Kolosej
Film distribucije Cenex

Snubitev

romantična komedija
Prihaja ne(z)vesta ...
Podnapisi
Na sporedu od: 30.7.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
30.7.2009, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Pete Chiarelli
Režija: Anne Fletcher
Režiserka romantičnih filmov Odpleši svoje sanje in Vedno priča, nikoli nevesta predstavlja zgodbo stroge in uspešne urednice Margaret, ki ji zaradi pretečene vize grozi izselitev iz ZDA. Da bi obdržala službo, si izmisli poroko s svojim nič hudega slutečim pomočnikom Andrewom. Ob igranju popolnega para se odpravita k Andrewovi družini na Aljaski, kjer kljub številnim težavam in prigodam počasi spoznavata, da se lahko tudi največja nasprotja zares privlačijo.

O produkciji

Ko cenjeni, predvsem pa osovraženi knjižni urednici iz New Yorka, Margaret Tate (Sandra Bullock), preti prisilna izselitev nazaj v rodno Kanado, se domisli nenavadne rešitve. Rešitve, ki je povsem v njenem slogu; Margaret namreč ne pozna življenja zunaj pisarniških zidov, zanjo obstaja samo služba in trd, skorajda suženjski odnos do podrejenih. To najbolj občuti njen pomočnik, nadarjeni Andrew (Ryan Reynolds), ki ga je dolga tri leta mučila in zatirala. Seveda je prav on deležen te nenavadne rešitve, poroke po naročilu, ki bo šefinjo obdržala na vodilnem mestu priznane založbe. Njegov ja potegne za sabo kup huronsko smešnih, pa tudi neprijetnih in celo bolečih izkušenj in pripetljajev; najbolj nepričakovana je seveda nenadejana ''otoplitev'' med njima, ki nenadoma udari med obiskom njegove nič hudega sluteče družine na Aljaski. Kako bo neomajna, velemestna poslovna ženska, ki je vajena, da drži vedno vse niti v rokah, obvladala eno nepričakovano situacijo za drugo? Kako bo obrzdala svoje srce, ki ji nenadoma uide z vajeti? V vrtincu priprav na poroko od danes do jutri in trmastim uradnikom za nezakonite priseljence za vratom se Margaret in Andrew držita načrta navkljub neobetavnim posledicam, ki bi ju zadele, če bi ta načrt šel po vodi …

Film so skoraj v celoti posneli v Massachusettsu. Razen nekaj dni snemanj v New Yorku, so Aljasko, oziroma majhno mestece Sitka, v katerem se godi levji delež zgodbe, ustvarili v obalnih mestih severno od Bostona: v Rockportu, Manchester-By-The-Seaju in  Gloucestru ter na Cape Ann. Zasluga za popolno aljaško podobo prizorišč gre scenografu Nelsonu Coatesu. Izdelali so več kot 30 pročelij za idilične lesene stavbe v ''Sitki'', ozadje z gorskimi vrhovi, pokritimi s snegom, pa so pričarali izvrstni vizualni učinki. Tokrat ta filmska tehnologija ni bila v službi mogočnih eksplozij, pošasti, nezemljanov in drugih fantastičnih bitij, pač pa lepote neke pokrajine, ki je kamera ni mogla ujeti. Prebivalci Rockporta na filmu svojega mesta zagotovo niso prepoznali. Ustvarjalci, zlasti režiserka Anne Fletcher, pa so poskrbeli za avtentičnost s totemi in drugimi izvirnimi predmeti indijanskih plemen, ki so del zgodovinske dediščine Aljaske. Toliko bolj, ker so bili predniki babice nesojenega ženina Andrewa iz plemena Tlingitov.

O igralcih

V vlogi lepšega spola nesojenega para srečamo priljubljeno, čedno in vedno simpatično Sandro Bullock; resda bo njena lastnost ''vedno simpatična'' tokrat na težki preizkušnji, toda Sandra zna biti vsemu kos. Če je obvladala podivjan in z bombo opremljen avtobus, poln nedolžnih potnikov, ne dvomimo, da bo kos tudi ljubeči, zaradi poroke edinca razneženi aljaški družini ter svojemu pomočniku in bodočemu pogodbeno zakonskemu partnerju. Ali pa ne? Gospodična Bullock se je v svoji igralski in producentski karieri  po Hitrosti s Keanujem Reevesom poskusila v komično romantični vlogi Ko si spal. Film je doživel izjemen uspeh tako pri kritikih kot gledalcih. Psihološki triler Mreža je le še utrdil njeno priljubljenost in status ene najbolj iskanih hollywoodskih igralk, ki pa nikoli ni izrabljala svojega položaja za zvezdniške izpade. Radi smo jo gledali kot čustveno čarovnico v Practical Magic ob Nicole Kidman, v Naravnih silah in Hope Floats, Miss Congeniality in številnih drugih. Njena produkcijska hiša Fortis Films je izjemno uspešna, saj je priljubljena komedija Two Week Notice, v kateri je zaigrala ob Hughu Grantu, prinesla v blagajne več kakor 200 milijonov dolarjev. Kmalu, še letos, jo bomo videli v komediji All About Steve ob Thomasu Hadenu Churchu in Bradleyju Cooperju.

Margaretin zaročenec na ukaz je nadarjeni Ryan Reynolds, ki se ga je marsikdo zapomnil po odlični vlogi Deadpoola iz tretjega dela zf uspešnic Ljudje X: Wolverine. Njegova doslej najbolj odmevna vloga, tako pri kritikih kot gledalcih, pa je bila v komediji Definitely, Maybe ob Rachel Weisz, Isli Fisher in Kevinu Klineu. S filmom Fireflies In the Garden je gostoval na Berlinskem festivalu ob Julii Robert, Emily Watson in Carrie-Ann Moss, jeseni pa ga bomo lahko videli v prihajajočem Papermanu. Ob tem je dejstvo, da ga je revija People proglasila za enega najbolj seksi moških tega časa, zgolj populistično zabavna malenkost.

V vlogah Andrewovega očeta srečamo Craiga T. Nelsona, igralca, pisca, režiserja in producenta. Znan in priljubljen je predvsem na malih ekranih, kjer je igral v prenekateri zgodbi priljubljenih nanizank, od The District do CSI: New York. V priljubljeni nanizanki Coach je upodobil Haydena Foxa, več epizod pa je tudi režiral in prejel za svoje delo kar tri nominacije za nagrado Emmy.

Andrewovo mater igra  Mary Steenburgen. Za vlogo v filmu Melvin in Howard je prejela oskarja, med njene opaznejše vloge pa sodijo filmi The Brave One Neila Jordana ob Jodie Foster, Nobel Son ob Alanu Rickmanu in Billu Pullmanu, v Filadelfiji, Kaj žre Gilberta Grapea in mnogih drugih.

Kot babica Annie je Betty White legenda ameriške komedije. Začela je na radijskih valovih, se kmalu preselila na male ekrane takratne lokalne TV postaje v Los Angelesu. Njena prva komedija, v kateri se je že poskusila tudi kot producentka, je bila Življenje z Elizabeth (1951). Odtlej smo jo videli v številnih vlogah: od stalnega pojavljanja v priljubljenih TV govornih oddajah do številnih TV nanizank. Za upodobitve skorajda kultnih likov je prejel več nagrad emmy, leta 1990 pa ji je ameriško združenje komikov podelilo nagrado za življenjsko delo, dve leti poprej pa za najbolj smešno žensko vlogo. V osemdesetih letih je blestela v izjemno priljubljeni nanizanki Zlata dekleta.

Režiserka Anne Fletcher je kariero začela kot koreografinja in bila na vrhuncu slave, ko so ji ponudili režijo filma Step Up. Skupaj z nadaljevanjem sta pridelala skoraj 265 milijonov dolarjev po svetu. Leta 2008 je režirala 27 Dresses, ki je sam prinesel slabih sto milijonov manj. Kmalu se bo lotila režije zahtevnega projekta The Matadors. Rodila se je v Detroitu, z 12 leti pa je začela plesati. Po maturi se je preselila v LA, da bi se profesionalno posvetila plesu. Zdaj je uspešna režiserka in nič manj uspešna filmska producentka.

Komentarji

28.6. 2009 ob 19:44

film je zabaven, meni osebno je bil zelo všeč. ima nekaj smešnih prizorov, torej klasična ameriška komedija.

— muci
3.7. 2009 ob 8:14

dobr film sam konec bi bil lahk boljši
ga priporočam

— miha
12.7. 2009 ob 16:55

Dober film, vreden ogleda, tako da ga priporočam, se boste zraven tudi nasmejali...

— xy
20.7. 2009 ob 13:34

hahaa . tale film je že star

— xd
20.7. 2009 ob 14:22

res hud film=)

— kate
26.7. 2009 ob 14:28

Jst ga še nisem gledal, ampak ga bom šel, torej pravte da je res dobr,....

— primož
27.7. 2009 ob 16:36

hudooooooooooooooooooooo

— miki piki
29.7. 2009 ob 15:12

ja če pa praute d je film ql ga greem pa kr zele gledat :P

— xy
30.7. 2009 ob 18:24

film je res dober vreden ogleda, saj je veliko smešnih prizorov in super dobri efekti!
da o igralcih ne govorimo. tako da film priporočam vsem ki imate radi romantične oziroma nasploh komedije. vreden je vsake sekunde!!!!!!!!
če bi ta fil ocenjevala bi mu dala 10/10 ter še kaj več.
pa uživajte v filmu.

— pikica
30.7. 2009 ob 22:47

Ena (naj)boljših romantičnih komedij, kjer je res komedija in ne samo romantika. Dobra igra Ryana Reynoldsa in Sandre Bullock (ki za svoja leta izgleda fenomenalno - maska gor ali dol). Priporočam ogled!

— SouthPark
31.7. 2009 ob 0:29 zvezdica

Hahahaha...pravkar sem se vrnila z ogleda tega filma...in sem navdušena.
Film sem šla gledat na prigovarjanje prijateljic (romantične komedije niso ravno moja zvrrst), vendar sem se ob filmu tako zabavala, da razmišljam, da bi še sama "zvlekla" v kino kakšno prijateljico, samo, da bi dobila priložnost, da se še enkrat nasmejim....
Kot sem pričakovala je klasična romantična komedija s happy endom (to je bilo vendarle že iz reklam očitno), vendar je polna majhnih zapletov in raznih likov, ki ga spremenijo v enkratno komedijo.
Zahvala pa gre tudi vsem v dvorani, ker je bilo po dolgem času prav užitek pogledat film, s katerim je dvorana dobesedno "dihala"...ob napetih situacijah je nastala popolna tišina (brez komentarjev, največkrat neumestnih), ob smešnih trenutkih pa je cela dvorana kot eden bruhnila v smeh....ja, včasih je tudi od so-gledalcev odvisno, kakšen vtis na človeka naredi film....
Vsekakor priporočam, tudi skeptikom ;)

— u2rsa
31.7. 2009 ob 10:32

kulsko res hudo

— beki
1.8. 2009 ob 17:02

super film, vreden vašega obiska v kinu. Že dolgo nisem gledala tako dobrega filma. Da o igralcih ne izgubljam besed, saj je vsak, ki nastopa v filmu, odigral fenomenalno. U2rsa, povsem se strinjam s tabo, včasih je tudi od gledalcev odvisno, kako ti je sprejet film. Jaz sem gledala 30-ega in smo tudi vsi "dihal" skupaj.

— teja
2.8. 2009 ob 0:13

Ta film je nor...full je zabavn...najbolša romantična komedija kar sm jih kdaj gledala res hud film

— Tiki
2.8. 2009 ob 8:46

Želela sem v kino na ogled komedije, ker sem bila ful žalostna včeraj. Takrat želim za sprostitev pogledati kakšno komedijo, a se nikoli ne ve kakšna bo Upala sem, da bo Sandra Bullock lušna tako kot v vsakem filmu. In ni mi bilo žal. Tudi jaz bom predlagala prijateljem ogled in se še z njimi enkrat nasmejim.
Tudi jaz priporočam ogled te komedije, četudi se vsi ne znajo smejat in gledat filma z mislijo kaj bo, pa bo, ampak iščejo napake, da bi kritizirali.
Sprostitev in smeh pomagata in bolje se počutim.
Pa prijeten dan s prijaznimi ljudmik. Smeh je še vedno pol zdravja.

— Tahneja
3.8. 2009 ob 0:30

eeej punce ta film si pa RES morate ogledati!!!
zaaaaakon je!!!)))))))))))))))))

— anka
3.8. 2009 ob 9:16

Lahko rečem, da po dolgem času super komedija, tut igralci so fenomenalni....Res sva se s fantom(ki je skeptik glede ameriških komedij) smejala še pozno v noč, ko sva debatirala o predvajanih štosih...pejte gledat, super!

— Klara
3.8. 2009 ob 19:29

Ka sm vidla reklamo sm si rekla-ta film morm nujno it gledat(še dons)
Pol sm skor na silo zvlekla frendico-ka je bla prepričana da bo film beda
Ka je bil cel dan tok bedn sm fulll kumi čakala da si film ugledam.
PAZI TO-u dvorani so se usi skos smejal(še najbol pa...ka je misnla da bo film bedn) sam jz ne
Po koncu filma sm bla res ful razučarana nad filmom.
beda!!
prov razučarana sm nad Sandro!!!

— maja
4.8. 2009 ob 18:26

če je film res tako QL si ga pa bom šla pogledat... če ni OK se pazite!!! [joke] =)
:@

— nimatika
5.8. 2009 ob 8:25

Film me je totalno presenetil, res je komedija v pravem pomenu besede :)

— niny
5.8. 2009 ob 8:39

Fuuuuuuuul dober, kakovosten film, N-U-J-N-O si ga morate ogledati, pa ne samo punce, tudi fantje, saj se bodo nasmejali...dobesedno smo vsi v dvorani sinoči vsakih 5 min se smejali, vsakih drugih 5 min pa globoko dihali- napeto...noro, že dolgo nisem se tak nasmejala zaradi filma :D :D :D

— Mm.
5.8. 2009 ob 9:18

ne bo vam žal! sploh zaljubljencem in romantikom že po duši ;)

— mato
5.8. 2009 ob 13:29

film je res zelo dober ima kr nekaj smešnih in lepih prizorov :P vredno ogleda

— lol
5.8. 2009 ob 14:33

Komedija v pravem smislu. Nasmejala sem se do solz in vsi v dvorani.
Film vreden ogleda, če imaš rad komedije. Superrrrrrrrrrrrrrrr

— sonček
6.8. 2009 ob 13:37

Včeraj sem si ogledala film in ja...
zelo mi je bil všeč...sicer pa...se je prehitro končal!
Če bi bil malo daljši, bi se lahko še marsikaj zgodilo....he he

— jenny
6.8. 2009 ob 15:43

Ei folk, jz iščem en komad k je biu u temu filmu. Se mi zdi da 1x po poroki k on diuja neki z autom okoli se mi zdi. Pa zraun še neki razbije. Je pa znan komad. Help ?

— Nati
6.8. 2009 ob 19:17

Šla gledat film v torek, odličen vreden ogleda, v glavnem cel film se presmejiš edino konec bi lahko malo podaljšali. Ocena 10

— ana
6.8. 2009 ob 23:44

Film je ful dober res vredn ogleda. Priporočam.Uživajte vsi pa mejte se radi =).

— Angie
7.8. 2009 ob 13:01

Res super film, po dolgem času smo se s prijateljicami nasmejale iz srca :)
Priporočam za izboljšanje razpoloženja.

— Barbara
9.8. 2009 ob 15:44

Super film, lahkoten, zabaven za sprostitev. Večino filma sem se presmejala. Priporočam.

— Mateja
9.8. 2009 ob 22:21

Zlo uredu. vredno ogleda. andrew je pa itak hud ane. tko da .. mmm... tut zato se splača.. hec.hec. ne, dobr film je.

— Hannan
11.8. 2009 ob 20:08

zelo u redu film, vredn ogleda, tak da se ob njem sprostiš in za trenutek pozabiš na svoje skrbi....skratka priporočm d si ga ogledate :D ......filmska zasedba je fenomenalna še posebi pa ryan reynolds <3 grrrrrr ;)

— cuty <3
11.8. 2009 ob 23:23

edn bolših filmou kar sm jih vidla. res dobra komedija. tut igrauci zlo uredu. res zakon zakojn film

— fcb. xD
12.8. 2009 ob 9:35

Hud!

— 3868
12.8. 2009 ob 13:09

Haaha.
Dobr fiŁm.
FuŁ je smešn :D

— ŁaaŁa
12.8. 2009 ob 22:02

am bom so gledat po vseh komentarhij in trilerju je precej zanimiv :D

— MIhec
13.8. 2009 ob 17:38

Res odlična komedija, polna smeha.

— Tamara
14.8. 2009 ob 0:26

Film je res dobr ;)...

— Matija
17.8. 2009 ob 7:06

kulllll

— anchy
19.8. 2009 ob 23:31

ful dober film!!!

— katy
20.8. 2009 ob 14:03

fuul hudoo, jst ga greem jutr gledaat, skratka priporočatee(:

— pia
21.8. 2009 ob 21:25

hehe. kuk je to smešen.

— blablabla
24.8. 2009 ob 10:13

Film me je kar presenetil in res ni slab, kar nekajkrat sem se nasmejal in na koncu tistga pocukranga dela je čisto malo tako, da ni pretirano neslan. Res vredno ogleda, tudi za malo zahtevnejše filmofile.

— Boss
25.8. 2009 ob 9:18

Film je gledljiv, a nič posebnega.

— Obveza
25.8. 2009 ob 12:49

film je zakon
ful dober
vsii ki si še ga niste ogledali si ga morte nujno ful je dober
men je ful smešen
zgodba je tui dobro
no kot že povedano POGLEDA VREDEN

— tina
27.8. 2009 ob 22:37

ffuul dobr film res vredn ogleda..pa še tok je luškan ta andrew<3 hehe

— glorija
28.8. 2009 ob 17:28

Ta film je zaaaakon...res...ni da ni...PRIPOROČAM!! :D

— Mihaela
28.8. 2009 ob 22:34

ja film je res zakon pa smšn... priporočam ga k je res qll xD

— dana
29.8. 2009 ob 16:30

tko dobrga filma že dolgo nisem gledala zanimiv, smešen in FANTASTIČEN!!!!!!!

— presenečenka
29.8. 2009 ob 18:40

ja film je res zakon heh

— ela
31.8. 2009 ob 13:26

Meni osebno je bil film fantastičen, glede igralcev pa tudi, saj so igrali večinoma znani.Film priporočam tistim, ki Vam manjka smeha in dosti zabave.

— Marty
31.8. 2009 ob 18:56

jah zanimiu pa res=)ko sto mater=)

— =)=)=)=)=)
4.9. 2009 ob 19:21

ta film je eden bolših...res je vreden ogleda in tistih 5€
res vreden ogleda...

— Zvezdica
5.9. 2009 ob 10:44

A je film primeren za dekleta stara 11 let?

— Očka
6.9. 2009 ob 17:56

ta film je svetavno doberrrr :D aja pa nekdo je reko da je ta film star ? hahahah ti pa si zabit ko stena kdor koli so pač že -.- drugač pa ja film je kul :D priporočam ga

— sara
7.9. 2009 ob 18:10

film je res ful ful hud, ga priporočam

— masa
7.9. 2009 ob 19:04

Super!! Po dolgem času ena res dobra romantična komedija, ful smešnih prizorov, dobra igralska zasedba, fajn zgodba, res hitr mine čas. Priporočam!!! lp

— Anka
8.9. 2009 ob 18:04

Ja ta film je res. Zakon pa še ryan reynolds igra <33333333

— *
10.9. 2009 ob 18:54

wooow včeraj sem si šla ogledati ta film. Res sovražim romantične komedije ampak tole je pa... SUPER! Priporočam ga vsem, ki se greste v kino nasmejati. Čeprav je bilo v dvorani le nekaj 10 ljudi je bilo vzdušje nepričakovano. Kaj naj rečem film je smešen, napet, romantičen... Res super film morate ga videti!

— Tiidi
13.9. 2009 ob 21:16

ta film more bit fullll zakon jst ga bom šla gledt!!!!! ful cool!!!

— beka
18.9. 2009 ob 7:07

jutr ga grem gledat!!!

— NAVDŠENA
18.9. 2009 ob 18:26

snežko snežak

— lolekajdd
19.9. 2009 ob 13:08

loh sam rečm da je vredn ugleda ker je v nekaterih prizorih tok smešn čeprov bi loh rekla da je nekje tut žalost sam vredn ogleda

— ...
28.9. 2009 ob 17:14

supr supr film

— jdfqwjgjqwrg
9.10. 2009 ob 21:49

zdej ga grem pogledat

— ja
10.10. 2009 ob 15:57

gledala sem ga že pred mescem in pol, pa mi še vedno ne gre iz glave...
dober film, predvsem zelo dobra igralca!
Ryan je "the best" zigral svojo vlogo!

— majch
11.10. 2009 ob 11:12

film je fenomenalen, totalno me je očaral:))
simpatičen, preprost, duhovit...priporočam ogled:)

— tamy
18.10. 2009 ob 19:08

cooooooooool

— lll
23.10. 2009 ob 20:36

carsko naj naj naj<3

— 11
8.11. 2009 ob 19:27

CARSKI FILM NISM ŠE VIDLA BULŽGA FILMA (razn twilight...) CEU CAJT SM SE REŽALA!!! PA ŠE LUŠKAN GLAUNI IGRAUC..... HEH...... SPLOH PA SANDRA ONA JE THE BEST!!!!!!!!! bay bay

— Bekcaa.
11.11. 2009 ob 17:09

res dober film. svaka čast Sandri še en odličen film za njo.... vredno ogleda.. ;)

— BaRuCa
16.11. 2009 ob 21:48

res prisrčen film.....vredno ogleda :)

— Zara5
17.3. 2012 ob 12:43

i love this colllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll movie plis oglejte si ga i loe it realy

— sary

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.