Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Socializacija bika?

Socializacija bika?
animirani
To? To je zgodba, ki jo je napisalo življenje, zgodba o zagnanosti, naivnosti, sebičnosti, maščevalnosti, lažeh, mleku, jušnih kockah in nenazadnje tudi ljubezni.
Na sporedu od: 20.5.1999, Kolosej Ljubljana
1h 18min / 78min
Scenarij: Čoh, Erič, Ivo Štandeker, Slobodan Vujanović
Režija: Čoh, Erič
Plešasti profesor Rozina, genetik svetovnega slovesa, njegov malo manj znani brat Bruno in čedna asistentka Marta že vrsto let preizkušajo vse mogoče kemijske spojine in raztopine, s katerimi bi lahko pospešili rast lasnih celic. Profesor Rozina bi namreč dokazal, da je evolucijo mogoče pospešiti "tukaj in zdaj", iz ene same celice na njegovem lasu. Pri devetindevetdesetem neuspelem poskusu pride do eksplozije, ker je brat Bruno po pomoti dodal kemikaliji malo mleka, ki je bilo sicer namenjeno za malico. Pobesneli profesor, jezen, ker je ostal brez dopoldanskega obroka, za zmeraj napodi brata iz laboratorija. Le-ta sklene, da se bo maščeval.

Medtem, v daljnem galaktičnem kraljestvu, ob robu meglic Andromede, oče kralj zaloti sina Alfreda pri kajenju cigare. Že en dimček te materije je lahko usoden, saj uplinjen tobak pri prebivalcih tega kraljestva povzroča proces antievolucije. Na srečo je bila inhalirana doza tako majhna, da princ deevoluira samo do stopnje bika. Oče kralj, ga za kazen pošlje na zemljo, ki slovi po najslabši travi v galaksiji. Grizel naj bi jo dolgih sedem let, se spametoval in bolje socializiral. Po naključju, ali pa tudi ne, se princ-bik znajde v laboratoriju profesorja Rozine, kjer postane predmet profesorjevih raziskav.
In tukaj se zgodbi o evoluciji in antievoluciji usodno prepleteta

Dragi bralec, ker ti zaradi pomankanja prostora in časa, tukaj zdaj vsega ne moremo povedati, te prijazno vabimo, da si ogledaš risani film SOCIALIZACIJA BIKA, ki je - in to ti zagotavlja celotna ekipa filma - narejen po resnični zgodbi.

Komentarji

27.8. 2006 ob 22:08

Sliš se dobor,čeprav filma še nisem videl.

— Aleš Ropoša

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.