Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Snežak

triler
Podnapisi
Na sporedu od: 12.10.2017, Kolosej Ljubljana
1h 59min / 119min
Leto: 2017
Jezik: angleščina
Scenarij: Hossein Amini, Matthew Michael Carnahan, Jo Nesbo
Režija: Tomas Alfredson
Triler posnet po veliki uspešnici Joa Nesb?ja, enega najboljših piscev kriminalk na svetu. Harry Hole (Michael Fassbender) skuša priti na sled domnevnemu serijskemu morilcu. Njegove žrtve vedno izginjajo na dan, ko v Oslu zapade prvi sneg. S pomočjo mlade nadarjene sodelavke (Rebecca Ferguson) desetletja stare primere poveže z novim izginotjem. In ugotovi, da ima samo do naslednjega prvega snega čas, da končno pride morilcu na sled.

»Pravi si Snežak. Zagotovo vemo samo to, da se igra z nami.«

Harry Hole (Michael Fassbender) skuša priti na sled domnevnemu serijskemu morilcu. Njegove žrtve vedno izginjajo na dan, ko v Oslu zapade prvi sneg. S pomočjo mlade nadarjene sodelavke  (Rebecca Ferguson) desetletja stare primere poveže z novim izginotjem. In ugotovi, da ima samo do naslednjega prvega snega čas, da končno pride morilcu na sled.

ZANIMIVOSTI:

  • Nesbø pravi, da se mu mnogokrat zgodi, da začne pisati roman, ko ima v glavi le eno vizualno sceno, in prva ideja Snežaka je bila prav takšna, kot je začetek romana. Pred hišo neke družine se pojavi snežak, za katerega nihče ne ve, kdo ga je naredil.
  • Snežak je Nesbøjeva najbolj filmska knjiga. Nekaj časa se je govorilo, da bo film po njej posnel sloviti Martin Scorsese, vendar je nalogo na koncu prevzel švedski režiser Tomas Alfredson, ki je požel mednarodno slavo z vohunskim trilerjem Kotlar, krojač, vojak, vohun

Triler so v celoti posneli na Norveškem – v Oslu, Bergnu in na območju Rjukan.

Komentarji

31.10. 2017 ob 9:22

kot profesionalni ocenjevalec filmov menim da bi bil film boljsi ce bi kaz igral glavno vlogo

— tadej cermelj
17.11. 2017 ob 19:19

@ tadej: kdo?!

— Snezak
8.1. 2018 ob 21:22

Ni mi vsec

— ema

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.