Kolosej
Film distribucije Continental Film

Sneg

Snijeg
drama
Zgodba iz bosanske sedanjosti
Podnapisi
Na sporedu od: 26.3.2009, Kino Komuna
2.4.2009, Kolosej Ljubljana
9.4.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 40min / 100min
Leto: 2008
Država: BiH
Jezik: bosanščina
Scenarij: Aida Begić, Elma Tataragić
Režija: Aida Begić
Čustvena drama prikazuje odmaknjeno bosansko vasico, v kateri je grozote vojne preživelo le šest žensk, dedek, štiri punce in mlad fant. Pod vodstvom odločne Alme skušajo preživeti s prodajo slivove marmelade in drugih domačih izdelkov, dokler njihovega življenja ne zmotita poslovneža, ki jim ponudita denar za izselitev. Ob prihajajoči zimi in snegu, ki bosta vas odrezala od sveta, morajo prebivalci izbrati med željo po preživetju in čustveno navezanostjo na domači kraj. Filmu je občinstvo Liffa namenilo tretjo najboljšo oceno festivala.

Komentarji

25.3. 2009 ob 0:00

Ful mi je ušeč k se trudjo d bi zaslužil s prodajo slivove marmelade pa ker so zelo navezani na domačo vas. Super pa so tudi glasovi in osebe. Super film. Res priporočam. Ne boste razočarani. In ne boste hoteli nazaj denarja.
Lep pozdravček od Patricie

— Patricia
30.3. 2009 ob 20:46 zvezdica

SNEG

pada, pada
na stopinje
zveri potuhnjene
v temi

— IGOR BIZJAN
2.4. 2009 ob 2:00

defekt

— urška
2.4. 2009 ob 17:27 zvezdica

Sneg

Film, ki ga vsem ljubiteljem kakovostne produkcije močno priporočam.
Drama resnično prikaže trpko povojno vzdušje v "odmaknjenem predelu" Bosne. Bistveno vprašanje drame, s katerim se srečamo je moč preživetja.
Sneg pa naredi še bolj gledljiv dodatek, da je boj za življenje prikazano z Bošnjaškega gledišča.

Še enkrat priporočam ogled, saj vas film ne bo pustil praznih.

— Peter
3.4. 2009 ob 16:59 zvezdica

Prelep, občuten film o tragičnih usodah bosanskih žensk, katerim jim je grozljiva in nesmiselna vojna pobrala možove, sinove, otroke...tako vsaka na svoj način trpi, žaluje in se trudi preživeti s tem, kar ji je ostalo. Vsak kader, ki se prikaže, pove veliko kar tako ali na simbolni ravni...Film je res narejen z občutkom (režija Aida Begić). Krasi ga prelepa fotografija, barve...Vreden ogleda.

— Lena
5.4. 2009 ob 2:00

kako čustven film!!js js sm se skoraj zjokala!ko sem pršla domov sem samo objela mojo mamo in rekla:stara spakeri gremo v bosno!!!

— snijeg
13.4. 2009 ob 15:14

a mogoce kdo ve kje se bo dalo film se ogledat, ker sem ga zamudil. hvala

— sasa
25.4. 2009 ob 2:00

ja sasa film si lahko ogledaš še v mariborskem koloseju!!!
boš videl kako čustven film je to!!

— snijeg

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.