Kolosej
Film distribucije 2i Film

Solo: Zgodba Vojne zvezd 3D

akcijski domišljijski spektakel
Podnapisi
Na sporedu od: 24.5.2018, Kolosej Ljubljana
2h 15min / 135min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jon Kasdan, Lawrence Kasdan, George Lucas
Režija: Ron Howard
Tekom avanture v mračnem podzemnem svetu polnem kriminala, Han Solo spozna svojega bodočega kopilota Chewbacco in se sreča z Landom Calrissianom leta preden se pridruži Upornikom.

Režijo nove galaktične zgodbe je prevzel Ron Howard. V filmu igrajo Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge in Paul Bettany. Joonas Suotamo se ponovno vrača kot Chewbacca.

Zgodbo sta napisala oče in sin, Jonathan in Lawrence Kasdan, producentska ekipa pa je sestavljena iz imen: Kathleen Kennedy, Allison Shearmur in Simon Emanuel. Lawrence Kasdan, Jason McGatlin, Phil Lord in Christopher Miller so izvršni producenti.

Po prvem samostojnem filmu pred letom in pol z naslovom Rogue One, sedaj spremljamo že drugo samostojno zgodbo, Solo: Zgodba Vojne zvezd. Producentka Kathleen Kennedy opisuje, kako je lik Han Sola ikoničen in priljubljen karakter in ravno zato ta, ki je bil inspiracija za samostojen film ter pravi: „Solo je zelo verodostojen. Je goljuf, a okoli njega čutimo neko skrivnostnost. Ima neverjetno karizmo in je simpatičen – in to je odlična kombinacija za junaka Vojne zvezd.“

 Ron Howard pravi, da je film Solo: Zgodba Vojne zvezd, „prva resnična študija posameznega karakterja v galaksiji, tako daleč proč nazaj v sami zgodbi Vojne zvezd. V filmu o Solu lahko občutimo duh originalnih filmov serije, v kombinaciji z igrivostjo, akcijo in temo, ki je navdihujoča, privlačna, zabavna in hkrati tudi malo provokativna.“ In dodaja, da „film predstavi Vojno zvezd in celotno galaksijo na tako privlačen način, da ni potrebno, da ima gledalec predznanje o Vojni zvezd, da bi zgodbi, kjer spoznamo Han Sola, tekoče in z navdušenjem sledil.“

 Tekom avanture v mračnem podzemnem svetu polnem kriminala, Han Solo spozna svojega bodočega kopilota Chewbacco in se sreča z Landom Calrissianom leta preden se pridruži upornikom. A hkrati je to tudi zgodba o tem, kako Han odkriva samega sebe, celotno vesolje in se pozicionira znotraj njega. Spozna, da je njegov idealizem na preizkušnji skozi celotno potovanje, a mu neizmerna, skoraj trmasta volja ne pusti, da bi odnehal. Pot mu prekriža tudi bojevita in neustrašna bojevnica, Qi'Ra, ki na začetku zgodbe postane njegova partnerica v zločinu, a se njune poti za nekaj let razideta.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.