sprejemala z ironijo in kniga je res smešna sam ta film joooj
zdi se mi d se niso glih potrudl
ROBERT PATTISON ZAAKON (edward<3333 tuuud)

— watewa
3.5. 2009 ob 2:00

Ej bol glupga filma nism vidla ma kok vam je to všeč prjatlca se mi zdle joka kr bi rada bla vampir mal ste pa pretiraval če se eno tako nardite prisezem da vas prijavim policiji!

— maja
7.5. 2009 ob 2:00

the best film

— bellaaaaa
8.5. 2009 ob 18:40

najbolši film na svetu.

— Estrella
17.5. 2009 ob 19:35

Ah ja...
prebrala knjigo,v enem kosu in skoraj padla dol.Res prfect knjiga,res boljša kot Harry potter.In potem me je sošolec prepričal,naj si pogledam še film.
Katastrofa!
Ok,nekako bom prebolela dejstva,da je polovica vsebina izpuščena,ne vidiš nobenega razmišljanja,še dialogov je veliko izpuščenih.Film je kot,da bi na hitro prelistal knjigo :(
Ampak najhuje je,da je Edward v knjigi resnično opisan božanski.Njegova slika v moji glavi še toliko lepša :).Ni mi jasno,kako so lahko pri vshe luštnih igralcih za Edwarda uporabili Roberta Pattinsona?Katastrofa!Vampriji naj bi bili božansko lepi,v filmu je edina luštna Alice in doktor Cullen...
Gledala sem skupaj z bratom.Cel film sem razlagala zakaj to,zakaj tisto.Film mu ni bil všeč,je rekel,da bo rajši prebral knjigo :)
Pogledala sem tudi trailer za New moon...in najbolj me je zmotilo to,da so v knjigi volkodlaki opisani kot gromozanske zveri,večje od medveda,različnih barv...v filmu so eni obični žgoljevi volkovi :o...tako,da filma New moon sploh nimam namena pogledat,knjiga pa je mmmm <3

— RoNcoLiNo
18.5. 2009 ob 2:00

to je tok carski film. 10x sm ga ze gledu pa sezmer je carski

— žiga
20.5. 2009 ob 2:00

film je eden najboljših kar sem jih vidla u življenju!!! Prej knjige nisem poznala in nisem vedla niti o čem se bo film šel. In ko so se spet prižgale luči sem bla čist iz sebe zarad tolkšnih čustev, ki so pokazane v filmu. Pozneje sem prebrala še vse knjige in res so neverjetno dobre, čeprav obstaja nekaj stvari ki me motijo.
Robert je zeloooo dober igralec in seveda zelo lep. ni perfect ampak je nekaj posebnega in niti malo ni nesramen v resničnem življenju, kot je nekdo napisal. Je zelo preprost in to mi je všeč. Kristen je tudi super, čeprav mi na trenutke deluje medlo, npr. tisti prizor, ko spozna Cullenove in se niti malo ne nasmehne... najstnica, ki je tako zaljubljena ne bi tako reagirala na družino svojega ljubljenega. mogoče je par prizorov, ki bi jih lahko še vključili v film, ampak jaz se ga ne morem navličati.. videla sem ga že mnogokrat, od tega 4x v kinu :P tko da TWILIGHT RULES.... TEAM EDWARD!!

— Alyy33
22.5. 2009 ob 12:47

twilight je najboljši !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
že 23krat sem ga gledala pa se še ga nism naveličala

— korni
23.5. 2009 ob 15:10

kr je pa tale film res NAAJ bolši Robert Pattinson (Enward) je rojen
direkt za tto vlogo komi čakam da si ogledam use dele,
js sm na začetku misla da sploh ni tk zanimiu film sm mi
je prjatlca govorila da ga morma it OBVEZNO gledat pa da ni grozliuka
pol ko sma ga pa končno šle gledat mi je biu pa tk fajn da mi je blo prau žau ko je blo konc 1. dela!!

— twilight fen ;D
28.5. 2009 ob 15:10

Hmm..Men osebno je film uau uau uau. Ko so mi ga prvič omenil..Gledala ga nism do maja. Enkrat nasred maja sm ga prvič vidla. In od tistga dne naprej usak dan ga gledam če ne cevga usaj kakšen odlomek. Prebrala sm že use 3 knjige, čakam na četrto. Res je da so ga v slovenščino mau bl smotan prevedel..V anglepčini mi je bolš.
Mislm pa da je usak igralc taprau za vloge k so notr. Izrazi na obrazih, vse usakmu paše. In mislm da je fil uspev ne 100% anpak neskoončno %.
Upam pa, da bo naslednji še boljši k je ta. Čeprou je že ta..<33333
Edward&Bella..Pa itak čist naibolša.

— Manc.<3
4.6. 2009 ob 20:04

film je en od najboljših odkar sem ga kdaj gledala morem rečt da komi čakam na nadaljevanje. vsi mislijo da je grozljivka, ampak je full lepa napeta romantična drama. če preberte knjigo, ki je tud huda boste izvedeli več jaz mam vse prve tri knjige. da ne govorim o ROBERTU PATTINSON najlepši igralec, takoj bi se poročila z njim. ona je tud kar v redu. zanima me zakaj ni privolila k poroki z njim.vse druge men govorijo da je on full grd, men se zdi prav lep božanski.ane da je luštkan?

— kitty
4.6. 2009 ob 20:27

strinjam se z vsemi tisti ki jim je všeč film, gledala sem ga 73-krat in se nisem naveličala

— kitty
5.6. 2009 ob 15:50

Film sem si ogledal, in vse kar lahko rečem da me je razoračal. Igralec, ki igra Edwarda, Robert sploh ni oh in sploh popoln... Večina oboževalk ga ima rada zaradi zaigranega temperamenta (primer Tom Felton - Draco Malfoy (sexy) - Tom Felton (juck)...
Izbira igralcev je res zanimiva, čeprav jaz osebno ne bi Stewartove postavil v vlogo Belle..

5/10

— Rossjazz
6.6. 2009 ob 13:32

js sm sam knjigo prebrala. zdj sm si pa še film dubila tku d ga nameravam pogledat tkoj k bo cajt. :)
drgač mi je pa knjiga svetouna.^^ najbolša useh cajtov. pa še robert je tkuu cuteee. omg no. :)

— špeLč
10.6. 2009 ob 12:42

Ei ful dober film, kr poglejte ga wsi

— Oooooo
20.6. 2009 ob 22:30

Film je še kr ok.
Sam ful so falili pr izbiri igralke za rosaile kr niti približno ni tok lepa kukr je jo je opisala pisateljca.
Najbolj pa sta mi v filmu všeč alice in jasper kr z njima edino so zadeli.
No pa glavna igralca sta u redu sam bi se dalo bolš izbrat za bello.

— tinch
21.6. 2009 ob 19:30

najbolši film o vampirih vseh časovv.. :)vˇˇˇˇˇˇv:P

— kaai
21.6. 2009 ob 22:56

Men je najbolša scena k igrajo baseball :) res noro najren

— Rara
24.6. 2009 ob 23:33

Film Twilight sm gledau 5X in mi je še zmerom najbolši. V njem so zaigrana čustva, ki te povsem predramijo. Zelo izvirne so tudi scene (igrišče baseball-a, hiša Edwardove družine,...) Mislim da takih filmov je malo na "zalogi". Nestrpno pričakujem drugi del filma. Do takrat pa bom uživau v filmu Twilight 2008!!!

— Jožko
30.6. 2009 ob 15:06

OoOoOoOo uaaaauu =D Samo to lahko recem =D Film je naravnost ... ne znam opisat.. edward je ravno tak k sm si ga predstavljala ; je rekla stephenie da je iskala nekoga ki je lep in hkrati nevaren in mislm d so zadel u nulo ker npr poznam vec lepih igralcev pa mi noben ne zgleda nevarn :P isto velja za bello supr izbira.. ne bi mogl izbrat bols..tut drugi igralci so mi supr npr nikki u vlogi rosalie .. i like that much ... najbol mi je blo usec da se je fuuul priblizal knjigii in sm mela filing k d berem in gledm sliko u svoji glavi k jo je reziserka zadela u nulo na platnu .. knjigo sm prebrala anglesko do 100.strani potem je bla ravno premiera ( ja priznam mau pozn sm slisala za vse skupej ) in nism mogla verjet kr zravn filma sm govorila belline stavke hahah..in uno about three things i was...svetoovnoo..lion & lamb <3 .. pa tut pol naprej tist del k nism prebrala in sm si ogledala mi je blo supr in nasploh use jasn..ceprou bi blo vec poljubljanja in spoznavanja med njima priporocljivo ampk cs je omejen :P usec mi je blo tut na koncu vampirski spopad <3 in potem slike u bellini glavi <3 .. supr uglavnem .. k se spomnem filmov posnetih po knjigah noben se ni tko priblizal in to mi res ni blo usec .. trailer za new moon pa je tut naravnost svetovn .. tko da can't wait .. november :( took dalec se zdiii .. ah ja med tem bom pa brala,gledala prv del,izdelovala fan art in ... never mind .. od ocene 1 do 10 dam 1000000000 =D vredno ogleda res .. js tko recm edini ki ne marajo somraka so tisti ki ga niso prebrali oz si ogledali film .. =D

— Amy
7.7. 2009 ob 18:56

O to je the best movi vseh časov! Tok dobri igralci, in vse je tok dobr! POPOLNO! Vsi gledat! Ni grozljivka, sploh ne! Robert Pattinson je najboljši! Tut Kristen je tok dobra! Sem gledala v kinu in na compu! Obvezno gledat!!! Sam ne vem zakaj ste ga mel tok mal časa v kinu....:-( Knjige še nism prebrala ker je čist zasedena! Ampak jo bom! Tistim k pa ni všeč pa res nimate okusa! ampak what ewer! Gledat takoj! Vampirji čakajo!

— Edwardella
13.7. 2009 ob 17:54

Meni je bil somrak fuul dober filmm hh nora sm pa tudi na igralca Roberta Pattinsona carski je mislim saj je celi filmn ql samo on je 1 na x=))) berem pa knjigo mlada luna!=) ;xxd komaj čakam drugi del filma nestrpno

— stanka
23.7. 2009 ob 19:43

zelo dorer film bila sn že v Parizu in ga vč krt gledala

film da si obližeš vse prste suuuuuuuuupppppper flm

— sofija
28.7. 2009 ob 18:08

a mogoče gdo ve gdaj bo somrak new moon ???

— eva
29.7. 2009 ob 11:29

zakonnnnnnn ne morm vrjet kuk j to hut film !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):)

— lili
29.7. 2009 ob 15:55 zvezdica
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
30.7. 2009 ob 18:48

You have to love Twilight.
there is no other comments. [:

— Bell.
1.8. 2009 ob 14:58

Pa da še jaz malo pokomentiram. Sem zelo velika oboževalka celotne sage Somrak. Ko sem videla da je film prišel tudi v naše kinematografe sem bila najsrečnejši človek v vesolju. Knjige so me poplnoma prevzele, prav tako tudi film.
Glede Mlade Lune, pa tudi mene resnično zanima kdaj pride v slovenska kina. Pridružujem se zadnjemu odstavku Robele. Resnično Harry Potter prihiti v Slovenijo s svetlobno hitrostjo, Somrak pa je potreboval kar nekaj časa da se je pojavil na filmskih platnih. Zato VAS DRAGI Kolosej lepo prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim... če bi lahko drugi del sage prišel v naša kina kmalu po premieri v Ameriki. Na uradni strani filma (http://www.newmoonthemovie.com/ potem klikneš WORLDWIDE) so objavljeni datumi premier v različnih državah. Pa poglejmo kaj piše za Slovenijo - TBD - me res zanima zakaj datum še ni odločen. Hrvaška, Madžarska, Italija...... Vse države imajo datume razen Slovenije in nekaterih manj razvitih držav - med katere Slovenija ne spada, vsaj tako so nas učili v šoli.... In to me je zelo razžalostilo. Upam, da če pisma ne objavite, vsaj preberete vsebino in poskušate doseči čim lepši datum ( sanjsko bi bilo npr. tako kot imajo Angleži, vendar skoraj nemogoče, tudi Hrvati imajo hiter datum, če bi film bil v Sloveniji vsaj pred novim letom... ah ja.. SANJSKO). Upam da se bo mojemu komentarju pridružilo vsaj pešica oboževalcev, saj vem da vsi zelo nestrpno pričakujemo drugi film (:
Vem, da moje pismo ni ravno komentar, vendar močno upam, da bo spodbudil k odločitvi za datum premiere filma v Sloveniji. Vrjemite, nebi vam bila hvaležna samo jaz, temveč vsi oboževalci sage Somrak.! Držimo pesti za lep datum premiere ;)

Pozdravček =)

— Lauraa
1.8. 2009 ob 15:05

In joj pa še nekaj sem pozabla napisat. Hrvaška NI!!! v EU pa majo datum in ziher niso bolj razviti od Slovenije. Torej meni trenutno res nič ni jasno zakaj imamo TBD :S

Twilight rocks the world. no... the whole universe!! Just keep on rockin' !! Yeah baby

— Lauraa
4.8. 2009 ob 17:14

somrak film je res za en drek tak vam povem hočem da je mlada luna posneta tak ko je v knjigi drugač bom jas snemau dalje........pa dajte že povedat kdaj mlada luna film pride v slovenijo ker če to nebo takoj po premieri v ameriki bom šou tja pa lastnoročno vzeu film pa ga prineso v slo............ker pa nebo podnapisov pa bom jas prevedo........hjupi

— zoki
4.8. 2009 ob 17:34

Ta fil je zame ful zakon

— mateja
6.8. 2009 ob 20:30

Ja, se 100% strinjam z Lauroo, jst sm tui prebrala že use 4 knjige, komaj čakam film, naj pride ČIMPREJ!!!

— Twilight_Girl
6.8. 2009 ob 23:54

ta film je tok dobr pa romantičn morte ga vidt
<3333love somrak<3333

— <33somrak<33
9.8. 2009 ob 17:50

I LOVE IT!!!

— Renesme<3
13.8. 2009 ob 10:09

jst sm pa najprej gliala film in mi j biu strukoun. poli sm šla pa knigo brat pa š enkrat film gliat in ka sm ugutuvila :D de bi mogu bit edward welik welik welik bul fejst pa de j bella čist taprava sam j pa res de nezna fajn igrat:/ uglaunem aja pa pr jackobi so z lasmi mal pretiraval drgač j pa fajn. pa kumi čakam new moon kr kukr sm vidla j strukovn :P:D:D:D:D:D:D:D XOXO

— just me
23.8. 2009 ob 14:20

twilight ruls!hehe drgač p komej čakam new moon ker bo 100X boljši

— nessi
23.8. 2009 ob 15:26

hmmmmmmmm........
sorry ampak knjiga je 5/5
pri filmu so pa čisto zabluzili!
igra kristine stewart je grozna, robert pattinson bi pa tudi lahko
pokazal kaj več...

včasih se zdi kot da se sploh niso naučili besedila, ker kar naprej nekaj momljajo...

2,5/ 5

— yes_twilight
29.8. 2009 ob 1:34

kdaaj bo mlada luna u slovenijii?

— <3
29.8. 2009 ob 8:15

love Twilight! Rob P IS HOT.

— Twilight-fan
1.9. 2009 ob 14:23

Best movie today tomorow and alwalys!Sam Edward je v enih prizorih zgledu preveč človešk

— Alice Cullen
3.9. 2009 ob 17:15

legenda twilight in vsi ostali deli so čista legenda
isto knige
tu ni kaj res

— lil
5.9. 2009 ob 10:58

ta film je zelo dobr in sploh pa igra Robert Pattinson k je fullllllll seksi!!!!!!! pa knige so tud fullllllllll zakon sm use kupla!!!!!!!!!!!!!! kumi čakm d pride nasledni del u slovenijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! res zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sam je pa tus tu res d je bulš prej prebrt knigo pa pol gledt film k drgač ne štekš lih najbl k js sm ga gledla s sestrično in sm ji skuz razlagla zkaj se gre!!!!!!!!!!!!!!!! drgač je pa tu najbulši film kar sm jih kdaj vidla pa še najbol seksi igrale na svetu igra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Robert Pattinson!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa tud ta igrauka k igra Bello-Kristen Stewart je lepa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZAKON NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Twilight je ZAKON
6.9. 2009 ob 21:38

Neki ne štekam! Kako ni blo v filmu nikomur sumljivo, če igrajo vampirji bejzbol in pri tem letajo po zraku (okrog so namreč hodili tudi navadni ljudje)? Če bi kaj tazga počel v Tivoliju, zanesljivo kdo pokliče policijo.

— Primus Maximus
19.9. 2009 ob 15:13

No, vsi ste tko skritizrali film...meni osebno je bil zelo ušeč.Morda vpliva to da sem si najprej ogledala film in nato šele prebrala knjige,a vendar.Igralska zasedba se mi zdi zelo dobra.Še posebno Kristen, saj se mi zdi da je vlogo Bele izvrstno odigrala.Nekateri so mnenja, da je prikazala premalo čustev, a za tiste ki si takega mnenja naj gledajo kar španske nadaljevanke!Film se mi je zdel krasen in z veseljem si bom ogledala še naslednje dele.

— UršH<33
24.9. 2009 ob 15:00

Ve ki ste se preimenovale v Nessie pa Renesmee daj te se pol svoje ime naučit napisat!!!!! (nessi pa renesme........pa nesi se tudi pojavlja ponekod....)
Drugač film pa je v primerjavi z knjigo.....mal slabši sam še vedno zmaga:)

— katakomba:)
24.9. 2009 ob 18:18

1. FILM MI JE FULLLLLLL BOLŠ OD KNJIGE KER JE U KNIGI SAMO TO KKO SE LJUBITA IN LJUBITA IN LJUBITA... sick... U FILMU PA SPLOH NI TOLK TEH BREZVEZNIH PRIZOROV IN KONČNO SEM LAHK EN FILM POGLEDLA Z MAMO NE DA ME BI BLO SRAM ZARADI KISSOV....
2. EDWARD (ROB) JE THE BEST, NOBEN NE BI MOGU TKO ODIGRAT TE SUPERQLSKE VLOGE VAMPIRJA SOMRAK <333333333333333333333333333

— BELLA**
6.10. 2009 ob 19:44

NAJLEPŠI FILM VSEH ČASOV

— najlepša
16.10. 2009 ob 19:07

ej kdaj bo 2 somrak 2 a kdo ve nj napiše !!!!!!!!!!!!!!?????????????????????'

— somrak je naj.!!
23.10. 2009 ob 16:23

itak je somrak najboljši film vseh časov, in se strinjam z vsemi, ki ste rekli da je najboljše prebrati knjigo in nato film!!!!!!! SOMRAK JE ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)

— BeLLsaNam
24.10. 2009 ob 16:44

Ej js vam puvem to je dbest film na svetu kar sm jih do zdejle vidla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edward, Alec, Caius in Jacob! so tko hot in sexi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Knjiga je fulllllllllll zakon in upam da bo tud dvd somraka in 1 in 2 deel izšel v celi Sloveniji!!!!!!!!!!! Plis narete to zame!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RADA VAS MAM CELOTNA EKIPA SOMRAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

— New moon_girl.x3
26.10. 2009 ob 14:41

Živjo jaz sem vam že pisala. Zato vam še enkrat povem Somrak film je zakon in najboljši film na celem planetu!!! Nova premiera filma Somraka-Mlada luna še nisem gledala ampak knjigo pa imam, in moram povedat da je zelo dobra. Najboljša knjiga kar sem jih brala! Rada imam dolge knjige in še posebej grozljive kot je ta. Edward (Rob), Alec (Cameron Bright), Caius (James) in Jacob (Taylor) so zelo hot in sexi. Volturi so mi ful dobri ker so vladarji vampirjev!!! Pa tudi Jane (Dakotta) je ful carska!!!!! No to je vse kar sem imela za povedat. Aja pa producente je treba pohvalt ker so režisirali tako dober film! Hvala ker ste v naše življenje in na našem planetu naredili in orikazali najboljši film DESETLETJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ocena za film Somrak:1000000
Ocena za film Somrak-Mlada luna:1000000

Adijo, lepo se imejte ekipa somraka!!!!!!!!!!!

ČAW!

— BeLLa_xD
14.11. 2009 ob 9:47

Ffffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
ffffffffffffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllllllllllllllllllllllllllllllmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Bella.ˇˇ
19.11. 2009 ob 20:11

ooo, najlepša hvala za ponovno predvajanje! :)

— čučk
24.11. 2009 ob 18:52

Najboljši film na celem svetu.Čeprav sem gledala samo 1 del vem da bo še drugi del tako zanimiv.Igralci so vsi znani.Še najbolj pa James. Cool filmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Gloria Džankič
25.11. 2009 ob 14:40

jaz sem ga gledala pa je tak vredi da bi ga gledala še 1000x če bi lahko!!!
komaj čakam na 2 del pa 3 del pa 4 del!!!!

— love*somrak
26.11. 2009 ob 10:36

ej jest vam povem da so te filmi najbol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bedni. igralci so najbol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zanc. pa take fore. vsebina knig je ful dobr!!!!!!!!!!!!!prekopirana iz vsebine knjig true blood po kerih je posneta tud nadaljevanka ki je pa res supr. slog sm prilagodil starosti gledalcev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— miha
26.11. 2009 ob 10:46

super je knjige sem prebrala zdaj berem 3 mrk in tudi film gledala super to me je tok prevzelo bolj kot pa ne vem kaj res super knjiga in film komaj čakam 3 in 4 del imam vse dele teh knjig super.............pisateljca je dobra ne morem rečt vsaka ji čast da ji je uspelo napisati tako hudo knjigo oziroma knjig nimam več besed tok mi je dobra v tazadnjem delu me kar preseneti da tudi bella rata vampirka noro kaj ljubezen dela

— marjetka slanovič
26.11. 2009 ob 13:26

amm...film mi je bil zelo dobr ampak tudi jas svetujm da najprei preberete knjigo.!!jst sm prebrala vse tri knjige u enm tednu cetrto pa mi bo oci kupu drug tedn. zdeii pa mal o igralciih..Kristen Stewart men see je bella v knjiigi zdela bol cuustvena za to mislm da bii jo lahko kristen bolje odigrala..Robert Pattinson..v svoji glavi sm sii edwarda predstavljala lepsega"z bakrenimi ocii,..."v fiilmu se mi Robert ni zdel tako dober..ostali igralci so mi bili usec...najbl mi je bla u filmu usec ljubezn med edwardom in bello...oceno filma bi jst dala 9/10...lahko bii bil boljsii...zame osebno je knjiga veliko boljsa,veliko bolj napeta...

— larčč
27.11. 2009 ob 16:14

n morste vrjet kok je kniga bol zanimivejsa k film c prov je tut film zakon predlagam da prve preberete knjigo jacob black 4ever

— _jacob_black_!!!***
27.11. 2009 ob 21:11

čaw, mene sam zanima kako to da se še enkrat predvaja twilight v kinu?? aja drgač pa film čiz zakon use, mlado luno grem ju3 gledat, drga so pa bolš knjige use 4!! tko da svetujmm da si jih preberete...:) čeporov so na pogled ne glih kej lepe k so to dolge in debele, ampak k jih enkat začneš brt jih ne morš nehat!!:)**

— kUll
28.11. 2009 ob 8:10

Sem že 1000x gledala.....je pa suuperrr

— love_twiligt_girl
29.11. 2009 ob 9:43

zakaj pa še 1x predvajate?
eheeem?
čudn je to.mislm no dobr eni majo možnost da vidjo če še niso sm ok.dfobr no.men je ql k sm že vidla twilight drgač pa čudno.looooool.vaša odločitev.a kdo pol sploh hot gledat?

— mahja
29.11. 2009 ob 18:32

noro

— duick
30.11. 2009 ob 16:46

preveč oplzki....heccc,..-kul film

— annnnnnk
1.12. 2009 ob 20:08

ja, res kul da so ga dal še enkat v kino. jst sm si ga itak zloudu pa sm ga že miljonkat gledu

— B.B.
2.12. 2009 ob 18:09

Eden izmed najbolj bednih filmov, kar sem jih videla. Knjiga pa je tudi kar nekaj. Enostavno mi ne gre v glavo, da je neka punca zaradi enega poštrikanega tipa pripravljena vse ostalo zavreči. Še najhujše pa je, da hoče večnost preživeti z njim. Halo? Drug drugemu bi po nekaj desetletjih začela presedat in bi na koncu drug drugega ubila, ker bi si šla preveč na živce.

— Lestat
12.12. 2009 ob 20:10

FILM MAM DOMA , FILM JE NAJBOLŠI NA SVETU NI BOLŠEGA ZAME KOMI ČAKAM DA GREM POGLEDAT ŠE DRUK DEL FILMA IGRALCI SO ZLOOOOO DOBRI ŠE POSERI BELLA PA EDWARD

— KATJA
20.12. 2009 ob 7:20

ma men so tkole podobn grozlivki ah pa ka še to za mene sploh ni grozlivka mam doma pa čakam drugi del komi čakam!

— jodlodi
21.12. 2009 ob 12:27

Ta film je cool. Zdj grem gledat u kino Somrak 2. Komi čakam!!!

— I LOVE SOMRAK
30.12. 2009 ob 18:16

to je tak carska zbirka. sn že gledla mlado luno
v glavnem CARSK

— tita
2.1. 2010 ob 12:03

To je najbolj hud film !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
THE BEST MOVIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekaj pa me vseeno frca.Vsi imajo nekaj pripomb do Edwarda.
Jz mislm ,da je svojo vlogo odlično odigral.Če priznam mi je celo všeč.

I LOVE TWILIGHT!!!!!!!!!!!!!!!

TINA RAJTOREN

— tina
5.1. 2010 ob 17:50

meni se zdi ta ljubezenski roman zelo cool in sem ga že gledala
svetujem vam da ga pogledate vsi kateri ga še niste

— katja
5.1. 2010 ob 17:54

film je zeloo super sem ga ze gledala v kinu in ga priporočam vsem ki ga se niste gledali.
čao katja

— katja
5.1. 2010 ob 17:56

film je za en drek
babe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
katarina kastelic

— katarina
15.1. 2010 ob 8:59

Film Somrak je nekaj posebnega že veliko časa si nisem ogledala tako lep , čustven in zanimiv film ! ogledala sem si tudi Mlada luna ( 2.del ) mogoče sem bila samo s koncem malo razočarana :) verjetno zato ker me fjrbec matra za naprej zato sm se odločila da kar na knjige preskočim :) komaj pa čakam da pride 3 del filma vn :) mogoče ve gdo gdaj ? drugo leto verjetno ?

— L.
26.1. 2010 ob 16:17

Vse skupaj je najboljša kombinacija, kjer se srečajo ljubezen, grozljivka, in fantazija. Film in knjiga, svetujem oboje, ker je res super. Sama sem se osredotočila predvsem na obvladanje vloge, in seveda sem takoj ugotovila da je ROBERT PATTINSON za nekatere vloge pač ustvarjen.Če bi ga na cesti srečala in bi trdil da je vampir, bi mu verjela.Izkazal se je že v Harryju Potterju, in on ob igralstvu ne bo postal zgodovina, predvsem za mlade dame, ki so v zgodbo dobesedno zaljubljene.<3.....*?

— Neža
28.1. 2010 ob 16:50

A MI LAHKO KDO TO PROSM RAZLOŽI?
Ogromn punc (mimogrede, tud jst sm punca) pada
na tipe kot so Taylor Lautner in Rob Pattinson.
Jst osebno ne vidm čist nč lepga al pa zanimivga,
ker sta tko grda k dve dihurjevi riti.
Tega res ne razumem.
ČE MI KERA LAHKO RAZLOŽI, KAJ JE NA NJIJU,
NAJ MI PROSM POSTREŽE Z ODGOVOROM.
Hvala.

— brugh3
30.1. 2010 ob 21:29

Ja, ni težko razložit.Ni vse videz, drgač se strinjam s tabo, ampak če si gledala casanovo, ti je najbrž že jasn. tip je šarmanten.

— NEŽA
7.2. 2010 ob 7:23

igralska zasedba je ful dobra.zgodba sama po sebi pa je še bolj kul. TWILIGHT FOR EVER

splača se ga pogledat

— <3peace<3
15.2. 2010 ob 18:39

men je ta film isto fulll carski pa mlada luna tut komi čakam na mrk pa jutranjo zarjo pa itak igralci so carji kristen pa rob full skp pašeta

— love
19.2. 2010 ob 11:59

pomoje najboljši film v kinu doslej !!!!!!!!!!!!!

I LOVE TWILIGHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— kajč
22.2. 2010 ob 18:01

OjLa.
Sem velika fenica cele serije. Prebrala sem že skoraj vse knnjige in prav vse so mi zelo všeč. Dobra zgodbaa res!!
Me pa zanima če bi mi kdo lahko odgovoril kdaj pride ven Mrk. Šla bi jo gledaT z eno frendico in naju zeLo zanima. Eni pravijo maja, drugi, julija, tretji že junija.
Komu pa naj verjamem.??
Prosim če katera ve da bi mi lahko pove kdaj uradno bi naj bil ta film pri nas??

Najlepša hvala in lep pozdravček

beeLaaa_robii_<33

— robiii_mooj.<33
5.3. 2010 ob 13:42

mrk pride v kino v LA 30.junija
v nemčiji 15.julija
za nas pa nevem ma pomojem tudii nekje kot v nemčiji:

— i love twilight
6.3. 2010 ob 18:13

najboljši film je pa še mlada luna mrk in jutranja zarja ti filmi so najboljši

— dijana
7.3. 2010 ob 14:58

Meni je ta film zelo dober že zaradi vsebine. Pisateljica je v knjigi opisala vsa čustva, ki jih je Bella doživljala. Film je zelo podoben knjigi, toda mislim, da bi lahko Kristen boljše odigrala svojo ulogo in se potrudila, ker je na svetu še veliko žensk, ki bi ubijale za to vlogo. Robert in Taylor pa sta zelo dobro odigrala. Jaz pa tudi predlagam, da si najprej preberete knjigo, ker če ne, ne boste vedeli o čem se gre. Jaz knjige nisem prebrala (vsaj takrat ne) in sem bila ves film izgubljena. Moja ocena za ta film je 10! Je en najboljših filmov, kar sem jih gledala.

— Disa
14.3. 2010 ob 15:04

Ne vem, kva se tok spravljate na igralce v filmu. Vsak pač igra kakor ve in zna.
Filma še nsem gledala sem, pa prebrala prve tri knjige in kolikor berem komentarje in sodeč po knjigi. tud v knjigi nima bella kej velik čustev za pokazat.

— rene
19.4. 2010 ob 14:18

waa.*
ta film je naiibolši pa tut new moon je zakon.komi čakam da bo vn pršu mrk*
takoj ga grem gledat <3 <3 <3

— Papiga.*
28.4. 2010 ob 8:56

Film je ful dober morte ga pogledat. Saj je vseeno kaj piše v knjigah važno je, da igrajo ful dobri igralci pa film tut ni tako grozn kot so nardil v napovedniku. Sicer pa Bella izve, da je Edward vampir zgodba se zaplete in konča. Večje romantike kot je v tem filmu niso mogl nardit

— Roncy<3
30.4. 2010 ob 7:52

k daj bo novi del twilight

— aljaž
15.5. 2010 ob 12:29

ta film mam jaz doma--ful dober je,--gledala sem ga že dosti-krat-,.-upam da bo še 1x v koloseju,.-------- =)

— kaja?*=
23.5. 2010 ob 10:32

Odgovor za: - robiii_mooj.,<33
K nam pride Mrk 1. julija. Vse ti piše pod "Napovedi" na tej spletni strani

— Thayrathyn
26.5. 2010 ob 13:44

knige sm že brala ogedala film je zlo lep zlo ušeč mi je!!!!!
men so ušeč vampiri.. in use dele sm gledala. sm jutranje zarje še nism sm pa samo knjigo brala... :D <3<3

— katjaa
2.6. 2010 ob 15:10

ful zakon film naj. je mrk k še pride.
-mangek-

— mangek
29.6. 2010 ob 17:53

kul film bi ga non stop gledala

— ana
3.7. 2010 ob 19:47

gledala sem začetek ful sem firbčna kak gre naprej bo zrihtala dvd.

— nevem
4.7. 2010 ob 11:56

ful kul

— somrak
10.7. 2010 ob 11:56

ful carski film use igralce so dobr izbral sploh pa edwarda ful je lep i love somrak

— anchy
12.7. 2010 ob 20:05

ful zakon film gledala sm ga že 100x pa new moon tut ni slab ga bi blo fajn pugleat.

— mangek
14.7. 2010 ob 12:21

somrak je tabujš film

— peter vode
3.8. 2010 ob 20:14

meni se zdi da je somrak najboljši film ki sem ga gledala do sedaj. najprej se mi je zdelo vse skupaj brezveze in me sploh ni zanimalo zdaj pa me je dobesedno obsedlo kar naprej sedim pred televizorjem in gledam somrak enostavno nemorem več brez tega filma. ko sem izvedela da je mrk predzadnji del velike uspešnice sem kar malo zajokala saj se vse dobro tako hitro konča ! nevem kaj mi je vendar ponavadi nisem takšna zdaj pa kar naprej bluzim nekaj o vampirskih zobeh in o volčji dlaki hahah kot da ni nič bolj pametnega za delat ! mislim pa tudi da bi morala pisateljica nadaljevati s pisanjem knjig ker so tako dobre, da tudi tisti ki drugače ne marajo brati z veseljem v knjižnjici s knjižne police vzamejo prav to knjigo v kateri zapisane stvari o katerih radi berejo, ob kateri se sprostijo in pozabijo na vse stvari ki jih morijo, peljejo svoje možgančke na kratek sprehod po domišljiji in se poglobijo v dogajanje v njej prav zato jo tudi sama tako obožujem in nočem da se to konča saj bi rada še naprej brala in odhajala na oddih v ta prečudoviti svet v katerem se sprostim in pozabim na vse !

— TaM!ka**
9.8. 2010 ob 20:18

meni je najboljši film. kul kako gledaš filme?

— lara gaegra
14.8. 2010 ob 11:48

ko smo šli v kino gledat somrak mi je bilo zelo zanimivo na koncu pa je bilo malo žalostno ko je en drugi vampir jacobu volku zlomil kost pa je en zdravnik ki je bil tuji vampir mu je nekaj dal in mu je pomagalo samo ga še je vseeno bolelo :( zanima še me 3. del tega filma in bi še ga ša rada gledat..... Lp Tanja

— Tanja Nudl
18.8. 2010 ob 10:50

odličen film, zato ker je drugačen od ostalih romantik

— leychy
27.8. 2010 ob 16:38

Za vse ljubitelje vas vabim na forum: www.somrak.comule.com.

— somrak
30.8. 2010 ob 13:22

Full cool !!!

— V&G
7.11. 2010 ob 19:02

Mislim halo?
Tale film je tako dober pa tudi knjiga! Stephenie Meyer je knjigo napisala tako iskreno. Igralca Robert Pattison (ful luškan) in Kristen Stewar sta pa se tako podrudila in vse tako ljubezensko prikazala,da sem si ga ogledala večkrat in kupila DVD. V glavnem govori o tem kako se Bella preseli k očetu. (Ker sta z mamo ločena mama ma nekega novega tipa) Oče jo vpiše v srednjo šolo in od prijatelja ji kupi avto. Prvi dan v šoli ima že kup prijateljev, pri malici pa pride vampirska družina Cullen no samo otroci te družine. In potem se bela in Edward Cullen zaljubita in tako dalje. Tisti, ki si filma niste ogledali ali prebrali knjige jo morate! ROBERT PATTINSON JE TAKO LUŠKAN!

— cool movie
26.11. 2010 ob 15:25

Kul film, sam pogosto se mi zdi, da so knjige boljše.
Morate prebrati kjnigo-RAZLIKA, R-A-Z-L-I-K-A!!!!!!!!!

— pop punca
17.12. 2010 ob 16:33

meni osebno se je film izredno dopadel. bilo je super saj so igralci izjemni. ČISTO VSI! tudi Kristen mi je zlo všeč čeprav dostim ni bla. gledala sem jo že v enem filmu in mi je kar vredu igralka. tudi Robert je super. čeprav sem bolj navdušena nad Taylorjem je OK. če bi morala izbrati bi bila itaq tim Jackob. čeprav od tega filma dalje obožujem vampirje ki sem se jih prej malo bala xDso mi volkodlaki še vseeno bolj pri srcu. ta film je spektakularen in sem si ga ogledala že 1000000x ali mogoče več. rada imam filme ki so takšni... ne resnični ampak je v njih vseeno delček resnice. kako se je bella zaljubila v fanta ki ni bil njene rase.... je bilo lepo da ga je tako ljubila in bila z njim ter se ni brigala kar drugi milijo. ker sem pogledala in prebrala že vse knjige in filme(razen pri filmih 4 dela) mislim da bi naredili napako če ga ne bi posneli. zdaj so ti zvezdniki postali tako znani ampak žal po karakterjih. zato jih kličejo Bella namesto Kristen in tako naprej. v glavnem.... rada imam somrak in upam da ste si ga že odšli pogledat.. če pa še ne imate še možnost... pač ne v kinih ;D
fsm
bybyb
love ya!
Twilight ruls <3<3<3<3

— Lolipopy <3
23.1. 2011 ob 14:23

To je thebest fiilm! Vsi ki imate radi nadnaravne stvari si ga morate ogledati!

Bela&Edward&Jacob < 333
Alica&Jasper&Emmet&Rosalie&Esme&Carlisle < 333

— TwilightGirl
28.2. 2011 ob 19:04

film je vreden ogleda, kakor tudi MLADA LUNA IN MRK ampak je somrak vseeno najbolši saj nemoremo predvidevati kaj se bo zgodilo (razen če ste že prebrali knjigo,ki je tudi zello carska ) in upam da bodo JUTRANJO ZARJO posneli TOČNO kakor se dogaja v knjigi ( knjigo je vredno prebrat)
VSI FILMI SO CARSKI TAKO KOT TUDI IGRALSKA ZASEDBA VSI STE CCCCAAAARRRRII

— maja
14.3. 2011 ob 18:09

lep fil sam taylor je pa še lepši

— veronika
20.3. 2011 ob 0:43

pa kk da noben neve da je un vampir!!! use k mu manka je majca z napisom jzt sm vampir aja drgač pa je film slb

— dfeggddggd
20.3. 2011 ob 0:50

moj predlog-glejte draculo

— ghjggjgh
28.3. 2011 ob 19:54

Ta film je carski

— rihanna
4.4. 2011 ob 22:21

lejte ta film je pač slb drugi del je tut slb edin pru je mau bolš knige so drgač bolše ampak ta film je najslabši od ush twilightov

— nwmgdo
27.4. 2011 ob 19:43

film je za pobruhat. pa ni mi jasno da kr noben ni nc upazu npr. da je fuuuuullllllll BLED pa glupo mi je da čeprou so vampirji nimajo neki kar rab usak vamper ZOBE.
na kratko če hočte vidt vampirje glejte Pravo kri.

— XP
29.5. 2011 ob 11:49

hey!
a še kdo ve kdaj bo ta film v kinu spet? v juniju?

lp

— lllooo
20.7. 2011 ob 15:37

film je sramota za mitologijo,

— hahaahahahahah
4.11. 2011 ob 10:15

to leto sm film gledala prvič in fil je res zakon !!!!!! res obsedena sm z njim pa tud robert pattinson je tko sexi ! najbolši film res

— bieber's wife
23.11. 2011 ob 20:05

to je grozn film!

— primož
23.2. 2012 ob 21:10

meni je film zakon,najraje ga gledam,mi pa je všeč da sem najdla svoje ime noti rosalie,ker je meni tudi tako ime!! :) vse dele sem že gledala razen jutranja zarja drugi del,komaj čakam da še tega vidim,in vse knjige sem že prebrala!! res cool film! :)

— rosalie
10.5. 2012 ob 18:31

to je najbolši film 4EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
sam knjiga je pa še boljša;))

— robsten
13.7. 2012 ob 19:01

No, ja n
Film ni popolna katastrofa, ni pa nekih blaznih presežkov. Potrebno se je zavedati, da ne morejo 300 strani dolge knjige spraviti v film. Se popolnoma strinjam, da je bolje knjigo prej prebrat, drugače ne razumeš. Prizori zgledajo na hitro zmetani skupaj in preskakujejo. Ampak slike pokrajine so pa super. Med Stewartovo in Patisonom pa se čuti neka kemija. Mislim, da igralci niso tako zelo slabo izbrani. Rosalie je tud v filmu lepa. Ashley Grene, ki igra Alice pa je res vilinska. Jackson svoj lik Jasperja odigra tako, da se takoj vidi se je Cullenovimi pridružil najkasneje.
Škoda da takoj ne pojasnijo, da lahko manilupira in čuti čustva drugih. Film premalo sledi knjigi, na nekateri prizorih pa je scenarij dobesedno iz knjige, mogli bi dati več knjižne Belle saj je bolj sarkastična. No ja so pa ohranili njeno nerodnost, in stoičnost. Patison pa tudi ni tako slab, Edwarda odigra povprečno. Lahko bil boljši ali slabši. Se pa vidi talent glavnih dveh igralcev. In za slabo režijo ne krivite igralcev, ker morajo upoštevati režišerko/sja. Ocena filma: navkljub vsemu 6/10.

— oboževalka
14.8. 2012 ob 8:24

joj tako rada bi gledala film pa ga ne morem ker mi starši niso dovolili!!!!!UPAM DA BO LETOS ALI KMALU NA TV-JU!!!!!!!!mislim da so vsi dobri igralci še posebel kristen???

no čao

— nejchy125
19.8. 2012 ob 22:25

Men je ful usec use kar je v tem filmu in grem na premiero ko pride nou Ven dugf

— Nanci manci spanci lanci banci<3
7.9. 2012 ob 14:31

zakon film

— hela
14.11. 2012 ob 15:04

Jutr pa Jutranja zarja drugi del. XD

— 14.11.
7.1. 2013 ob 17:02

Ko sem gledala twilight se mi je zdel smesn. Kako se lahko vampirji svetijo na soncu??!!!take bedarije ze dolgo nisem vidla. Halo? Ostali filmi so mal boljsi, ampak se zmer se mi zdi somrak eno stranje. Brala sem prvo knjigo in skor umrla od dolgcasa. Somrak je beden-Harry potter pa igre lakote pa lord of the rings so zakon!

— Elentari
1.7. 2013 ob 11:07

komi cakam da pride se en del od somraka

— Ines
27.12. 2014 ob 19:56

Filmi so mi zelo všeč in knjige.Najbolj všeč mi je pa Jutranja zarja 1.del in Jutranja zarja 2.del

— Santen
1.1. 2015 ob 19:52

VSI FILMI SO FUL CARSKI

— KEJTI

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.